LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry ja dzisiaj duet z porcelana od rana.Dzisiaj miałam pierwszy sen gdzie widziałam nasze dziecko i była to dziewczynka heh zobaczymy co w środę ginekolog powie

30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
dziewczyny a myślałyście już nad szkołą rodzenia - dla mamusiek z Krakowa mogę polecić polecone mi miejsce.
Wygląda interesująco chociaż nie wiem czy jest w moi stylu
mnóstwo tam ideologi o rodzicielstwie bliskości, naturalnym WSZYSTKIM etc
ale wszystkie koleżanki które tam uczęszczały - zachwycone

-
nick nieaktualny
-
chętnie bym wpadła do Ciebie w sobotę na obiad hahahamagdaaq wrote:My jutro jajka w sosie musztardowym w sobotę gulasz pyzy buraczki niedziela pewnie krolowa kurczaka i surówki z frytkami w poniedziAłek zapiekanka makaronowa.z brokulami zapiekana serem bedzie do wtorku sroda...lasagne
dziękuję za uwage. 
Kuzwa i szejka bym.wypiła.buhahhahahahH
ależ mi smaka narobiłaś na pyzy!
jeszcze nigdy nie robiłam, ale chyba czas w ten weekend zrobić po raz pierwszy!
Ja ostatnio pytałam ginekologa o to, co brać na ból głowy -czy lepiej amol czy paracetamol, to powiedział, że lepiej paracetamol.Nalia wrote:Ja jestem zdania, że jesli boli Cię głowa i odpowynek nie pomaga, to lepiej wziąć Apap niż zdychać cały dzień i się męczyć.
Co do pasów, to ja póki co zapinam się normalnie. Wczoraj byłam na warsztatach "bezpieczny maluch" i tam pokazywali, żeby wymacać sobie kolce biodrowe i ułożyć pas tak, by szedł poniżej. Tylko czasem się tak nie da (jak jest nieodpowiedni fotel - nawet pomimo regulacji wysokości etc) i wówczas najbezpieczniej stosować adapter do pasów.
Dziewczyny, czy szyjka o długości 3,2 mm w 16tc jest OK? Lekarz powiedział że wszystko jest w porządku, ale ja zaczęłam czytać i się doczytałam, że najlepiej jak na jeszcze stosunkowo tak wczesnym etapie - szyjka ma ok 4cm.
-
A co jeszcze było na tych warsztatach wybieram się na nie w wtorekOve wrote:Ja ostatnio pytałam ginekologa o to, co brać na ból głowy -czy lepiej amol czy paracetamol, to powiedział, że lepiej paracetamol.
Co do pasów, to ja póki co zapinam się normalnie. Wczoraj byłam na warsztatach "bezpieczny maluch" i tam pokazywali, żeby wymacać sobie kolce biodrowe i ułożyć pas tak, by szedł poniżej. Tylko czasem się tak nie da (jak jest nieodpowiedni fotel - nawet pomimo regulacji wysokości etc) i wówczas najbezpieczniej stosować adapter do pasów.
Dziewczyny, czy szyjka o długości 3,2 mm w 16tc jest OK? Lekarz powiedział że wszystko jest w porządku, ale ja zaczęłam czytać i się doczytałam, że najlepiej jak na jeszcze stosunkowo tak wczesnym etapie - szyjka ma ok 4cm.

https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Biedronka89 wrote:Mi dzisiaj odbija ryczałam przy śniadaniu bo mi jajka wyszły na twardo nie na miekko
Biedronka uroki ciąży
ja wczoraj tez pól wieczoru wyłam jak glupia aż dzisiaj mam spuchnięte oczy. Ale o dziwo nie meczyly mnie 1 raz wymioty obu juz przechodzily w niepamięć
02.09.2020 Gabryś

22.07.2018 Zuzanka

-
Udało mi się kupić gondole do mojego X-lander nową za 250 zł.

Znalazłam sklep outletowy. Jest tam mnóstwo wózków taniej dużo niż stacjonarnie i na allegro.
Polecam http://www.outlet-wozki.pl/kategoria-produktu/wszystkie/
PixiDixi, Urszulka89, melbusia88, shadee, Mmargotka lubią tę wiadomość
-
Najciekawszym wg. mnie modułem była pierwsza pomoc dla Maluszka - pokazywali jak działać w sytuacji bezdechu, zakrztuszenia się etc. Na sali były lalki, na których można było sobie ćwiczyć.Ineczka wrote:A co jeszcze było na tych warsztatach wybieram się na nie w wtorek

Były też pokazy
- jak udzielić pierwszej pomocy kobiecie w ciąży (w przypadku omdlenia czy zakrztuszenia się)
- jak zamontować fotelik (przy pomocy pasów i przy pomocy bazy)
- jak pielęgnować skore w ciąży (puścili filmik palmersa)
oraz wystąpienie Pani dietetyk dot. żywienia w ciązy (u nas była straszna nuda).
Na początku puścili też filmik o komórkach macierzystych/ krwi pępowinowej. -
Sprawdzałam i w poprzedniej ciąży w 17+3 szyjkę miałam 4,2. Zobaczymy we wtorek jak będzie tym razem.PixiDixi wrote:Szyjka pod obserwacje jest przy wartosci 27 mm. Spokojnie,nie dzwigaj i unikaj chodzenia dluzszego po schodach. Przy wizycie wspomnij moze o luteinie dowcipnej
ona wspiera szyjke.

-
nick nieaktualnyJa właśnie dostałam super prezent. Cieszę się jak dziecko. Kuzynka mi przywiozła piekne białe łóżeczko w pełni wyposażone. Nic nie chciała w zamian bo ona wiecej dzieci nie chce miec szkoda żeby poszło w obce ręce
Urszulka89, blama, terka, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
A widzisz, wszystko się układaBiedronka89 wrote:Ja właśnie dostałam super prezent. Cieszę się jak dziecko. Kuzynka mi przywiozła piekne białe łóżeczko w pełni wyposażone. Nic nie chciała w zamian bo ona wiecej dzieci nie chce miec szkoda żeby poszło w obce ręce

-
DziękujeOve wrote:Najciekawszym wg. mnie modułem była pierwsza pomoc dla Maluszka - pokazywali jak działać w sytuacji bezdechu, zakrztuszenia się etc. Na sali były lalki, na których można było sobie ćwiczyć.
Były też pokazy
- jak udzielić pierwszej pomocy kobiecie w ciąży (w przypadku omdlenia czy zakrztuszenia się)
- jak zamontować fotelik (przy pomocy pasów i przy pomocy bazy)
- jak pielęgnować skore w ciąży (puścili filmik palmersa)
oraz wystąpienie Pani dietetyk dot. żywienia w ciązy (u nas była straszna nuda).
Na początku puścili też filmik o komórkach macierzystych/ krwi pępowinowej.
Ja kiedyś byłam ta takim pediatrycznym kursie pierwszej pomocy dla maluszków dużo się nauczyłam tylko trwał caly dzień chętnie sobie przypomnę.Foteliki bardzo mnie interesują a coś dostałaś jakieś ulotki reklamy itp ?

Ja też byłam z mężem 3 razy na warsztatach dla przyszłych rodziców i naprawdę polecam, pierwsza pomoc dla dziecka na pewno najbardziej przydatna.
Wczoraj odebrałam wyniki testu pappa, wyszło wszystko ok, dzidzia zdrowa, ryzyko wad niskie bo trisomia 21 - 1:7550, 18 - 1:17549, 13 - 1:20000. To bardzo dobre wieści i jesteśmy z mężem spokojniejsi i nareszcie możemy oficjalnie powiedzieć wszystkim o ciąży
Ove, Mmargotka lubią tę wiadomość