Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Na ostatnim USG chyba było widać pęcherzyk, niestety nie dostałam zdjęcia, ale widać coś było! :) Teraz będę miała porównanie:) Musi być dobrze:)

Pewnie ze musi inaczej być nie moze ;) bedzie piękna kropka a potem większy przecinek jak w moim przypadku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 20:51

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem właśnie na Izbie Przyjęć, dzisiaj dostałam krwawienia. Miałam już usg i kropeczka jest taka sama jak była w czwartek. Czekam jeszcze na wynik bety i zobaczymy co będzie dalej... :(

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pewnie ze musi inaczej być nie moze ;) bedzie piękna kropka a potem większy przecinek jak w moim przypadku :D
    Właśnie u mnie na pierwszym usg był przecinek :D Teraz czekam na serduszko <3

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Ja jestem właśnie na Izbie Przyjęć, dzisiaj dostałam krwawienia. Miałam już usg i kropeczka jest taka sama jak była w czwartek. Czekam jeszcze na wynik bety i zobaczymy co będzie dalej... :(
    Trzymaj się tam kochana :( Trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) nadrobiłam was na wyrywki, co ja czytam, nie powinnismy iść na l4 w ciąży? A jak sama sobie jestem pracodawcą i nie mogę zmienic sobie stanowiska to mam sobie z czego kasę wypłacać? Szalona jakaś ;)

Dziewczyny nie stresujcie się tym, że jest sam pęcherzyk bo ma prawo, jeśli nie było monitoringu cyklu owulka mogła być w innym dniu cyklu i ciaza może być młodsza. Pierwszą wizytę miałam w 5t4d pecholerzyk miał 10 mm i było widać zarys zarodka dopiero, więc przy 8 mm ma prawo nic nie być :) mam nadzieje, że wszystkie w tym składzie dotrwamy do lipca i będziemy spadać piękne letnie noce z biustem na wierzchu karmiąc nasze maleństwa :)

Miłego wieczorku

PixiDixi lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Warto zrobić badania czy na pewno to jest to. Bo moze nie muso. Dość specyficzna ta tarczyca jest jednak objawowo. Takie objawy co mozna pominąć myśląc o wszystkim innym jak przepracowanie niedospanie itd albo myśleć ze to tarczyca a to po prostu zmiana trybu na bardziej intensywny ;) Jesli to tarczyca i wyniki to potwierdza to lekarz szybko leki wypisze i unormuje ;) wiec nie ma co sie martwic ;)

no właśnie ja już po badaniach i z diagnozą oraz przepisanymi lekarstwami

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Koniecznie powiedz o tej pomyłce lekarzowi. Bo będzie chciał zwiększać dawkę a wiadomo dlaczego nie pomogło ;) mysle ze zrozumie ze mogło sie cos takiego zdarzyć. Jakbyś sie wczesniej zorientowała to mozna by brać więcej tabletek ale jak po powrocie to juz teraz tylko prawidłowe brać ;) nie podniosło sie a to juz bardzo dobry znak ze nie ma tak zle ;)
    Mam nadzieję tylko, że nie zaszkodziłam Maluchowi.
    Sama sobie dołożyłam stresów, eh...
    shadee wrote:
    Ove, ja właśnie od jutra łykam to co i Ty - aż sprawdzę jaką mam dawkę by się nie pomylić .... :)
    sprawdź, sprawdź, lepiej sprawdzić 3 razy niż potem się stresować :)
    shadee wrote:

to chyba niebezpieczne w ciąży - nigdy nie miałam problemów z tarczycą, a tu BACH - 7 tc i od razu niedoczynność :(
    Ja właśnie miałam niedoczynność jeszcze przed dlatego jak tylko wyszedł test pozytywny to z drugą betą sprawdziłam tsh :) a jaki wyszedł Ci wynik?

I tak w ogóle dzięki dziewczyny za wsparcie i słowa otuchy - od razu mi lepiej <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 21:28

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,53 więc odrobinę podwyższony - dlatego dostałam minimalną dawkę na początek

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dziewczyny, a co do smaków to niestety - ku mojej rozpaczy - cały czas mam ochotę na coś słodkiego :(
    a że niestety mam podejrzenie wczesnej cukrzycy ciążowej powinnam bardzo uważać ze słodyczami

rano do śniadania wyjęłam ogórki - ale musiałam je szybko odstawić do lodówki bo kompletnie nie wchodziły
    dodam, że dieta sprzed ciąży raczej nie uwzględniała zbyt wielu słodkości, bardziej kwaśne i słone potrawy

co za pomieszanie z poplątaniem

oo ja tez slodkie bym mogla non stop. i Smakuje mi jeszcze bardziej niz przed ciaza. w ogole wydaje mi sie ze w ciazy poprawiły mi sie kubki smakowe wszystko jest pyszniejsze i wyraziste.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Sank trzymaj się kochana, wszytsko będzie dobrze! bradzo w to wierzę! Daj znać jak tylko będą wyniki.

l22n6iyek016fbg8.png
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    oo ja tez slodkie bym mogla non stop. i Smakuje mi jeszcze bardziej niz przed ciaza. w ogole wydaje mi sie ze w ciazy poprawiły mi sie kubki smakowe wszystko jest pyszniejsze i wyraziste.

Oj to ja mam węch jak pies tropiący, ciagle mi czyms pachnie albo śmierdzi. Wszedzie czuje jakies zapachy.

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Sanka jestesmy z Tobą. Trzymaj sie i badz dobrej mysli. :*

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, beta tylko 398. Mam powtorzyc w ponoedzialek ale to prawdopodobnie koniec.

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Niestety, beta tylko 398. Mam powtorzyc w ponoedzialek ale to prawdopodobnie koniec.

Nie trać narazie nadziei... jesteśmy z Tobą i mocno trzymamy kciuki.
    Sama mówiłaś, ze to wczesna ciąża, wiec może beta jeszcze podskoczy.

3i499vvjq8tpbt16.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:

trzymaj się kochana!

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 22:07

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Nie trać narazie nadziei... jesteśmy z Tobą i mocno trzymamy kciuki.
    Sama mówiłaś, ze to wczesna ciąża, wiec może beta jeszcze podskoczy.
    Ale 6 listopada miałam betę 15, a to już prawie 3 tygodnie temu. Nie mam złudzeń, ale oczywiście sprawdzę w poniedziałek.

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś fatum! Dziewczyny czekamy na wieści!!!
    Agniechaaaa coś się też nie odzywa

• shadee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie gdzie jest Agniechaaaa ?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Ale 6 listopada miałam betę 15, a to już prawie 3 tygodnie temu. Nie mam złudzeń, ale oczywiście sprawdzę w poniedziałek.

a badałaś betę pomiędzy 6 listopada a dziś? sprawdzałaś przyrosty?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ