X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie plus 5 i też już widać, mój naturalny tłuszczyk w postaci sadełka zostaje systematycznie wypychany do przodu ;) niestety mi przytyły uda i tyłek..mdłości nie miałam, więc apetyt mi raczej zawsze dopisywał i niestety teraz widać, no ale co tam, na spacerach z dziećmi będę nad tym pracować

zi13sek29opsyrz7.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:39

sisi lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma ja nie wymiotowalam a waga stala w miejscu. Zaraz wstaje z lozka to wejde na wage a tam pewnie szok bo dawno nie bylam.

A co do wagi, wiem ze to indywudualna sprawa ale ja jakbym miala na tym etapie +5kg to by mnie lekarz pogonil, mam pozwolone +15 i lepiej zeby wiecej nie bylo. A co bedzie-kto to wie.

P.S. waga nadal w miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 08:58

sisi lubi tę wiadomość

• coma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:39

uIHap1.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:

A co do wagi, wiem ze to indywudualna sprawa ale ja jakbym miala na tym etapie +5kg to by mnie lekarz pogonil, mam pozwolone +15 i lepiej zeby wiecej nie bylo. A co bedzie-kto to wie.

Wszystko zależy z jaką wagą się startuje, z jakim BMI i jakie przypadłości ma się po drodze. Obie ciążę startowałam z prawidłową wagą, BMI w normie. Mam drobną budowę ciała. W pierwszej ciąży przybrałam 25kg. Potem się okazało, że prawdopodobnie nie wybadano mi cukrzycy i całe szczęście, że to na tych kg się skończyło,a nie na innych problemach. W tej cukrzycę wybadano w 14TC i do tego czasu +5kg będąc na zdrowym odżywianiu. Od tego czasu,gdy wiem, że muszę wybierać produkty z niskim IG, bo moje hormony rozregulowują gospodarkę insulinowo-weglowodanową nie przybrałam ani grama 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 08:46

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem minus 2,5kg (z synem ,na tym etapie bylam plus 2kg do przodu) A brzuch mam wielki.do tej pory wymiotuje. Choc juz nie po wszystkim. Z poczatku mialam mdlosci na glodniaka,mdlosci jak sie najadlam. Teraz jak jestem glodna,to przynajmniej mnie nie mdli. Więc w wiekszosci chodzę glodna.
    531d509505b1f739med.jpg
    On żyje swoim życiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 08:46

sisi, Kijanka, agndra lubią tę wiadomość

• coma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:50

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Szczęśliwa_mamusia, a miałaś już wynik biochemicznego testu pappa? Jak czesto macie wizyty w 2 trymestrze? Bo moja doktor chce żebyśmy się spotkały teraz dopiero w połowie czerwca, a ja zwariuje :(
    Niby wyniki juz sa. Ale dostane je dopiero w czwartek,na wizycie z genetykiem. Takie sa procedury w invicie. Nie daja wczesniej,bo i tak twierdzą, ze nic mi nie dadza. Ale ja i tak wynik przesle mojemu lekarzowi do opracowania.
    Ja mam wizyty teraz co 4 tyg. Mialam 10 maja,teraz ide 7czerwca. Do 28tyg bede miec co 4. Potem co 3 tyg. Az do 36-37tyg. Potem moj lekarz karze przychodzic do siebie na oddział 1x w tyg. Chyba,ze zaczyna sie cos dziac,to czesciej.
    Powiedz jej,ze chcesz czesciej wizyty. Ja jak wiedzialam w 1 ciazy,ze nie wytrzymam 4tyg,to pytalam sie,czy moge przyjsc szybciej. Lekarz nie widział problemum dla mojego zdrowia psychocznego.

Coma- a Ty w koncu u kpgo prowadzisz ciaze?

• Meggs Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz co 4 tyg. Dla mnie to wydaje się wiecznością , ale ginka mówi ze nie ma potrzeby częstszych wizyt a mam do niej zaufanie.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy a miałam wtedy 26 lat startowałam z waga 50 kg a skończyłam na 65kg.teraz zaczynam od 63😱😳 ciekawe na ilu się skończy.wtedy zrzuciłam od razu kilogramy teraz watpie ze pójdzie tak gladko.wiek robi swoje.nsjwazniejsze żeby wszystko było dobrze.wizyty mam raz na miesiąc.jsk dla mnie i tak za często😉 nie lubie tych wizyt.bierzecie jakieś witaminy?ja do tej pory żadnych😬przez te nudności i wymioty tabletki bym nie przełknęła .tzn biorę tylko kwas foliowy.teraz zakupiłam przez internet jakieś Symvital.musze coś zacząć jesc bo wpadłam w anemię.zelaza tez mi nie kazał brać na razie bo może powodować większe wymioty.ale myśli ze witaminy jem😬staram się jesc jabłka trochę winogron szpinak bo odrzuciło mnie prawie od wszystkiego.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/d1584d3f73ecd.jpg.html
    https://zapodaj.net/83ece9b178bb0.jpg.html

A tu mój brzuchol. Sukienka z biedronki zaczyna byc w sam raz :) W 1 trymestrze spadło mi cos kolo 4kg,teraz wzroslo niecaly 1kg, no ale brzuszek się powoli pokazuje. A wizyty mam teraz co 4 tygodnie. Teraz idę do lekarza w środę i juz nie mogę sie doczekac, ale stresuje sie juz od paru ladnych dni. Kolejna wizyta w tym wypdaku to juz pewnie będzie polowkowe w czerwcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 09:19

201910251756.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenatal duo, na stałe mam włączony magnez i przez bakterie w moczu pregnofer uro. Nie macie problemów z wyproznianiem po tych witaminach ciazowych?

201910251756.png
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wstałam z opryszczka, przerazilam się, choć wcześniej już kilkakrotnie to przechodziłam. Jutro mam akurat planowa wizytę, ale pamiętam, że któraś z Was, chyba Gumcia, też miała w ostatnim czasie. Co mogę kupić na to? Jakieś domowe sposoby?

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka ja tez rzuciłam witaminy oprócz kwasu foliowego. Mdliło mnie po nich strasznie, najpierw robiłam próby trzy dni bez trzy dni z witaminami i generalnie dużo lepiej się czułam nie biorąc ich. Teraz mdłości już mi prawie przeszły, coś tam mnie muli raz na 3-4 dni ale to chyba końcówka więc kupię jakieś dla drugiego trymestru.

Ja na początku miałam często wizyty, ale teraz niby następna pod koniec czerwca na połówkowe dopiero. No i mają dzwonić w przyszłym tygodniu z pappą, ale już mnie uprzedzali że mam się nie denerwować, bo wg. Nowych norm bardzo możliwe że wyjdzie wysokie ryzyko, ze względu na wiek i to że kiedyś paliłam... wiec ten... pewnie w końcu i tak będą wizyty wcześniej.

Mówił wam lekarz jakie są zlecenia w przybieraniu na wadze? Bo mi powiedział ze przez pierwsze trzy miesiące nic się nie powinno przybrać. Ale potem to już nie wiem? Ja w sumie jestem już w czwartym miesiącu, brzuszek rośnie a waga stoi nadal w miejscu. Jest jakieś minimum na miesiąc czy coś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opryszczkę okłady z czosnku są dobre. Zrób taką papkę i przykładaj tak często jak możesz. Na początku boli, ale jest skuteczne.

Magdalen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Janka ja tez rzuciłam witaminy oprócz kwasu foliowego. Mdliło mnie po nich strasznie, najpierw robiłam próby trzy dni bez trzy dni z witaminami i generalnie dużo lepiej się czułam nie biorąc ich. Teraz mdłości już mi prawie przeszły, coś tam mnie muli raz na 3-4 dni ale to chyba końcówka więc kupię jakieś dla drugiego trymestru.

Ja na początku miałam często wizyty, ale teraz niby następna pod koniec czerwca na połówkowe dopiero. No i mają dzwonić w przyszłym tygodniu z pappą, ale już mnie uprzedzali że mam się nie denerwować, bo wg. Nowych norm bardzo możliwe że wyjdzie wysokie ryzyko, ze względu na wiek i to że kiedyś paliłam... wiec ten... pewnie w końcu i tak będą wizyty wcześniej.

Mówił wam lekarz jakie są zlecenia w przybieraniu na wadze? Bo mi powiedział ze przez pierwsze trzy miesiące nic się nie powinno przybrać. Ale potem to już nie wiem? Ja w sumie jestem już w czwartym miesiącu, brzuszek rośnie a waga stoi nadal w miejscu. Jest jakieś minimum na miesiąc czy coś?
    Ja cały czas stoję w miejscu. Niby dopiero od 3 dni nie wymiotuję więc może teraz dopiero ruszy

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    https://zapodaj.net/d1584d3f73ecd.jpg.html
    https://zapodaj.net/83ece9b178bb0.jpg.html

A tu mój brzuchol. Sukienka z biedronki zaczyna byc w sam raz :) W 1 trymestrze spadło mi cos kolo 4kg,teraz wzroslo niecaly 1kg, no ale brzuszek się powoli pokazuje. A wizyty mam teraz co 4 tygodnie. Teraz idę do lekarza w środę i juz nie mogę sie doczekac, ale stresuje sie juz od paru ladnych dni. Kolejna wizyta w tym wypdaku to juz pewnie będzie polowkowe w czerwcu.
    Jaki ładny brzuszek! U mnie tylko oponka sprzed ciąży :(

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie co wizytę tylko pyta ile ważę, myślę, że gdybym przybierała za dużo to od razu by mi powiedziała, u mnie są bliźniaki i wszędzie piszą, że powinnam przybrać 16-20 kg, zaczynałam z prawidłowym BMI, ale zapytam na kolejnej wizycie, czy na tą chwilę 5-6kg to nie za dużo, ale jak przez pierwszy trymestr miałam ciągłe ssanie, głód nie do opanowania, zero wymiotów, tak teraz w ogóle jeść mi się nie chce, głód odczuwam po 4 godzinach od posiłku i zaczynają się popołudniu zgagi, po wszystkim co zjem jest lekka zgaga

zi13sek29opsyrz7.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ