Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Rewelka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas też będzie na ten moment Marcelina! 🥰🥰
    Długo zastanawialiśmy się nad imieniem ponieważ chcieliśmy z racji tego że mieszkamy w Belgii i tu nasza mała będzie chodziła do szkół itd żeby imię wbiło się w jeden i drugi klimat. Rodzice i teściowie mocno naciskali żeby to nie było typowo zagraniczne imię i my też tak chcieliśmy.

Co do rozczarowań płcią dzidzi też to przeżyłam choć mówiłam że serio jest mi wszystko jedno. Ale gdzieś tam od początku czułam że to będzie chłopiec. Az miałam wyrzuty sumienia że nie cieszę się tak jak powinna z własnego dziecka? Takiego wyczekanego, po takiej drodze starań i zawodów. Serio? Płeć ma znaczenie? Głupia… a jednak…
    Dalej to układam w głowie albo poprostu oswajam się z faktem 😆

U mnie z dolegliwości to dalej piersi rzecz jasna i nie mogę za dużo zjeść. Porcje naprawdę turbo minimalne. I wtedy jest dużo lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:57

• GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduję z pierwszymi ruchami które mnie aż wybudziły w nocy :p młoda się tak przepychała że aż brzuch z jednej strony robił się o wiele twardszy :p a co do imion to u nas cały czas staramy się wybrać między Janką, Jagną a Aliną. Już byłam zdecydowana na pierwsze ale ta Alinka jakoś weszła mi do głowy ostatnio też

nofajniefajnie, Pani Bocianowa, Kirby, Ananabanana lubią tę wiadomość

Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
    On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
  • aannddzzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mdłościami dalej to samo nic się nie poprawia mimo tabletek które cały czas biorę 🙈
    Co do rozczarowania płcią to też troszke je przeżyłam mój marzył też o córeczce ja też , jeszcze w swoim otoczeniu mam same mamy córek mają po dwie córki a my nie planujemy raczej drugiego dziecka ale już się oswoiłam z synem tylko imienia dalej nie umiemy wybrać 🙈 ciężkie to już mamy trzy na liście ale żadne do mnie nie przemawia jakoś nie czuję tych imion

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
    25.10 transfer
    • beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
    21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
    23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

preg.png
‹‹ 165 166 167 168 169
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ