LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry ja dzisiaj duet z porcelana od rana.Dzisiaj miałam pierwszy sen gdzie widziałam nasze dziecko i była to dziewczynka heh zobaczymy co w środę ginekolog powie
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
dziewczyny a myślałyście już nad szkołą rodzenia - dla mamusiek z Krakowa mogę polecić polecone mi miejsce.
Wygląda interesująco chociaż nie wiem czy jest w moi stylumnóstwo tam ideologi o rodzicielstwie bliskości, naturalnym WSZYSTKIM etc
ale wszystkie koleżanki które tam uczęszczały - zachwycone
-
nick nieaktualny
-
magdaaq wrote:My jutro jajka w sosie musztardowym w sobotę gulasz pyzy buraczki niedziela pewnie krolowa kurczaka i surówki z frytkami w poniedziAłek zapiekanka makaronowa.z brokulami zapiekana serem bedzie do wtorku sroda...lasagne
dziękuję za uwage.
Kuzwa i szejka bym.wypiła.buhahhahahahH
ależ mi smaka narobiłaś na pyzy!
jeszcze nigdy nie robiłam, ale chyba czas w ten weekend zrobić po raz pierwszy!
Nalia wrote:Ja jestem zdania, że jesli boli Cię głowa i odpowynek nie pomaga, to lepiej wziąć Apap niż zdychać cały dzień i się męczyć.
Co do pasów, to ja póki co zapinam się normalnie. Wczoraj byłam na warsztatach "bezpieczny maluch" i tam pokazywali, żeby wymacać sobie kolce biodrowe i ułożyć pas tak, by szedł poniżej. Tylko czasem się tak nie da (jak jest nieodpowiedni fotel - nawet pomimo regulacji wysokości etc) i wówczas najbezpieczniej stosować adapter do pasów.
Dziewczyny, czy szyjka o długości 3,2 mm w 16tc jest OK? Lekarz powiedział że wszystko jest w porządku, ale ja zaczęłam czytać i się doczytałam, że najlepiej jak na jeszcze stosunkowo tak wczesnym etapie - szyjka ma ok 4cm.
-
Ove wrote:Ja ostatnio pytałam ginekologa o to, co brać na ból głowy -czy lepiej amol czy paracetamol, to powiedział, że lepiej paracetamol.
Co do pasów, to ja póki co zapinam się normalnie. Wczoraj byłam na warsztatach "bezpieczny maluch" i tam pokazywali, żeby wymacać sobie kolce biodrowe i ułożyć pas tak, by szedł poniżej. Tylko czasem się tak nie da (jak jest nieodpowiedni fotel - nawet pomimo regulacji wysokości etc) i wówczas najbezpieczniej stosować adapter do pasów.
Dziewczyny, czy szyjka o długości 3,2 mm w 16tc jest OK? Lekarz powiedział że wszystko jest w porządku, ale ja zaczęłam czytać i się doczytałam, że najlepiej jak na jeszcze stosunkowo tak wczesnym etapie - szyjka ma ok 4cm.
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Biedronka89 wrote:Mi dzisiaj odbija ryczałam przy śniadaniu bo mi jajka wyszły na twardo nie na miekko
Biedronka uroki ciążyja wczoraj tez pól wieczoru wyłam jak glupia aż dzisiaj mam spuchnięte oczy. Ale o dziwo nie meczyly mnie 1 raz wymioty obu juz przechodzily w niepamięć
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Udało mi się kupić gondole do mojego X-lander nową za 250 zł.
Znalazłam sklep outletowy. Jest tam mnóstwo wózków taniej dużo niż stacjonarnie i na allegro.
Polecam http://www.outlet-wozki.pl/kategoria-produktu/wszystkie/PixiDixi, Urszulka89, melbusia88, shadee, Mmargotka lubią tę wiadomość
-
Ineczka wrote:A co jeszcze było na tych warsztatach wybieram się na nie w wtorek
Były też pokazy
- jak udzielić pierwszej pomocy kobiecie w ciąży (w przypadku omdlenia czy zakrztuszenia się)
- jak zamontować fotelik (przy pomocy pasów i przy pomocy bazy)
- jak pielęgnować skore w ciąży (puścili filmik palmersa)
oraz wystąpienie Pani dietetyk dot. żywienia w ciązy (u nas była straszna nuda).
Na początku puścili też filmik o komórkach macierzystych/ krwi pępowinowej. -
PixiDixi wrote:Szyjka pod obserwacje jest przy wartosci 27 mm. Spokojnie,nie dzwigaj i unikaj chodzenia dluzszego po schodach. Przy wizycie wspomnij moze o luteinie dowcipnej
ona wspiera szyjke.
-
nick nieaktualnyJa właśnie dostałam super prezent. Cieszę się jak dziecko. Kuzynka mi przywiozła piekne białe łóżeczko w pełni wyposażone. Nic nie chciała w zamian bo ona wiecej dzieci nie chce miec szkoda żeby poszło w obce ręce
Urszulka89, blama, terka, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
Biedronka89 wrote:Ja właśnie dostałam super prezent. Cieszę się jak dziecko. Kuzynka mi przywiozła piekne białe łóżeczko w pełni wyposażone. Nic nie chciała w zamian bo ona wiecej dzieci nie chce miec szkoda żeby poszło w obce ręce
-
Ove wrote:Najciekawszym wg. mnie modułem była pierwsza pomoc dla Maluszka - pokazywali jak działać w sytuacji bezdechu, zakrztuszenia się etc. Na sali były lalki, na których można było sobie ćwiczyć.
Były też pokazy
- jak udzielić pierwszej pomocy kobiecie w ciąży (w przypadku omdlenia czy zakrztuszenia się)
- jak zamontować fotelik (przy pomocy pasów i przy pomocy bazy)
- jak pielęgnować skore w ciąży (puścili filmik palmersa)
oraz wystąpienie Pani dietetyk dot. żywienia w ciązy (u nas była straszna nuda).
Na początku puścili też filmik o komórkach macierzystych/ krwi pępowinowej.Ja kiedyś byłam ta takim pediatrycznym kursie pierwszej pomocy dla maluszków dużo się nauczyłam tylko trwał caly dzień chętnie sobie przypomnę.Foteliki bardzo mnie interesują a coś dostałaś jakieś ulotki reklamy itp ?
Ja też byłam z mężem 3 razy na warsztatach dla przyszłych rodziców i naprawdę polecam, pierwsza pomoc dla dziecka na pewno najbardziej przydatna.
Wczoraj odebrałam wyniki testu pappa, wyszło wszystko ok, dzidzia zdrowa, ryzyko wad niskie bo trisomia 21 - 1:7550, 18 - 1:17549, 13 - 1:20000. To bardzo dobre wieści i jesteśmy z mężem spokojniejsi i nareszcie możemy oficjalnie powiedzieć wszystkim o ciążyOve, Mmargotka lubią tę wiadomość