LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mozna powiedziec,ze tak z tym ze dupek jest syntetyczna pochodna progesteronu a lutek naturalnym progesteronem. Ma mniejsze zdecydowanie skutki ubiczne niz prog (mdlosci,zawroty glowy) ,a i lutek wplywa na wynik badania z krwi wartosi progesteronu a dupek nie zmienia wartisci z krwi.
magdaaq lubi tę wiadomość
-
Muminka, hmmm ja nie chce wyjsc na madrzejsza od lekarzy....moja gin,ktora jest naprawde wybitna nie miala swiadomoscivo subtelnej,ale w pewnych przypadkach roznicy,dalam jej wiadomosci na tacy,przeczytala i sama pidjela decyzje,ze w moim przypadku nie moze dokonac zamiany. Mam potezne zylaki na macicy,i niewielki spadek stezenia leku moze zaburzac juz odzywianie dzieci,natlenowanie dlatego podjelysmy razem ta decyzje,ze musze zostac przy clexanie. Sama pracuje w firmie generycznej,ktora zajmyje sie odtwarzaniem oryginalu i produkcje jego wiernej kopii,ale niestety dokladnego odwzorowania to praktycznie niemozliwe jest. Proces technologiczny jest znany tylko danej firmie,ktora opatentowala lek generyk twirzy swoja technologie raz udana raz mniej....
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Muminka,znalazlam wypowiedz dotyczaca wlasnie nooparine i jest dokladnie tym o czym z lekarzem rozmawialam ,ponizej:
Nie ma możliwości wyprodukowania
generyku Clexane (enoxaparyny). Jeśli ktoś twierdzi, że wyprodukował generyk Clexane jest oszustem, ponieważ heparyna drobnocząsteczkowa nie jest substancją jednorodna, jest to mieszanina łańcuchów polisacharydowych o różnej proporcji łańcuchów o określonej masie cząsteczkowej. Samo działanie na czynnik aktywny Xa wykazuje każda heparyna, również klasyczna. O podobieństwie do Clexane ma raczej większe znaczenie proporcja (siła działania) na aktywność czynnika Xa i IIa - tutaj różne heparyny drobnocząsteczkowe różnią się od siebie, półokres trwania (dla Clexane np. T1/2 wynosi ok. 24 godzin. Dla nadroparyny T/12 wynosi ok. 18 godzin. Poza tym każda heparyna drobnocząsteczkowa ma określony skład pierwiastków tj. siarka, azot, fosfor. Innymi słowy: generyk heparyny jest kolejną heparyną drobnocząsteczkową a nie lekiem oryginalnym. I co jest najbardziej istotne: generyk jak twierdzi firma generyczna nie dysponuje badaniami klinicznymi, które potwierdzają skuteczność tego generyku do leku oryginalnego. Bo to jest tutaj najważniejsze. Oczywiście lekarze, przy chronicznym niedoborze Clexane na rynku polskim będą zapisywać Neoparynę, aby nie mieć problemów z prawem. Ale Neoparyna nie jest generykiem Clexane. To jest kolejna heparyna drobnoczasteczkowa o nazwie handlowej Neoparyna.
Od siebie dodam,ze nie twierdze ,iz neoparine jest zle czy nieskuteczne, twierdze,ze ma inny troche "profil" i w moim przypadku clexane jest lepszym wyborem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 22:26
-
Chyba tylko długością
to jest rogal do karmienia:
http://allegro.pl/fasolka-poduszka-motherhood-rogal-do-karmienia-i6231772408.html
a to ta poduszka C:
http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-do-karmienia-dla-kobiet-w-ciazy-i6830717037.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMjAyNDkxMjgANjkzMDEA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=57ebacf9-852e-4aee-a005-c57ef655e696PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Hehe. Tacy malusi jesteśmy
taki brzucho mam jak się najem, ale ogólnie to wygląda bardziej na oponę tłuszczową a nie brzuch ciążowy
ogólnie to tak jeszcze nic nie widać
wy dziewczyny w tym momencie ciąży to macie już spore, a ja taki mini. Zastanawiam się czy wszystko ok. Czy rośnie i czy żyje.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b058fb5630fe.jpgmagdaaq, karolcia87 lubią tę wiadomość