LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Melbusia, w nowym numerze "M jak Mama" jest wszystko dokładnie policzone, na pierwszy rok życia dzieciaczka. Chcesz, to wyślę Ci skany. Ale tak czy inaczej, wierzę, że można na wielu rzeczach zaoszczędzić. W marcu mają być w outlecie na Prawobrzezu wyprzedaże rzeczy dla bobasow, tak swoją drogą. Wracając do cukrów - dzięki za odpowiedź, ja też staram się nie wariowac. Cukier najwyższy po posiłku miałam 155, raz. Ale te na czczo to makabra. Tylko ten mój diabetolog mnie straszy i to stąd nerwy. Też dziś mam depresyjny dzień, boję się o malucha - choć teoretycznie nic się nie dzieje. Trzymam za Ciebie kciuki.
-
Dzisiaj w biedronce były fajne rzeczy podusie do tego kocyk plus muffka na wózek.Kupilam pełno naklejek na ścianę komodę tez chce ładnie przerobić u nas nie bedzie osobnego pokoju dla dziecka póki co wiec kącik trzeba zrobić a jak zobaczyłam te naklejki nie mogłam się opanować
Tez czytam M jak mama i wczoraj ta lista wpadła mi w oko, ale nie ma co tak głęboko analizować
Rzeczy trochę mam póki co nie wiemy kto to, ale ja mogłabym mieć na nazwisko poromocja uwielbiam tez lumpki mam swoją listę wiem kiedy dostawy;) W ten sposób mam już 5 par spodni ciążowych z metkami w tym jedne aż za 2zl
Na wózek polujemy na allegro i olx jak nie to liczę na to, ze jak w marcu wejdzie nowa kolekcja to może stara bedzie trochę taniej
Umówiłam się dzisiaj do nefrologa na NFZ normalnie terminy na czerwiec , ale położyłam od razu kartę ciąży i wizyta 30 stycznia wiec warto powołać się na ustawę i powalczyć o swoje
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Decadence wrote:Melbusia, w nowym numerze "M jak Mama" jest wszystko dokładnie policzone, na pierwszy rok życia dzieciaczka. Chcesz, to wyślę Ci skany. Ale tak czy inaczej, wierzę, że można na wielu rzeczach zaoszczędzić. W marcu mają być w outlecie na Prawobrzezu wyprzedaże rzeczy dla bobasow, tak swoją drogą. Wracając do cukrów - dzięki za odpowiedź, ja też staram się nie wariowac. Cukier najwyższy po posiłku miałam 155, raz. Ale te na czczo to makabra. Tylko ten mój diabetolog mnie straszy i to stąd nerwy. Też dziś mam depresyjny dzień, boję się o malucha - choć teoretycznie nic się nie dzieje. Trzymam za Ciebie kciuki.
Który lekarz cię tak straszy? Chodzisz na Arkońską? Nie denerwuj się, przekroczenie 155, to niewielkie przekroczenie i to jednorazowo. Jeśli cię to pocieszy, to kuzynka miała cukrzycę gdzie cukry jej skakały po 200, miała insulinę cały czas włączoną i urodziła zdrową córkę. Nie martw się na zapas, nasze okruszki rozwijają się dobrze, więc musi być dobrze
-
nick nieaktualny
-
Biedronka89 wrote:Mi przybyło dwa kilo i nie posiadam się z radości. Serio
całe zycie mam problem z niską wagą. Nie ważne co robię jest za niska. Więc jak w koncu mi przybyło jestem super szczęśliwa:)
całe życie próbuję przytyć i nic. Ale taka moja uroda ponoć. Ale faktycznie, mam szybki metabolizm. Im wiecej jem kalorycznych rzeczy tym częściej odwiedzam toaletę
Ja ostatnio jak byłam u gin 3 tygodnie temu miałam 2 kg na plusie, teraz wg mojej wagi zanotowałam 3,5 kg na plusie
przy córce przytyłam 19 kg i po 1,5 miesiąca nic już widać nie było
-
A ja miałam epizod, że przez niedoczynność tarczycy przytyłam 12kg. Ważyłam 72 kg przy 163cm wzrostu i to było 2,5 roku temu . Po ustawieniu tarczycy, 2017 od stycznia do lipca schudłam do 57,5kg.
no i przez 1 trym waga spadła o 0,5kg. W sumie ciekawe ile ważę teraz
zawsze się w sobotę
❤Ada&Pola❤
-
Dzień dobry Kochane my dziś po wizycie - wszystko w porządku mamy 11 cm i poznaliśmy płeć - dziewczynka, najprawdopodobniej będzie Milenka
Nalia, muminka83, Urszulka89, anecz_kaa, cuddlemuffin, Mmargotka, terka, PixiDixi, melbusia88, Ove, kasiuleks lubią tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Super, dzięki za info. Nie kłopocz się ze skanami, po prostu kupię tę gazetę. I dzięki za info, że w marcu będą te wyprzedaże w outlecie, jakbyś wiedziała od kiedy dokładnie, to daj znać
Który lekarz cię tak straszy? Chodzisz na Arkońską? Nie denerwuj się, przekroczenie 155, to niewielkie przekroczenie i to jednorazowo. Jeśli cię to pocieszy, to kuzynka miała cukrzycę gdzie cukry jej skakały po 200, miała insulinę cały czas włączoną i urodziła zdrową córkę. Nie martw się na zapas, nasze okruszki rozwijają się dobrze, więc musi być dobrze
-
shadee wrote:dobry wieczór Wam
podrzucam art. o paracetamolu - może kogoś zainteresuje
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/7,140281,22900701,znany-lek-przeciwbolowy-szkodliwy-dla-plodu-kobiety-powinny.html#NiePrzeg&a=139&c=86Urszulka89, Carolline lubią tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Ja jestem zdania, że jesli boli Cię głowa i odpowynek nie pomaga, to lepiej wziąć Apap niż zdychać cały dzień i się męczyć.
Moja ginekolog tez tak mowi
dzien dobry ja dzis pierwszy dzien na zwolnieniu i zamiast spac do poludnia nie spie od godziny
Milego dnia
-
Decadence wrote:Dam znać kochana, ja po polowkowych akurat będę, to wtedy planuję wpaść w szał zakupów. Oby tylko wszystko oki było, dzięki za dobre słowo. Jeszcze tylko mnie martwi ta pełna narkoza, którą w szóstym tygodniu miałam, ale po połówkowych, jak będzie dobrze, to obiecuję przestać się martwić. Właśnie z koncertu wróciłam, byłam mojego malucha ukulturalnic muzycznie, póki w łonie jest i mam wpływ na to, czego słucha.
Nawet nie wiesz ile kobiet ma narkozę w ciąży i to w początkowym okresie też. Dzieci rodzą się zdrowe. Cześć kobiet ma nawet chemię i też dzieci w przewadze dużej rodzą się zdrowe.
Naucz się myśleć kochana pozytywnie. Psychika i nastawienie to połowa sukcesu.
Pamiętaj że stres to dopiero będzie po porodzie o dziecko. Teraz ten czas poświęc na radość i na wyciszenie. Wszystko będzie dobrze. Pamiętaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 07:08
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry Dziewczyny
magdaaq wrote:U nas śnieżyca. Byłam u fotografa. Ja pierdziu...mocy.przybywaj. Teraz sama z Lenka jestem maz pojechal odwiezc mame. Z szejka.nici.bo.tak.sypie ze M.chcial szybko wrocic.
Buuu ,szkoda. Jak zdjecia wyszly?
Slicznosci brzuszek Madzia :-*
Aneczka co tak malo Ciebie tutaj?
Ja od tego trybu polegujacego mam juz 5 kg na plusie i zazdroszcse szybkiej przemiany materii u mnie nawet chyba powietrze zamienia sie w tluszczyk. Waze juz 73 kg . Wczoraj ogladalusmy zdjecia jak bylam w ciaxy z Marysia to bylam szczuplejsza zdecydowanie na tym etapie co teraz. Pocieszam sie ,ze jak wyjda dwa smoki to moj tluszcz szybko poleci karmiac te moje smoki cycem
Milego dnia
Ps. Koncze juz czytac secret Muminko i podoba mi sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 07:45
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny.
Ja po dwóch dniach bólu głowy obudziłam się dzisiaj bez bólu. Dzisiaj w planie wizyta u przyjaciółki . No i muszę zjeść pączka bo za mną chodzi. Miłego dnia ☺Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤