LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas juz dwa ząbki zero objawow, marudzenia i goraczek.
Do tego zaczynamy siadac
To ze staje to juz norma ale siadanie zaczyna sie pojawiac coraz czesciej. Natusia biega na czterech jak szalona.
Kupilismy krzeselko z allegro takie z regulowanym podparciem za 165 zl.
W poniedzialek mamy kardiologa by sprawdzil szmer nad serduszkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 19:37
-
My również kupiliśmy krzesełko z allegro z firngt lionelo, nie wyobrażam sobie inaczej jej karmic, Zuzka jest za dzika na to żeby trzymać ja na kolanach a na bujaczku nawet w pasach potrafi się przekręcić. zazdroszczę ząbkówania bez bólu, u nas dwa ząbki na dole i idą 3 u góry bez pedicetamolu nie dawało Rady.
Mmma lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
terka wrote:Kaktus o jakie tiki chodzi? Coś chyba pominełam...
To dobrze że wizyta uspokoiła
Co oznacza ta urodę "wiotkosci"?
Współczuję zapalenia... Zdrówka dla małej i cierpliwości dla was
Mała tak jakby odrzucala głowę do tyłu dosyć gwałtownie i gałki oczne też szły wtedy do góry - dziwnie to wyglądało, ale lekarka powiedziała że są to mioklonie łagodne. Problem byłby, gdyby do tego dochodziły takie 'wyrzuty kończyn' - wtedy jest to padaczka.
Jeśli chodzi o tą wiotkosc - jest to minimalnie obniżone napięcie mięśniowe (ale podkreślała, że naprawdę minimalne), do którego dochodzi taka właśnie wiotkosc więzadeł stawowych - mała ciągle robi takie żaróweczki stopami na przykład. Jednak jest to wszystko w ramach normy, będzie potrzebowała po prostu więcej czasu żeby np podeprzec się porządnie na przedramionach, raczkowac, siadać itp. Ale mamy się nie przejmować, wszystko przyjdzie. Naszym zadaniem nie jest trzymanie jej rąk na siłe w lezeniu na brzuchu (co odbywa się podczas fizjoterapii) tylko zachęcanie do wyciągania obu rąk do przodu, do linii środkowej oraz prowokowanie do symetrycznych obrotów, lapania stóp itp (mała woli zdecydowanie prawa stronę, prawą stopę itp)
Dziś byłam z Marysia u pediatry, żeby ją osluchala - by się upewnić, że zapalenie gardła nie przeszło w jakieś zapalenie płuc, oskrzeli itp. Mała kaszle dużo mniej więc myślałam, że będzie okej, ale niestety są jakieś swisty właśnie na oskrzelach, narazie inhalacje mam jej robić, a za 2 dni mam się zgłosić i zobaczymy co dalej.
-
Teraz sporo dzieci xhoruje na zapalenie oskrzeli trzeba być ostrożnym. Zdrowka dla Marysi ;*
A u nas jeat etap ciaglego wspinania sie po wszystkim :o Zuzka staje juz sama na nozki oczywiscie jesli najpierw siw czegos zlapie i sciaga wszystko xo ma w zasiegu raczek. Dopiero wczoraj wyciagnelisny tez spacerowke (mielismy duza gondole) i zorientowalam sie ze nie ma pasow. Kurcze troche słabo, Zuzia strasznie sie kreci boje ze jak bedzie mocniejsza to w koncu mi wypadnie02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Zdrowka! Dla Waszych maluszkow.
U kardiologa ok, Natalka ma taka niteczke ktora jest normalna w jej wieku i ona tak sobie szumi przy oddechu i sie rusza. Kontrola przed 2rż.
Dodatkowo zagladnelam dzis pod jej bujny fryz a tam ciemieniucha... Wrocila po pol roku. Zaczynam ponowna walke.
-
Britty wrote:Teraz sporo dzieci xhoruje na zapalenie oskrzeli trzeba być ostrożnym. Zdrowka dla Marysi ;*
A u nas jeat etap ciaglego wspinania sie po wszystkim :o Zuzka staje juz sama na nozki oczywiscie jesli najpierw siw czegos zlapie i sciaga wszystko xo ma w zasiegu raczek. Dopiero wczoraj wyciagnelisny tez spacerowke (mielismy duza gondole) i zorientowalam sie ze nie ma pasow. Kurcze troche słabo, Zuzia strasznie sie kreci boje ze jak bedzie mocniejsza to w koncu mi wypadnie
Niestety pasy to podstawa nawet dla starszego dziecka. Bardzo słabo
-
Mmma wrote:Zdrowka! Dla Waszych maluszkow.
U kardiologa ok, Natalka ma taka niteczke ktora jest normalna w jej wieku i ona tak sobie szumi przy oddechu i sie rusza. Kontrola przed 2rż.
Dodatkowo zagladnelam dzis pod jej bujny fryz a tam ciemieniucha... Wrocila po pol roku. Zaczynam ponowna walke.
Dobrze że wszystko ok. Niestety często ciemieniucha lubi wrócić nawet u rocznego dziecka.
-
Britty wrote:Teraz sporo dzieci xhoruje na zapalenie oskrzeli trzeba być ostrożnym. Zdrowka dla Marysi ;*
A u nas jeat etap ciaglego wspinania sie po wszystkim :o Zuzka staje juz sama na nozki oczywiscie jesli najpierw siw czegos zlapie i sciaga wszystko xo ma w zasiegu raczek. Dopiero wczoraj wyciagnelisny tez spacerowke (mielismy duza gondole) i zorientowalam sie ze nie ma pasow. Kurcze troche słabo, Zuzia strasznie sie kreci boje ze jak bedzie mocniejsza to w koncu mi wypadnie❤Ada&Pola❤
-
Hej. Chcialam zapytac jak karmicie swoje maluszki? Chodzi mi o blw kawalki czy sloiczki na tym etapie? Dumam kiedy zaczac podawac kawalki i jak to powoli wprowadzic jesli corka jest na sloiczkach i wie jak chrupac chrupka kukurydzianego a z innymi owocami czytaj kawalkami jakos mniej sobie radzi. Tzn ja jestem w stresie ze sie zadlaei kawalkiem. Przez siateczke je wyciska ssie ale tak bez sie boje. Dawalam jej pokrojone na drobniutko i potrafila sie troche zakrztusic, lekkie odkaszlniecie i popicie woda ale sama te male kawaleczki nie kuma ze ma dawac do buzi. Hm. Maz mowi ze za wczesnie na kawalki opowiedzcie jak karmicie.
-
Mmma mój Młody wcina kawałki już od 5 miesiąca za to jego kuzynka ma 7 i nie wie co z kawałkiem zrobić... Myślę że to kwestia indywidualna. U nas dowiedziałam się że synek poradzi sobie z kawałkami jak mi gwizdnal kawałek banana z ręki
Mmma, terka lubią tę wiadomość
-
My karmimy blw i jestem z tej metody bardzo zadowolona. Ada zupkę lub kaszke pije z kubeczka - czasem jej podam łyżeczką. Mus zazwyczaj daje na łyżeczce. Często je placki warzywne, warzywa i owoce do rączki, chlebek, omlety.
Mmma lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Mmma wrote:Dzieki. A jak polecacie zaczac jesli chodzi o przepisy, najlepiej kupic ksiazke o blw? Macie i polecacie te ksiazki?❤Ada&Pola❤
-
Hej, jestem styczniówką 2018.
Mam na sprzedaż trochę ubranek dla dziewczynki na wiosnę rozm. 80
Zapraszam
https://www.olx.pl/oferta/paka-ubran-dla-dziewczynki-31-sztuk-wiosna-lato-sukienki-spodnie-CID88-IDyVjwp.html?fbclid=IwAR3Oyw99iUTKq5QAGUJ-erFcEBkEwR_RUDZ24WrZnYBJXm-g3ZCwrx-Uyaw -
Cześć!
Jeju dziewczyny, jak ten czas leci. Jeszcze pamiętam jak w ciąży pisalysmy, a za kilka miesięcy dzieciaczki będą miały pierwsze urodziny! Da się jakoś zatrzymać ten czas?
Ja jestem przerażona, zaraz rekrutacja do żłobka, w wakacje nie przyjmują nowych dzieciaczków, więc dopiero we wrześniu Miki będzie mógł pójść do żłobka, a macierzyński kończy się w lipcu.. no i w ogóle słucham jak jest w tych żłobkach i że dzieci chorują..
Mój chłopak 11,300kg i ciuszki rozmiar 86 idą. Jutro ma endokrynologa bo pediatra dał skierowanie w związku z jego dużymi rozmiarami.
Krzesełko z Ikei fajne ale moje dziecko zajmuje je od brzegu do brzegu, kupiłam na Allegro MillyMally Milano, fajne ale dziecko stopami odpina blat.. przesadziliśmy go w nowy fotelik bo w cabriofixie maxi Cosi jeździ już jak szprotka. Teraz mamy Romera Britax, z czystym sumieniem mogę polecić.
Wiem że krzesło za wcześnie,, bo jeszcze nie siada sam, ale nie mogłam patrzeć jak w lezaczku leży powykrzywiany, nie było to na zdrowie.Mmma lubi tę wiadomość