X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Justyna wybacz ale nie moge sluchac takich glupich rad! Ty mowisz zeby sie wypisala przy hemoglobinie 7 ?! To grozi transfuzja a nie wypisaniem sie !!!! Wlacz myslenie albo nie udzielaj takich rad bo ktos jeszcze Cie poslucha na swoje nieszczescie.

Cuddle ile masz tej hemohlobiny ?? Ja przy 7.9 czulam sie ok tylko zolta bylam.... doslownie :/

My od 5 co godzine na cycku juz wymiekam
    Aneczka ja te rady czytam ale nawet na ich temat się nie wypowiadam bo doslownie szkoda słów. Niedokrwistość nie tylko wynika z braku żelaza. Akurat ja miałam też lyzeczkowanie macicy i obserwują czy to nie przez to. Ogólnie tak popekalam że lekarz zszywajac szyjke nie mial jak złapać za tkanki bo co złapał nićmi to tam pekalam i teraz nawet boją się tam zaglądać żeby nie uszkodzić szyjki.

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 22 lipca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia to u nas nie ma problemu. Ściągam około 500 ml dziennie mleka a mały ma taki apetyt że jednorazowo potrafi zjeść po 60 ml a ma dopiero 6 dni :) kupy też robi duże, pierwsza kupka po smółce była mega duża, że aż narobił po kostki hehe ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 22 lipca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Napisałam wprost żeby się dowiedzieć czy będzie coś więcej robione w związku z anemia np transfuzja kroplówka cokolwiek czy tylko leki na uspokojenie i żelazo w tabletkach. Bo jeśli tylko tabletki i jaki sens leżeć w szpitalu i martwić się o dziecko? Ale każdy robi jak uważa. Ja jeśli miałabym leżeć w szpitalu i łykać tylko tabletki to wolałabym to robić w domu. Tyle w temacie. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
    Justyna dokładnie, czytanie że zrozumieniem. Czy ja napisałam że dostaje tylko żelazo? Takie rady to wiesz gdzie sobie możesz wsadzić.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 22 lipca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co się dzieje z Katka? Urodziła już? Bo nie nadrobie wszystkiego...

PixiDixi lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka gratuluję malucha! :)

Shadee, dziękuję Ci za spisanie tych rad, podpisuję się pod wszystkim ale jednak wprowadzić w życie ciężko..
    Ja od początku życia Marysi jestem bombardowana milionami złotych rad - co najlepsze, często pochodzą z ust osób, których nie powinno interesować jak postępuje ze swoim dzieckiem. Powiem szczerze, że przed porodem jeszcze nie miałam pojęcia, jak duże ciśnienie jest na karmienie piersią za wszelką cenę. Robię wielkie oczy, kiedy niemal obcy ludzie pytają mnie czy karmię, jakieś dalsze ciotki wręczają mi herbatki na laktację.. Ja rozumiem, mleko mamy najlepsze, najzdrowsze, najwspanialsze, ale kurde - ile kobiet tyle indywidualnych historii, często okraszonych potokiem łez, nieprzespanych nocy itp. Póki co, udaje mi się karmić piersią, ale nie wiem ile jeszcze wytrzymam, mała czasem łapie fajnie a czasem dosłownie skręca mnie z bólu, i w momencie karmienia i długo długo po nim. Być może wystawiam się w tej chwili na publiczny lincz ale na chwilę obecną jest to dla mnie katorga i jak nadchodzi pora karmienia to mam ochotę uciec z domu...nie widzę w tym absolutnie nic magicznego.

melbusia88, olcia87 lubią tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin jak u Was sytuacja?

l22nsg188x4pwv1x.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Justyna dokładnie, czytanie że zrozumieniem. Czy ja napisałam że dostaje tylko żelazo? Takie rady to wiesz gdzie sobie możesz wsadzić.
    Napisałaś o proszkach na uspokojenie i o tym że tęsknisz za dzieckiem stąd taka a nie inną rada. Całej sytuacji nie przedstawiłas tylko że drgawki anemia i tyle . Oczywiście robisz jak uważasz i jak dla.ciebie najlepiej.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png

Wysłany: 22 lipca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus nie oszukujmy się, karmienie nie jest przyjemne, wręcz bolesne. Mój Krzysiu tak lapczywie jadł że aż mi sutkami tak szarpal i było dużo złości w tym. A później zasypial przy piersi i robil z niej smoczek. Teraz mój narzeczony nauczył go na smoczek bo niestety piersi mu nie poda ;) mówi że jak wrócę do domu to rozżalony maluch da popalić moim sutkom, aż się boję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 13:38

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Ada zjadła tylko 10minut, godzinę później wypiła jeszcze przez ok 5min i spi. :P a matka zmartwiona, że dziecko niedojada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 14:09

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 22 lipca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dzisiaj Ada zjadła tylko 10minut, godzinę później wypiła jeszcze przez ok 5min i spi. :P a matka zmartwiona, że dziecko niedojada.
    Nalia mi pediatra na porodowce mówiła że jak nie jestem pewna czy mały dojada to mam karmić najpierw z jednej piersi, później z drugiej a jak dalej jest niespokojny to na samym koncu spróbować mm, tylko że mój akurat miał ponad 4 kg... Szczerze, to nie dokarmialam mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 14:16

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Nalia mi pediatra na porodowce mówiła że jak nie jestem pewna czy mały dojada to mam karmić najpierw z jednej piersi, później z drugiej a jak dalej jest niespokojny to na samym koncu spróbować mm, tylko że mój akurat miał ponad 4 kg... Szczerze, to nie dokarmialam mm.
    Ale Uu mnie zje z jednej piersi i już więcej nie chce. Nawet mm.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 22 lipca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wydaje mi się że te 10 min też jest ok. Pewnie niedługo będziesz miała wizytę położnej i będzie ważyć malutką to wtedy będziesz wiedzieć czy wszystko jest ok.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ale Uu mnie zje z jednej piersi i już więcej nie chce. Nawet mm.

jak Ada będzie głodna, na pewno Ci to pokaże :) będzie krzyczeć tak długo aż dostanie coś do jedzenia. Jest gorąco, może po prostu nie jest głodna. Może masz tak fajnie treściwy pokarm, że nie potrzebuje jeść tak często?
    według producentów mm Szymon powinien jeść 120 ml co 3 godziny obecnie. A karmimy się czasem 50 ml, czasem 90 ml, czasem co godzinę, czasem co 2, a czasem co 30 minut wypije kilka łyków.
    Sprawdź czy mała przybiera na wadze - jeśli tak to nie ma żadnych powodów do zmartwień.

:)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus miło że pytasz:) dzieki bogu to nie infekcja tylko przegrzanie i za malo plynow. Dzis w nocy karmilam ja co godzine- dwie i dzis juz mam nawal pokarmu, cycki mi w ciagu jednej nocy urosly o 2 rozmiary, mala je chetnie. Ja dzis powolutku, zgieta wpol przy lóżeczku na kolkach zrobilam rundke po oddziale, jest szansa, ze jak tak dalej pojdzie to jutro nas wypuszcza.

shadee, Urszulka89, Mini89, Kaktus93, anecz_kaa, melbusia88, katka84 lubią tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Kaktus miło że pytasz:) dzieki bogu to nie infekcja tylko przegrzanie i za malo plynow. Dzis w nocy karmilam ja co godzine- dwie i dzis juz mam nawal pokarmu, cycki mi w ciagu jednej nocy urosly o 2 rozmiary, mala je chetnie. Ja dzis powolutku, zgieta wpol przy lóżeczku na kolkach zrobilam rundke po oddziale, jest szansa, ze jak tak dalej pojdzie to jutro nas wypuszcza.

świetne wieści! zdrówka

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie karmiace piersia jak radzicie sobie z wiszeniem dziecka na cycu? Wczoraj i dzis mala praktycznie nie chce sie oderwac od cyca. Do tej pory bylo ok. Jak tak dlugo wisi to pod wieczor wydaje mi sie ze juz nie mam pokarmu(bo kiedy ma sie zrobic jak mala ciagle ssa) i daje jej tak ok 60ml mm. Co ile pokarm sie wytwarza??

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i ile kup to jest ok?? Bo u nas dzis po kazdym wiekszym karmieniu czyli bylobich dosc sporo dzis.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Czy miałaś cc ?
    Ja miałam nawal około 4 doby, wcześniej też musiałam dawać odrobinę mm.
    Nie urodziłam sn

klz9h371w1o7q62n.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka caly czas po 5 minutach na cycku zasypia i tak w kółko

klz9h371w1o7q62n.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Malutka caly czas po 5 minutach na cycku zasypia i tak w kółko
    Może ma potrzebę bliskości?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ