Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
momo wrote:Niskie czyli jakie?
Mnie jakoś nie przekonują porodowki we Wrocławiu, kusi mnie ciągle Oleśnica. Ale w razie czego też muszę wybrać coś z Wro.
-
Anga załatwiasz sobie zaświadczenie o CC? Bo coraz częściej gdzieś mi się przewija że karzą teraz rodzić SN nawet bliźniaki.
-
Maija wrote:Do tej pory mierzyłam glukometrem GlucoSure, a ten nowy to Accu Check Performa. Cały czas jest różnica 20jednostek. Co to za szit?!
Wczoraj mierzyłam tym pierwszym na równi z pobieraniem z żyły i wyszło tylko kilka jednostek różnicy. Ewidentnie wynik Accu jest zawyżony. Bez jaj.
-
oooo to muszę mojej gin powiedzieć, że może ten glukometr jest dupny...
a co do cc...jak powiedziałam mojej gin,że chce sn to tylko spojrzała wymownie na mnie, że raczej nie potem rozmawiałam z położna z jednego z lepszych szpitali, i powiedziała, że w swojej karierze kilkuletniej może ze 3 razy widziała sn bliźniąt, a pracuje na porodówce... dzisiaj mam wizytę to zapytam czy mam kombinować skierowanie czy jak to będzie wyglądało, bo zostało mi 9 tyg -
Anga różne są zwyczaje chociażby głośna sprawa naszego zawodnika Bońka. On z żoną też był przekonany że CC a na porodówce było zdziwienie.
-
anqa123 wrote:oooo to muszę mojej gin powiedzieć, że może ten glukometr jest dupny...
a co do cc...jak powiedziałam mojej gin,że chce sn to tylko spojrzała wymownie na mnie, że raczej nie potem rozmawiałam z położna z jednego z lepszych szpitali, i powiedziała, że w swojej karierze kilkuletniej może ze 3 razy widziała sn bliźniąt, a pracuje na porodówce... dzisiaj mam wizytę to zapytam czy mam kombinować skierowanie czy jak to będzie wyglądało, bo zostało mi 9 tyg2017 #1
2019 #2
-
Moja mama rodziła naturalnie bliźniaki, pierwszy poród i drugie dziecko źle się obróciło nie wiadomo czy w momencie jak było więcej miejsca w brzuchu po urodzeniu pierwszego czy od początku był w złym położeniu. Kiedyś nie robili USG.
-
Dziewczyny apropo porodu sn po cc będzie jutro lekarz Michał Lipa (może któraś go obserwuje na instagramie) w pytaniu na sniadanie. Ja akurat tego programu nie oglądam i ten temat mnie nie dotyczy ale może te z Was które są zainteresowane czegoś się dowiedzą ciekawego 😉Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Ja nie bardzo rozumiem wypowiadanie się facetów na temat porodu 🤷 to tak z przymrużeniem oka. Tam samo księdza o pożyciu małżeńskim. Facet nie wie co to ból porodowy albo okresowy.
-
byłam u gin, mam skierowanie do diabetologa, bo jednak na czczo jakbym miała 95 z glukometru to by było ok, ale 100 skończy się nocną insulinką ;)mówiła też, że tylko w Polsce zmuszają nas do jedzenia chleba żytniego i ciemnego makaronu...nigdzie w europie tego się nie praktykuje i może coś w tym jest, jem żytni od tygodnia i przekracza 140!
pytałam o cc... dziewczyny w tym momencie maja po 1 kg!!!! i są ułożone poprzecznie, jedna nad drugą i ona mi wypisze skierowanie na cc i wpisze, to co trzeba, z resztą operować będzie mnie jej mąż, mam nadzieję, umówić się na jego dyżurmrt87, sisi lubią tę wiadomość
-
mrt87 wrote:Ja nie bardzo rozumiem wypowiadanie się facetów na temat porodu 🤷 to tak z przymrużeniem oka. Tam samo księdza o pożyciu małżeńskim. Facet nie wie co to ból porodowy albo okresowy.
Ale przecież to jest ginekolog położnik 🙄 i przypuszczam ze nie będzie się na temat bólu wypowiadał ale raczej o tym kto kiedy i dlaczego może lub nie urodzić siłami natury po wcześniejszej cesarce.
I tak, wiem ze napisałaś to z przymrużeniem oka ale mimo wszystko..Aishha lubi tę wiadomość
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
anqa123 wrote:byłam u gin, mam skierowanie do diabetologa, bo jednak na czczo jakbym miała 95 z glukometru to by było ok, ale 100 skończy się nocną insulinką ;)mówiła też, że tylko w Polsce zmuszają nas do jedzenia chleba żytniego i ciemnego makaronu...nigdzie w europie tego się nie praktykuje i może coś w tym jest, jem żytni od tygodnia i przekracza 140!
pytałam o cc... dziewczyny w tym momencie maja po 1 kg!!!! i są ułożone poprzecznie, jedna nad drugą i ona mi wypisze skierowanie na cc i wpisze, to co trzeba, z resztą operować będzie mnie jej mąż, mam nadzieję, umówić się na jego dyżur -
haha wczoraj ok 21...trochę chips, trochę czekolady, cola zero i na czczo cukier 96... mniej niż przez tydzień z kolacjami z chlebem żytnim!! za tydzień diabetolog więc zrobię test z jasnym pieczywem i normalnym jedzeniem..a nie jakieś kombinowanie..
może nie polecają białego...ale trzeba sprawdzić co komu służy, może typowemu cukrzykowi typu 2 jak najbardziej, a we ciąży działają inne mechanizmy -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:A u mnie zaczely się skurcze łydek 😭
U mnie tez... W nocy mnie złapał skurcz i jeszcze go odczuwam 😑 Do tego gdzies o 6 przebudzilam się i zaczelam czuć dziwny ból po lewej stronie brzucha, jakby ucisk. Nie wiem co to bylo, ale przewróciłam się na prawa strone, poczułam takiego mocnego kopniaka po tej lewej i przestalo bolec. Może dzidzia jakos sie tak ułożyła i mnie uciskala. Bardzo nieprzyjemne to bylo, troche sie wystraszylam, ale juz jest ok.