Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Chanela wrote:Linoziaja ma lanoline A nie len. Tak samo jak w purelan.
-
Tak zgadzam się. Tylko warto wziąć tą lepszą lanoline bo są różne
No i najpierw trzeba znaleźć aptekę która robi recepturę ja chce w przyszłym tygodniu pojechać do rodziców to odwiedzę moja stara pracę i jak odwiedzę stara pracę to poproszę żeby mi odwazyli. W poprzedniej ciąży ratowala życie co byłam mocno pogryziona. -
U mnie kopertówka najlepiej się sprawdziło bo mąż również pomagał ubierać dziecko i przy tym koperkowym nie bał się tak jak przy zwykłych.
Ja już powoli zacznę cos tam kompletowac bo jednorazowo to będzie ogromny wydatek. W czerwcu zaczynają się wyprzedaże więc można sobie co nieco upolować i zaoszczędzić bo trochę tego będzie. -
Fajnie,że wrzucacie wyprawke. Ja też jestem zielona w tym kopiuje sobie te wszystkie wyprawki i zapisuje w notatniku a jak będę miała natchnienie to wygoglam wszystko i poczytam opinie
Mnie od wczoraj boli jakby na okres. Ale bez skurczy ale uciążliwe to jest. Czy to może być już to rozciąganie wiązadeł? Jeśli wg USG jestem już prawie w 15 TC to byłby ten czas? Bo wczoraj jak się pytałam lekarza to mówił że nie powinno boleć i żebym brała magnez. Ale biorę i boli w dodatku na psychikę mi siada że dzisiaj biorę ostatania tabletkę duphastonu- wczoraj lekarz powiedział że to jak lyzeczke soli w morzu i że łożysko już przejęło i że można odstawić. Ale i tak się martwięWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 10:04
-
Mnie też wczoraj bolał brzuch, ale bardziej chyba to byly pachwiny. Do tego jakieś klucia w pochwie i odbycie...
Ostatnio mam okropne sny, sa bardzo realistyczne. Jak sie budze to wydaje mi sie, ze to naprawde sie wydarzyło. Raz obudziłam sie jakoś w połowie koszmaru nad ranem i czulam taką ulgę, ze te to byl tylko sen. Strasznie to dziwne A dzisiaj to juz w ogole przegięcie, az detektora muszę użyć, bo mi spokoju nie da ten sen... -
Ja tez myślałam, ze po prenatalanych sie uspokaje. Rzeczywiscie przez jakis czas było ok. A teraz wydaje mi sie, że im dalej, tym bardziej sie stresuje... Czekam na ruchy. Moze wtedy coś się zmieni. Ja w ogole kiedys powiedzialam mężowi, ze bede spokojna dopiero jak dziecko bedzie już z nami w domu.
-
Audreyyy wrote:Też nie czuję, że będę miała dziecko. Te wasze rozmowy o wyprawkach to dla mnie kosmos, w ogóle mnie to nie interesuje no i nie chcę zapeszać. Może w końcu cos kupię, żeby dziecko gołe nie chodziło
-
Dziewczyny, a czy miałyście wrażenie, że Wasze brzuchy są jakieś takie dziwnie nierówne? Dzisiaj jak się obudziłam, to od spojenia łonowego do góry miałam takie podłużne wybrzuszenie. Było dość twarde. Było po prawej stronie tak jakby wzdłuż zewnętrznej krawędzi dolnej części mięśnia prostego brzucha. Po tym jak wstałam zrobić śniadanie, ono zniknęło. Co to?
W poniedziałek mam wizytę i mam jakieś mieszane uczucia. Z jednej strony wiem, że będzie dobrze, z drugiej coś mnie jednak jakoś dziwnie niepokoi. Nie mam żadnych powodów, żeby się martwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 12:28
Janka78 lubi tę wiadomość
-
Kijanka wrote:Dziewczyny, a jak mam termin na połowę listopada, to przydadzą mi się rzeczywiście bodziaki z krótkim rękawem? W domu mamy zimą maks. 21 stopni...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 13:19
Kijanka lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
agndra wrote:A ja Wam powiem, że jestem zorganizowana i lubię mieć wszystko przed czasem. To się mega przydało w pierwszej ciąży. W 34TC spakowałam torby do szpitala (1 dla mnie i 1 dla dziecka)- to był piątek, pamiętam bo dzwoniłam do ciężarnej koleżanki z życzeniami urodzinowymi, a ta mi mówi, Ty jak zawsze wszystko z wyprzedzeniem. A w poniedziałek po weekendzie urodziłam 😉
agndra lubi tę wiadomość
Chanela wrote:Tak zgadzam się. Tylko warto wziąć tą lepszą lanoline bo są różne
No i najpierw trzeba znaleźć aptekę która robi recepturę ja chce w przyszłym tygodniu pojechać do rodziców to odwiedzę moja stara pracę i jak odwiedzę stara pracę to poproszę żeby mi odwazyli. W poprzedniej ciąży ratowala życie co byłam mocno pogryziona.
Ta lanolina z medeli jest właśnie taka, że aż ciężko ją z tubki wycisnąć. Mega gęsta i klejąca i dopiero jak się w palcach trochę rozgrzeje to idzie ją jakoś rozsmarować .
Janka78 wrote:ja tez nie czuje ze będę miała dziecko.ale ze starszym było tak samo.brzuch jyz był wielki a ja byłam taka obojętna.wszystko zmieniło się oczywiście później ale sama ciaza to mnie nie cieszyła.tak czasem jest.tez mam zamiar kupować dopiero jak się urodzi.na poczatek kolka rzeczy i wózek.potem reszta.jak widać każda z nas jest inna.inna nie znaczy gorsza😀każda ma inne priorytety inkaxda inne upodobania.wiecie co wam jeszcze powiem 😉tez trochę chore ale prawdziwe.mam 14 letniego syna który jest dla mnie całym światem.tyle lat sam jeden.absolutnie nigdy nie chciał rodzeństwa .ja się boje mu powiedziec😬😬może się ucieszy ale powiem wam ze boje się reakcji.jest tu jakaś mama tez z raka różnica wieku u dzieci?
Między moim mężem, a jego rodzeństwem jest jeśli dobrze pamiętam 14 i 16 lat różnicy. Z tego co wiem to, że tak to ujmę był trochę jak jedynak bo różnica wieku była tak duża że tu ani wspólni znajomi, ani zainteresowania. Jedynie jego siostra się nim zajmowała/opiekowała dość dużo, bo jego mama jak wróciła do pracy to ktoś musiał pomagać. Natomiast relacje obecnie mają dość dobre i ta różnica wieku nie przeszkadza.
Zznam jeszcze osobę gdzie jest 16 albo 17 lat różnicy i jak się mała pojawiła to z tą starszą był problem na początku, jakoś nie mogła sobie poradzić ze zmianą. -
nick nieaktualnyJanka78 wrote:ja tez nie czuje ze będę miała dziecko.ale ze starszym było tak samo.brzuch jyz był wielki a ja byłam taka obojętna.wszystko zmieniło się oczywiście później ale sama ciaza to mnie nie cieszyła.tak czasem jest.tez mam zamiar kupować dopiero jak się urodzi.na poczatek kolka rzeczy i wózek.potem reszta.jak widać każda z nas jest inna.inna nie znaczy gorsza😀każda ma inne priorytety inkaxda inne upodobania.wiecie co wam jeszcze powiem 😉tez trochę chore ale prawdziwe.mam 14 letniego syna który jest dla mnie całym światem.tyle lat sam jeden.absolutnie nigdy nie chciał rodzeństwa .ja się boje mu powiedziec😬😬może się ucieszy ale powiem wam ze boje się reakcji.jest tu jakaś mama tez z raka różnica wieku u dzieci?
Moj szwagier ma między dziecmi roznice 14 lat i jedno w srodku tylko ze u niego ten starszy syn bardzo chcial jeszcze mlodsze rodzenstwo, nawet ich namawial a teraz opiekuje sie tym mlodszym niczym wlasnym synem. A u Ciebie ciężko przewidziec jaka bedzie reakcja. -
Paula_30 wrote:Fajnie,że wrzucacie wyprawke. Ja też jestem zielona w tym kopiuje sobie te wszystkie wyprawki i zapisuje w notatniku a jak będę miała natchnienie to wygoglam wszystko i poczytam opinie
Mnie od wczoraj boli jakby na okres. Ale bez skurczy ale uciążliwe to jest. Czy to może być już to rozciąganie wiązadeł? Jeśli wg USG jestem już prawie w 15 TC to byłby ten czas? Bo wczoraj jak się pytałam lekarza to mówił że nie powinno boleć i żebym brała magnez. Ale biorę i boli w dodatku na psychikę mi siada że dzisiaj biorę ostatania tabletkę duphastonu- wczoraj lekarz powiedział że to jak lyzeczke soli w morzu i że łożysko już przejęło i że można odstawić. Ale i tak się martwię
A w ogóle to śmieszy mnie gdy męscy lekarze ginekolodzy mówią w jaki sposób coś boli i kiedy. Jakby kiedykolwiek sami to przechodzili 🤣20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Janka78 wrote:ja tez nie czuje ze będę miała dziecko.ale ze starszym było tak samo.brzuch jyz był wielki a ja byłam taka obojętna.wszystko zmieniło się oczywiście później ale sama ciaza to mnie nie cieszyła.tak czasem jest.tez mam zamiar kupować dopiero jak się urodzi.na poczatek kolka rzeczy i wózek.potem reszta.jak widać każda z nas jest inna.inna nie znaczy gorsza😀każda ma inne priorytety inkaxda inne upodobania.wiecie co wam jeszcze powiem 😉tez trochę chore ale prawdziwe.mam 14 letniego syna który jest dla mnie całym światem.tyle lat sam jeden.absolutnie nigdy nie chciał rodzeństwa .ja się boje mu powiedziec😬😬może się ucieszy ale powiem wam ze boje się reakcji.jest tu jakaś mama tez z raka różnica wieku u dzieci?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Przyłapałam właśnie mojego małżonka oglądającego w Internecie zestawy Lego Technic. Powiedziałam mu, żeby lepiej się rozejrzał za jakąś grzechotką
sisi, Paula_30, momo, Limonka, kudłata, Mali84, Magdalen lubią tę wiadomość
-
Kijanka wrote:Dziewczyny, a czy miałyście wrażenie, że Wasze brzuchy są jakieś takie dziwnie nierówne? Dzisiaj jak się obudziłam, to od spojenia łonowego do góry miałam takie podłużne wybrzuszenie. Było dość twarde. Było po prawej stronie tak jakby wzdłuż zewnętrznej krawędzi dolnej części mięśnia prostego brzucha. Po tym jak wstałam zrobić śniadanie, ono zniknęło. Co to?
W poniedziałek mam wizytę i mam jakieś mieszane uczucia. Z jednej strony wiem, że będzie dobrze, z drugiej coś mnie jednak jakoś dziwnie niepokoi. Nie mam żadnych powodów, żeby się martwić.Kijanka, Paula_30 lubią tę wiadomość
sisi wrote:Z tego co pamiętam to takie wybrzuszenia tworzą się gdy macica twardnieje w jednym miejscu, a potem wypychający się dzieciaczek.
No ale na wypychającego się malucha to chyba za wcześnie?
A co może być przyczyną takiego twardnienia? Bo to chyba nic dobrego?