X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 12345 wrote:
    Dziewczyny jakie wy przygotowalyscie ubranka na wyjście że szpitala ale tak dokładnie body na długi rękaw czy na krótki itp? Rożek czy kocyk itp?

Ja zamierzam mieć jak bd ciepło to body z długim rękawem i spodenki takie legginsy, skarpetki i czapeczka. Ewentualnie pieluszkę do przykrycia. A jak chłodniej to mam taki dzianinowy kombinezon a pod to wezme body z długim i spodenki. Wtedy pewnie też i kocyk. U nas nie wypuszczą dziecka bez fotelika samochodowego więc do rożka czy czegoś innego nie ma sensu brać.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    nic przed porodem nie robiłam, nie ćwiczyłam, nie praktykowałam masażu krocza - zero.
    położna w trakcie bóli partych za to w ten sposób mi pomagała - co bolało przepotwornie, bo dokładając do tego skurcze to naprawdę momentami odpływałam.
    tak, był to mój pierwszy poród. ale mimo szybkiej akcji nie wiem czy jakby co na kolejny zdecyduję się też na naturalny :)
    cukry po porodzie mocno w dół, kontroluję właśnie ale jest szansa że cukrzyca z nami nie została.

dziewczyny po porodach, macie już pokarm? bo u mnie chyba cisza :(
    Shadee aż tak źle że nie wiesz czy się zdecydujesz na następny poród sn? Ja też pierworodka i nie wiem co mnie czeka... Jeszcze mój lekarz na urlopie, położna też. Jedyne co mi się udało to papier na ZZO i już jest podpisane przez anestezjologia i lekarza kierującego a on jest tam ordynatorem. Mam nadzieję że zdążą podać mi to znieczulenie.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania12345 - ja nie przygotowałam nic, maz będzie coś wybierał w dniu wyjścia, bo pogoda może być różna :) niech się tata wykaże też :p

MalaCzarna widzę że też mega się stresujesz. Mi wszystkie kobiety które już rodziły powtarzają, że przed pierwszym porodem to pikuś, a przed każdym kolejnym to już masakra bo wiesz na jaką rzeź idziesz :/ mniej więcej takie słowa wsparcia właśnie często słyszę :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam body z krotkim, pajacyk, czapeczke, pieluszke bambusowa, kocyk, jak bedzie zimniej to bluza z kapturem ;) szykowalam sie na upały, a tu coraz zimniej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 15:35

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 12345 wrote:
    Dziewczyny jakie wy przygotowalyscie ubranka na wyjście że szpitala ale tak dokładnie body na długi rękaw czy na krótki itp? Rożek czy kocyk itp?
    Ja do szpitala biorę tylko pajacyki najwygodniej się zakłada i nie uciskają kikuta. Mam uszykowane dwa zestawy jeden mniejszy drugi mniejszy nie wiem jaki młody będzie plus taki cieplejszy gdyby było zimno. Do tego w zależności od pogody albo kocyk bambusowy albo kocyk bawełniany. Staram się brac do szpitala jak najmnej, żeby za dużo zarazków nie zabrać. Rożek itp odpada bo u nas fotelik musi być gdyby było mega zimno mam jeszcxe taki kocyk do fotelika przez pasy, żeby otulić, ale wątpię, żeby aż tak zimno było :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Dziewczyny z jakim wysokim ciśnieniem powinno jechać się na IP? Moje rozkurczowe jest prawie 100.
    to jedź nie czekaj, mi powiedział gin, że jak jeszcze puchniesz to na IP.
    Doczytałam, że masz nadgarstkowy - on nie jest za dokładny. Może masz możliwość pożyczyć naramienny, bo będziesz się tylko denerwowała tymi wynikami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 15:25

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na wyjście pajacyk i ewentualnie bluzę z kapturem do tego czapeczke i pieluszke lub kocyk zależy od pogody.
    Dzisiaj mojej macicy odbija od rana takich skurczów bh intensywnych nie miałam jeszcze czasami bolą ale są nieregularne.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee gratulacje i zdrówka dla Was.
    A ja dziś w auchanie myślałam, że mi wody odeszły i biegiem do kasy z całym wózkiem zakupów. Czekałam tylko, kiedy chluśnie, ale nie fałszywy alarm. Mąż trochę zbladł nie powiem ;)
    Uczucie wilgoci zostało. A dziś o 4 04 jeden potężny skurcz. Coś zaczyna się dziać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 15:27

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Ania12345 - ja nie przygotowałam nic, maz będzie coś wybierał w dniu wyjścia, bo pogoda może być różna :) niech się tata wykaże też :p

MalaCzarna widzę że też mega się stresujesz. Mi wszystkie kobiety które już rodziły powtarzają, że przed pierwszym porodem to pikuś, a przed każdym kolejnym to już masakra bo wiesz na jaką rzeź idziesz :/ mniej więcej takie słowa wsparcia właśnie często słyszę :)
    No stresuje się bo zawsze mowilam że jak będę rodzić to tylko i wyłącznie przez CC. A odkąd jestem w ciąży zmienił mi się punkt widzenia i nie wiem czy na dobre ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja też dzisiaj będę prasowala ubranka to wybiorę jakieś spodenki i body na długi rękaw a jak by było chłodno jak dzisiaj to założę na to taka mała bluzkę bo mam. Muszę zakupić taki cienki kocyk bo mam same grube po synu ale on się urodził koniec października. Mi od dwóch dni minęła całkowicie zgaga ale chyba dlatego, że brzuch mi się obniżył bo normalnie czuje go na kolanach. Jak siedzę to w takim dużym rozkroku bo mi przeszkadza. Też tak macie?

zi13ebkmg8wuecxi.png

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania też tak mam, to normalne :)

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Ania też tak mam, to normalne :)
    Ja przy pierwszym porodzie tak nie miałam bo cały czas miałam wysoko brzuch a szyjke długa i zamknięta do tego czop sluzowy odszedł mi w trakcie porodu bo poród mi wywoływali tydzień

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na szybko, dziś na świat przez CC przyszedł Ignaś :). Zdrowy i piękny. 3190, 54cm, 10 pkt. Jestem przeszczesliwa :)

Ania 12345, terka, MałaCzarna1988, kkarolina89, Kaktus93, magdis, anecz_kaa, kashanti, Vanilka, krooolik, Loczek2018, Urszulka89, karolcia87, marta258, melbusia88, katka84, Mini89, pumka1990, Duzaa, dżelka, PixiDixi, Mmargotka, Kinga40 lubią tę wiadomość

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Dziewczyny ja na szybko, dziś na świat przez CC przyszedł Ignaś :). Zdrowy i piękny. 3190, 54cm, 10 pkt. Jestem przeszczesliwa :)
    Gratulacje!!! Ale się sypie szybko zaraz cały lipiec z czerwcu się urodzi :D

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee, Vanillaice - gratulacje!

Z jednej strony zazdroszczę Wam porodów, a z drugiej strony mamy tak tragiczna sytuacje w szpitalach przez strajki ze boję się że będą mnie odsyłać i nie zdążą zrobić cc. :(

Dziewczyny, przy okazji mam pytanie - czy potrawy na bazie wina mogą być szkodliwe? Dziś byłam na obiedzie u tesciowej i okazało się ze do gulasz dodała 3/4 szkl. wina...nie wyczułam go choć faktycznie s smaku był dość specyficzny...i teraz mam trochę obaw czy ta ilość alkoholu nie zaszkodzi

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Shadee, Vanillaice - gratulacje!

Z jednej strony zazdroszczę Wam porodów, a z drugiej strony mamy tak tragiczna sytuacje w szpitalach przez strajki ze boję się że będą mnie odsyłać i nie zdążą zrobić cc. :(

Dziewczyny, przy okazji mam pytanie - czy potrawy na bazie wina mogą być szkodliwe? Dziś byłam na obiedzie u tesciowej i okazało się ze do gulasz dodała 3/4 szkl. wina...nie wyczułam go choć faktycznie s smaku był dość specyficzny...i teraz mam trochę obaw czy ta ilość alkoholu nie zaszkodzi
    Alkohol podczas gotowania się ulatnia i napewno nie było już go jak jadlas. Nawet nie musisz nad tym myśleć

cuddlemuffin, katka84, PixiDixi lubią tę wiadomość

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove został tylko smak, procenty uleciały :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:

Gratuluję!!! :)

Ps. Dziewczyny zwolnijcie, bo jeszcze nie ma lipca :D

terka lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice, serdeczne gratulacje! :) dużo zdrówka dla Was :) jak dojdziesz trochę do siebie to koniecznie daj znać jak tam :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję! Mnie tylko boli pipka :/

PixiDixi lubi tę wiadomość

‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ