X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś co jakiś czas tylko skurcze przepowiadajace, ale niebolesne, szału nie ma :p

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Shadee, Vanillaice - gratulacje!

Z jednej strony zazdroszczę Wam porodów, a z drugiej strony mamy tak tragiczna sytuacje w szpitalach przez strajki ze boję się że będą mnie odsyłać i nie zdążą zrobić cc. :(

Dziewczyny, przy okazji mam pytanie - czy potrawy na bazie wina mogą być szkodliwe? Dziś byłam na obiedzie u tesciowej i okazało się ze do gulasz dodała 3/4 szkl. wina...nie wyczułam go choć faktycznie s smaku był dość specyficzny...i teraz mam trochę obaw czy ta ilość alkoholu nie zaszkodzi

Spokojnie, jedynie aromat winny został w potrawie ;)
    Cały alkohol podczas gotowania ulatnia się wiec na pewno nie zaszkodzisz maleństwu ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice gratulacjeee! Wszystkiego dobrego dla Was :)

Uh ale emocje na tym naszym watku teraz! dzieje sie ze uhu nie ma dnia zeby nie bylo rozpakowania :)

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice gratulacje! A czemu cc, planowane czy tak znienacka?

Pytanie do dziewczyn, które w ciąży zmagały się z hemoroidami i już urodziły- czy to sie po porodzie poprawia? Myślałam, że dosłownie już na ostatniej prostej do porodu nic mi nie bedzie a tu niestety przy ostatniej wizycie w toalecie ślad krwi na papierze i wyczuwalne 3 calkiem spore kulki.. Co z tym robic? Nie chce zeby tak zostalo.. Czy porod sn pogorszy sprawe? Znow klecze kuperkiem do gory zeby zmniejszyc nacisk na zyly miednicy ale nie wiem ile to da. Warto poprosic lekarza zeby wypisal mi jakas masc w poniedzialek czy to juz nic nie zmieni? Help..

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Pytanie do dziewczyn, które w ciąży zmagały się z hemoroidami i już urodziły- czy to sie po porodzie poprawia? Myślałam, że dosłownie już na ostatniej prostej do porodu nic mi nie bedzie a tu niestety przy ostatniej wizycie w toalecie ślad krwi na papierze i wyczuwalne 3 calkiem spore kulki.. Co z tym robic? Nie chce zeby tak zostalo.. Czy porod sn pogorszy sprawe? Znow klecze kuperkiem do gory zeby zmniejszyc nacisk na zyly miednicy ale nie wiem ile to da. Warto poprosic lekarza zeby wypisal mi jakas masc w poniedzialek czy to juz nic nie zmieni? Help..

Maść zawsze warto, zeby sie nie rozwinął stan zapalny i dolegliwosci minely, ale wizualnie się srednio zmniejsza, bo juz dzieciaczek mocno napiera w dół :) po porodzie może byc gorzej, bo parcie, ale z dnia na dzien powinno byc lepiej :) tez na to licze :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus ty to masz upartego dzidziusia :p nie martw się ja w poprzedniej ciąży też tak miałam. Wszystkie rodziły wpadły na porodowke na 5 min a ja tam gnilam i gnilam. Lezalam i czekałam. Dlatego teraz też jestem od początku ciąży nastawiona na dłuższy pobyt w szpitalu. Mi potem to wynagrodzono szybkim porodem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 17:48

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Kochana ja się zmagałam z zewnętrznym. Panicznie bałam się co będzie po porodzie i ... Ani nie pękł, ani nawet stan zapalny się nie zrobil, ani nie wylazl większy. Poród nie pogorszył sprawy, ale też nie polepszył. Zobaczymy jak będzie z czasem.

l22n6iyek016fbg8.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee, Vanillaice
    Gratuluję Wam cudownych synków i szybkich porodów :)

Ale mamy tempo porodów, już tyle z nas urodziło w czerwcu więc na lipiec zostało nas niewiele. A ja to chyba urodzę pod koniec bo jeszcze 3 tg ;)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny post ku przestrodze. Po porodzie wietrzcie krocze ile sie da. Kacwracam od lekarza i okazuje się, że szwy rozeszły się, bo wdał mi się stan zapalny!!! O higienę dbalam, ale myślę, że za mało wietrzylam krocze, bo kuźwa dwa po porodzie już były w domu wędrówki ludów :-/ Dobrze, że biorę antybiotyk na cycki, bo przy okazji będzie działał na dół. I dostałam do irygacji tantum rosa i sól fizjologiczną 10 % do przykładania. W środę na kontrolę i wtedy rozetnie szwy. I sa dwie opcje :
    1. Rozejdzie się dalej, pójdę do szpitala, wytną mi ta ranę i zszyją od nowa
    2. Wygoi się i albo zostane z tym, albo też pójdę do szpitala, wytną to coś i zszyją od nowa ale już tylko w celach kosmetycznych, żeby "ladnie wyglądać".

Brakuje mi słów jak mnie to wszystko już dobija. Cycki, anemia i teraz jeszcze to. Albo czeka mnie operacja, albo będę troche oszpecona, albo znów w celach kosmetycznych zdecyduje się na otwarcie rany, zszycie i znów ten ból, ani usiąść, ani wstać, ani sikać i nie wiadomo czy znów coś się nie wda. Dobry wstęp do depresji poporodowej :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 18:34

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 30 czerwca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny post ku przestrodze. Po porodzie wietrzcie krocze ile sie da. Kacwracam od lekarza i okazuje się, że szwy rozeszły się, bo wdał mi się stan zapalny!!! O higienę dbalam, ale myślę, że za mało wietrzylam krocze, bo kuźwa dwa po porodzie już były w domu wędrówki ludów :-/ Dobrze, że biorę antybiotyk na cycki, bo przy okazji będzie działał na dół. I dostałam do irygacji tantum rosa i sól fizjologiczną 10 % do przykładania. W środę na kontrolę i wtedy rozetnie szwy. I sa dwie opcje :
    1. Rozejdzie się dalej, pójdę do szpitala, wytną mi ta ranę i zszyją od nowa
    2. Wygoi się i albo zostane z tym, albo też pójdę do szpitala, wytną to coś i zszyją od nowa ale już tylko w celach kosmetycznych, żeby "ladnie wyglądać".

Brakuje mi słów jak mnie to wszystko już dobija. Cycki, anemia i teraz jeszcze to. Albo czeka mnie operacja, albo będę troche oszpecona, albo znów w celach kosmetycznych zdecyduje się na otwarcie rany, zszycie i znów ten ból, ani usiąść, ani wstać, ani sikać i nie wiadomo czy znów coś się nie wda. Dobry wstęp do depresji poporodowej :-(
    Jeśli ja bym była na twoim miejscu to bym chciała żeby to poprawili na nowo. Bo wiesz nie wiadomo czy tam jeszcze nie będziesz musiala się pęknie tam prezentować dla męża albo kogoś tam. Różnie w życiu bywa ha ha

PixiDixi lubi tę wiadomość

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, dobrze, że poszłaś do lekarza. Z tamtum rosa też nie szalej, moja znajoma non stop sobie tym przebywała krocze i rozpuściła szwy xD xD ale to był ekstremalny przypadek chyba ;P

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 12345 wrote:
    Kaktus ty to masz upartego dzidziusia :p nie martw się ja w poprzedniej ciąży też tak miałam. Wszystkie rodziły wpadły na porodowke na 5 min a ja tam gnilam i gnilam. Lezalam i czekałam. Dlatego teraz też jestem od początku ciąży nastawiona na dłuższy pobyt w szpitalu. Mi potem to wynagrodzono szybkim porodem :)

No i to jest pocieszenie :) dzięki, będę tego się trzymać! :D

Melbusia, współczuję Ci tych niedogodności, że też musiało Ci się tyle tego trafić..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 12345 wrote:
    Jeśli ja bym była na twoim miejscu to bym chciała żeby to poprawili na nowo. Bo wiesz nie wiadomo czy tam jeszcze nie będziesz musiala się pęknie tam prezentować dla męża albo kogoś tam. Różnie w życiu bywa ha ha
    Mój mąż jest na tyle dojrzałym mężczyzną, że rozważając kwestie czy poddać się operacji w celach kosmetycznych, czy nie, powiedział, że dla niego to w ogóle nie ma znaczenia jak to wygląda, liczy się moje bezpieczeństwo i to że niepotrzebnie zdecyduję się drugi raz cierpieć tylko po to żeby tam "ładnie wyglądać".

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsumowanie - rozpakowane lipcówki:
    ss
    magdaq
    PixiDixi
    Melbusia
    Magic
    Magdis
    Mini89
    olcia87
    Kinga40
    shadee
    Vanillaice

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Vanillaice i zdrówka dla Was!

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia Ty to masz przeboje, a chciałam właśnie napisać o tantum rosa, ja się zaopatrzyłam i będę stosowała, jak przy pierwszym porodzie.
    Shadee tak coś czułam, że Ty rodzisz, bo się nie odzywałaś.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice - gratulacje :) My dziś mamy termin porodu z USG a tu cisza i spokój...

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, ja też miałam szwy bo nacinali mnie ale miałam właśnie takie rozpuszczalne. Ja od samego początku przemywałam rywanolem - praktycznie po każdej wizycie w wc. Poza tym u mnie tantum rosa strasznie wysuszało i spinało mnie :/ bardzo Ci współczuję sytuacji, łączę się w bólu. Po porodzie miałam morfo 2,99 także przez ponad miesiąc walczyłam z anemią :/ już nie mówię o krwiaku na sutku :/ wierzę, że wszystko się ułoży.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Mój mąż jest na tyle dojrzałym mężczyzną, że rozważając kwestie czy poddać się operacji w celach kosmetycznych, czy nie, powiedział, że dla niego to w ogóle nie ma znaczenia jak to wygląda, liczy się moje bezpieczeństwo i to że niepotrzebnie zdecyduję się drugi raz cierpieć tylko po to żeby tam "ładnie wyglądać".
    Albo poprawia ci przy drugim porodzie bo ponoć nacinaja w tym samym miejscu :)

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam schize, że dziecko się znów ułożyło pośladkowo xD można to jakoś sprawdzić poza USG? :D bo czasem czuje, jakby kopało na dole :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1179 1180 1181 1182 1183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ