Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Alu_87 wrote:o matko...czytałam opinie o tym leku i niestety nie były pomyślne w pierwszym trymestrze, no ale lekarza nie mam pierwszego z łapanki...Wzięłam już dwie... W którym tygodnia to się Domcias stało jeśli mogę zapytać? Jaką bakterię leczyłaś? Jesteś pewna, że to po tym, a nie sama infekcja?
-
She Wolf wrote:male_m to nie ma nic wspolnego z widzeniem w czarnych barwach.
Czyli to ze moja kazda ciaza jest skomplikowana, ze poronilam 2 razy, ze mialam problemy z zajsciem w ciaze, to ze teraz jestem po zabiegu i leze i modle sie zeby donosic ciaze, to wszystko powinnam zatrzymac dla siebie?
A tutaj piac pod niebiosy jak pieknym stanem jest ciaza i porod? Niestety, nie dla kazdego. Jedni zachodza w ciaze i po prostu rodza, a inni maja tone komplikacji. To nie znaczy, ze te kobiety z komplikacjami nie maja prawa glosu. My tez potrzebujemy sie wygadac, bo czesto nikt nas nie rozumie w najblizszym otoczeniu.
Najwazniejsze w tym wszystkim jest urodzenie zdrowego dziecka, ale w miedzyczasie wszystko moze sie zdarzyc i nie robmy z tego tematu tabu.
To chyba nie zrozumiałaś tego co napisałam.
Ale rozumiem że jest ci ciężko i również rozumiem to, że nie spotkało cię w tej ciąży nic dobrego i naprawdę trzymam kciuki żebyś jednak miała chociaż jakieś jedno dobre wspomnienie i z ciąży i porodu i żebyś spokojnie donosiła ciążę. -
Jesu, dziewczyny! Nie nadążam Was czytać! Zerknijcie tempo😂
W piątek było prenatalne + pappa. Moja rybka jest o tydzień większa od OM, była bardzo leniwa, ziewała, na koniec odkrecila się plecami. NT 1.4, długość około 7.5 cm, wszystkie parametry są w porządku. Będę miała dziewczynkę😊
Na wyniki testu mam czekać: jeśli źle wyjdą to będą dzwonić, jeśli są prawidłowe to nie będą, dopiero na polowkowych dadzą wyniki.
W każdym razie, w poprzedniej ciąży NT wyszło 2.5, brak kości nosowej, dziec był wg gina o 2 tyg mlodszy-wyslal nas do kliniki w Lublinie. Pojechaliśmy następnego dnia i NT w Mega dużym naciągnięciu nawet 1.9 nie miał, kość była i dziec większy o 2 tyg! Pappa wyszło w miarę ok. Więc nie robiłam amniopunkcji.
Ja Wam coś powiem o wozku: z synkiem miałam nową bryke i żałowałam bo tyle kasy a ta spacerówka to porażka! Teraz kupiłam z drugiej ręki anex sport, zdecydowanie lepiej mi się nie jeździło niz Moim adamexem. Anex nowy 2300-2400 za 2w1 a kupiłam w super stanie, wózek z zeszłego roku Za 960 zł. Więc nie żal mi będzie potem. Spacerówkę mam po starszaku Joie Literax 4 jednak moim zdaniem nie nadaje się dla półroczniaka. Ale ogółem jestem Mega zadowolona.
Mąż w tym miesiącu ma skończyć remont pokoju młodego. Pod koniec roku kupiliśmy mieszkanie, mieszkamy póki co w salonie😂 plan jest aby do września skończyć umeblowanie sypialni młodego, potem mąż ma się wziąć za naszą sypialnię i na koniec sypialnia rybki.
Gdzieś w czerwcu podobno mają być wyprzedaże w sklepach, ja wczoraj kupiłam kilka body, spodni, ogrodniczki, pajacyk dla małej.
Co do szpitala to ja w Zamościu nie mam co narzekać, super opieka, jedzenie też dobre, Nie trzeba dokarmiać, Nie to co u mnie w Tomaszowie Lubelskim. Tu jak leżałam na patologii to bym z głodu umarła, Sam szpital to rzeźnia.
Teraz mam mieć planowane cc ze względu na mój kręgosłup, coś tam mam w oczach i na ten moment wszystko wskazuje że robi Mi się rozejscie spojenia łonowego.Aishha, male_m, sisi lubią tę wiadomość
-
male_m wrote:
Alu_87 ja ci nie powiem zbyt wiele bo nie miałam takch problemów, ale jeśli dostaliście antybiotyk to znaczy że niestety musi tak być (pytanie tylko czy nie ma jakiegoś innego?) i pewnie nie ma innej opcji. Brak leczenia zapewne byłby gorszy dla ciebie i maluszka niż leczenie.32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
male_m wrote:To chyba nie zrozumiałaś tego co napisałam.
Ale rozumiem że jest ci ciężko i również rozumiem to, że nie spotkało cię w tej ciąży nic dobrego i naprawdę trzymam kciuki żebyś jednak miała chociaż jakieś jedno dobre wspomnienie i z ciąży i porodu i żebyś spokojnie donosiła ciążę.
O nie, nie mam tylko przykrych doswiadczen w tej ciazy
Na szczescie do 13tc wszystko bylo super, ale wiedzialam, ze mam niekompetentna szyjke macicy i bedzie trzeba zalozyc szew.
Cieszy mnie kazdy dzien, kazde usg, kiedy widze jak dzidzius fika. Teraz kiedy czuje delikatne ruchy, ciesze sie za kazdym razem.
Strach tez jest, ale mam ogromna nadzieje, ze wszystko skonczy sie dobrzeKijanka, sisi lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Hej dziewczyny, mogę dołączyć? To moja 3 ciąża, ale pierwsza w której "zaszłam" tak daleko. Mam nadzieję, że wszytko ok bo na ruchy za wcześnie a następna wizyta dopiro pod koniec maja. Mam termin na 20 listopada, dobrze by było z kims pogadać
Aishha, Kijanka, Ig004, sisi, Chanela, Kurczaczek89, agndra lubią tę wiadomość
-
Audreyyy wrote:Hej dziewczyny, mogę dołączyć? To moja 3 ciąża, ale pierwsza w której "zaszłam" tak daleko. Mam nadzieję, że wszytko ok bo na ruchy za wcześnie a następna wizyta dopiro pod koniec maja. Mam termin na 20 listopada, dobrze by było z kims pogadać
Audreyyy (i inne dziewczyny), jak chcecie być na pierwszej stronie, to aktualnie zajmuje się tym Spirit. Trzeba do niej napisać wiadomość na priv. Aby to zrobić, najpierw trzeba dodać ją do przyjaciółek, bo inaczej nie da się dodać wiadomości prywatnej. -
nick nieaktualnyHej! Również chciałabym dołączyć, jeśli można Mam termin na 29 listopada. Jest to moja pierwsza ciąża. Badania prenatalne mam 21 maja i strasznie się stresuje. Będzie to 12+4.
Aishha, Kijanka, diana0501, Ig004, Alu_87, sisi, Gumcia1989, Kurczaczek89 lubią tę wiadomość
-
Ja mam połówkowe 2 lipca.
A w tą środę 15 maja prenatalne. Jejciu jaki stres. Na początku nie rozumiałam czym się tak dziewczyny stresujecie,ale teraz im bliżej to coraz lepiej was rozumiem. Tym bardziej,że ostatnie USG było 9 kwietniasisi lubi tę wiadomość
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
She Wolf wrote:O nie, nie mam tylko przykrych doswiadczen w tej ciazy
Na szczescie do 13tc wszystko bylo super, ale wiedzialam, ze mam niekompetentna szyjke macicy i bedzie trzeba zalozyc szew.
Cieszy mnie kazdy dzien, kazde usg, kiedy widze jak dzidzius fika. Teraz kiedy czuje delikatne ruchy, ciesze sie za kazdym razem.
Strach tez jest, ale mam ogromna nadzieje, ze wszystko skonczy sie dobrze
No i widzisz to jest właśnie to o co mi chodziło, żeby się cieszyć z tych drobnych rzeczy które są jednak ważne. Bo jak później nawet coś będzie nie do końca tak jak by się chciało to jednak będą też dobre wspomnienia a nie same negatywne.
No chyba bym ci nie uwierzyła jak byś napisała, że się o nic nie martwisz -
Alu_87 wrote:tak też staram się myśleć, ale historie takie jak Domcias się zdarzają i sprowadzają człowieka na czarną stronę myśli.
No niestety tak też jest, natomiast nieleczone infekcje też potrafią spowodować przedwczesny poród. Także idealnego rozwiązania i bez żadnych potencjalnych komplikacji to chyba niestety nie znajdziesz .
Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze.Alu_87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlu_87 w tą środę byłam u swojego ginekologa z wynikami posiewu z pochwy. Wyszła mi bakteria E.coli. I mi również przypisał Macmirror plus lactovaginal. Powiedział, chyba, żeby nie skłamać, bo wizyty mi mijają z prędkością światła, że bodajże od 4 do 8 tygodnia (chyba) zachodzą procesy organogenezy i wtedy powinno się unikać tego typów globulek. A widzę po suwaczku, że jesteśmy na identycznym etapie ciąży, więc myślę, że nasi lekarze wiedzą co robić. Nie ukrywam, że również miałam obawy przed braniem tego leku, ale niestety bakteria może być groźniejsza.
-
Mila. wrote:Alu_87 w tą środę byłam u swojego ginekologa z wynikami posiewu z pochwy. Wyszła mi bakteria E.coli. I mi również przypisał Macmirror plus lactovaginal. Powiedział, chyba, żeby nie skłamać, bo wizyty mi mijają z prędkością światła, że bodajże od 4 do 8 tygodnia (chyba) zachodzą procesy organogenezy i wtedy powinno się unikać tego typów globulek. A widzę po suwaczku, że jesteśmy na identycznym etapie ciąży, więc myślę, że nasi lekarze wiedzą co robić. Nie ukrywam, że również miałam obawy przed braniem tego leku, ale niestety bakteria może być groźniejsza.
Alu_87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAishha wrote:Ja mam tą bakterie od dawna, miałam już podczas starań, lekarz próbował wyleczyć 2 antybiotykami i nie dało rady. Później dwóch następnych lekarzy powiedziało żeby dac jej spokój i się normalnie starać o dziecko i ze większość kobiet ją ma, wiadomo że bytuje w jelitach więc łatwo się przedostaje. Żadnego kolejnego leczenia już w ciąży nie dostałam więc raczej nie stanowi zagrożenia.
Tak, ginekolog mi mówił, że większość kobiet ją ma i że są gorsze bakterie w ciąży niż ta, ale mimo to przypisał mi te globulki. Ja w ogóle byłam zdziwiona, że mi jakaś bakteria wyszła, bo nie miałam kompletnie żadnych objawów.. -
Mila. wrote:Alu_87 w tą środę byłam u swojego ginekologa z wynikami posiewu z pochwy. Wyszła mi bakteria E.coli. I mi również przypisał Macmirror plus lactovaginal. Powiedział, chyba, żeby nie skłamać, bo wizyty mi mijają z prędkością światła, że bodajże od 4 do 8 tygodnia (chyba) zachodzą procesy organogenezy i wtedy powinno się unikać tego typów globulek. A widzę po suwaczku, że jesteśmy na identycznym etapie ciąży, więc myślę, że nasi lekarze wiedzą co robić. Nie ukrywam, że również miałam obawy przed braniem tego leku, ale niestety bakteria może być groźniejsza.32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 )) -
Aishha wrote:Ja mam tą bakterie od dawna, miałam już podczas starań, lekarz próbował wyleczyć 2 antybiotykami i nie dało rady. Później dwóch następnych lekarzy powiedziało żeby dac jej spokój i się normalnie starać o dziecko i ze większość kobiet ją ma, wiadomo że bytuje w jelitach więc łatwo się przedostaje. Żadnego kolejnego leczenia już w ciąży nie dostałam więc raczej nie stanowi zagrożenia.32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 )) -
nick nieaktualnyAlu_87 wrote:Mila dzięki za to co napisałaś. Jesteśmy na tym samym etapie. Ja nie widziałam się z moją Panią doktor tylko przez recepcję dostałam recepty i nie miałam jak tego skonsultować. Na ile dni masz przewidzianą kurację? też doustnie jeszcze coś dostałaś?
Dostałam 8 globulek na noc plus na dzień lactovaginal. Nic doustnie. A Ty? -
Mila. wrote:Dostałam 8 globulek na noc plus na dzień lactovaginal. Nic doustnie. A Ty?32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 ))