X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Czasem w szpitalu też kierują na CC cięcie ale to musi być wypadkową innych czynników. Np. duże dziecko, spadek tętna itd.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prowadzący wypisze :) juz mówił, ze będziemy sie ciąć :)

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    U mnie prowadzący wypisze :) juz mówił, ze będziemy sie ciąć :)
    Przy bliźniaczej ciąży bardzo często są CC :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę porozmawiać też z endokrynologiem, bo nam się jeszcze przyplątała niedoczynność tarczycy - komplet szczęścia. do ginekologa chodzę prywatnie, ale on nie pracuje juz na żadnym oddziale położniczym

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Przy bliźniaczej ciąży bardzo często są CC :)
    I dobrze bo nie wyobrażam sobie rodzic SN :D

• shadee Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie też nie chcę rodzić SN ale nie znoszę się prosić i nie ma opcji na "danie w łapę" komukolwiek - nie dam rady mentalnie :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    muszę porozmawiać też z endokrynologiem, bo nam się jeszcze przyplątała niedoczynność tarczycy - komplet szczęścia. do ginekologa chodzę prywatnie, ale on nie pracuje juz na żadnym oddziale położniczym
    Nie ma znaczenia. Jak da skierowane jest ono wiążące

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten plus ze urodziłam sie z wadą wzroku która aktulalnie zanikła ale i tak nie mogła bym rodzic SN :D

• magdis Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ja właśnie też nie chcę rodzić SN ale nie znoszę się prosić i nie ma opcji na "danie w łapę" komukolwiek - nie dam rady mentalnie :)
    To ja wrecz przeciwnie,zrobilabym wszystko zeby rodzic sn. Mam nadzieje ze tak bedzie bo corka tez urodzona sn. Wiadomo ze to nic przyjemnego ale znacznie szybciej dochodzi sie do siebie, cc to jednak operacja. Ponoc dla dziecka to tez lepsze. Wiadomo ze jak sa konkretne wskazania,ryzyko dla dziecka to nie ma dyskusji ale nie rozumiem kobiet ktore moga rodzic sn a robia wszystko zeby miec cc. Jestesmy stworzone zeby rodzic dzieci i w ogromnej wiekszosci damy rade

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Dziewczyny a jaki krem polecacie na rozstępy, kt mogłabym już zacząć stosować? Dużo tego w internecie, i nie potrafię się zdecydować :/
    Dla mnie rewelacyjny jest pharmaceris maternity,uzywalam go w pierwszej ciazy i teraz tez juz zaczelam.polecam

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    To ja wrecz przeciwnie,zrobilabym wszystko zeby rodzic sn. Mam nadzieje ze tak bedzie bo corka tez urodzona sn. Wiadomo ze to nic przyjemnego ale znacznie szybciej dochodzi sie do siebie, cc to jednak operacja. Ponoc dla dziecka to tez lepsze. Wiadomo ze jak sa konkretne wskazania,ryzyko dla dziecka to nie ma dyskusji ale nie rozumiem kobiet ktore moga rodzic sn a robia wszystko zeby miec cc. Jestesmy stworzone zeby rodzic dzieci i w ogromnej wiekszosci damy rade

ja nie jestem stworzona do rodzenia dzieci, jestem stworzona do tego żeby żyć w zgodzie ze sobą.
    poród siłami natury mnie ani nie kręci ani nie ciekawi ani nie uważam, ze jest to mój - kobiecy obowiązek.
    w życiu wyznaję zasadę MOGĘ ale nie MUSZĘ.

Agniechaaaa, muminka83, melbusia88 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja zawsze słyszałam to dla dziecka bezpieczniejszy jest porodu przez cc zaś gorzej dla matki jeżeli chodzi o SN to bezpieczniej dla matki gorzej dla dziecka. Odbiegając od tego co kto rozumie a czego nie mamy wybór i możemy z niego korzystać.

Koleżanka 5x poroniła cudem udało sie utrzymać ciaze, przy porodzie SN doszło do komplikacji i mały został przyduszona, ma porażenie mózgowe ogromna tragedia :( takie przejścia i kolejny cios :( zmowy moja koleżanka z Francji przy bliźniakach została zmuszona do rodzenia SN i skończyło sie to tak ze jedna urodziła sie SN a druga przez cc, rzeźnicy nie lekarze jak dla mnie :/

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam porownanie sn i cc i moje osobiste doswiadczenie jestvtakie,ze pomimo,ze mialam ciezki pirod sn to i tak szybciej doszlam do siebie niz po cc....teraz bede miala u tak cc bo blizniaki bo to 3cc ,ale ta pionizacja,pierwszy tydzien brrr,nie mysle i nie chce myslec.

Pocieszajace jest to,ze jak widzi sie malutkiego czlowieka to ten bol eydaje sie gdzies znikac z tylu glowy i tyle :)

Witam nowa :)

• magdis Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy porod czy to sn czy cc wiaze sie z bolem i tego nie unikniemy, po prostu jest inny i inaczej rozlozony w czasie. Ja wole kilka-kilkanascie godzin sie przemeczyc zeby na drugi dzien byc wolna od bolu czy ewentualnie czuc go przy siadaniu. CC to lzejszy porod ale pozniej jest o wiele trudniej.Kazdej z nas indywidualny wybor co woli

PixiDixi lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej... Ja o porodzie nie chce nawet myśleć bo już wiem, że będę płakać i gadać że chce do domu :D nie dam rady poważnie

ckaiskjo3c7906hm.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osobiście mało mnie interesuje czy moim koleżankom z realnego świata - zagorzałym fanatyczkom porodów SN, które od kilku tygodni namiętnie przekonują mnie, że to najpiękniejsze przeżycie w życiu - się podoba że myślę o CC czy nie :) zachodząc w ciążę wiedziałam co mnie czeka i że dziecko nie pojawi się na świecie poprzez pstryknięcie palcami, ale
    poród to bardzo osobiste i prywatne przeżycie -róbmy tak żebyśmy dobrze czuły się ze swoimi wyborami.

Osnowa, muminka83, Agniechaaaa, PixiDixi, melbusia88, Magic, Lena21 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo szybko wracałam do siebie. Zaznaczam że zawsze narkozę. Jako jedna z niewielu już tego samego dnia na chodzie mimo że w Polsce dopiero na drugi dzień stawiają na nogi ja po kłótni za każdym razem wieczorem bez cewnika. Koleżanki rodzące naturalnie bardzo często nie były w stanie nic zrobić. Myślę że to zależy od człowieka jak znosi ból itd. Jestem po 8 poważnych operacjach w tym dwóch cesarkach i akurat w moim przypadku goi się jak na piesku

shadee, PixiDixi lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Kazdy porod czy to sn czy cc wiaze sie z bolem i tego nie unikniemy, po prostu jest inny i inaczej rozlozony w czasie. Ja wole kilka-kilkanascie godzin sie przemeczyc zeby na drugi dzien byc wolna od bolu czy ewentualnie czuc go przy siadaniu. CC to lzejszy porod ale pozniej jest o wiele trudniej.Kazdej z nas indywidualny wybor co woli
    To zależy od człowieka. Według mojej opinii ja nie odczuwałam bólu. Naprawdę. Czułam się świetnie.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    osobiście mało mnie interesuje czy moim koleżankom z realnego świata - zagorzałym fanatyczkom porodów SN, które od kilku tygodni namiętnie przekonują mnie, że to najpiękniejsze przeżycie w życiu - się podoba że myślę o CC czy nie :) zachodząc w ciążę wiedziałam co mnie czeka i że dziecko nie pojawi się na świecie poprzez pstryknięcie palcami, ale
    poród to bardzo osobiste i prywatne przeżycie -róbmy tak żebyśmy dobrze czuły się ze swoimi wyborami.
    W punkt :) ja jestem z tych co popierają każda decyzje czy sie wybierze SN czy cc a potem czy kp czy mm to tylko wybór matki :)

muminka83, shadee, PixiDixi, melbusia88 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O karmieniu to nawet boje się mówić bo raz zostałam skrytykowana i zachowuje dla siebie swoje decyzje. :-*

shadee, Magic lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ