Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kijanka wrote:A tutaj moja ulubiona: https://www.esotiq.com/pl/pl/maternity/koszula-nocna-esotiq-season-szary-11110
Ma super delikatny materiał i jest bardzo wygodna.
O matko jaka piękna! A jak z rozmiarem? Trzeba brać większy czy można swój?
Ja chciałam kupić do porodu/karmienia taką
https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-na-ramiaczkach-Dolce-Sonno-Granatowa/441
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 11:42
-
Ja jestem dziwakiem co śpi jesienią/zimą w skarpetach, długich spodniach od piżamy i w bluzce z długim rękawem plus często szlafrok. Koszula na ramiączkach nie przejdzie a nawet teraz w takiej mi jest zimno w nocy. Obecnie śpię w takiej z krótkim rękawem i długość za kolana, z Lidla za jakieś 39 zł rozmiar worek aby brzuch mieścił
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Kurczę! Wy jesteście ze wszystkim takie zorganizowane!
U mnie pokoik stoi puściutki. Nie kupiłam jeszcze nic dla synka. Dostałam ostatnio komplet dwóch bodziaków i emolienty to tylko tyle na razie mam.
Miałam też ogromne szczęście, bo dostałam po córce od brata świetną gondolę/spacerówkę. Jest z torbą i koszykiem bocznym na zakupy, funkcjonalny Ma też ten dodatek zapinany, taka osłona na zimę i na lato moskitierka. Dodatkowo dostałam od nich fotelik samochodowy z isofixem i nosidełko dla malucha. Wszystko w świetnym stanie bo ich córeczka dopiero z tego powyrastała i akurat jak moje wyrośnie to oni planują kolejną ciażę dopiero w drugiej połowie 2020 więc akurat damy radę przewozić dzieci w tych samych rzeczach. Fajnie, bo oni kupili wszystko z wyższej półki to przynajmniej to wyeklsploatujemy porządnie i nie będzie szkoda tych pieniędzy. A ja się ogromnie cieszę bo te najdroższe rzeczy nas ominęły na razie na liście zakupów i dopiero kiedyś kupimy po 18tu miesiącach następny fotelik i spacerówkę ( mała od brata ma teraz różową, więc to dla synka nie przejdzie haha)
Ja myślę zaczniemy kupować wyprawkę dla maluszka i dla mnie i pokoik urządzać na początku września. Mój mąż jest jeszcze w szkole za granicą i wraca dopiero za miesiąc. On jest bardzo zaangażowany i przeżywa, że go przy nas nie ma więc nie chcę zaczynać zakupów bo będzie się czuł pominięty. A tak to on mi też pomoże z wyborem i wnoszeniem etc.
A co do zim to u nas w Beskidach sąąąąąąąą. Zapraszam jak wam będzie tęskno za śniegiem. Mój mąż Austalijczyk doznał szoku jak wylądował na początku stycznia na lolnisku i musiał w śnieżycy 2 h do domu jechać haha. Chrzest bojowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 12:05
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
mrt87 wrote:Ja jestem dziwakiem co śpi jesienią/zimą w skarpetach, długich spodniach od piżamy i w bluzce z długim rękawem plus często szlafrok. Koszula na ramiączkach nie przejdzie a nawet teraz w takiej mi jest zimno w nocy. Obecnie śpię w takiej z krótkim rękawem i długość za kolana, z Lidla za jakieś 39 zł rozmiar worek aby brzuch mieścił
Ja jestem zdecydowanie typem krótkie gacie i koszulka. Cały rok. I przy tym chyba pozostanę. Wygodne gatki do spania mają delikatną gumkę pod brzuchem więc mi jest bardzo wygodnie a i do karmienia w koszulce prosto, łatwo i wygodnie. Ale może kupię sobie też jakąś ładną koszulę do karmienia żeby dla męża bardziej atrakcyjnie się prezentować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 12:03
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
Esti wrote:Cześć dziewczyny!
Kurczę! Wy jesteście ze wszystkim takie zorganizowane!
U mnie pokoik stoi puściutki. Nie kupiłam jeszcze nic dla synka. Dostałam ostatnio komplet dwóch bodziaków i emolienty to tylko tyle na razie mam.
Miałam też ogromne szczęście, bo dostałam po córce od brata świetną gondolę/spacerówkę. Jest z torbą i koszykiem bocznym na zakupy, funkcjonalny Ma też ten dodatek zapinany, taka osłona na zimę i na lato moskitierka. Dodatkowo dostałam od nich fotelik samochodowy z isofixem i nosidełko dla malucha. Wszystko w świetnym stanie bo ich córeczka dopiero z tego powyrastała i akurat jak moje wyrośnie to oni planują kolejną ciażę dopiero w drugiej połowie 2020 więc akurat damy radę przewozić dzieci w tych samych rzeczach. Fajnie, bo oni kupili wszystko z wyższej półki to przynajmniej to wyeklsploatujemy porządnie i nie będzie szkoda tych pieniędzy. A ja się ogromnie cieszę bo te najdroższe rzeczy nas ominęły na razie na liście zakupów i dopiero kiedyś kupimy po 18tu miesiącach następny fotelik i spacerówkę ( mała od brata ma teraz różową, więc to dla synka nie przejdzie haha)
Ja myślę zaczniemy kupować wyprawkę dla maluszka i dla mnie i pokoik urządzać na początku września. Mój mąż jest jeszcze w szkole za granicą i wraca dopiero za miesiąc. On jest bardzo zaangażowany i przeżywa, że go przy nas nie ma więc nie chcę zaczynać zakupów bo będzie się czuł pominięty. A tak to on mi też pomoże z wyborem i wnoszeniem etc.
A co do zim to u nas w Beskidach sąąąąąąąą. Zapraszam jak wam będzie tęskno za śniegiem. Mój mąż Austalijczyk doznał szoku jak wylądował na początku stycznia na lolnisku i musiał w śnieżycy 2 h do domu jechać haha. Chrzest bojowy
My właśnie kd wczoraj urządzamy sypialnie i w sierpniu kupimy lozeczko materac i przewijak powoli wszystko kupuje a koszule i rzrczy do porodu we wrzesniuEsti lubi tę wiadomość
-
Kijanka wrote:Jedną mam taką: https://rafjolka.pl/product-pol-34637-5038-Koszula-Nocna-ciazowa-do-karmienia-Doctor-Nap-red.html
Fajna, a ja uwielbiam groszki
A tutaj moja ulubiona: https://www.esotiq.com/pl/pl/maternity/koszula-nocna-esotiq-season-szary-11110
Ma super delikatny materiał i jest bardzo wygodna.Kijanka lubi tę wiadomość
-
MagdRy wrote:My właśnie kd wczoraj urządzamy sypialnie i w sierpniu kupimy lozeczko materac i przewijak powoli wszystko kupuje a koszule i rzrczy do porodu we wrzesniu
MagdRy lubi tę wiadomość
-
Rzeczywiście śliczna ta piżama, moglabym taka sukienke miec Ja póki co kupilam sobie 3 koszule w pepco za cale 15zl szt. , tak byleby sie brzuch zmieścił. Do tej pory do spania ubieralam spodenki i koszulke, ale od jakiegos czasu bylo mi juz strasznie niewygodnie... A ta z esotiqa tez sobie zamowie, będę miała po porodzie, zeby prezentowac sie bardziej wyjsciowo przy mezu haha
Kijanka, Paula_30 lubią tę wiadomość
-
Kijanka wrote:Spokojnie można swój. Właśnie ją założyłam i ma jeszcze sporo miejsca na rosnący brzuszek
-
Paula_30 wrote:Magda pokaż potem na FB zdjęcia pokoiku bo jestem strasznie ciekawa )
Spoko ! Wczoraj zlozylismy lozko i szafki nocne fotel do karmienia tez stoi razem z podnozkiem ale kupilam taki ze jak maly bd wiekszy to zostanie fotel dalej w sypilani lozeczko zlozymy pewnie we wrzesniu moge wstawic juz fote jak chcesz zobaczycPaula_30 lubi tę wiadomość
-
MagdRy wrote:Spoko ! Wczoraj zlozylismy lozko i szafki nocne fotel do karmienia tez stoi razem z podnozkiem ale kupilam taki ze jak maly bd wiekszy to zostanie fotel dalej w sypilani lozeczko zlozymy pewnie we wrzesniu moge wstawic juz fote jak chcesz zobaczyc
-
A czy któraś z Was zamawiała ubrania i akcesoria dla dzieci na Alliexpres? Wiele rzeczy mi sie tam podoba, ale nie wiem jak jakościowo, czy to nie jakis chiński sztuczny badziew.
-
Domcias wrote:A czy któraś z Was zamawiała ubrania i akcesoria dla dzieci na Alliexpres? Wiele rzeczy mi sie tam podoba, ale nie wiem jak jakościowo, czy to nie jakis chiński sztuczny badziew.2017 #1
2019 #2
-
Anga cukrzyca ciążowa niestety. Zamów sobie z tej strony co podawałam glukometr wyślą za darmo. Albo ze strony Accuchek