X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    kto jeszcze został nierozpakowany z lipcówek?
    Urszulka89 ;) na pewno

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Urszulka89 ;) na pewno
    Tak ja :p ale mamy zamiar we wtorek :D

katka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, trochę jestem podszyta. Obym połóg miała taki jak poród. :-)

katka84 lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek gratulacje!

Urszulka, czekamy na Ciebie po drugiej stronie:)) powodzenia!

Dziewczyny niepokoję się bo Mała w swoim dwutygodniowym życiu wymiotowała już 5 razy. Na szczęście nigdy nie więcej niż raz dziennie. Przyrost wagi ostatnio sprawdzany w czwartek miała bardzo ok, z nadmiarem. Mam wrażenie że się przejada.
    Położne mówiły żeby nie odbijać po karmieniu piersią tylko kłaść na boczku, ale my jednak zaczęliśmy odbijać bo te wymioty nas zaniepokoiły.
    Próbujemy różnych sposobów by tego uniknąć, teraz postanowiliśmy odstawiać ją od piersi po tym jak zje z jednej 15 minut, ewentualnie dać drugą na kolejne 15 minut i pas.
    Czy myślicie że to niepokojący objaw?

tb73tv730xcbtslh.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmgotka moze ma refluks? Ja podejezewam ze Amelka ma wiotkosc krtani bo strasznie glosno pije....

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka mojemu Krzysiowy też się zdarzyło 3 razy już zwymiotować ale wydaje mi się że to przeze mnie bo zawsze przed tym kladlam go na brzuszek czy ogólnie sobie cwiczylismy. Może za wcześnie od jedzenia i dlatego taki efekt.

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bratanek miał refluks i pamiętam że cały czas ulewal ale tak bardzo dużo i po każdym jedzeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 08:40

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    u mnie było identycznie, przy czym nie pomagało uspokojenie - po prostu się małego nie dało wyciszyć gdy był głodny.
    problem u nas: pokarm leciał z opóźnieniem i maly się wkurzał bo próbował ssać ale nic mu nie leciało
    to było na samym początku gdy jeszcze go przystawiałam do piersi - u nas skończyło się butelką

Ja też coraz częściej myślę o butelce.. Ale daję sobie jeszcze czas.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Mmgotka moze ma refluks? Ja podejezewam ze Amelka ma wiotkosc krtani bo strasznie glosno pije....

A czy refluks to nie byłoby mocne ulewanie i wymioty po KAŻDYM karmieniu? U nas te wymioty maks. raz dziennie.
    Ale nasza Ania też zaczęła bardzo głośno pić, pierwsze słyszę o wiotkości krtani...
    Ogólnie je tak łapczywie jakby nie jadła od miesiąca nawet jak jest przystawiana po 40 minutach na żądanie...

tb73tv730xcbtslh.png

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sposób na Krzysia i jak widzę że wybrzydza, niechętnie łapie, wypluwa sutka to wycieram tetra sutka do sucha i wtedy chwyta normalnie. Zauwazylam ze nie pasuje mu miekki, zalany mlekiem sutek bo wtedy zamiast go ciagnac to go liże. Ogólnie to mam za dużo pokarmu bo nim go przystawie do piersi to cieknie ze mnie jak z mleczarni i Krzys ma całe ubranko mokre.

Mmargotka lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Loczek, kciuki by szybko i bezboleśnie się rozkręciło!:)
    Margotka, super wyszło z ta sesja - bardzo miło że strony koleżanki ze zaproponowała Wam taką sesje:) kiedy będziecie mieć jej efekty?

Do dziewczyn kp - czy przystawiac maluszki do piersi udaje sie Wam zawsze zrobić to tak ze nosek przylega Wam do piersi? Bo my pracujemy niezmiennie nad technika, wydaje mi się ze usta ma ładnie ułożone ale nosek wcale nie przylega do piersi...

Mały przybiera ładnie ale też wisi na cycu całymi dniami. I zastanawiam się czy to jego potrzeba czy efekt złej techniki przystawiania.

Cdl była, dała wskazówki ale wiadomo ze przy codziennych kamieniach i tak walczę i zastanawiam się czy wszystko ok

Dzięki, efekty sesji będziemy mieć do 2 tygodni :)
    U nas zawsze nosek przylega do piersi, aż czasem boję się że nie ma jak oddychać i trochę palcem odsuwam to miejsce piersi żeby był dostęp powietrza do noska...
    Wisieć na piersi może i z potrzeby pokarmu i z potrzeby ssania - poczucia bezpieczeństwa po prostu... Nam położne radziły spróbować smoczek, ale nasza Anulka nie chce. Zresztą raz zwymiotowała po próbie delikatnego włożenia smoczka i nie mam sumienia próbować więcej.
    tb73tv730xcbtslh.png

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Ja mam sposób na Krzysia i jak widzę że wybrzydza, niechętnie łapie, wypluwa sutka to wycieram tetra sutka do sucha i wtedy chwyta normalnie. Zauwazylam ze nie pasuje mu miekki, zalany mlekiem sutek bo wtedy zamiast go ciagnac to go liże. Ogólnie to mam za dużo pokarmu bo nim go przystawie do piersi to cieknie ze mnie jak z mleczarni i Krzys ma całe ubranko mokre.

Dobry patent, dzięki! Może naszej też nie pasuje taki sutek, bo czasem ma problem ze złapaniem. Ja też mam dużo, jak karmię jedną piersią to z drugiej kapie...
    tb73tv730xcbtslh.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jest problem, jak za miekki sutek, wtedy sie wyslizguje i ona nie moze sie zassac no i ryk.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wypróbuję patent z wycieraniem sutka! :) dzięki! :)

Dziewczyny, możecie polecić jakąś dobrą karuzelę nad łóżeczko? Moja mała za niedługo kończy miesiąc i myślę, że to chyba będzie dobry czas żeby się tym zainteresować :)

l22nsg188x4pwv1x.png

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że ten patent u Was też się sprawdzi :) ja jeszcze podrazniam sutka żeby był bardziej sterczący i wtedy mały też jest delikatniejszy bo łapie normalnie.

Co do karuzeli ja mam z tiny love rośnij z muzyką - zabawa na łące. Nam się osobiście podoba ale jeszcze jej nie przyczepialismy do łóżeczka więc nie wiem jak mały na nią zareaguje. Z tego co kojarzę to Pixi też ją ma i pisała że jest ok.

Kaktus93, PixiDixi lubią tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jutro mamy kontrolna wizyte u pediatry, ale mam pytanko do Was - czy Wasze dzieci tez chrząkają? Nasza Ada wczoraj w nocy tak chrząkała, jakby cos jej orzeszkadzalo, przy tym się przeciagala. Oddycha przez nosek, nie ma nic w srodku (maz aspiratorem odciagal).

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Mam nadzieję że ten patent u Was też się sprawdzi :) ja jeszcze podrazniam sutka żeby był bardziej sterczący i wtedy mały też jest delikatniejszy bo łapie normalnie.

Co do karuzeli ja mam z tiny love rośnij z muzyką - zabawa na łące. Nam się osobiście podoba ale jeszcze jej nie przyczepialismy do łóżeczka więc nie wiem jak mały na nią zareaguje. Z tego co kojarzę to Pixi też ją ma i pisała że jest ok.

Jest nawet bardzo ok :)

Looooczus gratulacje!!!!!!!

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam Wasze brzuszki? Kto może pokazać się w bikini?;-)

tb73tv730xcbtslh.png

Wysłany: 29 lipca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Dziewczyny jak tam Wasze brzuszki? Kto może pokazać się w bikini?;-)

tb73tv730xcbtslh.png
    Ja mogę zapomnieć przez swoją przepukline pepkowa. Ginekolog mnie ostrzegał że albo pępek sam wróci do normy albo będzie potrzebna operacja. Pępek po ciąży został odstajacy i bardzo źle wygląda. Podobno nie ma sensu tym się zajmować przed kolejną ciążą A ja jednak dalej zakładam że za rok staranki o kolejne, z tym że na pewno już nie SN bo się po prostu boję że znowu dziecko będzie takie duże.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzuch jak w 7 mcu ciąży, rozeszły mi się mięśnie kresy białej, myślę nad operacją tego... Śmiesznie wyglądam, biodra w miarę szczupłe, nogi a brzuch...

‹‹ 1270 1271 1272 1273 1274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ