X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    Lędźwia i mnie zaczynają boleć, tak jak mówisz anqa, dupa boli haha :) Z jakiego powodu masz zakaz ćwiczeń? Ja chciałam chodzić na basen, ale zakaz bo nieliczne bakterie w moczu, ćwiczyć też nie mogę, zostają same spacery.
    Dziś rano po prysznicu spojrzałam w lustrze na swoje piersi. Nie podobają mi się już w ogóle, wyglądają jak wielkie żylaste cyce z sutkami wielkości talerza.
    po kilku ćwiczeniach i dłuższych spacerach ok 5 km...łapie mnie ból w tej lokalizacji prawego jajnika i trzyma 2-3 dni... a że to ciąża mnoga to mam sobie odpuścić bo to już jest poważny tydzień i duża pierwsza ciąża... lędźwia mnie bolą chyba od leżenia właśnie

zi13sek29opsyrz7.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ot, to! Mam to samo, na moich widać na całości takie fioletowe żyły, idę za miesiąc na wesele i będę musiała je przykryć podkładem chyba :/

Też miałam taki pomysł z podkladem, z tym, ze ja na mini wesele idę w sobotę! Moje nigdy bardzo duże nie były, a to co dzieje się teraz nie wiem skąd i kiedy sie zrobilo. Do listopada jeszcze chwila, a ja już czuję się jak obwisło cycata mamuśka 😂

201910251756.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy to normalne ze wrocily mi mdlosci? Jeszcze z rana jest ok ale po południu mam powtorke z rozrywki. Tragedia. A bylo juz tak dobrze.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A czy to normalne ze wrocily mi mdlosci? Jeszcze z rana jest ok ale po południu mam powtorke z rozrywki. Tragedia. A bylo juz tak dobrze.
    ja czasami jak sie budze czuje ze mnie mdli ale napije sie wody z cytryna i mi przechodzi. Bardziej mnie zgaga meczy

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się doczytałam dziś w tych wszystkich papierach, że mam łożysko z przodu (ale nie przodujące). Czyli pewnie dlatego tak jeszcze średnio czuję ruchy. Któraś jeszcze takie ma? Poza tym, że nie czuć ruchów to ma to jeszcze jakieś konsekwencje?

Te mdłości to pewnie już takie ostatnie, ja też jeszcze mam raz na tydzień może ale już coraz rzadziej się zdarza.
    Teraz główny objaw to to uczucie wielkiego kamienia w brzuchu i takie rozpieranie od środka.

• Domcias Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:

Mnie dziś zaczęło mdlić po 20... nie ma tragedii, ale nie mam apetytu na nic. Zjadlam jedynie kanapke z serkiem bialym i pomidorem.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Ja się doczytałam dziś w tych wszystkich papierach, że mam łożysko z przodu (ale nie przodujące). Czyli pewnie dlatego tak jeszcze średnio czuję ruchy. Któraś jeszcze takie ma? Poza tym, że nie czuć ruchów to ma to jeszcze jakieś konsekwencje?

Te mdłości to pewnie już takie ostatnie, ja też jeszcze mam raz na tydzień może ale już coraz rzadziej się zdarza.
    Teraz główny objaw to to uczucie wielkiego kamienia w brzuchu i takie rozpieranie od środka.
    Mi nawet nic lekarz nie mówił, jak jest położone łożysko. On ogólnie mało mówi, ale jakby było cos nie tak to chyba by nie ukrywał. Też mam kamień w brzuchu, ale mdłości na szczęście minęły.
    A z tymi piersiami to chyba jest częśto tak, że duże rosną jeszcze bardziej a te małe niekoniecznie :) u mnie są niewiele powiększone i widać delikatnie żyły, ale bez przesady. Za to mam okropną cerę :/ nigdy nie była piękna ale teraz syfi mnie okropnie i na dodatek wszystko strasznie wolno się goi. Do tego ostatnio wysypało mnie nawet na dekolcie, masakra.

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy, mi tez nic nie mówił o łożysku, dopiero teraz się doczytałam jak przeglądałam te wszystkie papiery co mi się nazbierały że jest na przedniej stronie. Wiec pewnie nic złego, ale wolałam się dopytać..
    Szkoda w sumie, bo teraz doczytałam w internecie, że z takim łożyskiem nigdy się nie zobaczy stopek czy raczek cisnących brzuch i tez że ruchy bardziej czuć od środka a z zewnątrz mąż może nie czuć za bardzo.

• ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na przedniej ścianie, nigdzie w papierach tego nie mam, sama musiałam dopytać lekarza. Ruchów jeszcze nie czuję, mam nadzieję, że właśnie przez to łożysko to się tak opóźnia. Mam za to tak jak Ty Cecylia, rozpychanie od środka w dolnej części brzucha, może to właśnie to są te pierwsze ruchy przy łożysku na przedniej scianie?

201910251756.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziła mnie taka seria kopnieC jakbym w 9miesiącu była. Jak to dziecko już teraz jest takie wielkie i ma taka siłę to ja nie wiem co będzie potem :O

Moni**, Kijanka lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • agndra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają łożysko na przedniej ścianie- ja miałam w I ciąży na przedniej, teraz mam na tylniej. Ruchy teraz bardziej czuję, już gdzieś od miesiąca (na początku sporadycznie, teraz już codziennie, ale podobno w II wcześniej czuć ruchy). W pierwszej ciąży poczułam na bank po 20 TC, kojarzy mi się 21-22. Ginekolog pytała czy czuję, ja że chyba tak, ale to było takie moje przypuszczenie tylko. Jeśli chodzi o stopki i rączki na brzuchu- to nie miałam, ale w III trymestrze bardzo dobrze było widać kopniaki z zewnątrz, takie wybrzuszenia, brzuch cały chodził, mąż czuł itp. także głowa do góry!

PS Dodam że moje łożysko było bardzo duże, grube, na porodówce wszyscy się dziwili

Paula_30 lubi tę wiadomość

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 1 ciąży miałam łożysko wysoko i na przedniej ścianie ręce i nogi można było wyczuć przy dotyku a i widać było wszystko wygibasy. Na pewno w 3 trymestrze to poczujecie i nie czytała bym tych mądrości internetowych 😉

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Obudziła mnie taka seria kopnieC jakbym w 9miesiącu była. Jak to dziecko już teraz jest takie wielkie i ma taka siłę to ja nie wiem co będzie potem :O
    tez dzis zaskoczyłam maluszka i po przebudzeniu przyłozyłam rękę do brzucha żeby nie wyczaił, że klade jak już go czuje. Dostałam pare razy cudowne kopniaczki ale delikatne, jakby brzuch odrobine wypychał...aż sie skakac z radosci chce :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę tych kopnięć. Ja też przedwczoraj czułam Maluszka, takie pukanie z wnętrza brzucha. Ale lekkie. Ale czuję, ze to był on. Natomiast wczoraj nic ;/ niby były jakieś takie delikatne bąbelki w brzuchu, ale już całkiem słabsze od tych które czułam przedwczoraj... :/

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ale ja po tych bólach z zeszłego tyg też nic nie czułam przez pare dni. Spokojnie, za chwile poczujesz :) mnie kolezanka uprzedza, żebym na zapas pamietała o tym, ze nawet w 8-9 miesiacu dziecko może nie mieć stałych ruchów i zeby nie panikowac. Ale to jeszcze nas nie dotyczy.

Moni** lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Moni ale ja po tych bólach z zeszłego tyg też nic nie czułam przez pare dni. Spokojnie, za chwile poczujesz :) mnie kolezanka uprzedza, żebym na zapas pamietała o tym, ze nawet w 8-9 miesiacu dziecko może nie mieć stałych ruchów i zeby nie panikowac. Ale to jeszcze nas nie dotyczy.

Dzięki Aishha, na pewno masz racje, że nie ma co panikować. Ale po prostu tak się ucieszyłam z tych ruchów że już mi ich brakuje.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba też czasami czuję ruchy, bardziej tą po lewej stronie, zależy jak leżę, na początku wydawało mi się, że jelita, ale czasami nie mam wątpliwości, że to one ;) dzisiaj w nocy przygięłam podczas sny nogę tak mocno pod brodę...to jak mnie ból po prawej stronie obudził...chyba się nie spodobało ;)

i zapisałam się do szkoły rodzenie, cieszę się, bo 11 tygodni spotkań przede mną i wybrałam od razu położną, która będzie do mnie przychodzić i maluchów, po porodzie miło będzie zobaczyć znajomą twarz na wizytach patronażowych niż obcą ze swojej przychodni

MagdRy lubi tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis z rana mialam spotkanie z porcelana, zapach mi nie podpasowal i tak mnie zmulilo. Ten tydz.i takie atrakcje.

• Chanela Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tydzień polowkowe i dowiem się czy łożysko idzie w górę.
    U nas wczoraj mega ulewa że wody na ulicach po pas było. Akurat zdążyłam przyjechać z przedszkola ze starsza córka. Miałam ogromne szczęście.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś przed komputerem złapało takie klucie w pachwinie, że nie mogłam wstać z krzesła i się wyprostować... Trwało to może 10 minut ale bolało okrutnie. Mam nadzieję, że to nic co szkodzi dziecku 😲

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ