X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie plus 5 i też już widać, mój naturalny tłuszczyk w postaci sadełka zostaje systematycznie wypychany do przodu ;) niestety mi przytyły uda i tyłek..mdłości nie miałam, więc apetyt mi raczej zawsze dopisywał i niestety teraz widać, no ale co tam, na spacerach z dziećmi będę nad tym pracować

zi13sek29opsyrz7.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:39

sisi lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma ja nie wymiotowalam a waga stala w miejscu. Zaraz wstaje z lozka to wejde na wage a tam pewnie szok bo dawno nie bylam.

A co do wagi, wiem ze to indywudualna sprawa ale ja jakbym miala na tym etapie +5kg to by mnie lekarz pogonil, mam pozwolone +15 i lepiej zeby wiecej nie bylo. A co bedzie-kto to wie.

P.S. waga nadal w miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 08:58

sisi lubi tę wiadomość

• coma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:39

uIHap1.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:

A co do wagi, wiem ze to indywudualna sprawa ale ja jakbym miala na tym etapie +5kg to by mnie lekarz pogonil, mam pozwolone +15 i lepiej zeby wiecej nie bylo. A co bedzie-kto to wie.

Wszystko zależy z jaką wagą się startuje, z jakim BMI i jakie przypadłości ma się po drodze. Obie ciążę startowałam z prawidłową wagą, BMI w normie. Mam drobną budowę ciała. W pierwszej ciąży przybrałam 25kg. Potem się okazało, że prawdopodobnie nie wybadano mi cukrzycy i całe szczęście, że to na tych kg się skończyło,a nie na innych problemach. W tej cukrzycę wybadano w 14TC i do tego czasu +5kg będąc na zdrowym odżywianiu. Od tego czasu,gdy wiem, że muszę wybierać produkty z niskim IG, bo moje hormony rozregulowują gospodarkę insulinowo-weglowodanową nie przybrałam ani grama 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 08:46

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem minus 2,5kg (z synem ,na tym etapie bylam plus 2kg do przodu) A brzuch mam wielki.do tej pory wymiotuje. Choc juz nie po wszystkim. Z poczatku mialam mdlosci na glodniaka,mdlosci jak sie najadlam. Teraz jak jestem glodna,to przynajmniej mnie nie mdli. Więc w wiekszosci chodzę glodna.
    531d509505b1f739med.jpg
    On żyje swoim życiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 08:46

sisi, Kijanka, agndra lubią tę wiadomość

• coma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:50

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Szczęśliwa_mamusia, a miałaś już wynik biochemicznego testu pappa? Jak czesto macie wizyty w 2 trymestrze? Bo moja doktor chce żebyśmy się spotkały teraz dopiero w połowie czerwca, a ja zwariuje :(
    Niby wyniki juz sa. Ale dostane je dopiero w czwartek,na wizycie z genetykiem. Takie sa procedury w invicie. Nie daja wczesniej,bo i tak twierdzą, ze nic mi nie dadza. Ale ja i tak wynik przesle mojemu lekarzowi do opracowania.
    Ja mam wizyty teraz co 4 tyg. Mialam 10 maja,teraz ide 7czerwca. Do 28tyg bede miec co 4. Potem co 3 tyg. Az do 36-37tyg. Potem moj lekarz karze przychodzic do siebie na oddział 1x w tyg. Chyba,ze zaczyna sie cos dziac,to czesciej.
    Powiedz jej,ze chcesz czesciej wizyty. Ja jak wiedzialam w 1 ciazy,ze nie wytrzymam 4tyg,to pytalam sie,czy moge przyjsc szybciej. Lekarz nie widział problemum dla mojego zdrowia psychocznego.

Coma- a Ty w koncu u kpgo prowadzisz ciaze?

• Meggs Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz co 4 tyg. Dla mnie to wydaje się wiecznością , ale ginka mówi ze nie ma potrzeby częstszych wizyt a mam do niej zaufanie.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy a miałam wtedy 26 lat startowałam z waga 50 kg a skończyłam na 65kg.teraz zaczynam od 63😱😳 ciekawe na ilu się skończy.wtedy zrzuciłam od razu kilogramy teraz watpie ze pójdzie tak gladko.wiek robi swoje.nsjwazniejsze żeby wszystko było dobrze.wizyty mam raz na miesiąc.jsk dla mnie i tak za często😉 nie lubie tych wizyt.bierzecie jakieś witaminy?ja do tej pory żadnych😬przez te nudności i wymioty tabletki bym nie przełknęła .tzn biorę tylko kwas foliowy.teraz zakupiłam przez internet jakieś Symvital.musze coś zacząć jesc bo wpadłam w anemię.zelaza tez mi nie kazał brać na razie bo może powodować większe wymioty.ale myśli ze witaminy jem😬staram się jesc jabłka trochę winogron szpinak bo odrzuciło mnie prawie od wszystkiego.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/d1584d3f73ecd.jpg.html
    https://zapodaj.net/83ece9b178bb0.jpg.html

A tu mój brzuchol. Sukienka z biedronki zaczyna byc w sam raz :) W 1 trymestrze spadło mi cos kolo 4kg,teraz wzroslo niecaly 1kg, no ale brzuszek się powoli pokazuje. A wizyty mam teraz co 4 tygodnie. Teraz idę do lekarza w środę i juz nie mogę sie doczekac, ale stresuje sie juz od paru ladnych dni. Kolejna wizyta w tym wypdaku to juz pewnie będzie polowkowe w czerwcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 09:19

201910251756.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenatal duo, na stałe mam włączony magnez i przez bakterie w moczu pregnofer uro. Nie macie problemów z wyproznianiem po tych witaminach ciazowych?

201910251756.png
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wstałam z opryszczka, przerazilam się, choć wcześniej już kilkakrotnie to przechodziłam. Jutro mam akurat planowa wizytę, ale pamiętam, że któraś z Was, chyba Gumcia, też miała w ostatnim czasie. Co mogę kupić na to? Jakieś domowe sposoby?

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka ja tez rzuciłam witaminy oprócz kwasu foliowego. Mdliło mnie po nich strasznie, najpierw robiłam próby trzy dni bez trzy dni z witaminami i generalnie dużo lepiej się czułam nie biorąc ich. Teraz mdłości już mi prawie przeszły, coś tam mnie muli raz na 3-4 dni ale to chyba końcówka więc kupię jakieś dla drugiego trymestru.

Ja na początku miałam często wizyty, ale teraz niby następna pod koniec czerwca na połówkowe dopiero. No i mają dzwonić w przyszłym tygodniu z pappą, ale już mnie uprzedzali że mam się nie denerwować, bo wg. Nowych norm bardzo możliwe że wyjdzie wysokie ryzyko, ze względu na wiek i to że kiedyś paliłam... wiec ten... pewnie w końcu i tak będą wizyty wcześniej.

Mówił wam lekarz jakie są zlecenia w przybieraniu na wadze? Bo mi powiedział ze przez pierwsze trzy miesiące nic się nie powinno przybrać. Ale potem to już nie wiem? Ja w sumie jestem już w czwartym miesiącu, brzuszek rośnie a waga stoi nadal w miejscu. Jest jakieś minimum na miesiąc czy coś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opryszczkę okłady z czosnku są dobre. Zrób taką papkę i przykładaj tak często jak możesz. Na początku boli, ale jest skuteczne.

Magdalen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Janka ja tez rzuciłam witaminy oprócz kwasu foliowego. Mdliło mnie po nich strasznie, najpierw robiłam próby trzy dni bez trzy dni z witaminami i generalnie dużo lepiej się czułam nie biorąc ich. Teraz mdłości już mi prawie przeszły, coś tam mnie muli raz na 3-4 dni ale to chyba końcówka więc kupię jakieś dla drugiego trymestru.

Ja na początku miałam często wizyty, ale teraz niby następna pod koniec czerwca na połówkowe dopiero. No i mają dzwonić w przyszłym tygodniu z pappą, ale już mnie uprzedzali że mam się nie denerwować, bo wg. Nowych norm bardzo możliwe że wyjdzie wysokie ryzyko, ze względu na wiek i to że kiedyś paliłam... wiec ten... pewnie w końcu i tak będą wizyty wcześniej.

Mówił wam lekarz jakie są zlecenia w przybieraniu na wadze? Bo mi powiedział ze przez pierwsze trzy miesiące nic się nie powinno przybrać. Ale potem to już nie wiem? Ja w sumie jestem już w czwartym miesiącu, brzuszek rośnie a waga stoi nadal w miejscu. Jest jakieś minimum na miesiąc czy coś?
    Ja cały czas stoję w miejscu. Niby dopiero od 3 dni nie wymiotuję więc może teraz dopiero ruszy

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    https://zapodaj.net/d1584d3f73ecd.jpg.html
    https://zapodaj.net/83ece9b178bb0.jpg.html

A tu mój brzuchol. Sukienka z biedronki zaczyna byc w sam raz :) W 1 trymestrze spadło mi cos kolo 4kg,teraz wzroslo niecaly 1kg, no ale brzuszek się powoli pokazuje. A wizyty mam teraz co 4 tygodnie. Teraz idę do lekarza w środę i juz nie mogę sie doczekac, ale stresuje sie juz od paru ladnych dni. Kolejna wizyta w tym wypdaku to juz pewnie będzie polowkowe w czerwcu.
    Jaki ładny brzuszek! U mnie tylko oponka sprzed ciąży :(

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie co wizytę tylko pyta ile ważę, myślę, że gdybym przybierała za dużo to od razu by mi powiedziała, u mnie są bliźniaki i wszędzie piszą, że powinnam przybrać 16-20 kg, zaczynałam z prawidłowym BMI, ale zapytam na kolejnej wizycie, czy na tą chwilę 5-6kg to nie za dużo, ale jak przez pierwszy trymestr miałam ciągłe ssanie, głód nie do opanowania, zero wymiotów, tak teraz w ogóle jeść mi się nie chce, głód odczuwam po 4 godzinach od posiłku i zaczynają się popołudniu zgagi, po wszystkim co zjem jest lekka zgaga

zi13sek29opsyrz7.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ