X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • sisi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Mnie rozłożyło przeziębienie i muszę przełożyć krzywą cukrową... a za tydzień to będzie już ostatni dzwonek, bo 26+2. Nie za późno?

Sprzedałam dziś synka teściowej na cały dzień. Plan na dziś:

- Spać
    - Oglądać „Na Wspólnej” i czytać thrillery
    - Spać
    Ja mam zrobić w 28

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ranigast moja gin mi pozwoliła, ale ja i tak biorę pól tabletki na cały dzień i mi przechodzi... rennie działa podobno na chwile, ranigast na dłużej

adapter mam używam i jestem zachwycona, mam z be safe...bez niego chyba bym już posikała się w samochodzie ;)

a materac mam z baby's zone piankowy, wysoki, ma z 12 cm

zi13sek29opsyrz7.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Dziewczyny poratujcie i powiedzcie co można zażywać bezpiecznie na zgagę? Cos co faktycznie jest skuteczne. Co kilka dni mnie męczy i zaczyna się właśnie popołudniami :/
    Mnie póki co ratuje rennie, z córką pod koniec miałam masakrę i piłam Gaviskon w płynie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 19:11

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Jaki materacyk kupujecie do lozeczka?
    Na stronie Woodies
    Materac dziecięcy 120×60 cm Premium
    Zerknij sobie, mi koleżanki polecają.

Iza34 lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Na stronie Woodies

Kupuje dokładnie ten sam 😊 wraz z łóżeczkiem od nich 🙂

momo, Aishha lubią tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• momo Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    O ja też planuje kupić łóżeczko od nich + przewijak. Tylko właśnie nie wiem jak z materacem

p19uvfxmg5bshduy.png
    12.08- 1192g szczęścia ❤ 👧
    7.11 - planowana data
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Na stronie Woodies
    Ooo super, że polecacie ten sklep. Zamówię tam łóżeczko i materac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    może w ten sposób, to są skróty produków bez cen :)

Okrycia kąpielowe x2
    Majtki poporodowe x7
    Podkłady higieniczne x10
    Katarek+końcówka
    Pampersy 1-88
    Pampersy 2-80
    Water whipes – 120 sztuk
    Purelan 7g
    Szczotka do włosów
    Anhyllis baby-płyn I proszek
    Anthylis- mydło, olejek, mleczko
    Laktator
    Termometr do ucha Braun
    Inhalator/nebulizator Soho
    Pieluchy tetrowe-20 szt
    Płatki kosmetyczne-1op/60szt
    Octenistept 50 ml-1
    Linomag 100g-1
    Nożyczki-1
    Alantan-2
    Podkłady higieniczne 90x60-30szt
    Podkład na łóżko-2 szt
    Podkład do przewijania – 1
    Rożek – 1
    Butelka dr Brown -1
    Kompresy jałowe- 100 szt
    Bardzo Ci dziękuję!

• Aishha Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Akurat łóżeczko mam zamiar wziąć na innej stronie, tutaj jeśli chce skompletować bok dla większego dziecka i szuflade to wychodzi bardzo drogo.

Dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenie z otulaczami mommy mouse? Siedziałam bardzo długo nad różnymi pieluszkami aż trafiliśmy z mężem właśnie na te. Mąż już nie chce innych 😁

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Pamiętaj żeby oczyszczać nos jedną dziurka za jednym dmuchnięciem, żeby nie dmuchać z dwóch naraz. Po dmuchaniu możesz jeszcze sobie odetkac uszy tak żeby błona bębenkowa się nie wciągała (często to dodatek do zatkanych zatok) wiec zatykasz nos i lekko dmuchasz jakby (tym razem obydwie dziurki) Błona powinna się lepiej ustawić wtedy. A co do kataru to bym się nie martwiła szyjką zupełnie. Musiałabyś kaszleć jak gruźlik często i długo żeby to miało jakikolwiek wpływ.
    Widzę, że jesteś obcykana w problemach z katarem.
    Nadal dzielnie walczę, ale wydzielina już mega gęsta i ropna. Dam sobie jeszcze dwa dni na poprawę. Dzięki za info z szyjką, mam zakwasy na brzuchu od tego wszystkiego i dlatego schiz.

Iza34 ja dla pierwszego dziecka mam matetac Hevea i syn otrzyma go w spadku z łóżeczkiem.

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy lekarz prowadzący zlecał Wam w ciąży badanie poziomu witaminy B12?
    Ja dostałam zalecenie wykonania tego badania i zapomniałam zapytać, czy to się sprawdza rutynowo czy czegoś się pani doktor u mnie dopatrzyła.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Dziewczyny, a czy lekarz prowadzący zlecał Wam w ciąży badanie poziomu witaminy B12?
    Ja dostałam zalecenie wykonania tego badania i zapomniałam zapytać, czy to się sprawdza rutynowo czy czegoś się pani doktor u mnie dopatrzyła.
    Może masz anemię?

FNh9p2.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Może masz anemię?

Moje wyniki zmierzały w kierunku anemii, ale ostatnio odbiłam się od dna i na razie wszystko mam ładnie w normie.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Moje wyniki zmierzały w kierunku anemii, ale ostatnio odbiłam się od dna i na razie wszystko mam ładnie w normie.
    Ja w sumie też mam takie sobie wyniki krwi, zażywam codziennie żelazo, a nic mi takiego nie zlecił, a zleca mi ciągle coś dodatkowego.

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrina wrote:
    Widzę, że jesteś obcykana w problemach z katarem.
    Nadal dzielnie walczę, ale wydzielina już mega gęsta i ropna. Dam sobie jeszcze dwa dni na poprawę. Dzięki za info z szyjką, mam zakwasy na brzuchu od tego wszystkiego i dlatego schiz.

Iza34 ja dla pierwszego dziecka mam matetac Hevea i syn otrzyma go w spadku z łóżeczkiem.

Mam nadzieję że Ci szybko przejdzie! Ja jeszcze sobie przypomniałam że jest przecież Sinulan Express Forte, spray do nosa, który mimo swojej nazwy może być bezpiecznie stosowany w ciąży i mi go też zapisała lekarka ostatnio. Wrzucę Ci
    całe zalecenia na moje przeziębienie:

a4947065b8eb.jpg

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wyniki krwi slabna. Biore zelazo juz ze 3 tyg. Zobaczymy za tydzien czy jest poprawa. Ale wit.b12 badac nie kazal.

• Sabrina Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Mam nadzieję że Ci szybko przejdzie! Ja jeszcze sobie przypomniałam że jest przecież Sinulan Express Forte, spray do nosa, który mimo swojej nazwy może być bezpiecznie stosowany w ciąży i mi go też zapisała lekarka ostatnio. Wrzucę Ci
    całe zalecenia na moje przeziębienie:

a4947065b8eb.jpg
    Dzięki bardzo! widzę, że bardzo rzetelna byla ta konsultacja i nie zakończyla się tak poprostu antybiotykiem.

Iza34 ja już żelazo biorę 2mce wyniki minimalnie polepszyły się, jednak co ważniejsze nie jest gorzej. Po mohej chorobie wracam włączenia naturalnych środków. A żelazo mam zalenie jeść na czczo z wit. c.

Kropka89 lubi tę wiadomość

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na bank morfologia i hemoglobina będzie niska, od miesiąca nie mogę patrzeć na mięso...w ogóle mało jem bo głodu nie czuję, porcje coraz mniejsze bo zgaga... więc żelazo to tylko w tych witaminach ciężarnych przyjmuję i czasami dania ze szpinakiem...co z warzyw warto jeść żeby żelazo podnieść ?

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore zelazo 3×1. Z warzyw zalecaja kapustne, straczkowe, rozne kasze, burak czerwony ale najlepiej sok lub zakwas bo barszcz traci wlasciwosci, orzechy, migdaly, pestki dyni, chyba kakao. Mam nadzieje ze nic nie pomylilam. Wiem ze jest tez 1 odmiana jablek ktira zawiera bardzo duzo zelaza ale o tej porze roku ze swieca jej szukac. No i jest bardzo duzo produktów ktore neutralizuja zelazo np.nabial i herbata. Zaraz znajde link gdzie czytalam o zelazie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://salaterka.pl/najlepsze-zrodla-zelaza/

Cos tu ucielo ale mi strona nie odpowiada

https://www.poradnikzdrowie.pl/diety-i-zywienie/diety/dieta-przy-anemii-bogata-w-zelazo-tygodniowy-jadlospis-aa-tiGG-4FGt-SFZz.html

‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ