X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrt87 wrote:
    Iza u mnie kwota za leczenie niepłodności pięciocyfrowa. Nie wiem czy wypali mój plan z porodem bo ciąża rzecz nieprzewidywalna ale szansa jest.

Wierze,szczegolnie ze podeszliscie do invitro. Wiem ile to kosztuje,sami bylismy zdecydowani,mielismy juz cennik i umowy do przeczytania i podpisania tylko kase zbieralismy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    chciałam już się kiedyś was zapytać apropo kosztów właśnie leczenia niepłodności..bo od zawsze wiadomo, że są ogromne, ale może jeśli to nie tajemnica ile to faktycznie kosztuje ? inseminacja, in vitro ?

Nam pani dr wyliczyla ich pierwsza procedurę na ok.9,5tys.ale jeszcze do tego dochodza badania (u nich wlab. ok.2 tys.,w diagnostyce duzo taniej) i leki- koszt rozny ale min.1tys. Zakładaliśmy ze 13tys.powinno starczyc.

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mamo!! ileż to kasy... a i tak nie ma się pewności czy się uda

mrt87 lubi tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno gdyby używać nasienie dawcy to są kosmiczne koszty

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 Inseminacje, 3 pełne procedury in vitro, leki, dojazdy, konsultacje u innych specjalistów - około 30 tysięcy 😔

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Co fajnego np? :)

Cążki,nożyczki butelki tego jest masa jakies pierwsze zabawki. Chemia nakladki lakatory trzeba przegladac :)

Spirit lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Jak u wad jest ze schylaniem sie? Ja mam taki problem, no nie mam problemu jak schylam sie po cos z podłogi i zaraz prostuje ale problem pojawia sie jak msm do zrobienia cos dluzej, chcialam kilka ogorkow urwac-dalam rade az 4 szt., morele leza pod drzewem, nie podchodzę do tematu bo wiem ze nie dam rady. To samo jest w kucki i na kolanach. Jak siedze to nieraz musze odchylic sie do tylu zeby bylo nam wygodniej. Nawet prosta czynnosc jak umycie wanny jest problemem, do tego umyc córce glowe tez chylkiem. Az sie martwie co bedzie dalej. Dziecko siedzi bardzo nisko i moze dlatego.

Jest ciężej to prawda 🙂 jak mam kogo wykorzystac do schylenia sie po cos to to robie haha jak nie no to sama schylam sie kucam itp

oar8s65gim9bi84v.png

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Jest ciężej to prawda 🙂 jak mam kogo wykorzystac do schylenia sie po cos to to robie haha jak nie no to sama schylam sie kucam itp

Ja wprawdzie mogę się bez problemu schylać. Ale nie lubię. Przed ciążą mogłam sobie odłożyć dłonie na podłodze, klatka piersiowa ładnie składała się z nogami, a teraz ledwo sięgam kostek :(. A mówili, że w ciąży zakres ruchu się zwiększa, że relaksyna rozluźnia mięśnie... chyba nie moje :(

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie wyprawkowe.
    Są pieluszki tetrowe, flanelowe i bambusowe (i pewnie jeszcze jakieś inne, ale to chyba trzy podstawowe rodzaje). Czy one mają jakieś inne zastosowania? Ile i jakich trzeba kupić i dlaczego?
    Załóżmy przy tym, że zdecyduję się używać pieluszek jednorazowych.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    chciałam już się kiedyś was zapytać apropo kosztów właśnie leczenia niepłodności..bo od zawsze wiadomo, że są ogromne, ale może jeśli to nie tajemnica ile to faktycznie kosztuje ? inseminacja, in vitro ?
    My na samo leczenie czyli wizyty, leki, laparoskopia i full badań wydaliśmy około 15 tyś.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Mam pytanie wyprawkowe.
    Są pieluszki tetrowe, flanelowe i bambusowe (i pewnie jeszcze jakieś inne, ale to chyba trzy podstawowe rodzaje). Czy one mają jakieś inne zastosowania? Ile i jakich trzeba kupić i dlaczego?
    Załóżmy przy tym, że zdecyduję się używać pieluszek jednorazowych.

Jeszcze muslinowe 😁 wydaje mi się ze różnią się one tylko miękkością materiału, ewentualnie chłonności. Bambusowe np mam baaaardzo mięciutkie, tetrowych jeszcze nie mam ale zawsze kojarzyły mi się ze są troche sztywniejsze, zobaczę jak kupię 😉 ale wydaje mi się ze wszystkich rodzaji można używać do tych samych czynności, np przy ulewanie albo jako „prześcieradełko” do wózka czy łóżeczka-przystawki.

Co do kosztów ivf to w niemczech(mówię na swoim przykładzie) jedna proba kosztuje jakieś 3tys € z czego kasa chorych pokrywa 50% lub nawet 100%(zależy w której kasie się jest), leki są tak samo refundowane 50% lub 100%, u nas to było 50% wiec jedna proba kosztowała nas mniej więcej 1500€ klinika(plus mrożenie)+ 1500€ leki. Wszystko tez zależy od kliniki, maja różne ceny.

Kijanka lubi tę wiadomość

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    My na samo leczenie czyli wizyty, leki, laparoskopia i full badań wydaliśmy około 15 tyś.
    To już nie narzekam, że dużo za prywatne wizyty płacę.

FNh9p2.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Ameryce mają płatną służbę zdrowia. Koleżanka wyjechała i gdyby nie to że mąż pracuje na dobrym stanowisku i oni opłacają im jakiś wyższy pakiet to byłoby kiepsko z jej porodem. Jak przyszedł jej rachunek to aż siadla, bo nie zdawała sobie sprawy że tego są takie ceny.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    3 Inseminacje, 3 pełne procedury in vitro, leki, dojazdy, konsultacje u innych specjalistów - około 30 tysięcy 😔

😲😲😲 i niestety ale takie są realia. A kliniki zarabiaja.

mrt87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:

W domu to zamiast kucac to na kolanach np.jak cos wiecej szukam w dolnych szafkach. Ogolnie brzuch mi nie przeszkadza tylko dzidzia jest bardzo nisko i stad problemy. A i juz sue zastanawiam jak przygotuje sie na wizytę do gina jak juz teraz nie moge sue tak "złożyć" zeby siebie zobaczyc tam na dole. Kurcze, a jeszcze rowne 4 miechy. Rosnie slonica jak nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opilam sid oparami-koncze nalewke z truskawek. Mąż mowi ze bedzie pycha.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście obyło się bez wydatków. Laparo miałam na NFZ. I później leki refundowane.
    Ale myślę, że jak ktoś pragnie dzieciątko, to spod ziemi pieniądze wyciągnie, gdy pojawią się problemy.

Kijanka - ja mam pieluszki flanelowe (4szt.) i kupiłam je z myślą o podkładaniu pod główkę w łóżeczku (np. w razie ulania). I mam jeszcze tetrowe (10-15szt.) do pupki i wszelkich większych "awarii".

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    W domu to zamiast kucac to na kolanach np.jak cos wiecej szukam w dolnych szafkach. Ogolnie brzuch mi nie przeszkadza tylko dzidzia jest bardzo nisko i stad problemy. A i juz sue zastanawiam jak przygotuje sie na wizytę do gina jak juz teraz nie moge sue tak "złożyć" zeby siebie zobaczyc tam na dole. Kurcze, a jeszcze rowne 4 miechy. Rosnie slonica jak nic.

Ja juz mam problem od jakichś 2 tygodni 😅 ostatnio to nawet mialam problem, zeby sobie paznokcie u stop pomalować... A co to będzie za pare tygodni, kiedy brzuch bedzie jeszcze większy.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak długo wasze dzieci chodziły w roz. 56? Jak tak patrzę to fla mnie 62 jest naprawde duze i nie wyobrażam sobie, by moje dziecko bylo az tak ogromne po porodzie 😅 Moja koleżanka nakupowala ubranka tylko w roz. 62/68, bo wszyscy tak radzili, a po porodzie nie miała w co dziecka ubrac, bo wszystko za duze. A dziecko z tego co pamietam ważyło troche ponad 3kg.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Dziewczyny, a jak długo wasze dzieci chodziły w roz. 56? Jak tak patrzę to fla mnie 62 jest naprawde duze i nie wyobrażam sobie, by moje dziecko bylo az tak ogromne po porodzie 😅 Moja koleżanka nakupowala ubranka tylko w roz. 62/68, bo wszyscy tak radzili, a po porodzie nie miała w co dziecka ubrac, bo wszystko za duze. A dziecko z tego co pamietam ważyło troche ponad 3kg.

Ja kupuje po rowno ubranka na 56 i 62 🙂 mniejszych nie kupuje zawsze mozna szybko cos dokupic gdyby brakowalo :)

oar8s65gim9bi84v.png

‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ