X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze maluchy tez sie prężą przez sen ? Moja caly czas wygina sie do tylu:(

klz9h371w1o7q62n.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie myślałam, że już koniec połogu, zaraz minie 7 tydzień a dzisiaj mam znowu plamienia.

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W USG ok. W badaniu mamy 4cm rozwarcia. Leżę pod ktg, skurczowe waha się od 1 do 70%

Mmma, Nalia, Mmargotka, Urszulka89 lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wracamy do domu. Ale rozwojowo

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziwnie z tym pologiem tydzien byl totalny spokoj a od wczoraj znow dosc ze mnie leci i lekkie ciagniecie w podbrzuszu jest.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Dziewczyny czy wasze maluchy tez sie prężą przez sen ? Moja caly czas wygina sie do tylu:(

nieustająco, młody sie pręży, rzuca, wierci, macha łapkami i nóżkami

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    nieustająco, młody sie pręży, rzuca, wierci, macha łapkami i nóżkami

Juz myślałam ze z moją cos nie tak jest caly czas sie pręży w literę C steka kwiczy sapie...

klz9h371w1o7q62n.png

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z ta wodą do mleka modyfikowanego? Bo ja podawałam specjalną wodę dla niemowląt evian a teraz czytam ze trzeba taką wode z butelki przegotwac i tylko 24h trzymać...

klz9h371w1o7q62n.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Dziewczyny jak to jest z ta wodą do mleka modyfikowanego? Bo ja podawałam specjalną wodę dla niemowląt evian a teraz czytam ze trzeba taką wode z butelki przegotwac i tylko 24h trzymać...

ja podaję do mleka zwykłą, przegotowaną
    starałam się małego również przepajać ale nie bardzo chce pić samą wodę źródlaną - te dla niemowlaków dzielą się na dwie grupy: takie które trzeba przegotować i takie, których ponoć nie trzeba (np. mama i ja)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Juz myślałam ze z moją cos nie tak jest caly czas sie pręży w literę C steka kwiczy sapie...
    U nas tez tak jest

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ania123467 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    U nas nie wyszło badanie lewego uszka. Mamy miec ponownie badane po 3-4 miesiącach, bo prawdopodobnie to resztki mazi plodowej i tyle czasu może się ona ewakuowac z ucha :) więc "no stress" ;)
    No u nas też lewe. Zobaczymy przy wypisie będą badać jeszcze raz

zi13ebkmaobpstsj.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Dziewczyny jak u Was z pologiem? 10 dni już krwawie na ciemnoczerwony kolor. Nie ma tego dużo, tak jak na dziewczecy okres, ale zastanawiam się czy to normalne, czy powinnam już krwawic na jasno czerwono.

U mnie wczoraj niby się zmieniło na różowo, ale dzisiaj jeszcze momentami było ciemnoczerwono
    tb73tv730xcbtslh.png

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratulacje!!! Brawo że przetrwałaś taki trudny poród.

Loczek to powodzenia, czyli rozkręca się, niebawem powitasz swojego Maluszka!

Nadrabiam Was, u nas dużo się działo, ale na szczęście dwie ostatnie noce spokojniejsze po włączeniu Dicoflor i odstawieniu/ograniczeniu mleka krowiego przeze mnie.
    Dziś mieliśmy rodziną sesję noworodkową w domu, koleżanka fotografka zgłosiła się do mnie sama z taką propozycją i bardzo się cieszę, bo pewnie inaczej byśmy nie ogarnęli a tak będziemy mieć pewnie piękną pamiątkę. Ledwo się ogarnęłam żeby jakoś wyglądać na tych zdjęciach, nawet wyskoczyłam do fryzjera między karmieniami, a jeszcze ani razu nie odciągałam...
    tb73tv730xcbtslh.png

shadee lubi tę wiadomość

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123467 wrote:
    Była niedawno pielęgniarka i robiła Wojtkowi te badanie przesiewowe uszu i lewe nie wychodzi prawe odrazu wyszło, że ok i teraz się martwię. Ma przyjść i wieczorem powtórzyć jak nie to jutro. Już myślę i się martwie

Ania u nas było to samo to położna kazała lekko masować uszko w sensie ten płatek przy wejściu żeby właśnie oczyścilo się ucho.na drugi dzień już wyszło bez problemu

ex2buay3h02dl23a.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedzi. Czyli jeszcze tak ma być. Jestem trochę przewrazliwiona bo już mam dość tych poporodowych problemów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 21:16

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba jakis nawrot baby blues. Tak bardzo kocham swoje dziecko, a dzisiaj oddalam je do usypiania mezowi, bo nakarmiona plakala, cycka nie chciala, nuz wymieklam, mialam po prostu dosyc. Maz oczywiscie podszddl ze spokojem, raz dwa zasnela. Twraz mam wyrzuty sumienia, ze jestem zbyt nerwowa w takich sytuacjach i co ze mnie za matka.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    U mnie chyba jakis nawrot baby blues. Tak bardzo kocham swoje dziecko, a dzisiaj oddalam je do usypiania mezowi, bo nakarmiona plakala, cycka nie chciala, nuz wymieklam, mialam po prostu dosyc. Maz oczywiscie podszddl ze spokojem, raz dwa zasnela. Twraz mam wyrzuty sumienia, ze jestem zbyt nerwowa w takich sytuacjach i co ze mnie za matka.

przeczytaj kilka wątków wyżej jak to mój mąż za każdym razem potrafi uspokoić Szymka, a mnie synuś robi dzikie awantury :)
    dziś wrzeszczał 45 minut. sprawdziłam wszystko: pieluchę, dałam mleko, przytuliłam, kołysałam, zabawiałam, nawet śpiewałam i DUPA. A ponieważ jestem 3 dni teraz z Szymonem sama więc nie miałam komu oddać. Zostawiłam go takiego wrzeszczącego w łóżeczku, wyszłam do kuchni by się uspokoić bo mną targało. Po 3 minutach CISZA. biegnę prawie do pokoju sprawdzić czy nic mu nie jest - a tu ŚPI. Było to 3 godziny temu - a śpi do teraz.

katka84, Mmargotka lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    W USG ok. W badaniu mamy 4cm rozwarcia. Leżę pod ktg, skurczowe waha się od 1 do 70%

Ja przyjechałam ze starszą po odejściu wód to właśnie miałam 4 cm rozwarcia a skurcze dopiero pojawiły się po ok 3 godzinach od odejśca i były bardzo delikatne. Dopiero po lewatywie ładnie się rozkręciły :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:

Ja dawałam normalną wodę przegotowaną jaką my pijemy z kranu. Ale ja miałam swoją wodę. Jak masz filtr typu brita to możesz sobie ją jeszcze filtrować :) No i codziennie ją w dzbanku/termosie wymieniałam.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Bo my jesteśmy wrażliwsze, zwłaszcza teraz w połogu, bo jeszcze przemęczone i z burzą hormonów, bardziej wytrąca nas z równowagi płacz dziecka na który nie możemy nic poradzić, taka bezsilność nas wykańcza. Dlatego musimy bardzo o siebie dbać teraz, niech mąż czy ktokolwiek odciąży... i bez wyrzutów sumienia!
    tb73tv730xcbtslh.png

‹‹ 1267 1268 1269 1270 1271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ