X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ove Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Wesołych, spokojnych świąt:roza:

Ja dziś z samego rana byłam dziś na badaniu moczu i krwi. Mam nadzieję że dziś będą wyniki.

Z dobrych wiesci to wczoraj ok 18.00 zadzwonili do mnie z przychodni ze przyszły wyniki pappa i są prawidłowe.
    nie wiem dokładnie jakie, bo mam je odebrać dopiero w przyszły czw-ptk, Ale najważniejsze że wszystko jest e porządku.

Z mniej optymistycznych wieści, ox wczoraj boli mnie glowa i boję się że mam infekcje:( nic mnie nie boli ani nie swędzi ale przy aplikacji luteiny zauważyłam zmieniony śluz. Nie wiem właśnie czy to po luteinie czy coś się dzieje. Czy w święta w razie "w" można pojechać na IP z infekcja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 09:18

PixiDixi, magdaaq, Agniechaaaa, anecz_kaa lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove w kazdej chwili mizesz pojechac na IP w swieta kazde rowniez.
    Zmykam i pa.

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane! Ja tez najprawdopodobniej będę tu rzadziej zaglądać teraz ;) Dzisiaj jadę po prezent dla mojego, będę robic kolejne słodkości, a jutro mamy do obskoczenia 2 wigilie, z czego jedna już o 15:) Także życzę Wam radosnych i spokojnych świat, jak najmniej mdłości i dużego apetytu; miłej rodzinnej atmosfery i szczęśliwego Nowego Roku <3

Paulina.G, magdaaq, kkarolina89, Loczek2018 lubią tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, wiadomo, że czas świat większość z nas chce spędzić w rodzinnym gronie wiec i ja życzę Wam Wesołych Radisnych i Spokojnych Świat Bożego Narodzenia<3 a tym które w Święta będą informować rodziny życzę chwil pełnych wzruszeń i miłości :) dbajcie o siebie dziewczyny i nie przepracujecie się w kuchni :)

magdaaq, Paulina.G, kkarolina89, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Wszystkim tu zebranym Życzę Zdrowych Spokojnych Świąt abyście przeżyły je tak jak sobie wymarzycie w gronie najbliższych. By wszystkie marzenia się spełniły i aby uśmiech nigdy nie schodził zWaszych twarzy. Wszystkiego co.najpiękniejsze dziewczyny. Podobno magia Świąt działa. :)

Paulina.G, kkarolina89, Loczek2018 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się zastanawiam, czy wszystko można w ciąży na Wigilii i tutaj znakazlam artykuł, który mniej więcej mówi co może nam zaszkodzić i dlaczego - chociaż wzdęcia i zaparcia to dla mnie żaden argument, bo i tak są non stop od wszystkiego :)

http://babyonline.pl/boze-narodzenie-a-ciaza-co-mozna-jesc-a-czego-nie,zasady-diety-artykul,10561,r1p1.html

Ja mam zamiar próbować wszystkiego po troszkę i już, a pierogów z kapusta i grzybami na bank nie odpuszczę :) już zjadłam kilka przy robieniu :p jedynie mak odpuszczę, ale ja tez nie bardzo przepadam

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się tu podzielę z Wami wirtualnym opłatkiem ;)
    Dziś muszę skończyć sałatkę i pieczenie piernika. Jutro również dwie wigilie do obskoczenia - jak co roku od 8 lat zresztą ;)
    Także spokojnych, zdrowych i spędzonych w gronie najbliższych Świąt Bożego Narodzenia. Niech Nowonarodzona Dziecina obdarzy nas spokojem i potrzebnymi łaskami. Wesołych i spokojnych świąt :* <3

magdaaq, kkarolina89 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Tez się zastanawiam, czy wszystko można w ciąży na Wigilii i tutaj znakazlam artykuł, który mniej więcej mówi co może nam zaszkodzić i dlaczego - chociaż wzdęcia i zaparcia to dla mnie żaden argument, bo i tak są non stop od wszystkiego :)

http://babyonline.pl/boze-narodzenie-a-ciaza-co-mozna-jesc-a-czego-nie,zasady-diety-artykul,10561,r1p1.html

Ja mam zamiar próbować wszystkiego po troszkę i już, a pierogów z kapusta i grzybami na bank nie odpuszczę :) już zjadłam kilka przy robieniu :p jedynie mak odpuszczę, ale ja tez nie bardzo przepadam
    Rybko babyonline to zadne dobre zrodlo:) czytaj sobie na mamaginekolog czy gosia jackowska. To.sa wiarygodne zrodla. Tak jak kobieta w ciazy tak karmiaca mama moze jesc co chce w miare rozsadku

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt wszystkim, zdrowych dzidziusiów i wszczesliwych rozwiązań. ;) My dzisiaj jedziemy do moich rodziców, będziemy tam przez tydzień. Cały czas lekko czuje brzuch, to nie taki ból jak podczas okresu, a raczej taki jakby ciągnięcia i kłucia. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:

Dlaczego nie chcesz jesc maku? Jest taki zabobon ze niby dziecko się wtedy martwe urodzi ale jest to zwykły zabobon :) Wszystko z umiarem:) Moja mama będąc ze mną w ciazy, jadła mnóstwo maku na święta bo uwielbia i jak widać jestem tutaj cała i zdrowa:) Nie popadajmy w skrajności, cieszmy się wigilia i świetami i spróbujmy wszystkiego po trochu :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Dlaczego nie chcesz jesc maku? Jest taki zabobon ze niby dziecko się wtedy martwe urodzi ale jest to zwykły zabobon :) Wszystko z umiarem:) Moja mama będąc ze mną w ciazy, jadła mnóstwo maku na święta bo uwielbia i jak widać jestem tutaj cała i zdrowa:) Nie popadajmy w skrajności, cieszmy się wigilia i świetami i spróbujmy wszystkiego po trochu :)
    Dlatego napisalam.ze to nierzetelne zrodlo:-) to.sa zabobony:-) mozemy jesc wszystko w.granicach rozsądku dla.zoladka:-))

Nalia, Cynamonkowaaa lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos co jeść, polecam zetelne źródło :) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=717055918453671&id=646192435540020

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj i ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 12:08

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obcina mi posty, nie mogę nic napisać

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystając z tego że w końcu się udało wstawić cokolwiek, składam wam wszystkim życzenia Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia

magdaaq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy już czym prędzej bieży, by dołączyć do pasterzy. I ja spieszę z życzeniami, bo nie mogę być tam z Wami. Zdrowia, szczęścia, pomyślności i niech dobro wśród Was gości. I niech Boga wielka moc na Was spłynie w świętą noc.

<3 <3 <3
    Całusy dla każdej z Was i każdego malca <3

z racji, ze nie bedzie mnie tu w okresie świat proszę aby wszystkie inf które mam dodać na 1str było poprzedzone postem z lista TP bezie mi łatwiej pózniej wyszukiwać te inf. :) Dziekuje

magdaaq, Kinga40, Britty, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:

Tak jak napisałam, nie przepadam za makiem i nie wierze w żaden zabobon, z reszta w artykule było jadynie napisane, że może powodować zaparcia a nie ze dziecku coś się stanie...

Magda czytam mamę ginekolog i książki gdzie są podane źródła wiedzy, ale akurat tematu świątecznych potraw nie znalazłam :) tak jak tez wc raźniej napisałam mam zamiar jeść wszystko ma co będę miała ochotę w święta, tylko oczywiście z umiarem

Cynamonkowaaa lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena
    https://www.hafija.pl/2016/12/lista-potraw-ktorych-nie-moze-jesc-mama-karmiaca-w-te-swieta-i-dwanascie-potraw-ktore-jesc-moze.html

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png

Wysłany: 23 grudnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Tak jak napisałam, nie przepadam za makiem i nie wierze w żaden zabobon, z reszta w artykule było jadynie napisane, że może powodować zaparcia a nie ze dziecku coś się stanie...

Magda czytam mamę ginekolog i książki gdzie są podane źródła wiedzy, ale akurat tematu świątecznych potraw nie znalazłam :) tak jak tez wc raźniej napisałam mam zamiar jeść wszystko ma co będę miała ochotę w święta, tylko oczywiście z umiarem
    Chciałam zacytować a polubiłam :) Idąc tym tropem, grzyby w pierogach powodują niestrawność;) Sama się o tym ostatnio przekonałam ale trochę z grzybami przesadziłam :D Jeżeli nie lubisz maku to okej;) Cieszmy się jedzeniem, cieszmy się rodzinna atmosfera i świetami, tego sobie i Wam życzę :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych co jeszcze się zastanawiają ;)

https://mamaginekolog.pl/wigilijne-potrawy-dla-kobiet-ciazy-mama-karmiacych-niemowlat/

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ