X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, otóż mam wyniki krzywej :)
    Na czczo - 74, po 1h - 101, po 2h - 89.
    Takich jeszcze u nikogo nie widziałam. Pomocy!!
    Czyżby skrzat w brzuchu na teście spałaszował całą glukozę?

silent lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Dziewczęta, otóż mam wyniki krzywej :)
    Na czczo - 74, po 1h - 101, po 2h - 89.
    Takich jeszcze u nikogo nie widziałam. Pomocy!!
    Czyżby skrzat w brzuchu na teście spałaszował całą glukozę?
    To sa bardzo dobre wyniki. Nie doszukuj sie problemu:-)

Kijanka lubi tę wiadomość

• Sabrina Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    A jakie żelazo zażywacie w osobnej formie? Jest jakaś konkretna dobra firma?
    Hemofer, ale jest na receptę. Przez 3 tyg zaźywałam Szelazo, ale po nim to mi nawet wyniki się pogorszyły. Naturalnie to piję pokrzywe i jem kiwi. Wyniki minimalnie w górę, jednak nie spadają, a to wazne.

Ja w ciąży tylko raz miałam badane TSH. Nic mi nie wiadomo żebym miała powtórzyć. Mam zrobić na następną wizytę krzywą cukrową.

Tak bóle "okresowe" miewam, to taki płytki ból.

Kolejny schiz zjadłam pączka z bitą śmietaną :p oby nie zwariować do końca ciąży, mój mąż już ma mnie dość i słuchać nie może.

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Zgaga mi się zaczęła :( co z tym robić? Okropność, nigdy w zyciu nie mialam zgagi.

Migdały jeszcze czasem pomagają.
    A jak już nic nie pomaga to podobno Luvos heilerde 1 ratuje sytuację, szczęśliwie nie miałam okazji testować bo ponoć smakuje okropnie. Da się z tego co wiem kupić w Polsce.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apolonia wrote:
    Ja mam Tardyferon- ale on jest na receptę, moim zdaniem dobry jest Ascofer bo ma status leku nie suplementu.

Ja mam Ascofer, biore 2 tyg. 3x1. No i staram sie jesc wiecej tych produktow ktore zawieraja zelazo i uwazac na produkty ktore zmniejszają przyswajalnosc. A teraz zamowilam sobie inne zelazo bioprzyswajalne ktore sie wchlania niezaleznie od spozywanych pokarmow. Zobaczymy za 2 tyg.czy cos dyglo do gory z morfologia.

• sisi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrt87 wrote:
    Kijanka ja w pierwszej ciąży musiałam powtórzyć krzywą bo wyszedł mi wynik o jedną jednostkę poniżej granicy, już nie pamiętam ile ale np norma teraz to 153 a mi wyszło 152. Więc żeby się nie zastawiac odczekalam 3 tygodnie i znowu robiłam właśnie żeby się nie stresować. Skoro ginekolog wysłała Cię na krzywą to może ma doświadczenie że lepiej wcześniej w razie czego wykonać i wdrożyć dietę albo insulinę. Czasami na połówkowym wychodzi że dziecko ma obwód brzuszka spory i to daje do myślenia lekarzowi.
    U mnie właśnie ten brzuszek wyszedł tydzień większy względem innych parametrów i przeczuwam cukrzycę 😒

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apolonia wrote:
    A boli Was czasem podbrzusze?? Tak jak przed okresem ?? Skonczylam 21 tc i nagle "wszystko" zaczęło mi się dziać.. ;(
    Wczoraj pisałam o tych bólach i kilka dziewczyn potwierdziło, że też je ma.

19/02/2021 Anielka 2860
  • coma Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 08:59

uIHap1.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam w poprzedniej ciąży wyniki krzywej 82 po godzinie 127 po dwóch 127🤷‍♀️

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Mi na anemię pomógł zakwas z buraków - mama mi taki podarowała i po 3 tygodniach mam idealną morfologię. Także polecam. :)

Buraki stoja w sloiku i sie kisza. Tez mam zamiar pic. A ile dziennie tego trzeba?

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    A ja miałam w poprzedniej ciąży wyniki krzywej 82 po godzinie 127 po dwóch 127🤷‍♀️

Z ciekawości - co na to lekarz?
    Bo szczerze mówiąc, Twoja krzywa się nieco wyprostowała :)

Liliaczerwcowa lubi tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 08:59

Iza34 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam inne pytanie. Czy czujecie kiedy wasz maluch ma czkawke? Bo mój chyba jeszcze nie mial ani razu, a przynajmniej nie czulam (chyba, ze spalam) :D. Zastanwiam sie czy jest ok, czy ta czkawka swiadczy o prawidłowym rozwoju ukladu nerwowego? Jak nie ma czkawki to gorzej sie rozwija?

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Zgaga mi się zaczęła :( co z tym robić? Okropność, nigdy w zyciu nie mialam zgagi.

Coma, moja kolezanka polecala herbate rumiankowa i koperkowa, wode z cytryna a jak bylo gorzej brala Rennie.

Coreczka 11.2019 <3
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    A ja mam inne pytanie. Czy czujecie kiedy wasz maluch ma czkawke? Bo mój chyba jeszcze nie mial ani razu, a przynajmniej nie czulam (chyba, ze spalam) :D. Zastanwiam sie czy jest ok, czy ta czkawka swiadczy o prawidłowym rozwoju ukladu nerwowego? Jak nie ma czkawki to gorzej sie rozwija?
    Pewnie miał krótko i nie odróżni las od ruchów :) pod koniec pamiętam tak śmiesznie i długo a wcześniej to czubki chyba nie czuć :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadążam Was czytać! Pomocy! :-D

Maluch mi zostaje w domu bo ciągle ma katar a chcemy zaszczepić. Ja nie wiem, mi po porodzie jak w banku było mega źle i jak o tym myślę to mogła być depresja, ale z nikąd pomocy wiec musiało samo przejść...W ciąży też raczej miałam epizody smutków, była zima a ja nagle bez pracy i zajęć dodatkowych (a też z tych co nie usiedza na miejscu) Tamta ciąża była zagrożona wiec o tyle że sobie tłumaczyłam że muszę dla dziecka odpoczywać. Ale dużo płakałam. Teraz na płacz nie ma czasu, np. teraz dopiero skończyłam usypiać synka, który się zbytnio wyspał w dzień i nie chciał nam zasnąć... Dziś też z nim spałam właśnie i było to ponad 2h i tez się martwię cukrzyca. Podczytuje ile moge, ale przepraszam z góry że tak mało odpisuje. Czasem nawet coś pomyślę że o właśnie mogłabym odpowiedzieć i wtedy mały zaczyna jęczeć albo na mnie wchodzić albo mąż coś chce itp.

Ostatnio też mam.faze że muszę coś dla siebie zrobić a mąż średnio chce się zajmować małym po pracy i uwierzcie mi to są dopiero problemy (chociaż u mnie nie jest tak źle) ale znam zbyt wiele dziewczyn które depresję łapią nawet rok po urodzeniu, jak właśnie non stop jesteś z dzieckiem, często mąż pracuje długo, dziecko nie chce się odczepić od karmienia piersią albo jakieś inne problemy ma. I nawet właśnie to pójście do Rossmana po odżywkę jak któraś z Was napisała cieszy. Mnie cieszy nawet wyjście wyrzucić śmieci. Ostatnio mi aż tak źle. Ale wiem też że to przejdzie. Po prostu musi :-D

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:

A właśnie miałam o to pytać :). Czytasz mi w myślach.
    Ja podejrzewam, co z ruchów może być czkwaką. Czasem czuję, jakby cały mały człowiek ruszał się na raz, tak jakby zginał się i prostował. I to jest w rytmicznie, w niewielkich odstępach czasu. Tak może po sekundę. Zazwyczaj jest seria takich 3-5 ruchów. Nie mam pewności czy to czkawka.

8p3os65gur64a6vr.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Z córką czułam codziennie ale nie pamiętam kiedy dokładnie się zaczęło, chyba bliżej 25-27 tygodnia.

19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej ciąży nie czulam zeby dzidzia miala czkawke ale w tamtej to byla praktycznie codzienność tylko duzo pozniej, i nie spodob tego pomylic z niczym innym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej ciazy jeszxze nie czułam,zeby Tymek miał czkawke. W 1 ciazy Wojtus czkal od 20tyg. Pamietam,ze jeszcze na porodowce miał czkawke i smiesznue bylo slychac na ktg.
    Edit: wlasnie czka 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 23:25

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ