X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Też bym chciała już coś czuć :-( ale moje przednie łożysko nie pozostawia złudzeń. :-/

Spokojnie. U Ciebie to pewnie kwestia dni, no maksymalnie dwóch tygodni. Teraz nasze dzieci intensywnie rosną, więc niedługo każda poczuje to upragnione wiercenie maluszka w brzuchu, niezależnie gdzie ma łożysko.
    EDIT: Przypomniało mi się, że Twoje dziecię było większe niż wychodzi z OM, więc pewnie to kwestia dni!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 19:47

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni intynsywnie czuje kopniaki. Wczoraj już nawet mąż poczuł :) Tylko tak zaczęłam sie zastanawiać czy takie częste odczuwanie ruchów jest normalne. Czy może mam jakiegoś nadpobudliwego dzidziusia? Durna jestem :P... zamiast sie cieszyc to ja sie zaczynam martwic czy jest ok. Ale oczywiście bardzo sie ciesze, ze zaczęłam juz czuc ruchy (w tym tygodniu nawet nie uzylam detektora), a kazdy kopniak sprawia, że na mojej twarzy pojawia sie uśmiech. Niesamowite to jest :)

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę! Mi się raz tydzień temu wydawało, że coś czuje i cisza :( moje łożysko też chyba nie pozwoli mi się cieszyć z kopniaczków prędko

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Dziewczyny, mam wrażenie, że potrafię sobie na brzuchu wyczuć, gdzie maluszek ma główkę. Tzn. nie zawsze, ale dość często, głównie jak dłużej leżę w jednej pozycji. Wtedy jak dotykam brzucha, mogę sobie wyczuć takie wybrzuszenie na kilka cm. Rozmiarowo by się zgadzało. Ma któraś tak czy mi się wydaje (jeżeli tak, to czym jest to wybrzuszenie?)????
    Kijanka,nie chce studzic Twojego entuzjazmu,ale jeszxze za wczesnie,zebys.wyczula glowke. Mozeliwe,ze z jednej storny maluch siw bardziej lokuje. Ale,zeby wyczuc glowke,czy pupke.jest jeszxze za wczesnie. Takie rzexzy,to najszybciej kolo 30tyg :-)

Paula- doczekasz sie i ruchow. Mi sie lozysko podnisolo i juz czuje maluszka troszke delikatniej niz kilka dni temu jeszcze. Teraz czuje delikatne smyranie. Ale przyjemne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 21:00

Kijanka, Paula_30 lubią tę wiadomość

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Kijanka,nie chce studzic Twojego entuzjazmu,ale jeszxze za wczesnie,zebys.wyczula glowke. Mozeliwe,ze z jednej storny maluch siw bardziej lokuje. Ale,zeby wyczuc glowke,czy pupke.jest jeszxze za wczesnie. Takie rzexzy,to najszybciej kolo 30tyg :-)

Spoko, tak na logikę to też mi się wydawało, że to trochę wcześnie. Tyle że wymiary mi się zgadzają. Czasem mam właśnie taką kulkę, a czasem wybrzuszenie od podbrzusza do wysokości mniej więcej pępka. Ale faktycznie bardziej prawdopodobne, że to przypadek niż łepek :)

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak czujecie te ruchy czy kopniaki? Bo ja czasem czuje taka jakby galaretę ruszającą się i się zastanawiam czy to to?

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień się zaczął do dupy. Chce mi się spać a nie mogę. Nie wiem dlaczego :-( wczoraj się trochę zmęczyłam i wieczorem miałam takie jakby budyniowe upławy trochę kremowe. Ale bez zapachu i się martwiłam całą noc czy to normalne czy to może zaczyna się jakieś plamienie. Ale dzisiaj na razie nic nie ma. Ale i tak nie śpię.W dodatku bolą mnie piersi a raczej sutki. Już dawno mnie nie bolały :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 07:10

Domcias lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • momo Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Dzień się zaczął do dupy. Chce mi się spać a nie mogę. Nie wiem dlaczego :-( wczoraj się trochę zmęczyłam i wieczorem miałam takie jakby budyniowe upławy trochę kremowe. Ale bez zapachu i się martwiłam całą noc czy to normalne czy to może zaczyna się jakieś plamienie. Ale dzisiaj na razie nic nie ma. Ale i tak nie śpię.W dodatku bolą mnie piersi a raczej sutki. Już dawno mnie nie bolały :-/
    Rozmawiałam kiedyś o tym z moją gin i mówiła, że to normalne. Ilość takiego śluzu też może się zmieniać. Tym bardziej że nie ma zapachu. Ja tak mam po dłuższych spacerach, na początku też się tym martwiłam, a teraz jestem przyzwyczajona. Martwić się możesz jak zobaczysz krew.

p19uvfxmg5bshduy.png
    12.08- 1192g szczęścia ❤ 👧
    7.11 - planowana data
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:

Chciałam zacytować i niechcacy polubiłam. A bierzesz luteine, która przepisal ci lekarz? Bo ona zostawia wlasnie takie pozostałości na bieliźnie.

Cecylia, nie pomyslalam o porównaniu do galaretki, ale rzeczywiście cos w tym jest :D Raz czuc wlasnie jakby cos w srodku sie trzeslo, a raz czuje takie mocne, wyrazne pukanie od srodka. Pewnie zalezy czy maluszek jest obrocony brzuszkiem czy plecami. Ale juz wiem, że ruchy zaczelam odczuwac pare tygodni, ale nie bylam jeszcze pewna, ze to jest to. Teraz juz nie da sie tego pomylić z jelitami :)

Cecylia lubi tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki te które już mają dzieci i rodzily przez cc jeśli takie tu są to czy teraz dr sygerowal wam jak rozwiązac poród?

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanes wrote:
    Kobietki te które już mają dzieci i rodzily przez cc jeśli takie tu są to czy teraz dr sygerowal wam jak rozwiązac poród?

Ja jeszcze nawet nie pytalam o porod. Ja mialam cc ze wzgledu na stan przedrzucawkowy. Teraz jest ryzyko ze sytuacja moze sie powtorzyc. Ja to chce (pewnie jak kazda z nas) urodzic szybko i szybko stanac na nogi zebym przez kolejne pol roku nie byla zalezna od kogos.

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ze swoją gin też nie rozmawiam o porodzie, na wizycie chyba w 6-7 tyg powiedziała, ze cc w 36 tyg więc ok 5.10... nie wiem jak to jest z porodami w przypadku ciąż mnogich w moim mieście, mam 3 szpitale z najwyższym stopniem referencyjności, więc wybór mam duży, ale nie wiem jak zapatruje się personel w tych szpitalach, ja moje bliźniaki chciałabym urodzić sn, ale czy to jest faktycznie możliwe to będę dopiero temat podejmować i rozmawiać też ze znajomymi położnymi, jeżeli wszyscy powiedzą, że lepiej cc to ja nie będę się kłócić :) najważniejsze zdrowie dzieci

zi13sek29opsyrz7.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    A jak czujecie te ruchy czy kopniaki? Bo ja czasem czuje taka jakby galaretę ruszającą się i się zastanawiam czy to to?

Ja szybko poczulam kopniaki a teraz to caly brzuch sie rusza. Wiec jak poczujesz kopniaczka to nie pomylisz go z niczym innym :)

oar8s65gim9bi84v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z niecierpliwoscia czekam i czekam na te wyrazne ruchy. Teraz nie jestem pewna co mi sie tam rusza.

• Sabrina Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanes wrote:
    Ja miałam cc z uwagi na zwężoną miednicę, na wizycie w 36tc byłam mierzona i wyszło tak. Do 36 tc myślałam, że będę rodzić sn.

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie najczęściej czuję ruchy w pracy jak siedzę przy komputerze. Nie są to tak wyraźne kopnięcia. Ale to zdecydowanie nowe uczucie dla mnie i dlatego wydaje mi się że to ruchy. Czasem mam takie uczucie tej galarety o której wcześniej pisałyście ale zazwyczaj lekkie pukanie w brzuchu. :)

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanes wrote:
    W Uk są nastawieni na poród naturalny ale decyzja należy do mnie i najprawdopodobniej będzie to cc.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuję już od dawna ale od paru dni są bardzo wyraźne. Myślę, że tydzień dwa mąż również je poczuje 😉

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:

U mnie to różnie wygląda:
    - czasem mam takie typowe pukanie
    - czasem odczuwam takie wiercenie, jakby się coś w brzuchu przekręcało
    - czasem wyczuwam sobie gdzieś na brzuchu takie dziwne wybrzuszenie, jak przyłożę i chwilę potrzymam tam rękę, to wybrzuszenie "wędruje" i wtedy odczuwam to tak, jakby ktoś przesuwał mi wewnątrz brzucha piłeczkę, przyciskając ją od wewnątrz do brzucha.

Sorry, nie jestem mistrzem obrazowych porównań. W każdym razie nie odczuwam póki co żadnych muśnięć, skrzydełek czy jak tam to piszą na stronach parentingowych :).

sisi, Cecylia lubią tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo szczery i poruszający wywiad o im vitro https://wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/599818,malgorzata-rozenek-in-vitro-dzieci-pis-kosciol-rodzina-nieplodnosc-leczenie.html

sisi, Cecylia lubią tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ