LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania 12345 wrote:Dziewczyny jakie wy przygotowalyscie ubranka na wyjście że szpitala ale tak dokładnie body na długi rękaw czy na krótki itp? Rożek czy kocyk itp?
Ja zamierzam mieć jak bd ciepło to body z długim rękawem i spodenki takie legginsy, skarpetki i czapeczka. Ewentualnie pieluszkę do przykrycia. A jak chłodniej to mam taki dzianinowy kombinezon a pod to wezme body z długim i spodenki. Wtedy pewnie też i kocyk. U nas nie wypuszczą dziecka bez fotelika samochodowego więc do rożka czy czegoś innego nie ma sensu brać.
-
shadee wrote:nic przed porodem nie robiłam, nie ćwiczyłam, nie praktykowałam masażu krocza - zero.
położna w trakcie bóli partych za to w ten sposób mi pomagała - co bolało przepotwornie, bo dokładając do tego skurcze to naprawdę momentami odpływałam.
tak, był to mój pierwszy poród. ale mimo szybkiej akcji nie wiem czy jakby co na kolejny zdecyduję się też na naturalny
cukry po porodzie mocno w dół, kontroluję właśnie ale jest szansa że cukrzyca z nami nie została.
dziewczyny po porodach, macie już pokarm? bo u mnie chyba cisza -
Ania12345 - ja nie przygotowałam nic, maz będzie coś wybierał w dniu wyjścia, bo pogoda może być różna niech się tata wykaże też :p
MalaCzarna widzę że też mega się stresujesz. Mi wszystkie kobiety które już rodziły powtarzają, że przed pierwszym porodem to pikuś, a przed każdym kolejnym to już masakra bo wiesz na jaką rzeź idziesz mniej więcej takie słowa wsparcia właśnie często słyszę -
Ania 12345 wrote:Dziewczyny jakie wy przygotowalyscie ubranka na wyjście że szpitala ale tak dokładnie body na długi rękaw czy na krótki itp? Rożek czy kocyk itp?
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Britty wrote:Dziewczyny z jakim wysokim ciśnieniem powinno jechać się na IP? Moje rozkurczowe jest prawie 100.
Doczytałam, że masz nadgarstkowy - on nie jest za dokładny. Może masz możliwość pożyczyć naramienny, bo będziesz się tylko denerwowała tymi wynikami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 15:25
-
nick nieaktualny
-
Shadee gratulacje i zdrówka dla Was.
A ja dziś w auchanie myślałam, że mi wody odeszły i biegiem do kasy z całym wózkiem zakupów. Czekałam tylko, kiedy chluśnie, ale nie fałszywy alarm. Mąż trochę zbladł nie powiem
Uczucie wilgoci zostało. A dziś o 4 04 jeden potężny skurcz. Coś zaczyna się dziać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 15:27
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Kaktus93 wrote:Ania12345 - ja nie przygotowałam nic, maz będzie coś wybierał w dniu wyjścia, bo pogoda może być różna niech się tata wykaże też :p
MalaCzarna widzę że też mega się stresujesz. Mi wszystkie kobiety które już rodziły powtarzają, że przed pierwszym porodem to pikuś, a przed każdym kolejnym to już masakra bo wiesz na jaką rzeź idziesz mniej więcej takie słowa wsparcia właśnie często słyszę -
No i ja też dzisiaj będę prasowala ubranka to wybiorę jakieś spodenki i body na długi rękaw a jak by było chłodno jak dzisiaj to założę na to taka mała bluzkę bo mam. Muszę zakupić taki cienki kocyk bo mam same grube po synu ale on się urodził koniec października. Mi od dwóch dni minęła całkowicie zgaga ale chyba dlatego, że brzuch mi się obniżył bo normalnie czuje go na kolanach. Jak siedzę to w takim dużym rozkroku bo mi przeszkadza. Też tak macie?
-
Dziewczyny ja na szybko, dziś na świat przez CC przyszedł Ignaś . Zdrowy i piękny. 3190, 54cm, 10 pkt. Jestem przeszczesliwa
Ania 12345, terka, MałaCzarna1988, kkarolina89, Kaktus93, magdis, anecz_kaa, kashanti, Vanilka, krooolik, Loczek2018, Urszulka89, karolcia87, marta258, melbusia88, katka84, Mini89, pumka1990, Duzaa, dżelka, PixiDixi, Mmargotka, Kinga40 lubią tę wiadomość
-
Shadee, Vanillaice - gratulacje!
Z jednej strony zazdroszczę Wam porodów, a z drugiej strony mamy tak tragiczna sytuacje w szpitalach przez strajki ze boję się że będą mnie odsyłać i nie zdążą zrobić cc.
Dziewczyny, przy okazji mam pytanie - czy potrawy na bazie wina mogą być szkodliwe? Dziś byłam na obiedzie u tesciowej i okazało się ze do gulasz dodała 3/4 szkl. wina...nie wyczułam go choć faktycznie s smaku był dość specyficzny...i teraz mam trochę obaw czy ta ilość alkoholu nie zaszkodzi -
Ove wrote:Shadee, Vanillaice - gratulacje!
Z jednej strony zazdroszczę Wam porodów, a z drugiej strony mamy tak tragiczna sytuacje w szpitalach przez strajki ze boję się że będą mnie odsyłać i nie zdążą zrobić cc.
Dziewczyny, przy okazji mam pytanie - czy potrawy na bazie wina mogą być szkodliwe? Dziś byłam na obiedzie u tesciowej i okazało się ze do gulasz dodała 3/4 szkl. wina...nie wyczułam go choć faktycznie s smaku był dość specyficzny...i teraz mam trochę obaw czy ta ilość alkoholu nie zaszkodzicuddlemuffin, katka84, PixiDixi lubią tę wiadomość