Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyŻylaki mogą prowadzić do poważnych chorób m.in zatoru. Ja biorę heparynę i na ostatniej kontroli u immunologa miałam usg dopplerem żył w obu nogach. Lewa noga ma trochę gorsze przepływy w moim przypadku ale na szczęście nic większego usg nie wykazało. Warto badać żylaki w naszym stanie
-
Ja mam już od dawna kilka pajączków. Nawet nie wiem kiedy mi się zrobiły,może w pierwszej ciąży może później. Ogólnie cała jestem żylasta wszędzie prześwitują mi jakieś żyły a w ciąży podwójnie.
Dziś miałam kanałowkę, przeżyłam wszystko ok,ale się bałam strasznie.
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Torba się według mnie przydaje,tak jeszcze w temacie bo spakowana raz ( A potem tylko dokładamy pieluchy jak się kończą albo starszemu przekąski)i komu by się nie oddawało dziecko to w komplecie z torbą i wszystko tan jest z tym że ja po ok roku synka przerzuciłam się na plecak bo bieganie po placu zabaw z torbą to tak średnio A brałam wtedy wodę np czy płyn do rąk na wypadek dotknięci czegoś obrzydliwego :p
Cecylia lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
WROCŁAW - polecacie jakąś porodówkę?
Mi nie odpowiada żadna. Chciałabym rodzić w Oleśnicy. Z uwagi jednak, że to szpital z I, wolałabym mieć zapasowy z III we Wrocławiu.
Plus - zamierzacie rodzic tam, gdzie macie lekarza prowadzącego? Ja z moimi perypetiami że zmianą lekarza, raczej nie biorę takiej opcji pod uwagę.
😊 -
nick nieaktualny
-
Kimsik wrote:WROCŁAW - polecacie jakąś porodówkę?
Mi nie odpowiada żadna. Chciałabym rodzić w Oleśnicy. Z uwagi jednak, że to szpital z I, wolałabym mieć zapasowy z III we Wrocławiu.
Plus - zamierzacie rodzic tam, gdzie macie lekarza prowadzącego? Ja z moimi perypetiami że zmianą lekarza, raczej nie biorę takiej opcji pod uwagę.
😊Kimsik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
😊
Ja wybiorę chyba znów Brochów. Nie jest idealnie, wiem, ale już wiem czego się spodziewać a czego nie. Zastanawiam się za to nad doula.Kimsik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj bylismy ze stadem u weterynarza. Strasznie sie balam tej wizyty, bo przez te wszystkie starania i zwiazane z tym koszty mocno zaniedbalam koty. No i wyszlo: jeden kot nerkowy (kamienie w pecherzu), drugi sercowy (szumy, wiecej dowiemy sie po echu serca), trzeci ma zwichnieta soczewke (a myslalam, ze to zacma ze starosci). Takze od dzisiaj jeden jest na specjalnej karmie, drugi bierze tabletki, z trzecim musimy zastanowic sie, czy operujemy, czy zostawiamy. No i wszystkie trzy maja umowiony zabieg czyszczenia zebow. A do tego maz zaspal do pracy, ja go obudzilam to i razem z nim wstalam (a mam urlop, to chcialam pospac). Jak juz wstalam, to stwierdzilam, ze dam kotom tabletki na odrobaczenie, wiec byla bitwa, na szczescie bez ofiar w ludziach Glowa mnie teraz boli, a za chwile trzeba sie zbierac, bo jestem na pazury umowiona.
Wczoraj mialam tez pierwsza wizyte poloznej, wytlumaczyla mi, jak wyglada porod w szpitalu w Goleniowie (bo tam chce rodzic), co mam ze soba zabrac dla siebie, co dla dziecka, zostawila mi plan porodu. Nastpena wizyta po 30 tc. -
😊 -
Dzyzia też się zastanawiam nad czyszczeniem zębów u moich kotów, ale trochę boję się narkozy. Jeden kot miał już 3 razy, kocica tylko raz i ma gorsze zęby więc z nią na pewno pojadę. Co do pierwszego się waham. Niestety nie za bardzo chcą gryźć kostki i są tylko na mokrej karmie więc zęby takie sobie.