LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry. Dziś o 9rano powitaliśmy naszego Smyka. 4040g i 58cm szczęścia .
MałaCzarna1988, Nalia, shadee, Ania123467, Urszulka89, Mini89, Kaktus93, Mmargotka, karolcia87, Vanilka, anecz_kaa, katka84, terka, PixiDixi, ingelita, dżelka, marta258, melbusia88, krooolik lubią tę wiadomość
-
Ania123467 wrote:U nas jest wskazaniem cukrzyca ciężarnych. Wszystkie mamy te co miały cukrzycę w ciąży to ich dzieci mają usg
miałam zaawansowaną cukrzycę ciążową ale pierwszy raz słyszę o rutynowym badaniu USG nerek
USG główki za to w moim szpitalu miały wszystkie noworodki obowiązkowo
-
shadee wrote:miałam zaawansowaną cukrzycę ciążową ale pierwszy raz słyszę o rutynowym badaniu USG nerek
USG główki za to w moim szpitalu miały wszystkie noworodki obowiązkowo
Nie wiem i nas tak jest właśnie, że robią z poprzednim synem też tak miałam. Ja jestem za badaniami. Wolę być pewna mimo tego, że wymaga to dłuższego pobytu w szpitalu.
Loczek gratulacje!!!! -
shadee wrote:miałam zaawansowaną cukrzycę ciążową ale pierwszy raz słyszę o rutynowym badaniu USG nerek
USG główki za to w moim szpitalu miały wszystkie noworodki obowiązkowo❤Ada&Pola❤
-
Nalia - tak, próbowałam smarować swoim pokarmem, lanoliną też i ciągle ból jest ogromny
Ania12345 - super, że robią dodatkowe badania maluchom, u mnie w szpitalu niestety nie mogłam się doprosic nawet badania moczu, choć mówiłam że cała ciąże ja miałam problem z bakteriami i leukocytami.. -
My mieliśmy USG główki i brzuszka przez ciężki poród i krwiak podokostnowy. W poniedziałek mamy wizytę kontrolną u neonatologa.
A dzisiaj załączyć nam się alarm w monitorze oddechu. Trochę się przestraszylismy. Oczywiście w poniedziałek zgłoszę to lekarzowi. -
Dziewczyny, od paru dni mam problem z karmieniem małej. Pociumka chwilę i zaczyna wrzeszczec strasznie, szarpie sutkiem, odrywa się, potem znowu szuka, jest przy tym wściekła. Wczoraj uspokoiła się na moich rękach, dziś to nie pomogło, ale mąż przyszedl z ratunkiem. Wygląda to tak, jakby się wkurzala że nie ma pokarmu albo jest go za mało ale wtedy chyba nie uspokoilaby się na rękach? Macie jakiś pomysł o co może chodzić? Bo ja wymiękam.. Nie dość że mnie boli każde karmienie to jeszcze ona cierpi z jakiegoś powodu
-
Kaktus93 wrote:Dziewczyny, od paru dni mam problem z karmieniem małej. Pociumka chwilę i zaczyna wrzeszczec strasznie, szarpie sutkiem, odrywa się, potem znowu szuka, jest przy tym wściekła. Wczoraj uspokoiła się na moich rękach, dziś to nie pomogło, ale mąż przyszedl z ratunkiem. Wygląda to tak, jakby się wkurzala że nie ma pokarmu albo jest go za mało ale wtedy chyba nie uspokoilaby się na rękach? Macie jakiś pomysł o co może chodzić? Bo ja wymiękam.. Nie dość że mnie boli każde karmienie to jeszcze ona cierpi z jakiegoś powodu
u mnie było identycznie, przy czym nie pomagało uspokojenie - po prostu się małego nie dało wyciszyć gdy był głodny.
problem u nas: pokarm leciał z opóźnieniem i maly się wkurzał bo próbował ssać ale nic mu nie leciało
to było na samym początku gdy jeszcze go przystawiałam do piersi - u nas skończyło się butelką
-
Podsumowanie - rozpakowane lipcówki:
ss
magdaq
PixiDixi
Melbusia
Magic
Magdis
Mini89
olcia87
Kinga40
shadee