Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też kupiłam, póki co kilka ubranek i narazie czekam to 21.06 na wizyte. Wtedy powinno już sie potwierdzić czy na pewno synek. Myślę, ze od lipca zaczne juz na poważnie kompletować cała wyprawkę. Do końca wrzesnia chcialabym juz miec wszystko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 13:52
sisi, MagdRy lubią tę wiadomość
-
Domcias wrote:Ja też kupiłam, póki co kilka ubranek i narazie czekam to 21.06 na wizyte. Wtedy powinno już sie potwierdzić czy na pewno synek. Myślę, ze w od lipca zaczne juz na porwanie kompletować cała wyprawkę. Do końca wrzesnia chcialabym juz miec wszystko.
-
Paula, wizytę u ginekologa mam o 18:15. Nie cierpię miec o tak późnej porze... Ale mój lekarz niestety zaczyna przyjmować zawsze od godz. 16:00.
-
My na razie wymalowaliśmy pokój dla dziecka i zamówiwiliśmy komodę z przewijakiem. W następnym miesiącu kupimy pewnie monitor oddechu - chcemy te drogie rzeczy kupować po jednej, dwóch miesięcznie, w tym miesiącu był pokój, w następnym ten monitor i materac do łóżeczka. Do wózka i fotelika pewnie się moi rodzice dołożą. Z ciuszków na razie kupiłam jedne śpioszki w Lidlu Tak na szczęście
Paula_30, MagdRy lubią tę wiadomość
-
Hejka,
Ja powolutko coś zaczynam kupować. Wiadomo, żeby nie było wszystko na raz. Ale z ubrankami nie będę szaleć, kilka komplecików na 56 i kilka na 62. W razie czego dokupię, a przy starszej i teraz przy dzidziusiu i tak pralka będzie ciągle hulać.
U mnie już nic nie da się ukryć 🙈
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91e5f4fa5664.jpgKijanka, Audreyyy, sisi, MagdRy, Magdalen, silent, Cecylia, momo, kudłata, Kropka89, Chanela lubią tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
OlivkowaMama wrote:Hejka,
Ja powolutko coś zaczynam kupować. Wiadomo, żeby nie było wszystko na raz. Ale z ubrankami nie będę szaleć, kilka komplecików na 56 i kilka na 62. W razie czego dokupię, a przy starszej i teraz przy dzidziusiu i tak pralka będzie ciągle hulać.
U mnie już nic nie da się ukryć 🙈
Piękny brzuszek.
Hm... jesteśmy dokładnie na tym samym etapie, a u mnie jedynie taka mała piłeczka i to bardziej w dole brzucha. Powyżej pępka nic się nie uwypukliło. No ale u Ciebie to nie jest pierwsza ciąża, więc pewnie brzuszek szybciej się powiększa.
Któraś jeszcze na dzień dzisiejszy bardziej bez brzuszka niż z?OlivkowaMama, Cecylia lubią tę wiadomość
-
ja już dużo kupiłam, zwłaszcza ze dużo rzeczy podwójnie, łóżeczka, materace, wózek też mam, ja stawiam na większość rzeczy używanych, nie chcę wydać na wyprawkę 20 tys, bo uważam, że to przesada, zanim się obejrzę będę je sprzedawać w sumie to zostały mi foteliki, kosmetyki, ciuszków dostałam, mam ich już mnóstwo, na początek wystarczy ja chce do 30 tyg mieć wszystko, ja mam tylko prawo jazdy, mój partner nie, więc późniejsze jeżdżenie po mieście i robienie zakupów może być problematyczne, zwłaszcza, że idzie lato, w upały też będzie ciężko, a mimo ze termin mam na 1.11, to poród będzie na początku października, to tylko 4 miesiące!!
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
silent wrote:Cześć, u nas dokładnie półmetek! 50% za nami
Jak dla mnie półmetek wypada w 22 tc. Bo pierwsze dwa tygodnie są sztuczne i tak naprawdę nie jest się w ciąży, a kolejne dwa się o tym nie wie. (40 tc - 4 tc):2=18, a 18rc - 4tc = 22 tc. Więc półmetek świadomej ciąży z punktu widzenia matki to 22 tc, a z punktu widzenia dziecka 21 tc .
A co do wyprawki, to mam już całkiem sporo ciuszków w rozmiarach 56 i 62, dwa rożki, ręczniczki i kocyk. Czyli same pierdoły. W najbliższych dniach zamierzam zabrać się za porządki w szafie. Kupiłam worki do pakowania próżniowego i zamierzam upchnąć w nie całą półkę ciuchów biegowych, rowerowych i turystycznych, a także te z których nie będę korzystać w ciągu następnego pół roku. W ten sposób uzyskam tymczasową przestrzeń na ciuszki niemowlęce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 16:51
-
coma wrote:No ja mam mały brzuch bardzo. Uwypuklenie lekkie poniżej pępka widoczne tylko w obcisłych ubraniach.
Ja nawet nie oglądałam jeszcze elementów wyprawki, uważam, że to stanowczo za wcześnie.
Spoko. Ja też uważam, że na wyprawkę jest jeszcze masa czasu, ale kupuję jej elementy dla własnej przyjemności. Coś trzeba robić na tym zwolnieniu
EDIT: Chętnie kupiłabym już też wózek/ łóżeczko, ale mam zaangażowanego męża z pewnym wyobrażeniem o tych przedmiotach i nie będę podejmować decyzji sama, a on ostatnio miał co robić. Zresztą niewykluczone, że łóżeczka kupować nie będziemy. Moi rodzice trzymają pamiątkową kołyskę, w której jako niemowlęta spaliśmy ja i brat. A rodzice męża ponoć gdzieś mają takie samo pamiątkowe łóżeczko ze szczebelkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 15:32
-
coma wrote:No ilość tego wolnego czasu trochę przytłacza - ja nie wiem jak ludzie mogą nie pracować no ale ja się uczę do egzaminów teraz więc jakoś ten czas mija. Wyprawkę kupię w październiku, kasa się znajdzie
Już się chyba nauczyłam korzystać z tego czasu. Ale jeszcze kilka tygodni temu chyba pół dnia przepłakałam z powodu konieczności oszczędzania się w ciąży i konieczności zwolnienia.
-
silent wrote:Cześć, u nas dokładnie półmetek! 50% za nami
Ja nic nie kompletuję, wszystko mam po synku. Najwyżej kilka ciuszków na start, żeby miał coś ładnego i swojego. Ale chyba jeszcze nie teraz.silent lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Domcias wrote:Ja też kupiłam, póki co kilka ubranek i narazie czekam to 21.06 na wizyte. Wtedy powinno już sie potwierdzić czy na pewno synek. Myślę, ze od lipca zaczne juz na poważnie kompletować cała wyprawkę. Do końca wrzesnia chcialabym juz miec wszystko.
Ja mam dwa bodziaki,kokon,rozek, posciel z poduszka,recznik i kocyk nic wiecej. I wlasnie tak mysle ze od Lipca biore sie za powazne zalupy zeby we wrzesniu miec wszustko gotowe
-
anqa123 wrote:ja już dużo kupiłam, zwłaszcza ze dużo rzeczy podwójnie, łóżeczka, materace, wózek też mam, ja stawiam na większość rzeczy używanych, nie chcę wydać na wyprawkę 20 tys, bo uważam, że to przesada, zanim się obejrzę będę je sprzedawać w sumie to zostały mi foteliki, kosmetyki, ciuszków dostałam, mam ich już mnóstwo, na początek wystarczy ja chce do 30 tyg mieć wszystko, ja mam tylko prawo jazdy, mój partner nie, więc późniejsze jeżdżenie po mieście i robienie zakupów może być problematyczne, zwłaszcza, że idzie lato, w upały też będzie ciężko, a mimo ze termin mam na 1.11, to poród będzie na początku października, to tylko 4 miesiące!!
Super! Duzo juz masz moj maz wyjezdza na caly wrzesien dlatego do wrzesnia chce miec kupione wozki lozeczka itp wszystko co jest ciezsze a reszte jeszcze we wrzesniu podomawiam orzez internet
-
nick nieaktualnyJa nie kupiłam jeszcze absolutnie nic! Mam parę drobnych rzeczy, które dostałam w prezencie i torbę ubranek od przyjaciółki.
Z brzuszkiem to chyba wygrywam wszystkie, jest tak mały, ze już nawet mój facet się zaczął zastanawiać czy wszystko w porządku. Niby pierwsza ciąża i jestem szczupła, ale mimo wszystko w normalnych ubraniach nic nie zauważy. A takich mega sexy obcisłych i tak już nie mogę wcisnąć Od paru dni mnie bardzo boli w dole brzucha i czuje straszne napieranie od środka, więc może wreszcie urośnie niedługo.
Ja słyszałam właśnie o wielu wypadkach kiedy z chłopca nagle robi się dziewczynka na połówkowych, wiec nie wiem kto pisał na odwrót, ale chyba nigdy nie można być pewnym:) ja jeszcze trochę mam nadzieje ze z mojego się zrobi dziewczynka za dwa tygodnie:))
Edit.
U mnie połowa ciąży to i tak będzie 20 tydzień, bo ja z grupy obsesyjnych staraczek;) z tych co pierwszego dnia okresu myślą, ze to pierwszy dzień ciąży;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 16:26
Iza34, sisi lubią tę wiadomość