LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
M@ziii wrote:Dziewczyny jestem przerażona, właśnie sprawdziłam wyniki badań i wyszło mi że mam dodatnie przeciwciała igg, igm na cytomelogowirusa. Czytam właśnie że jest to bardzo groźne w ciąży, że może powodować wady wrodzone albo poronienie. Jutro idę do gina, nawet nie wiem co mam o tym myśleć.
Ale mozesz miec niedawno przebytego wiec spokojnie narazie nie denerwuj się
-
nick nieaktualnyMagic wrote:Powiem Ci Kochana że ma to niestety znaczenie. Ja miałam przy pierwszym dziecku problem i nie miałam lekarza w tym szpitalu. Dopiero w momencie kiedy pojawił się kolega mojej gin i mogłam go przycisnąć to coś zrobili. A tak to non stop mnie zbywano.
-
M@ziii wrote:Z wyników wychodzi że tak, bo też mam przeciwciała dodatnie.
Cmv mam takie wyniki igg -162,200 igm -1,970
idziesz prywatnie? moze zadzwon i powiedz? Ja bym chyba tak zrobiła. Wiem, że można brać leki przeciwwirusowe, ale nie wiem czy od początku ciąży
-
anecz_kaa wrote:idziesz prywatnie? moze zadzwon i powiedz? Ja bym chyba tak zrobiła. Wiem, że można brać leki przeciwwirusowe, ale nie wiem czy od początku ciąży
-
A ja wczoraj miałam wizytę i wogole nie jestem zadowolona.. To był 6 tydz 1 dzień, chciałam jeszcze poczekać, ale ze względu na poniedziałkowe plamienie poszłam już. Po krwi już na szczęście nie ma śladu , lekarz zrobił usg i od razu pokazał się piękny pęcherzyk z zarodkiem, niestety jeszcze nie bilo serduszko. Lekarz powiedział, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i, że za tydzień zobaczymy serduszko. Ale nic mi nie powiedział, nic nie pomierzyl, nie dał zdjęcia z usg, a ja z tego wszystkiego też o wszystkim zapomniałam i zaczęłam myśleć dopiero jsk wyszłam z gabinetu ehh. Bety też mam nie robić, bo powiedział, że na tym etapie nie ma sensu.
-
nick nieaktualnyVanillaice wrote:A ja wczoraj miałam wizytę i wogole nie jestem zadowolona.. To był 6 tydz 1 dzień, chciałam jeszcze poczekać, ale ze względu na poniedziałkowe plamienie poszłam już. Po krwi już na szczęście nie ma śladu , lekarz zrobił usg i od razu pokazał się piękny pęcherzyk z zarodkiem, niestety jeszcze nie bilo serduszko. Lekarz powiedział, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i, że za tydzień zobaczymy serduszko. Ale nic mi nie powiedział, nic nie pomierzyl, nie dał zdjęcia z usg, a ja z tego wszystkiego też o wszystkim zapomniałam i zaczęłam myśleć dopiero jsk wyszłam z gabinetu ehh. Bety też mam nie robić, bo powiedział, że na tym etapie nie ma sensu.
-
magdaa wrote:Spokojnie lekarz ma racje. Moze ciąza jest mlodsza. Kiedy masz nast wizyte? Ja bylam na usg w 6t1d i serduszko bylo. Co do bety ma pelna racje ze juz nie nalezy robic bo to sensu nie ma
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej ja prowadzę ciaze w klinice w której miałam in vitro wiec nie ma opcji zeby któryś z tych lekarzy pracował w szpitalu ale wiem jedno mają taką renomę, ze praktycznie każdy ich zna i trochę boją sie igrać z pacjentkami od nich zreszta ja i tak mam zagwarantowane skierowanie na cc i najprawdopodobniej bede rodzic prywatnie wiec sie tym nie martwię (na zapas:))
-
Vanillaice wrote:A ja wczoraj miałam wizytę i wogole nie jestem zadowolona.. To był 6 tydz 1 dzień, chciałam jeszcze poczekać, ale ze względu na poniedziałkowe plamienie poszłam już. Po krwi już na szczęście nie ma śladu , lekarz zrobił usg i od razu pokazał się piękny pęcherzyk z zarodkiem, niestety jeszcze nie bilo serduszko. Lekarz powiedział, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i, że za tydzień zobaczymy serduszko. Ale nic mi nie powiedział, nic nie pomierzyl, nie dał zdjęcia z usg, a ja z tego wszystkiego też o wszystkim zapomniałam i zaczęłam myśleć dopiero jsk wyszłam z gabinetu ehh. Bety też mam nie robić, bo powiedział, że na tym etapie nie ma sensu.
Mi na usg w poniedziałek wyszło 6t1d (chociaż wg OM powinno byc mniej) i tez lekarz nie widział serduszka jeszcze. I powiedział mi wyraźnie ze ma prawo nic nie widać jeszcze. A pamiętasz jaki miałaś wymiar pęcherzyka?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
On przyjmuję u mnie w mieście raz w tygodniu, tak to pracuje w szpitalu jakieś 60km od mojej miejscowości. A ja jeszcze dziś zastępuje koleżankę w innym punkcie w innym mieście, więc nijak nie dam dziś rady. Powiedział żebym przyszła jutro na 16 to mnie od razu przyjmie. Ale martwię się bo on też tak jakby się przestraszył.
-
terka wrote:Mi na usg w poniedziałek wyszło 6t1d (chociaż wg OM powinno byc mniej) i tez lekarz nie widział serduszka jeszcze. I powiedział mi wyraźnie ze ma prawo nic nie widać jeszcze. A pamiętasz jaki miałaś wymiar pęcherzyka?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySońkaa wrote:Ja też bez mocy... Głowa mnie boli od rana, nawet drzemka mi się przydarzyła
Agniechaa też bym zjadła ogórkowa, w ogóle uwielbiam zupy