Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
silent wrote:Mnie rozłożyło przeziębienie i muszę przełożyć krzywą cukrową... a za tydzień to będzie już ostatni dzwonek, bo 26+2. Nie za późno?
Sprzedałam dziś synka teściowej na cały dzień. Plan na dziś:
- Spać
- Oglądać „Na Wspólnej” i czytać thrillery
- Spać20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
ranigast moja gin mi pozwoliła, ale ja i tak biorę pól tabletki na cały dzień i mi przechodzi... rennie działa podobno na chwile, ranigast na dłużej
adapter mam używam i jestem zachwycona, mam z be safe...bez niego chyba bym już posikała się w samochodzie
a materac mam z baby's zone piankowy, wysoki, ma z 12 cm -
natki89 wrote:Dziewczyny poratujcie i powiedzcie co można zażywać bezpiecznie na zgagę? Cos co faktycznie jest skuteczne. Co kilka dni mnie męczy i zaczyna się właśnie popołudniami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 19:11
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanqa123 wrote:może w ten sposób, to są skróty produków bez cen
Okrycia kąpielowe x2
Majtki poporodowe x7
Podkłady higieniczne x10
Katarek+końcówka
Pampersy 1-88
Pampersy 2-80
Water whipes – 120 sztuk
Purelan 7g
Szczotka do włosów
Anhyllis baby-płyn I proszek
Anthylis- mydło, olejek, mleczko
Laktator
Termometr do ucha Braun
Inhalator/nebulizator Soho
Pieluchy tetrowe-20 szt
Płatki kosmetyczne-1op/60szt
Octenistept 50 ml-1
Linomag 100g-1
Nożyczki-1
Alantan-2
Podkłady higieniczne 90x60-30szt
Podkład na łóżko-2 szt
Podkład do przewijania – 1
Rożek – 1
Butelka dr Brown -1
Kompresy jałowe- 100 szt -
MagdRy wrote:Kupuje dokładnie ten sam 😊 wraz z łóżeczkiem od nich 🙂
Dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenie z otulaczami mommy mouse? Siedziałam bardzo długo nad różnymi pieluszkami aż trafiliśmy z mężem właśnie na te. Mąż już nie chce innych 😁
-
Kropka89 wrote:Pamiętaj żeby oczyszczać nos jedną dziurka za jednym dmuchnięciem, żeby nie dmuchać z dwóch naraz. Po dmuchaniu możesz jeszcze sobie odetkac uszy tak żeby błona bębenkowa się nie wciągała (często to dodatek do zatkanych zatok) wiec zatykasz nos i lekko dmuchasz jakby (tym razem obydwie dziurki) Błona powinna się lepiej ustawić wtedy. A co do kataru to bym się nie martwiła szyjką zupełnie. Musiałabyś kaszleć jak gruźlik często i długo żeby to miało jakikolwiek wpływ.
Nadal dzielnie walczę, ale wydzielina już mega gęsta i ropna. Dam sobie jeszcze dwa dni na poprawę. Dzięki za info z szyjką, mam zakwasy na brzuchu od tego wszystkiego i dlatego schiz.
Iza34 ja dla pierwszego dziecka mam matetac Hevea i syn otrzyma go w spadku z łóżeczkiem. -
Dziewczyny, a czy lekarz prowadzący zlecał Wam w ciąży badanie poziomu witaminy B12?
Ja dostałam zalecenie wykonania tego badania i zapomniałam zapytać, czy to się sprawdza rutynowo czy czegoś się pani doktor u mnie dopatrzyła. -
Kijanka wrote:Dziewczyny, a czy lekarz prowadzący zlecał Wam w ciąży badanie poziomu witaminy B12?
Ja dostałam zalecenie wykonania tego badania i zapomniałam zapytać, czy to się sprawdza rutynowo czy czegoś się pani doktor u mnie dopatrzyła. -
Kijanka wrote:Moje wyniki zmierzały w kierunku anemii, ale ostatnio odbiłam się od dna i na razie wszystko mam ładnie w normie.
-
Sabrina wrote:Widzę, że jesteś obcykana w problemach z katarem.
Nadal dzielnie walczę, ale wydzielina już mega gęsta i ropna. Dam sobie jeszcze dwa dni na poprawę. Dzięki za info z szyjką, mam zakwasy na brzuchu od tego wszystkiego i dlatego schiz.
Iza34 ja dla pierwszego dziecka mam matetac Hevea i syn otrzyma go w spadku z łóżeczkiem.
Mam nadzieję że Ci szybko przejdzie! Ja jeszcze sobie przypomniałam że jest przecież Sinulan Express Forte, spray do nosa, który mimo swojej nazwy może być bezpiecznie stosowany w ciąży i mi go też zapisała lekarka ostatnio. Wrzucę Ci
całe zalecenia na moje przeziębienie:
-
nick nieaktualny
-
Kropka89 wrote:
Iza34 ja już żelazo biorę 2mce wyniki minimalnie polepszyły się, jednak co ważniejsze nie jest gorzej. Po mohej chorobie wracam włączenia naturalnych środków. A żelazo mam zalenie jeść na czczo z wit. c.Kropka89 lubi tę wiadomość
-
u mnie na bank morfologia i hemoglobina będzie niska, od miesiąca nie mogę patrzeć na mięso...w ogóle mało jem bo głodu nie czuję, porcje coraz mniejsze bo zgaga... więc żelazo to tylko w tych witaminach ciężarnych przyjmuję i czasami dania ze szpinakiem...co z warzyw warto jeść żeby żelazo podnieść ?
-
nick nieaktualnyJa biore zelazo 3×1. Z warzyw zalecaja kapustne, straczkowe, rozne kasze, burak czerwony ale najlepiej sok lub zakwas bo barszcz traci wlasciwosci, orzechy, migdaly, pestki dyni, chyba kakao. Mam nadzieje ze nic nie pomylilam. Wiem ze jest tez 1 odmiana jablek ktira zawiera bardzo duzo zelaza ale o tej porze roku ze swieca jej szukac. No i jest bardzo duzo produktów ktore neutralizuja zelazo np.nabial i herbata. Zaraz znajde link gdzie czytalam o zelazie.
-
nick nieaktualny