X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jedno opakowanie duphastonu. Mogę wysłać bo ja już nie potrzebuje. I się zmarnuje.

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin mówił że to jest to samo. Zawsze pytał jak przepisywal co wolę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 18:38

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Ja też mam jedno opakowanie duphastonu. Mogę wysłać bo ja już nie potrzebuje. I się zmarnuje.
    Ja przyjmę od Kingi❤ a Ty kochana obdaruj inna kolezanke która tez zazywa. Muminka..pixi..

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak ktoś chętny to oddam. ;-)

magdaaq, PixiDixi lubią tę wiadomość

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dopiero teraz wrocilam i tel.padl....

Dziewczyny ,nosze pod sercem DWOCH CHŁOPAKÓW !!!!!!

No to pięknie !!! Gratuluję !!!!

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna powiedziec,ze tak z tym ze dupek jest syntetyczna pochodna progesteronu a lutek naturalnym progesteronem. Ma mniejsze zdecydowanie skutki ubiczne niz prog (mdlosci,zawroty glowy) ,a i lutek wplywa na wynik badania z krwi wartosi progesteronu a dupek nie zmienia wartisci z krwi.

magdaaq lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, hmmm ja nie chce wyjsc na madrzejsza od lekarzy....moja gin,ktora jest naprawde wybitna nie miala swiadomoscivo subtelnej,ale w pewnych przypadkach roznicy,dalam jej wiadomosci na tacy,przeczytala i sama pidjela decyzje,ze w moim przypadku nie moze dokonac zamiany. Mam potezne zylaki na macicy,i niewielki spadek stezenia leku moze zaburzac juz odzywianie dzieci,natlenowanie dlatego podjelysmy razem ta decyzje,ze musze zostac przy clexanie. Sama pracuje w firmie generycznej,ktora zajmyje sie odtwarzaniem oryginalu i produkcje jego wiernej kopii,ale niestety dokladnego odwzorowania to praktycznie niemozliwe jest. Proces technologiczny jest znany tylko danej firmie,ktora opatentowala lek generyk twirzy swoja technologie raz udana raz mniej....

muminka83 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka,znalazlam wypowiedz dotyczaca wlasnie nooparine i jest dokladnie tym o czym z lekarzem rozmawialam ,ponizej:

Nie ma możliwości wyprodukowania
    generyku Clexane (enoxaparyny). Jeśli ktoś twierdzi, że wyprodukował generyk Clexane jest oszustem, ponieważ heparyna drobnocząsteczkowa nie jest substancją jednorodna, jest to mieszanina łańcuchów polisacharydowych o różnej proporcji łańcuchów o określonej masie cząsteczkowej. Samo działanie na czynnik aktywny Xa wykazuje każda heparyna, również klasyczna. O podobieństwie do Clexane ma raczej większe znaczenie proporcja (siła działania) na aktywność czynnika Xa i IIa - tutaj różne heparyny drobnocząsteczkowe różnią się od siebie, półokres trwania (dla Clexane np. T1/2 wynosi ok. 24 godzin. Dla nadroparyny T/12 wynosi ok. 18 godzin. Poza tym każda heparyna drobnocząsteczkowa ma określony skład pierwiastków tj. siarka, azot, fosfor. Innymi słowy: generyk heparyny jest kolejną heparyną drobnocząsteczkową a nie lekiem oryginalnym. I co jest najbardziej istotne: generyk jak twierdzi firma generyczna nie dysponuje badaniami klinicznymi, które potwierdzają skuteczność tego generyku do leku oryginalnego. Bo to jest tutaj najważniejsze. Oczywiście lekarze, przy chronicznym niedoborze Clexane na rynku polskim będą zapisywać Neoparynę, aby nie mieć problemów z prawem. Ale Neoparyna nie jest generykiem Clexane. To jest kolejna heparyna drobnoczasteczkowa o nazwie handlowej Neoparyna.

Od siebie dodam,ze nie twierdze ,iz neoparine jest zle czy nieskuteczne, twierdze,ze ma inny troche "profil" i w moim przypadku clexane jest lepszym wyborem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 22:26

• Glass Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na oddanie chyba jeden listek duphastonu i 1,5 Luteiny dopochwowej. Mam też receptę na podjęzykową. Komu potrzeba?

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ale i u nas jest słoneczna :) w poniedziałek mąż idzie kupić :)

Muminka a skąd Ty jesteś?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    C właśnie się na niej wyleguje mam ja od wczoraj a już ja uwielbiam :))
    Chodziło mi czy macie sprawdzone z jakieś firmy?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dopiero teraz wrocilam i tel.padl....

Dziewczyny ,nosze pod sercem DWOCH CHŁOPAKÓW !!!!!!
    Aaale jaja :D gratulacje!

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Chodziło mi czy macie sprawdzone z jakieś firmy?
    Też się chętnie dowiem, bo przymierzam się do zakupu ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapłaciłam ostatnio za 100 tab luteiny coś ponad 22 zł :) no to się nazywa refundacja ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Też się chętnie dowiem, bo przymierzam się do zakupu ;)

Tez chcialabym kupic taka poduszke/rogala. Dziewczynki napiszcie na co zwrocic uwage lub te,ktore polecacie i jak te poduszki sie nazywaja?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rogal do karmienia po córce motherhood. A taka C poduszka teraz by się przydała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 23:01

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja mam rogal do karmienia po córce motherhood. A taka C poduszka teraz by się przydała ;)

To jaka jest miedzy nimi roznica?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tylko długością ;)

to jest rogal do karmienia:
    http://allegro.pl/fasolka-poduszka-motherhood-rogal-do-karmienia-i6231772408.html

a to ta poduszka C:
    http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-do-karmienia-dla-kobiet-w-ciazy-i6830717037.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMjAyNDkxMjgANjkzMDEA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=57ebacf9-852e-4aee-a005-c57ef655e696

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To hmmm sorki za to odpytywanie,ale skoro masz juz rogala to po co jeszcze taka poduszka ?

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe. Tacy malusi jesteśmy :) taki brzucho mam jak się najem, ale ogólnie to wygląda bardziej na oponę tłuszczową a nie brzuch ciążowy :D ogólnie to tak jeszcze nic nie widać :) wy dziewczyny w tym momencie ciąży to macie już spore, a ja taki mini. Zastanawiam się czy wszystko ok. Czy rośnie i czy żyje.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b058fb5630fe.jpg

magdaaq, karolcia87 lubią tę wiadomość

ckaiskjo3c7906hm.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ