🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
U Nas też będzie na ten moment Marcelina! 🥰🥰
Długo zastanawialiśmy się nad imieniem ponieważ chcieliśmy z racji tego że mieszkamy w Belgii i tu nasza mała będzie chodziła do szkół itd żeby imię wbiło się w jeden i drugi klimat. Rodzice i teściowie mocno naciskali żeby to nie było typowo zagraniczne imię i my też tak chcieliśmy.
Co do rozczarowań płcią dzidzi też to przeżyłam choć mówiłam że serio jest mi wszystko jedno. Ale gdzieś tam od początku czułam że to będzie chłopiec. Az miałam wyrzuty sumienia że nie cieszę się tak jak powinna z własnego dziecka? Takiego wyczekanego, po takiej drodze starań i zawodów. Serio? Płeć ma znaczenie? Głupia… a jednak…
Dalej to układam w głowie albo poprostu oswajam się z faktem 😆
U mnie z dolegliwości to dalej piersi rzecz jasna i nie mogę za dużo zjeść. Porcje naprawdę turbo minimalne. I wtedy jest dużo lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:57
-
Ja się melduję z pierwszymi ruchami które mnie aż wybudziły w nocy :p młoda się tak przepychała że aż brzuch z jednej strony robił się o wiele twardszy :p a co do imion to u nas cały czas staramy się wybrać między Janką, Jagną a Aliną. Już byłam zdecydowana na pierwsze ale ta Alinka jakoś weszła mi do głowy ostatnio też
nofajniefajnie, Pani Bocianowa, Kirby, Ananabanana lubią tę wiadomość
Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
Ja z mdłościami dalej to samo nic się nie poprawia mimo tabletek które cały czas biorę 🙈
Co do rozczarowania płcią to też troszke je przeżyłam mój marzył też o córeczce ja też , jeszcze w swoim otoczeniu mam same mamy córek mają po dwie córki a my nie planujemy raczej drugiego dziecka ale już się oswoiłam z synem tylko imienia dalej nie umiemy wybrać 🙈 ciężkie to już mamy trzy na liście ale żadne do mnie nie przemawia jakoś nie czuję tych imion
👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

-