Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • WiolaP Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka wrote:
    A jaki to model?
    Kinderkraft Moov

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • aannddzzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia90 wrote:
    Pozytywne myślenie przede wszystkim! Tego się trzymajmy 😊 ja mam połówkowe w środę.

Ja nakupowałam kremów, ale smaruje się bardzo rzadko. Nie cierpię balsamów i innych takich, od razu czuję się brudna 🤣 a jeszcze jak piszecie, że smarowanie to jedno a predyspozycje zrobią swoje to w ogóle jestem zdemotywowana.

U mnie waga stoi w miejscu, na początku dorzuciło mi z 4 kg, teraz narazie stoi, chociaż ja sama czuję się dużo większa…

Zaczynamy nieśmiało rozglądać sie za wózkami i łóżeczkami, ale za duży wybór 🙈 ostatnio widziałam, że pojawiły się na rynku wózki ze składana gondola, czy któraś z was może widziała już taki na żywo?

Pięknej niedzieli!
    Jeśli masz na myśli wózek ze składaną gondolą venici tila to ja byłam go oglądać i sama gondola fajna materacyk tez bo obawiałam się że ja składany to będzie kiepski natomiast koła raczej do jazdy miejskiej i spacerówka mi wizualnie się nie podoba i wyglada niewygodnie dla dziecka tą wkładka
    Także ja po oglądaniu zdecydowałam się na venici upline 2 chyba że jeszcze zmienię zdanie narazie na pewno nie będę go zamawiać więc wszytko możliwe 😅 ale porównywałam go nawet z cybexem i wypada bardzo dobrze 😊

Gonia90 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
    25.10 transfer
    • beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
    21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
    23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

preg.png
  • aannddzzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi dziewczyny domyślam się że się przejmujecie ja też alepociesze was że ja mam +9 kg od początku także naprawdę wypadacie bardzo dobrze

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
    25.10 transfer
    • beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
    21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
    23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do tematu smarowania i rozstępów. Dziś rozmawiałam z bratową i ona np. całą ciążę smarowała brzuch a o cycach zapomniała 🫣😀 I skutek tego taki, że na brzuchu gładziutko a cyc cały w rozstępach. Także na pewno wszystko jest kwestią indywidualną ale chyba lepiej smarować niż nie.

Ja używam balsamu Palmer's cocoa butter i uwielbiam bo on jest jak maska na skórę. Następnego dnia jeszcze czuję taką jakby powłokę na skórze. I dodatkowo co drugi dzień używam olejku z your kaya. Oba produkty kupuje w Rossmannie

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

preg.png
  • karolka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannddzzia wrote:
    Jeśli masz na myśli wózek ze składaną gondolą venici tila to ja byłam go oglądać i sama gondola fajna materacyk tez bo obawiałam się że ja składany to będzie kiepski natomiast koła raczej do jazdy miejskiej i spacerówka mi wizualnie się nie podoba i wyglada niewygodnie dla dziecka tą wkładka
    Także ja po oglądaniu zdecydowałam się na venici upline 2 chyba że jeszcze zmienię zdanie narazie na pewno nie będę go zamawiać więc wszytko możliwe 😅 ale porównywałam go nawet z cybexem i wypada bardzo dobrze 😊
    Ja jeszcze myślę nad venicci claro

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
    Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml
    Luteina
    Pregna dha Pregna Plus

Termin 05.07 🩵
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannddzzia wrote:
    A co do wagi dziewczyny domyślam się że się przejmujecie ja też alepociesze was że ja mam +9 kg od początku także naprawdę wypadacie bardzo dobrze

Pewnie też zależy kto od jakiej wagi zaczynał. Ja zaczynałam od niewielkiej nadwagi, więc w takim przypadku zalecany jest dużo mniejszy przyrost niż przy prawidłowej wadze lub nawet utrzymanie swojej początkowej wagi…

Dziewczyny czy Wy też tak łatwo rozklejacie się w ciąży? Przejeżdżaliśmy dzisiaj z mężem przez dzielnicę miasta, w której spędzaliśmy dużo czasu na studiach i jak sobie przypomniałam nasze początki, to tak się pobeczałam, że nie mogłam się uspokoić 🤪 masakra, czy to te hormony ciążowe tak działają? Normalnie wszystko mnie wzrusza i ciągle mi się łzy w oczach zbierają.

preg.png
  • emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Pewnie też zależy kto od jakiej wagi zaczynał. Ja zaczynałam od niewielkiej nadwagi, więc w takim przypadku zalecany jest dużo mniejszy przyrost niż przy prawidłowej wadze lub nawet utrzymanie swojej początkowej wagi…

Dziewczyny czy Wy też tak łatwo rozklejacie się w ciąży? Przejeżdżaliśmy dzisiaj z mężem przez dzielnicę miasta, w której spędzaliśmy dużo czasu na studiach i jak sobie przypomniałam nasze początki, to tak się pobeczałam, że nie mogłam się uspokoić 🤪 masakra, czy to te hormony ciążowe tak działają? Normalnie wszystko mnie wzrusza i ciągle mi się łzy w oczach zbierają.

Ja oglądałam ostatnio propozycję do Oscara w kategorii animacja i tak ryczałam, że się nie mogłam uspokoić. Zobaczcie na YT filmik Forevergreen. Bardzo dużo rzeczy mnie wzrusza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:34

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
    12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
    23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
‹‹ 220 221 222 223 224
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ