Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ListopadowaMama wrote:Dziewczyny, zadne baloniki czy inne wynalazki do ćwiczeń! Nie dość, ze masakrycznie rozleniwiają mięśnie dna miednicy i krocza to mogą wywołać wiele krzywdy! Tak jak anqa wyzej pisała... Chyba nikt ze środowiska medycznego nie poleca takich praktyk. Lepiej i zdrowiej działa ćwiczenie mięśni kegla, masaz krocza lub tez coraz popularniejsze lykanie kapsulek z olejem wiesiołka.
-
Paula_30 wrote:ale co daja kapsułki z wiesiołka? i kiedy je brac?z tego co pamietam to wiesiolek wywojue skurcze maicy i nalezalo je odstawiac po owulacji
Kijanka lubi tę wiadomość
-
anqa123 wrote:mnie kopią codziennie, rano, w dzień i wieczorem, a jak leżę na lewym boku to czuje jakby mi wierciła się i kopała bo chyba jej nie pasuje
co do gadżetów typu baloniki czy kulki te które mają uchronić krocze..to fizjoterapeuci nie zalecają, może i krocza nie natną ale bardzo rozleniwiają mięśnie dna miednicy, przez co można mieć nietrzymanie moczu itp, lepiej nauczyć się kilku ćwiczeń, czy masować krocze przed porodem niż używać tych rzeczy
przejrzałam dzisiaj jakieś blogi pt. ile ubranek potrzebuje niemowlak...wszędzie piszą, że 5 body, 5 pajaców z danego rozmiaru, kurcze, moja koleżanka małego przebiera 5 razy dziennie bo tak się zasikuje... jak to jest waszym zdaniem, moim zdaniem, lepiej mniej niż więcej bo zawsze szybko można dokupićKijanka lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
sisi wrote:Ja osobiście z własnego doświadczenia i ulewającego dziecka polecam przynajmniej 10 kompletów. Chyba, że ktoś chce prać 2 razy dziennie 😉
Podoba mi się Twoja koncepcja, gdyż kupowanie malutkich ubranek to jedno z moich ulubionych zajęć w ostatnim czasie .
Cieszę się bardzo, że będę miała córeczkę, z drugiej strony budżet domowy miałby się lepiej, jakby to był jednak syneksisi, momo lubią tę wiadomość
-
Co do jedzonka - wczoraj postanowiłam coś zmienić i po obiadokolacji o 18:30 na godzinę przed snem zjadłam jogurt naturalny ze świeżymi owocami, płatkami owsianymi i kilkoma orzechami. Czułam się rewelacyjnie. Nie burczało mi w brzuchu przed snem i nie obudziło mnie uczucie głodu!
mrt87, sisi, silent lubią tę wiadomość
-
Z ubrankami to ja bym się nadmiernie nie rozpędzała bo nie wszystkie dzieci tak brudzą mój nie był ulewający, a przesikany bodziak był raczej mało spotykany więc u nas spokojnie 4-5 bodziaków wystarczało. Zawsze można jeszcze po porodzie dokupić
Ja piłam herbatkę z liści malin (mniam ), poród mega długi ale bez może byłby dłuższy . -
Lili u bratowej 4 poród był najszybszy, przyjechała do szpitala przyjęcie dokumenty itd i po 4h był już synek na świecie. Ale mówiła że było razem z nią kilka rodzących i ona w zasadzie nie miała specjalnie opieki chyba dość rutynowo do wieloródki podeszli, znieczulenia nie dostała pomimo że prosiła ale anestezjolog był zajęty przy innych pacjentkach. Tak samo potem z pomocą przy opiece nad noworodkiem.
-
Kijanka wrote:Podoba mi się Twoja koncepcja, gdyż kupowanie malutkich ubranek to jedno z moich ulubionych zajęć w ostatnim czasie .
Cieszę się bardzo, że będę miała córeczkę, z drugiej strony budżet domowy miałby się lepiej, jakby to był jednak synek
-
mrt87 wrote:Lili u bratowej 4 poród był najszybszy, przyjechała do szpitala przyjęcie dokumenty itd i po 4h był już synek na świecie. Ale mówiła że było razem z nią kilka rodzących i ona w zasadzie nie miała specjalnie opieki chyba dość rutynowo do wieloródki podeszli, znieczulenia nie dostała pomimo że prosiła ale anestezjolog był zajęty przy innych pacjentkach. Tak samo potem z pomocą przy opiece nad noworodkiem.
No właśnie się obawiam tego podejścia właśnie,gdyby nie to że mialam swojego lekarza przy 3 porodzie też by pewnie mnie tak traktowali,o tyle plus że poród był szybki, bylam na porodowce nie całą godzinę, 4 godziny to dla mnie za długo 😂z pierwsza córka bylam wlasnie tyle na porodowce.
-
Chyba najkorzystniej wychodzą pampersy w aptece gemini 2 100szt za 45zl Premium Care są trochę droższe, no i w rosmanie jak jest promocja można dostać za 39,99 ,ja nie robisz w dużych zapasów, moja najodsza córka jest uczulona na pampersy, dosłownie miała pupę czerwoną w miejscach gdzie była pieluszka, musialam wydać kilka paczek, na szczęście miałam komu.
-
ogólnie to wszystkie z Pampersa..i ja własnie wzięłam premium care te w takim bladym, jasnym opakowaniu..mam też jedne z Dada i jedne zwykłe Pampersy te ciemnym opakowaniu, wypróbuje kilka rodzajów na razie mam zapas na pół miesiąca, więc wystarczy, zobaczę, które się sprawdzą
-
Lili mój miał kiedyś uczulenie na początku na Dade i mąż jeździł kupić właśnie premium care Pampers więc mam nauczkę aby dużych zapasów nie robić. Potem używaliśmy Dade ale już te większe 4. 39.99 zł to dobra cena
-
mrt87 wrote:Lili mój miał kiedyś uczulenie na początku na Dade i mąż jeździł kupić właśnie premium care Pampers więc mam nauczkę aby dużych zapasów nie robić. Potem używaliśmy Dade ale już te większe 4. 39.99 zł to dobra cena
-
nick nieaktualny
-
Paula_30 wrote:No nie wiem jak z tym synem ale własnej wracamy z Ikei-mielisamy zobaczyć tylko pare rzeczy a dostatecznie kupiliśmy produktów dla małego za 200 zł :-o
Dziewczyny gdzie zgłebić temat pieluch wielorazowych? Zastanawiam się poważnie. Co do jednorazówek to bardziej zainwestuje w eko pieluchy.
Ja przejrzałam ciuchy po córce i okazuje się, że dla syna mam dość sporą wyprawkę ( kolory neutralne).