X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda pisała, że robi się offline bo znów plami chyba mocniej i musi odpocząć

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten piekny zimowy poranek.

Dziewczyny czy uzywacie samochodowych pasow ciazowych? Jesli tak, jakie polecacie.
    Mysle mocno nad zakupem, ale ciezko mi jakies wybrac.
    Podpowiecie cos?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Magda pisała, że robi się offline bo znów plami chyba mocniej i musi odpocząć

O k...wa,pozdrowcie ja ode mnie!!!!

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ja dzisiaj duet z porcelana od rana.Dzisiaj miałam pierwszy sen gdzie widziałam nasze dziecko i była to dziewczynka heh zobaczymy co w środę ginekolog powie :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • shadee Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a myślałyście już nad szkołą rodzenia - dla mamusiek z Krakowa mogę polecić polecone mi miejsce.
    Wygląda interesująco chociaż nie wiem czy jest w moi stylu :) mnóstwo tam ideologi o rodzicielstwie bliskości, naturalnym WSZYSTKIM etc :) ale wszystkie koleżanki które tam uczęszczały - zachwycone

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj odbija ryczałam przy śniadaniu bo mi jajka wyszły na twardo nie na miekko

• shadee Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, witaj w klubie - ja spałam na kanapie bo mój facet w nocy chciał film oglądnąć a ja chciałam spać ....

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    My jutro jajka w sosie musztardowym w sobotę gulasz pyzy buraczki niedziela pewnie krolowa kurczaka i surówki z frytkami w poniedziAłek zapiekanka makaronowa.z brokulami zapiekana serem bedzie do wtorku sroda...lasagne :D dziękuję za uwage. :D
    Kuzwa i szejka bym.wypiła.buhahhahahahH
    chętnie bym wpadła do Ciebie w sobotę na obiad hahaha :D
    ależ mi smaka narobiłaś na pyzy!
    jeszcze nigdy nie robiłam, ale chyba czas w ten weekend zrobić po raz pierwszy!
    Nalia wrote:
    Ja jestem zdania, że jesli boli Cię głowa i odpowynek nie pomaga, to lepiej wziąć Apap niż zdychać cały dzień i się męczyć.
    Ja ostatnio pytałam ginekologa o to, co brać na ból głowy -czy lepiej amol czy paracetamol, to powiedział, że lepiej paracetamol.

Co do pasów, to ja póki co zapinam się normalnie. Wczoraj byłam na warsztatach "bezpieczny maluch" i tam pokazywali, żeby wymacać sobie kolce biodrowe i ułożyć pas tak, by szedł poniżej. Tylko czasem się tak nie da (jak jest nieodpowiedni fotel - nawet pomimo regulacji wysokości etc) i wówczas najbezpieczniej stosować adapter do pasów.

Dziewczyny, czy szyjka o długości 3,2 mm w 16tc jest OK? Lekarz powiedział że wszystko jest w porządku, ale ja zaczęłam czytać i się doczytałam, że najlepiej jak na jeszcze stosunkowo tak wczesnym etapie - szyjka ma ok 4cm.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Ja ostatnio pytałam ginekologa o to, co brać na ból głowy -czy lepiej amol czy paracetamol, to powiedział, że lepiej paracetamol.

Co do pasów, to ja póki co zapinam się normalnie. Wczoraj byłam na warsztatach "bezpieczny maluch" i tam pokazywali, żeby wymacać sobie kolce biodrowe i ułożyć pas tak, by szedł poniżej. Tylko czasem się tak nie da (jak jest nieodpowiedni fotel - nawet pomimo regulacji wysokości etc) i wówczas najbezpieczniej stosować adapter do pasów.

Dziewczyny, czy szyjka o długości 3,2 mm w 16tc jest OK? Lekarz powiedział że wszystko jest w porządku, ale ja zaczęłam czytać i się doczytałam, że najlepiej jak na jeszcze stosunkowo tak wczesnym etapie - szyjka ma ok 4cm.
    A co jeszcze było na tych warsztatach wybieram się na nie w wtorek ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Britty Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mi dzisiaj odbija ryczałam przy śniadaniu bo mi jajka wyszły na twardo nie na miekko

Biedronka uroki ciąży :D ja wczoraj tez pól wieczoru wyłam jak glupia aż dzisiaj mam spuchnięte oczy. Ale o dziwo nie meczyly mnie 1 raz wymioty obu juz przechodzily w niepamięć :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się kupić gondole do mojego X-lander nową za 250 zł. :-)
    Znalazłam sklep outletowy. Jest tam mnóstwo wózków taniej dużo niż stacjonarnie i na allegro.
    Polecam http://www.outlet-wozki.pl/kategoria-produktu/wszystkie/

PixiDixi, Urszulka89, melbusia88, shadee, Mmargotka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A co jeszcze było na tych warsztatach wybieram się na nie w wtorek ;)
    Najciekawszym wg. mnie modułem była pierwsza pomoc dla Maluszka - pokazywali jak działać w sytuacji bezdechu, zakrztuszenia się etc. Na sali były lalki, na których można było sobie ćwiczyć.

Były też pokazy
    - jak udzielić pierwszej pomocy kobiecie w ciąży (w przypadku omdlenia czy zakrztuszenia się)
    - jak zamontować fotelik (przy pomocy pasów i przy pomocy bazy)
    - jak pielęgnować skore w ciąży (puścili filmik palmersa)
    oraz wystąpienie Pani dietetyk dot. żywienia w ciązy (u nas była straszna nuda).

Na początku puścili też filmik o komórkach macierzystych/ krwi pępowinowej.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka pod obserwacje jest przy wartosci 27 mm. Spokojnie,nie dzwigaj i unikaj chodzenia dluzszego po schodach. Przy wizycie wspomnij moze o luteinie dowcipnej ;) ona wspiera szyjke.

muminka83, magdaaq lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To została jeszcze kołyska/kosz Mojżesza

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Szyjka pod obserwacje jest przy wartosci 27 mm. Spokojnie,nie dzwigaj i unikaj chodzenia dluzszego po schodach. Przy wizycie wspomnij moze o luteinie dowcipnej ;) ona wspiera szyjke.
    Sprawdzałam i w poprzedniej ciąży w 17+3 szyjkę miałam 4,2. Zobaczymy we wtorek jak będzie tym razem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dostałam super prezent. Cieszę się jak dziecko. Kuzynka mi przywiozła piekne białe łóżeczko w pełni wyposażone. Nic nie chciała w zamian bo ona wiecej dzieci nie chce miec szkoda żeby poszło w obce ręce :)

Urszulka89, blama, terka, PixiDixi lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja właśnie dostałam super prezent. Cieszę się jak dziecko. Kuzynka mi przywiozła piekne białe łóżeczko w pełni wyposażone. Nic nie chciała w zamian bo ona wiecej dzieci nie chce miec szkoda żeby poszło w obce ręce :)
    Super :)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    A widzisz, wszystko się układa ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Najciekawszym wg. mnie modułem była pierwsza pomoc dla Maluszka - pokazywali jak działać w sytuacji bezdechu, zakrztuszenia się etc. Na sali były lalki, na których można było sobie ćwiczyć.

Były też pokazy
    - jak udzielić pierwszej pomocy kobiecie w ciąży (w przypadku omdlenia czy zakrztuszenia się)
    - jak zamontować fotelik (przy pomocy pasów i przy pomocy bazy)
    - jak pielęgnować skore w ciąży (puścili filmik palmersa)
    oraz wystąpienie Pani dietetyk dot. żywienia w ciązy (u nas była straszna nuda).

Na początku puścili też filmik o komórkach macierzystych/ krwi pępowinowej.
    Dziękuje :) Ja kiedyś byłam ta takim pediatrycznym kursie pierwszej pomocy dla maluszków dużo się nauczyłam tylko trwał caly dzień chętnie sobie przypomnę.Foteliki bardzo mnie interesują a coś dostałaś jakieś ulotki reklamy itp ?

v5abi09kg49ph79h.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam z mężem 3 razy na warsztatach dla przyszłych rodziców i naprawdę polecam, pierwsza pomoc dla dziecka na pewno najbardziej przydatna.

Wczoraj odebrałam wyniki testu pappa, wyszło wszystko ok, dzidzia zdrowa, ryzyko wad niskie bo trisomia 21 - 1:7550, 18 - 1:17549, 13 - 1:20000. To bardzo dobre wieści i jesteśmy z mężem spokojniejsi i nareszcie możemy oficjalnie powiedzieć wszystkim o ciąży :)

Ove, Mmargotka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ