Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKijanka wrote:Dziewczęta, otóż mam wyniki krzywej
Na czczo - 74, po 1h - 101, po 2h - 89.
Takich jeszcze u nikogo nie widziałam. Pomocy!!
Czyżby skrzat w brzuchu na teście spałaszował całą glukozę?Kijanka lubi tę wiadomość
-
izabel_ka wrote:A jakie żelazo zażywacie w osobnej formie? Jest jakaś konkretna dobra firma?
Ja w ciąży tylko raz miałam badane TSH. Nic mi nie wiadomo żebym miała powtórzyć. Mam zrobić na następną wizytę krzywą cukrową.
Tak bóle "okresowe" miewam, to taki płytki ból.
Kolejny schiz zjadłam pączka z bitą śmietaną :p oby nie zwariować do końca ciąży, mój mąż już ma mnie dość i słuchać nie może. -
coma wrote:Zgaga mi się zaczęła co z tym robić? Okropność, nigdy w zyciu nie mialam zgagi.
Migdały jeszcze czasem pomagają.
A jak już nic nie pomaga to podobno Luvos heilerde 1 ratuje sytuację, szczęśliwie nie miałam okazji testować bo ponoć smakuje okropnie. Da się z tego co wiem kupić w Polsce. -
nick nieaktualnyApolonia wrote:Ja mam Tardyferon- ale on jest na receptę, moim zdaniem dobry jest Ascofer bo ma status leku nie suplementu.
Ja mam Ascofer, biore 2 tyg. 3x1. No i staram sie jesc wiecej tych produktow ktore zawieraja zelazo i uwazac na produkty ktore zmniejszają przyswajalnosc. A teraz zamowilam sobie inne zelazo bioprzyswajalne ktore sie wchlania niezaleznie od spozywanych pokarmow. Zobaczymy za 2 tyg.czy cos dyglo do gory z morfologia. -
mrt87 wrote:Kijanka ja w pierwszej ciąży musiałam powtórzyć krzywą bo wyszedł mi wynik o jedną jednostkę poniżej granicy, już nie pamiętam ile ale np norma teraz to 153 a mi wyszło 152. Więc żeby się nie zastawiac odczekalam 3 tygodnie i znowu robiłam właśnie żeby się nie stresować. Skoro ginekolog wysłała Cię na krzywą to może ma doświadczenie że lepiej wcześniej w razie czego wykonać i wdrożyć dietę albo insulinę. Czasami na połówkowym wychodzi że dziecko ma obwód brzuszka spory i to daje do myślenia lekarzowi.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Apolonia wrote:A boli Was czasem podbrzusze?? Tak jak przed okresem ?? Skonczylam 21 tc i nagle "wszystko" zaczęło mi się dziać.. ;(20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
nick nieaktualny
-
Liliaczerwcowa wrote:A ja miałam w poprzedniej ciąży wyniki krzywej 82 po godzinie 127 po dwóch 127🤷♀️
Z ciekawości - co na to lekarz?
Bo szczerze mówiąc, Twoja krzywa się nieco wyprostowałaLiliaczerwcowa lubi tę wiadomość
-
A ja mam inne pytanie. Czy czujecie kiedy wasz maluch ma czkawke? Bo mój chyba jeszcze nie mial ani razu, a przynajmniej nie czulam (chyba, ze spalam) . Zastanwiam sie czy jest ok, czy ta czkawka swiadczy o prawidłowym rozwoju ukladu nerwowego? Jak nie ma czkawki to gorzej sie rozwija?
-
Domcias wrote:A ja mam inne pytanie. Czy czujecie kiedy wasz maluch ma czkawke? Bo mój chyba jeszcze nie mial ani razu, a przynajmniej nie czulam (chyba, ze spalam) . Zastanwiam sie czy jest ok, czy ta czkawka swiadczy o prawidłowym rozwoju ukladu nerwowego? Jak nie ma czkawki to gorzej sie rozwija?2017 #1
2019 #2
-
Nie nadążam Was czytać! Pomocy!
Maluch mi zostaje w domu bo ciągle ma katar a chcemy zaszczepić. Ja nie wiem, mi po porodzie jak w banku było mega źle i jak o tym myślę to mogła być depresja, ale z nikąd pomocy wiec musiało samo przejść...W ciąży też raczej miałam epizody smutków, była zima a ja nagle bez pracy i zajęć dodatkowych (a też z tych co nie usiedza na miejscu) Tamta ciąża była zagrożona wiec o tyle że sobie tłumaczyłam że muszę dla dziecka odpoczywać. Ale dużo płakałam. Teraz na płacz nie ma czasu, np. teraz dopiero skończyłam usypiać synka, który się zbytnio wyspał w dzień i nie chciał nam zasnąć... Dziś też z nim spałam właśnie i było to ponad 2h i tez się martwię cukrzyca. Podczytuje ile moge, ale przepraszam z góry że tak mało odpisuje. Czasem nawet coś pomyślę że o właśnie mogłabym odpowiedzieć i wtedy mały zaczyna jęczeć albo na mnie wchodzić albo mąż coś chce itp.
Ostatnio też mam.faze że muszę coś dla siebie zrobić a mąż średnio chce się zajmować małym po pracy i uwierzcie mi to są dopiero problemy (chociaż u mnie nie jest tak źle) ale znam zbyt wiele dziewczyn które depresję łapią nawet rok po urodzeniu, jak właśnie non stop jesteś z dzieckiem, często mąż pracuje długo, dziecko nie chce się odczepić od karmienia piersią albo jakieś inne problemy ma. I nawet właśnie to pójście do Rossmana po odżywkę jak któraś z Was napisała cieszy. Mnie cieszy nawet wyjście wyrzucić śmieci. Ostatnio mi aż tak źle. Ale wiem też że to przejdzie. Po prostu musi
-
Domcias wrote:A ja mam inne pytanie. Czy czujecie kiedy wasz maluch ma czkawke? Bo mój chyba jeszcze nie mial ani razu, a przynajmniej nie czulam (chyba, ze spalam) . Zastanwiam sie czy jest ok, czy ta czkawka swiadczy o prawidłowym rozwoju ukladu nerwowego? Jak nie ma czkawki to gorzej sie rozwija?
A właśnie miałam o to pytać . Czytasz mi w myślach.
Ja podejrzewam, co z ruchów może być czkwaką. Czasem czuję, jakby cały mały człowiek ruszał się na raz, tak jakby zginał się i prostował. I to jest w rytmicznie, w niewielkich odstępach czasu. Tak może po sekundę. Zazwyczaj jest seria takich 3-5 ruchów. Nie mam pewności czy to czkawka. -
Domcias wrote:A ja mam inne pytanie. Czy czujecie kiedy wasz maluch ma czkawke? Bo mój chyba jeszcze nie mial ani razu, a przynajmniej nie czulam (chyba, ze spalam) . Zastanwiam sie czy jest ok, czy ta czkawka swiadczy o prawidłowym rozwoju ukladu nerwowego? Jak nie ma czkawki to gorzej sie rozwija?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny