X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    magdaaq ja swojego też....
    Hahaha no.wszystko w temacie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    No trudny temat trudny ale też wiele dzieci jest porzuconych np też można wziąść pod uwagę.
    Każdy ma zamiary naturalne chyba nikt nie wchodzi do gabinetu i nie mówi a zdecydowaliśmy sobie, ze zrobimy in vitro...

innamorata88, magdaaq, justyna14, Andziula_1988, Marikita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tez bys sie tak cieszyła robiąc bałagan bez konsekwencji
    No w sumie :D

magdaaq lubi tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    No trudny temat trudny ale też wiele dzieci jest porzuconych np też można wziąść pod uwagę.
    O maj gad... a ta znowu swoje :P to leć i adoptuj jak takaś mądra, przypomnę Ci hipokrytko, że sama latałaś jak ze sraczką do kliniki, która wg Ciebie dopuszcza się takiego bestialstwa.

Magic, KateHawke, justyna14 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    O maj gad... a ta znowu swoje :P to leć i adoptuj jak takaś mądra, przypomnę Ci hipokrytko, że sama latałaś jak ze sraczką do kliniki, która wg Ciebie dopuszcza się takiego bestialstwa.
    I raz miała IUI tak dla przypomnienia...

innamorata88 lubi tę wiadomość

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    ja też nie dostałam informacji jakie tętno tylko widziałam migoczące serduszko i lekarz powiedział, że jest ok.

CO do TSH to ja miałam ostatnio prawie 2,5 i dostalam większą dawkę Euthyroxu. Jestem ciekawa ile mi wyjdzie na badaniach w grudniu, bo mam wrażenie, że dostałam końską dawkę.

Ja znowu 2 dni byłam nieobecna przez bóle głowy - ratowałam się imbirem, byłam w aptece zapytać, czy można nacierać skronie Amolem - ale Pani powiedziała, że nie ryzykowałaby, bo jest dużo ziół/ olejków eterycznych, których działanie jest nieznane w kontekście ciąży. Ale zarekomendowała mi nalewkę burszynową (do kupienia w sklepie zielarskim) - po pracy podeszłam do zielarskiego, a tam na buteleczce też napisane, że działania w ciąży nie zweryfikowano i nie zaleca się zatem stosowania.
    Kupiłam wiec w aptece plastry apap ice i mam nadzieję, że ból głowy ponownie prędko nie nadejdzie.
    Dziękuję. Wezmę rutoninoscorbin i będę opychać się cytryną. Z ogórkami kiszonymi jestem na wojnie, szkodzą mi, bardzo mi po nich nie dobrze.
    Co do bólu głowy możesz spróbować maść bursztynową, można stosować. Podobno działa cuda. Ale sama nie sprawdzałam.
    Wg trzeba brać poprawkę na to co mówią farmaceuci. Mi pani doradziła na gardło tymianek i podbiał. I mówi, że bezpieczne. Ale coś mnie podkusiło i poczytałam. Absolutnie nie można!! Tymianek zwiększa ryzyko poronienia. Uważajcie też na cynamon (mój ukochany) też jest zabroniony w ciąży.

P.s. Nie mogę Was nadrobić ;-p jestem dopiero na 200 stronie ;-) Szalone ;-)

dqpri09kh0x52aib.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupio teraz porównam ale wiele ludzi porzuca psa co jest stary i wymienia na szczeniaka.

A tak z innej beczki :
    A koło mnie mieszka taki Pan Krzysiu i nie mogli mieć swoich dzieci to wzieli na wychowanie i ogólnie prowadzą ośrodek dla dzieci które są u nich jakby do dorosłości a potem każdy decyduje o sobie coś typu rodzina zastępcza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 16:00

f2w3k0s3plke7odf.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Głupio teraz porównam ale wiele ludzi porzuca psa co jest stary i wymienia na szczeniaka.

A koło mnie mieszka taki Pan Krzysiu i nie mogli mieć swoich dzieci to wzieli na wychowanie i ogólnie prowadzą ośrodek dla dzieci które są u nich jakby do dorosłości a potem każdy decyduje o sobie coś typu rodzina zastępcza
    Zamilcz już serio i się nie pogrążaj...

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Dziękuję. Wezmę rutoninoscorbin i będę opychać się cytryną. Z ogórkami kiszonymi jestem na wojnie, szkodzą mi, bardzo mi po nich nie dobrze.
    Co do bólu głowy możesz spróbować maść bursztynową, można stosować. Podobno działa cuda. Ale sama nie sprawdzałam.
    Wg trzeba brać poprawkę na to co mówią farmaceuci. Mi pani doradziła na gardło tymianek i podbiał. I mówi, że bezpieczne. Ale coś mnie podkusiło i poczytałam. Absolutnie nie można!! Tymianek zwiększa ryzyko poronienia. Uważajcie też na cynamon (mój ukochany) też jest zabroniony w ciąży.

P.s. Nie mogę Was nadrobić ;-p jestem dopiero na 200 stronie ;-) Szalone ;-)
    Kochana to jeszcze tylko 10 str i nadrobisz :D

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:

Koleżanko jakie bestialstwo? Letrozol na jajeczkowanie wzięłam i to jest bestialstwo? Dobrze oni to robią ale ja tego nie chciałam i przyszłam po co inne

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:

Yyyyy czy ty porównałeś właśnie in vitro do psa? :D. Nie No spoko wsumie kocham moją suczkę jak córkę ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 15:59

innamorata88, justyna14 lubią tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:

A co ma piernik do wiatraka?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Yyyyy czy ty porównałeś właśnie in vitro do psa? :D. Nie No spoko wsumie kocham moją suczkę jak córkę ...

Nie. Dwie osobne sytuację

f2w3k0s3plke7odf.png
  • muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Czyli Twoja ciążę prowadzi dwóch lekarzy? A ten na NFZ wie że chodzisz prywatnie?
    Tak. Chodzę prywatnie do Pani x i mam pakiet medyczny Medicover. Tam wszystko przysługuje mi darmo. Jednak chodzę tam tylko bo badania bezpłatne a chodzę do mojej ginekolog prywatnie co prowadziła moja ciążę z córką . Ona wie o Medicover ale lekarz z Medicover nie wie o mojej lekarce

Magic, panan12, Marikita lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Koleżanko jakie bestialstwo? Letrozol na jajeczkowanie wzięłam i to jest bestialstwo? Dobrze oni to robią ale ja tego nie chciałam i przyszłam po co inne
    Wspomagalas finansowo miejsce gdzie dokonuje sie tych bestialskich czynów! :D

Magic, anecz_kaa, innamorata88, justyna14 lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że wtrąca. Ale adopcja to nie pójście po pączki do sklepu. Moja znajoma po 13 stratach chciała adoptować bo jej wiek-40lat nie wskazywał by mogła odnosić ciąże tym bardziej po tyle stratach. I nie udało się mimo że mieli już wszystko gotowe dla Maciusia, widyeali się z nim regularnie A tu zonk. I się załamała. I wiecie co?
    Nastał cud! Zaszła w ciąże przeszła ja okropnie ledwo odnosiła i ma synka A jak ostatnio wróciłam na bbf to okazało się że znowu jest w ciąży i to na końcówce:) taki morał :) dziękuję.

Agniechaaaa, panan12, magdaaq, innamorata88, Andziula_1988, Marikita, mi88 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Odpowiadając: wcześniej jak badałam się okresowo zawsze miałam wyniki w normie, to moje pierwsze badania w ciąży i jest inaczej. Ale może faktycznie są inne normy dla ciężarnych i nie trzeba się martwić aż tak wykrzyknikami na wynikach. No zobaczymy co lekarz powie.

Ktoś pytał, ile obniżone: mam np. P-LCR 15,70%, a norma jest od 19,10-46,60. Erytrocyty 3,77 przy normie 3,95-5,22. PDW 8,90, norma 9,80-16.20, a MPV 8,80 przy normie 9,40-12,50.

zi13s65greb2l090.png

• panan12 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Wspomagalas finansowo miejsce gdzie dokonuje sie tych bestialskich czynów! :D

Lekarz był dobry. Zresztą co mi do tego... BÓG jest od oceny a nie ja. Każdy ma wolną wolę

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam przypomnieć ze chęć posiadania potemstwa jest wpisana w ludzką naturę ;) i nie wolno odbierać szansy na posiadanie własnego (genetycznie własnego) potomstwa :) adopcja to inna bajka i nie ma co porównywać :)

Magic, Mmargotka, innamorata88, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Lekarz był dobry. Zresztą co mi do tego... BÓG jest od oceny a nie ja. Każdy ma wolną wolę
    Ale oceniłaś Nas Ty i zwyzywałas wiec cos tu teraz w tym zdaniu nie pasuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 16:04

innamorata88 lubi tę wiadomość

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ