Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ListopadowaMama wrote:Lędźwia i mnie zaczynają boleć, tak jak mówisz anqa, dupa boli haha Z jakiego powodu masz zakaz ćwiczeń? Ja chciałam chodzić na basen, ale zakaz bo nieliczne bakterie w moczu, ćwiczyć też nie mogę, zostają same spacery.
Dziś rano po prysznicu spojrzałam w lustrze na swoje piersi. Nie podobają mi się już w ogóle, wyglądają jak wielkie żylaste cyce z sutkami wielkości talerza. -
coma wrote:Ot, to! Mam to samo, na moich widać na całości takie fioletowe żyły, idę za miesiąc na wesele i będę musiała je przykryć podkładem chyba
Też miałam taki pomysł z podkladem, z tym, ze ja na mini wesele idę w sobotę! Moje nigdy bardzo duże nie były, a to co dzieje się teraz nie wiem skąd i kiedy sie zrobilo. Do listopada jeszcze chwila, a ja już czuję się jak obwisło cycata mamuśka 😂 -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:A czy to normalne ze wrocily mi mdlosci? Jeszcze z rana jest ok ale po południu mam powtorke z rozrywki. Tragedia. A bylo juz tak dobrze.
-
nick nieaktualnyJa się doczytałam dziś w tych wszystkich papierach, że mam łożysko z przodu (ale nie przodujące). Czyli pewnie dlatego tak jeszcze średnio czuję ruchy. Któraś jeszcze takie ma? Poza tym, że nie czuć ruchów to ma to jeszcze jakieś konsekwencje?
Te mdłości to pewnie już takie ostatnie, ja też jeszcze mam raz na tydzień może ale już coraz rzadziej się zdarza.
Teraz główny objaw to to uczucie wielkiego kamienia w brzuchu i takie rozpieranie od środka.
-
Iza34 wrote:A czy to normalne ze wrocily mi mdlosci? Jeszcze z rana jest ok ale po południu mam powtorke z rozrywki. Tragedia. A bylo juz tak dobrze.
Mnie dziś zaczęło mdlić po 20... nie ma tragedii, ale nie mam apetytu na nic. Zjadlam jedynie kanapke z serkiem bialym i pomidorem. -
Cecylia wrote:Ja się doczytałam dziś w tych wszystkich papierach, że mam łożysko z przodu (ale nie przodujące). Czyli pewnie dlatego tak jeszcze średnio czuję ruchy. Któraś jeszcze takie ma? Poza tym, że nie czuć ruchów to ma to jeszcze jakieś konsekwencje?
Te mdłości to pewnie już takie ostatnie, ja też jeszcze mam raz na tydzień może ale już coraz rzadziej się zdarza.
Teraz główny objaw to to uczucie wielkiego kamienia w brzuchu i takie rozpieranie od środka.
A z tymi piersiami to chyba jest częśto tak, że duże rosną jeszcze bardziej a te małe niekoniecznie u mnie są niewiele powiększone i widać delikatnie żyły, ale bez przesady. Za to mam okropną cerę nigdy nie była piękna ale teraz syfi mnie okropnie i na dodatek wszystko strasznie wolno się goi. Do tego ostatnio wysypało mnie nawet na dekolcie, masakra. -
nick nieaktualnyAudreyyy, mi tez nic nie mówił o łożysku, dopiero teraz się doczytałam jak przeglądałam te wszystkie papiery co mi się nazbierały że jest na przedniej stronie. Wiec pewnie nic złego, ale wolałam się dopytać..
Szkoda w sumie, bo teraz doczytałam w internecie, że z takim łożyskiem nigdy się nie zobaczy stopek czy raczek cisnących brzuch i tez że ruchy bardziej czuć od środka a z zewnątrz mąż może nie czuć za bardzo. -
Ja mam łożysko na przedniej ścianie, nigdzie w papierach tego nie mam, sama musiałam dopytać lekarza. Ruchów jeszcze nie czuję, mam nadzieję, że właśnie przez to łożysko to się tak opóźnia. Mam za to tak jak Ty Cecylia, rozpychanie od środka w dolnej części brzucha, może to właśnie to są te pierwsze ruchy przy łożysku na przedniej scianie?
-
Dziewczyny, które mają łożysko na przedniej ścianie- ja miałam w I ciąży na przedniej, teraz mam na tylniej. Ruchy teraz bardziej czuję, już gdzieś od miesiąca (na początku sporadycznie, teraz już codziennie, ale podobno w II wcześniej czuć ruchy). W pierwszej ciąży poczułam na bank po 20 TC, kojarzy mi się 21-22. Ginekolog pytała czy czuję, ja że chyba tak, ale to było takie moje przypuszczenie tylko. Jeśli chodzi o stopki i rączki na brzuchu- to nie miałam, ale w III trymestrze bardzo dobrze było widać kopniaki z zewnątrz, takie wybrzuszenia, brzuch cały chodził, mąż czuł itp. także głowa do góry!
PS Dodam że moje łożysko było bardzo duże, grube, na porodówce wszyscy się dziwiliPaula_30 lubi tę wiadomość
1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Ja też 1 ciąży miałam łożysko wysoko i na przedniej ścianie ręce i nogi można było wyczuć przy dotyku a i widać było wszystko wygibasy. Na pewno w 3 trymestrze to poczujecie i nie czytała bym tych mądrości internetowych 😉Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Spirit wrote:Obudziła mnie taka seria kopnieC jakbym w 9miesiącu była. Jak to dziecko już teraz jest takie wielkie i ma taka siłę to ja nie wiem co będzie potem
-
Ale Wam zazdroszczę tych kopnięć. Ja też przedwczoraj czułam Maluszka, takie pukanie z wnętrza brzucha. Ale lekkie. Ale czuję, ze to był on. Natomiast wczoraj nic ;/ niby były jakieś takie delikatne bąbelki w brzuchu, ale już całkiem słabsze od tych które czułam przedwczoraj...
-
Moni ale ja po tych bólach z zeszłego tyg też nic nie czułam przez pare dni. Spokojnie, za chwile poczujesz mnie kolezanka uprzedza, żebym na zapas pamietała o tym, ze nawet w 8-9 miesiacu dziecko może nie mieć stałych ruchów i zeby nie panikowac. Ale to jeszcze nas nie dotyczy.
Moni** lubi tę wiadomość
-
Aishha wrote:Moni ale ja po tych bólach z zeszłego tyg też nic nie czułam przez pare dni. Spokojnie, za chwile poczujesz mnie kolezanka uprzedza, żebym na zapas pamietała o tym, ze nawet w 8-9 miesiacu dziecko może nie mieć stałych ruchów i zeby nie panikowac. Ale to jeszcze nas nie dotyczy.
Dzięki Aishha, na pewno masz racje, że nie ma co panikować. Ale po prostu tak się ucieszyłam z tych ruchów że już mi ich brakuje. -
ja chyba też czasami czuję ruchy, bardziej tą po lewej stronie, zależy jak leżę, na początku wydawało mi się, że jelita, ale czasami nie mam wątpliwości, że to one dzisiaj w nocy przygięłam podczas sny nogę tak mocno pod brodę...to jak mnie ból po prawej stronie obudził...chyba się nie spodobało
i zapisałam się do szkoły rodzenie, cieszę się, bo 11 tygodni spotkań przede mną i wybrałam od razu położną, która będzie do mnie przychodzić i maluchów, po porodzie miło będzie zobaczyć znajomą twarz na wizytach patronażowych niż obcą ze swojej przychodniMagdRy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny