X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Dziewczyny, a czy miałyście wrażenie, że Wasze brzuchy są jakieś takie dziwnie nierówne? Dzisiaj jak się obudziłam, to od spojenia łonowego do góry miałam takie podłużne wybrzuszenie. Było dość twarde. Było po prawej stronie tak jakby wzdłuż zewnętrznej krawędzi dolnej części mięśnia prostego brzucha. Po tym jak wstałam zrobić śniadanie, ono zniknęło. Co to?
    W poniedziałek mam wizytę i mam jakieś mieszane uczucia. Z jednej strony wiem, że będzie dobrze, z drugiej coś mnie jednak jakoś dziwnie niepokoi. Nie mam żadnych powodów, żeby się martwić.
    ja tak mam codziennie z rana.nie pytałam lekarza ale na pewno to nic złego.zauwaz ze jak się wstanie to to mija😀

Kijanka lubi tę wiadomość

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka78 wrote:
    ja tak mam codziennie z rana.nie pytałam lekarza ale na pewno to nic złego.zauwaz ze jak się wstanie to to mija😀

Mija, mija. Kiedyś też już tak miałam, ale delikatniej i chyba wyżej.
    Minęło i nie czuję żadnego dyskomfortu, więc się tym nie stresuję :).
    Dzięki za odpowiedź. Miło wiedzieć, że nie jest się samemu z takimi osobliwymi dolegliwościami :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Linoziaja ma lanoline A nie len. Tak samo jak w purelan.
    No o lanoline mi chodzilo. Słownik zrobil psikusa. A tu chodzilo o linomag. Roznice miedzy linomagiem a linoziaja. Nie linoziaja a prunalenem. :-) i jak najabrdziej chodzilo o lanoline

Chanela lubi tę wiadomość

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Ja mam tak od 3 tyg, że rano jak leżę na plecach to właśnie po prawej stronie mam podłużne wybrzuszenie i w tym miejscu jest właśnie ułożony dzidziuś. Nawet tydzień temu na USG miałam tak samo ułożony brzuszek i lekarz mówił, że dzidzia zaczyna rządzić się swoimi prawami. :) W pierwszej ciąży miałam tak znacznie później, ale widocznie każda ciąża inna :)

Ale mnie zaskoczyłaś :). Myślałam, że maluch jeszcze za mały, żeby dawać o sobie w ten sposób znać. Kurczę, a ja go stamtąd przegoniłam, rozmasowując sobie delikatnie to miejsce... :P. Matka roku.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka78 wrote:
    przepraszam za pytanie ale po czym miał się domyśleć ?😳🤯 brzucha jeszcze nie widać 🤭

A objawy, no np. ze czesciej zle się czujesz? Czy dobrze to ukrywasz?

• Chanela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Przyłapałam właśnie mojego małżonka oglądającego w Internecie zestawy Lego Technic. Powiedziałam mu, żeby lepiej się rozejrzał za jakąś grzechotką :)
    Powiedz mu że musi zacząć od duplo ;) mojej koleżanki mąż kupiła kilka zestawów technic jak mały miał kilka miesięcy. Potem siedział i składał a obok maly w lezaczku ;)

Ja też się czuje średnio w ciąży. Dopiero co wyszliśmy z pieluch A córka stała się bardziej samodzielna i teraz wszystko od nowa.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Powiedz mu że musi zacząć od duplo ;) mojej koleżanki mąż kupiła kilka zestawów technic jak mały miał kilka miesięcy. Potem siedział i składał a obok maly w lezaczku ;)

Ja też się czuje średnio w ciąży. Dopiero co wyszliśmy z pieluch A córka stała się bardziej samodzielna i teraz wszystko od nowa.

To i tak ambitnie my zaczęliśmy od mega bloks :)

Możesz coś powiedzieć jak u was z tymi pieluchami było? Bo tak myślałam teraz jak będzie ciepło puścić małego po domu bez pieluchy bo już ma ponad 2 latka i zobaczyć czy coś z tego będzie czy nie.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • sisi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    No ale na wypychającego się malucha to chyba za wcześnie?
    A co może być przyczyną takiego twardnienia? Bo to chyba nic dobrego?
    Nie chcę Cię wprowadzać w błąd ale macica to mięsień więc spina się od czasu do czasu. Jeśli nie boli to raczej nie ma się czym martwić. Niekiedy kobiety zaczynają mieć skurcze braxtona już koło 20 tygodnia.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka78 wrote:
    przepraszam za pytanie ale po czym miał się domyśleć ?😳🤯 brzucha jeszcze nie widać 🤭
    Właśnie po brzuchu, po mnie na pewno byłoby widać 😉 Gorsze samopoczucie, wymioty....nie wiem, 15 tygodni to szmat czasu. Szacun, że udało Ci się tak długo to ukryć 😊
    Moja niepełna dwuletnia córka patrzy podejrzliwie na mój wystający brzuch, a 14 latek na pewno bardziej domyślny. Chociaż pewnie ma ważniejsze sprawy na głowie w tym wieku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 14:34

19/02/2021 Anielka 2860
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez 18 lat byłam jedynaczką a potem. nagle ,dostałam brata" :-D więc ja już nie traktowałam go jako brata ale bardziej jakby swoje dziecko,bardziej się nim zajmowałam czy troszczyłam. Ale 14 latek to pewnie będzie miał inne sprawy na głowie :) aczkolwiek wydaje mi się że powinien dość dobrze zareagować,na pewno lepiej niż taka 7/8-letni synek mamusi,bo on mniej rozumie :)

860i3e5edambhnvb.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Właśnie po brzuchu, po mnie na pewno byłoby widać 😉 Gorsze samopoczucie, wymioty....nie wiem, 15 tygodni to szmat czasu. Szacun, że udało Ci się tak długo to ukryć 😊
    Moja niepełna dwuletnia córka patrzy podejrzliwie na mój wystający brzuch, a 14 latek na pewno bardziej domyślny. Chociaż pewnie ma ważniejsze sprawy na głowie w tym wieku.
    ja brzucha nie mam.jak na razie to schudłam 2 kg bo jesc nie mogę😉w pierwszej ciazy było dokładnie to samo.tech chudłam na początku.moze 14 latka by coś zauważyła ale wierzcie mi ze chłopak to jak każdy facet🤯faktycznie w 15 tyg już wam brzuchy widać?to chyba bardzo szczupłe byłyście 😀

sisi lubi tę wiadomość

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli was wszystkie czasem brzuch boli? Ja mam czasami,od samego początku ciąży, bóle kręgosłupa jakby mi ktoś pięścią go ścisnął i jeszcze do tego jak się schylam to coś w rodzaju rwy kulszowej po prawej stronie. Do tego czasem coś boli w okolicy wzgórka łonowego a czasem brzuch na górze ale to chyba akurat wzdęcia ;) dużo tych bóli ale żadne nie są silne no i plamień też nie mam, więc pocieszam się, że jest ok. Na badaniu lekarz też mówi, że macica miękka i wszystko w porządku.

FNh9p2.png
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mnie zostawili jeszcze na obserwacji. Może w poniedziałek się uda wyjść.czuje się już dobrze, nie krwawię, nie plamie. Milam wczoraj USG (mój gin prowadzący ciążę mi robił) i wygląda na to że sytuacja opanowana, bąble mają się dobrze.

Paula_30, Kurczaczek89, Audreyyy, Zlaania1, Cecylia, momo, sisi, Ewelina92, coma, Szczesliwa_mamusia, Kropka89, Aishha, Marta.MP, Ig004, Magdalen, Sabrina lubią tę wiadomość

3b12e8ab79.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kudłata wrote:
    Hej, mnie zostawili jeszcze na obserwacji. Może w poniedziałek się uda wyjść.czuje się już dobrze, nie krwawię, nie plamie. Milam wczoraj USG (mój gin prowadzący ciążę mi robił) i wygląda na to że sytuacja opanowana, bąble mają się dobrze.

Czyli całkiem dobrze trzymałyśmy kciuki:)) najważniejsze ze wszystko dobrze, a siedź ile ci każą, bo przynajmniej masz opiekę i w razie wątpliwości lekarz zaraz obok.

kudłata lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka78 wrote:
    ja brzucha nie mam.jak na razie to schudłam 2 kg bo jesc nie mogę😉w pierwszej ciazy było dokładnie to samo.tech chudłam na początku.moze 14 latka by coś zauważyła ale wierzcie mi ze chłopak to jak każdy facet🤯faktycznie w 15 tyg już wam brzuchy widać?to chyba bardzo szczupłe byłyście 😀
    Gruba nie jestem ale do chudzielców też się nie zaliczam, zwalam to na słabe mięśnie brzucha i drugą ciążę w krótkim czasie. Mojej ciąży nie da się ukryć, może jakbym ubrała się w worek 😉
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d62a1988334.jpg
    To trzymam kciuki żeby dobrze przyjął tą wiadomość, pewnie póki maluch nie będzie mu przeszkadzał i grzebał w rzeczach to będzie ok.

Cecylia, Mali84, agndra, Kropka89, Janka78, kudłata, Szczesliwa_mamusia, Kijanka, silent, Kurczaczek89 lubią tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Czyli was wszystkie czasem brzuch boli? Ja mam czasami,od samego początku ciąży, bóle kręgosłupa jakby mi ktoś pięścią go ścisnął i jeszcze do tego jak się schylam to coś w rodzaju rwy kulszowej po prawej stronie. Do tego czasem coś boli w okolicy wzgórka łonowego a czasem brzuch na górze ale to chyba akurat wzdęcia ;) dużo tych bóli ale żadne nie są silne no i plamień też nie mam, więc pocieszam się, że jest ok. Na badaniu lekarz też mówi, że macica miękka i wszystko w porządku.
    Do końca ciąży będzie coś boleć, tylko miejsca będą się zmieniać 😉

19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi mam podobny brzuszek.

sisi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ale masz piękny brzuszek!!! Ale ci zazdroszczę:) ja mówiłam że u mnie widać, ale nie tak! Widać trochę, ale jeszcze nikt nic nie powie, bo wyglądam jakbym przytyła trochę i nie ćwiczyła brzucha nigdy. Ale ty masz taki już wybitnie ciążowy, piekny!

sisi lubi tę wiadomość

• agndra Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się pochwalę swoimi +5 kilogramami 😉

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/109f2a8c26b2.jpg

(Kurczę, wychodzi na to, że się tu ciągle "informatycznie" uczę. To moje pierwsze forum.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 22:07

sisi, Kropka89, Janka78, kudłata, Szczesliwa_mamusia, Kijanka, Kurczaczek89 lubią tę wiadomość

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow No fakt brzuchów już nie ukryjecie😉 No to u mnie na razie bez zmian.mnie jeszcze ratuje to ze ja lubue ciuchy oversize😀nie lubie obcisłych wiec dluzej ukryje 🤭szczególnie w pracy nie chce na razie paplać .na wymiotowania syn przyłapał mnie raz 🤮powiedziałam ze to z gorączki bo wie ze mnie ucho boli ostatnio😂😂a jak radzicie sobie z bólem głowy.dozwolony Apap nie bardzo pomaga.

sisi lubi tę wiadomość

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ