X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Napisałam wprost żeby się dowiedzieć czy będzie coś więcej robione w związku z anemia np transfuzja kroplówka cokolwiek czy tylko leki na uspokojenie i żelazo w tabletkach. Bo jeśli tylko tabletki i jaki sens leżeć w szpitalu i martwić się o dziecko? Ale każdy robi jak uważa. Ja jeśli miałabym leżeć w szpitalu i łykać tylko tabletki to wolałabym to robić w domu. Tyle w temacie. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Potrafie czytac ze zrozumieniem i wlasnie dlatego taka rade uwazam za glupia. Nawet jakby nic nie robili w co szczerze watpie to nie powinna sie wypisywać bo to niebezpueczne i nikomu nie pomoze to ani jej ani dziecku

• klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Może ma potrzebę bliskości?
    Byc moze... a jak z żółtaczka waszych pociech? Dzis byłyśmy w szpitalu i mierzyli poziom bilurubiny przez skore wynik to 203 powiedzieli ze w normie chociaż żółta jest strasznie

klz9h371w1o7q62n.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Byc moze... a jak z żółtaczka waszych pociech? Dzis byłyśmy w szpitalu i mierzyli poziom bilurubiny przez skore wynik to 203 powiedzieli ze w normie chociaż żółta jest strasznie
    U nas już powoli schodzi

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 22 lipca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    U nas już powoli schodzi
    A jaki wynik mieliście? U nas byl badany przez skore

Nalia lubi tę wiadomość

klz9h371w1o7q62n.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    A jaki wynik mieliście? U nas byl badany przez skore
    U nas z krwi i miałyśmy 9 w dzień wyjścia że szpitala, a norma jest 11 albo 12.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Aaa i ile kup to jest ok?? Bo u nas dzis po kazdym wiekszym karmieniu czyli bylobich dosc sporo dzis.

Nie ma odpowiedniej ilości. Moja starsza w tym wieku potrafiła nawet za samą noc zrobić 6 kup i to było normalne. Dzieci kp mogą też nawet tydzień kupy nie robić i też jest ok - jeśli tylko nie boli brzuszek i nie ma żadneych niepokojących objawów.

Nalia lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:

w UK pewnie macie inny przelicznik niż u nas w Polsce.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelja dzis od 5 rano co godzibe cyc.

A mleko tworzy sie stale piersi to fabryka a nie magazyn i i wiecej przystawiasz tym wiecej jest pokarmu

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    U nas z krwi i miałyśmy 9 w dzień wyjścia że szpitala, a norma jest 11 albo 12.
    To u mnie przeliczajac wyszło 12 a nikt nie mówił nam ze cos jest zle

klz9h371w1o7q62n.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    To u mnie przeliczajac wyszło 12 a nikt nie mówił nam ze cos jest zle
    Może lekarze przed wpisem powtórzą, aby sprawdzić, czy spada lub nie rośnie. Albo zapytaj na obchodzie. Może w UK stosują wyższe normy.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Potrafie czytac ze zrozumieniem i wlasnie dlatego taka rade uwazam za glupia. Nawet jakby nic nie robili w co szczerze watpie to nie powinna sie wypisywać bo to niebezpueczne i nikomu nie pomoze to ani jej ani dziecku
    Wychodząc po porodzie ze szpitala masz bieżące wyniki krwi, więc skoro można było wypisać z lekami do domu tzn nic zagrażającego życiu nie miało miejsca. Pobyt w szpitalu w Polsce najkrótszy trwa trzy dobry bo wtedy szpitalowi się to opłaca i trzymaja do rozpoczęcia się trzeciej doby czy jest podstawą czy nie. Nie znam pełnego opisu akurat tej sytuacji ale wiem że bywa różnie.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee ja rowniez sciagam mleko laktatorem, na poczatku bylo mi z tym zle ale teraz przywyklam. Nie kazda musi dawac z cyca mleko, liczy sie to ze wogole ono jest. Z reszta polozne w szpitalu i tak mowily ze nie mleko sie liczy a milosc matki, jak mialam kryzys (pecherze na brodawkach ktore musialam poprzebijac, okropny bol podczas sciagania i sam fakt ze musze odciagac...). Moj maly poprostu sie bawi, przystawiam go zeby byla laktacja ale nie piluje go na sile. Doradca laktacyjna mowila ze bedzie ciezko bo od poczatku na sondzie a pozniej mleko z butli ze smoczkiem ze maly az za duzo zjadal i ulewal...

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po każdym odciaganiu mleka stosuje masc na brodawki i nawet daje radę ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo cierpliwosci i wytrwalosci dziewczyny Wam zycze, sobie rowniez hehe

Moj Szymek plakal codziennie po poludniu az do wieczora, powodem bylo to ze bylo mu goraco. Sluchalam rad babc ubieralam cieplo itd :-/ teraz spi przy uchylonym oknie w bodziaku owiniety rozkiem i elegancko przesypia 1,5 a nawet 3 godz. Zaczelam robic jak ja uwazam, czapka tylko po kapieli i na dwor.
    I na raz wyszly mu potowki na twarzy, czy z tym cos sie robi? Smaruje?

U nas wczoraj rodzinne pepkowe bylo. Powiem Wam ze odziwo po pobycie w szpitalu jestem spragniona towarzystwa. Ciezko mi bylo jak bylam rodzielona z malym, te dojazdy codzienne po 80km w jedna strone tez zrobily swoje. Ale faktycznie z dnia na dzien bylo lepiej i nadal jest, codziennie ucze sie czegos nowego :-)
    Mamy za soba juz pierwsza wizyte u lekarza od bioderek a we wtorek do pediatry (traktuja malego jako wczesniak i wizytu sa przyspieszone).

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 00:46

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Ja po każdym odciaganiu mleka stosuje masc na brodawki i nawet daje radę ;)
    Ja tez, z lansinoh jest super :-)

f2wli09kb0h7bhmj.png

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Ja tez, z lansinoh jest super :-)
    Ja mam z Ziaja lano maść.

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 23 lipca 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Wychodząc po porodzie ze szpitala masz bieżące wyniki krwi, więc skoro można było wypisać z lekami do domu tzn nic zagrażającego życiu nie miało miejsca. Pobyt w szpitalu w Polsce najkrótszy trwa trzy dobry bo wtedy szpitalowi się to opłaca i trzymaja do rozpoczęcia się trzeciej doby czy jest podstawą czy nie. Nie znam pełnego opisu akurat tej sytuacji ale wiem że bywa różnie.
    Justyna nie mam pojęcia skąd masz takie teorie ale to już zaczyna być śmieszne. Owszem, wychodząc że szpitala miałam na tyle dobre wyniki że mnie wypuścili, niestety w domu zakrwawilam i to prawdopodobnie przez lyzeczkowanie i przez to mam niedokrwistość A Ty się uparlas na ten brak żelaza... co do pobytów w szpitalu, większej bzdury już dawno nie czytałam. Szpital ma wypłacane pieniądze za każdą procedurę medyczną i dodatkowo za hospitalizację, niezależnie czy jest to dzień, dwa, czy dziesięć dni. Fakt, za 3 dni pobytu mają więcej wypłacane ale nie jest to taka kwota przez którą za wszelką cenę chcą zostawić pacjenta (jest to różnica kilkuset złotych a nie tysięcy zlotych). Skończ już ten temat bo nie mogę tego czytać.

EDIT: lezalam na sali z dziewczyna, która miała usuwaną obumarłą ciążę. Trzymali ja jeden dzień a nie trzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 06:01

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyglądają kupy Waszych dzieci karmione tylko piersia ? My od 2 dni ciśniemy tylko pierś i kupki miały wcześniej takie grudki , a teraz są musztardowe, jednolite, wodnisto-papkowate. I jest ich więcej, nawet około 8.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Duzo cierpliwosci i wytrwalosci dziewczyny Wam zycze, sobie rowniez hehe

Moj Szymek plakal codziennie po poludniu az do wieczora, powodem bylo to ze bylo mu goraco. Sluchalam rad babc ubieralam cieplo itd :-/ teraz spi przy uchylonym oknie w bodziaku owiniety rozkiem i elegancko przesypia 1,5 a nawet 3 godz. Zaczelam robic jak ja uwazam, czapka tylko po kapieli i na dwor.
    I na raz wyszly mu potowki na twarzy, czy z tym cos sie robi? Smaruje?

U nas wczoraj rodzinne pepkowe bylo. Powiem Wam ze odziwo po pobycie w szpitalu jestem spragniona towarzystwa. Ciezko mi bylo jak bylam rodzielona z malym, te dojazdy codzienne po 80km w jedna strone tez zrobily swoje. Ale faktycznie z dnia na dzien bylo lepiej i nadal jest, codziennie ucze sie czegos nowego :-)
    Mamy za soba juz pierwsza wizyte u lekarza od bioderek a we wtorek do pediatry (traktuja malego jako wczesniak i wizytu sa przyspieszone).

Pozdrawiam

Potówek nie smaruje się niczym. Same znikną :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Jak wyglądają kupy Waszych dzieci karmione tylko piersia ? My od 2 dni ciśniemy tylko pierś i kupki miały wcześniej takie grudki , a teraz są musztardowe, jednolite, wodnisto-papkowate. I jest ich więcej, nawet około 8.

Są prawidłowe, jak to u dziecka kamionego kp :)

Nalia lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ