WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Mały był od urodzenia asymetryczny plus doszły zbyt późno wykryte problemy z wedzidelkiem które wpłynęły nie tylko na laktacje ale też na ogólną neurologie. Teraz już na szczęście praktycznie z tego wyszliśmy a tu zaczął się krzywo czolgac i zabawa od nowa... Całe szczęście lubi swoją fizjoterapeutke i ćwiczenia :)

Britty a odnośnie zajścia w ciążę myślałaś o tabletkach? Przy karmieniu u mnie świetnie sprawdziły się minipigolki tyle że trzeba pilnować bardzo godzin

Ja od początku mam Azalię, można przy kp. Przy starszej też miałam, żadnych skutków ubocznych u mnie nie było więc teraz też biorę. I jest ok :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Azalię przez miesiąc i cały miesiąc krwawiłam. Po odstawieniu krwawiłam kolejny miesiąc. Także u mnie się całkiem nie sprawdziły :(

Co do odstawienia małej od piersi - przymierzam się do tego z kilku powodów. Przede wszystkim, moja córka to egzemplarz totalnie bezsmoczkowy i bezbutelkowy. Zasypia przy piersi, nie daje się niczym 'oszukać'. Wydaje mi się, że im dłużej będę ją karmić, tym gorzej pójdzie odstawianie. A od początku wchodziło w grę karmienie do roku, nie dłużej - tak po prostu postanowiłam. Drugi powód jest taki, że Marysi wyszły dwie górne jedynki i każde karmienie to dramat po prostu..boli niemal jak na początku :/

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam Limetic i nie mogę narzekać.
    Co do zębów to młody ma dwie dolne jedynki i pierwszy tydzień był koszmar z karmieniem płakałam jak bobr jak mnie gryzl :p ale oduczyl się całe szczęście :)

oar89jcggibdab41.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa powiem szczerze, że nie bardzo chce tabletki, pani onkolog odradzała branie antykoncepcji że względu na choroby nowotworowe w rodzinie, a i my z mężem też ze względow religijnych nie chcielibyśmy się decydować no chyba że naprawdę będzie takie zalecenie od lekarza. Współczuję rehabilitacji, a z drugiej strony fajnie, ze maluch chce współpracować z fizjoterapeutka. ;) u nas na szczęście mała tak nie gryzie, z początku tylko jak pierwszy ząbek jej wychodził to trochę gryzła, wydaje mi się ze swedzialy ja dziąsła wtedy ;)

Duzaa lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy ząbka :D pierwszego :D

Nalia, Duzaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty rozumiem doskonale :) ja miałam zalecenie lekarskie a podobne opory do Ciebie plus baardzo dużo tej gryzacej paskudny rakiem zwanej w najbliższej rodzinie. No to musicie sobie jakoś radzić... Trzymam kciuki! :)

Urszula-gratulacje ząbka :)

Britty lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Co tam u Was? Coraz ciszej tu ostatnio.
    Ale mialam dzis sytuacje :/ wybrałam sie z Maja na zakupy na taki ryneczek, poszlam glownie po swojskie wedliny itp. Stoje w kolejce juz czesc zamowilam a Pan pyta czy dalej karmie? Odpowiadam ze tak a on ze ma dobra wedline ale pikantna to jak karmie jednak mi jej nie da bo to moze zaszkodzic. Wiec mowie ja tam jem wszystko a on oczy takie na mnie i ze mnie moze nic nie bedzie ale dziecko napewno to odczuje i bedzie bolec ja brzuszek(bo ja zjem pikantne). Zdziwiona na niego ze Mała ma 9 miesiecy i nie stosowałam diety do tej pory i bylo ok a babka za mna jak tak mozna nie myslec o dziecku przy kp i jesc wszystko. Sprzedawca pokiwal do tej kobity i ze u niego 4 dzieci sie wychowala i ze zona zawsze przrstrzegala diet. Patrzeli na mnie jak na wariatke, ze jak moge jesc wszystko. Zaplacilam i odeszlam juz bez slowa bo bezsensu dyskutowac ze "starszym pokoleniem" co wie wszystko najlepiej...

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Hej. Co tam u Was? Coraz ciszej tu ostatnio.
    Ale mialam dzis sytuacje :/ wybrałam sie z Maja na zakupy na taki ryneczek, poszlam glownie po swojskie wedliny itp. Stoje w kolejce juz czesc zamowilam a Pan pyta czy dalej karmie? Odpowiadam ze tak a on ze ma dobra wedline ale pikantna to jak karmie jednak mi jej nie da bo to moze zaszkodzic. Wiec mowie ja tam jem wszystko a on oczy takie na mnie i ze mnie moze nic nie bedzie ale dziecko napewno to odczuje i bedzie bolec ja brzuszek(bo ja zjem pikantne). Zdziwiona na niego ze Mała ma 9 miesiecy i nie stosowałam diety do tej pory i bylo ok a babka za mna jak tak mozna nie myslec o dziecku przy kp i jesc wszystko. Sprzedawca pokiwal do tej kobity i ze u niego 4 dzieci sie wychowala i ze zona zawsze przrstrzegala diet. Patrzeli na mnie jak na wariatke, ze jak moge jesc wszystko. Zaplacilam i odeszlam juz bez slowa bo bezsensu dyskutowac ze "starszym pokoleniem" co wie wszystko najlepiej...

Ja też jem od początku wszystko :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie przestrzegam żadnej diety i wszystko jest ok. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to mamy dwie jedynki z z dołu ;)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak tam kp i zęby? Ja przezywam kryzys bo mnie cora przygryza i to chlernie boli i zniecheca ;( karmie ale tak czesto mam dosc za kazdym karmieniem :(

event.png
    eve
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Hej. Jak tam kp i zęby? Ja przezywam kryzys bo mnie cora przygryza i to chlernie boli i zniecheca ;( karmie ale tak czesto mam dosc za kazdym karmieniem :(
    My mamy na razie 2 dolne jedynki i jest ok jeżeli chodzi o karmienie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wasze maluszki miewaja napady zlosci? Krzyk pisk i sciskanie raczkami wbijanie pazurkow takie napiecie zlosliwe?

event.png
    eve
  • kropka777 Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ząbków nie ma ale widać że chyba idą ale nie mogą wyjść, a malutki pokazuje emocje ,zaciska pięści, czasami krzyczy jak sie mu coś zabierze lub sie go nie weźmie na ręce, a najbardziej sie złości przy ubieraniu, przebieraniu pieluszki.

Mmma lubi tę wiadomość

iree172.png
    bfaregz2c8wp708s.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Znam to. Dokladnie tak ma moja Natalka. Ona ma juz dwa zabki na dole. Najgorzej jak wbija pazury we mnie ;( ciagle musze jej pilnowac i obcinac

event.png
    eve
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dwie dolne jedynki ale z kp ok. No chyba że przyśnie przy cycu i chcę wyciągnąć to wtedy przygryzie ;p
    moja od początku jest złośnica więc ma przydomek "Złosiur", starsza miała "Terrorystka" więc jestem zaprawiona w bojach :p
    Co do paznokci to Majcia ma strasznie ostre mimo obcinania średnio 2 razy w tygodniu :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście młoda nie gryzie podczas karmienia ale za to gryzie mnie po rękach i w nogi i w zasadzie wszędzie gdzie uda jej się złapać, do tego też zawsze drapie jak ja kp. Także jestem cała pogryziona i podrapana :D :o a paznokcie tez często obcinam bo rosną jak szalone
    Vanilka ludzie mają swoją rację na temat diety i nie przetłumaczysz, ja od początku jadłam wszystko przy kp, a ciotki lapaly się za głowę że szkodze dziecku.. Szok w trampkach

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • kropka777 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki co robicie swoim pociechom na śniadanko i kolacje? Mojemu synkowi chyba sie już przejadły kaszki i zaczyna kręcić noskiem przy jedzeniu

iree172.png
    bfaregz2c8wp708s.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka777 wrote:
    Mamuśki co robicie swoim pociechom na śniadanko i kolacje? Mojemu synkowi chyba sie już przejadły kaszki i zaczyna kręcić noskiem przy jedzeniu

U nas głównie cyc. Słoiczki i musy są ok. Kaszki czy jogurty - zje kilka łyżeczek i koniec. Jest całkiem inna niż starsza była.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak robicie kaszki? Ja daje sloiczki, owoce i z talerza obiad no i cyc. Pije tylko wode. Co dajecie do picia oorocz wody i na czym robicie kaszki?

event.png
    eve
‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ