Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
izabel_ka wrote:Musiałam dziś odwiedzić IP. Dostałam po południu takiego bólu z prawej strony, że myślałam że rodzę 😳😳😳wytrzymałam dwie godziny, ale nie przechodziło, promieniowało na plecy i krzyż. Nie zastanawiałam się tylko pojechałam do szpitala. Okazało się, że mam kolkę nerkową i zastój w prawej nerce. Mam spróbować rozbić to w domu pijąc 4 litry wody dziennie i brać leki rozkurczowe. Jak nie przejdzie to mam stawić się na oddziale lekarz twierdzi, że macica uciska na nerkę ale myślę, że tak skutkuje picie małej ilości wody....
-
nick nieaktualnyKijanka wrote:Cecylia, a kiedy miałaś ostatnie USG? Raczej Twój brak apetytu nie spowoduje niczego złego u malucha. To sprytne istotki i tak kombinują, że w pierwszej kolejności dostają co najlepsze z naszej krwi .
Alassea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCecylia wrote:Dokladnie, nie martw się. Najważniejsze, ze przestrzegasz diety i zdrowo jesz.
Ja mam odwrotny problem, dopiero przytyłam +4kg i mnie to strasznie martwi. Brzuch tez raczej mały jak na ten czas. A najgorsze to, że w ogóle nie jestem głodna, jem na siłę z rozsądku ile razy mogę, ale wątpię że dociągam do 1500kcal dziennie. A powinnyśmy chyba już 2700... pomiędzy posiłkami podjadam jakiś jogurt, owoce, ale to wszystko raczej na siłę, jakbym miała się kierować tym co mówi moje ciało, to małe śniadanko, obiad i owoc na kolacje, koniec.Cecylia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
izabel_ka wrote:Musiałam dziś odwiedzić IP. Dostałam po południu takiego bólu z prawej strony, że myślałam że rodzę 😳😳😳wytrzymałam dwie godziny, ale nie przechodziło, promieniowało na plecy i krzyż. Nie zastanawiałam się tylko pojechałam do szpitala. Okazało się, że mam kolkę nerkową i zastój w prawej nerce. Mam spróbować rozbić to w domu pijąc 4 litry wody dziennie i brać leki rozkurczowe. Jak nie przejdzie to mam stawić się na oddziale lekarz twierdzi, że macica uciska na nerkę ale myślę, że tak skutkuje picie małej ilości wody....2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
Spirit wrote:Miałam w poprzedniej ciąży. 3 litry to było nic,piłam więcej chociaż miałam już dość. Szpital mnie wtedy onominał bo płakałam lekarzowi żeby coś wymyślił bo dopiero co wysyłam z patologi z innego powodu. Przeszło po antybiotyku i mimo że bolało jak cholera że chciałam pogotowie wyzywać po chodzeniu po domu dużo. Ogólnie wspominam gorzej niż poród także współczuję
-
nick nieaktualny
-
Iza masz otwarte palce czy zamknięte w tych stopach? Ja dostałam do swoich taka jakby „skarpetkę” czy kaptur ze sztucznego mocno śliskiego materiału. Zakładam najpierw to i potem powoli pończochę, ciężko jest bo naprawdę ściska ale przynajmniej z tymi a łatwiej idzie, z tym ze ja mam otwarte palce wiec później podwijam tylko pończochę i ściągam ta „skarpetkę”, jeśli tez masz takie może spróbuj coś założyć materiałowego, śliskiego na stopę i potem pończochę?Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Paula_30 wrote:Jadę na tą nieszczęsna glukozę trzymajcie kciuki. Macie jakies rady żeby nie zwymiotować?
Paula_30, agndra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustBelieve wrote:Iza masz otwarte palce czy zamknięte w tych stopach? Ja dostałam do swoich taka jakby „skarpetkę” czy kaptur ze sztucznego mocno śliskiego materiału. Zakładam najpierw to i potem powoli pończochę, ciężko jest bo naprawdę ściska ale przynajmniej z tymi a łatwiej idzie, z tym ze ja mam otwarte palce wiec później podwijam tylko pończochę i ściągam ta „skarpetkę”, jeśli tez masz takie może spróbuj coś założyć materiałowego, śliskiego na stopę i potem pończochę?
Man rajstopy i zamkniete palce. Nerw mnie wzial nie tylko o te rajstopy ale to mnie najbardziej wyprowadzilo z rownowagi.
Dostalam od rodzinnej Feroplex. Ktoras to stosuje bo pisala. Jak, kiedy to sie pije? Wypilam na czczo, po tym zrobilam sobie śniadanie i jem. Dobrze? -
Paula - na to chyba nie ma rady.. Powodzenia życzę
Mi się tym razem nie udało wytrzymać do końca. Na szczęście cofnęło się już na sam koniec, więc uznałam, że co się miało wchłonąć, to się wchłonęło :p
Iza - aż takie ciasne to cholerstwo? Może w piątek podejdę do sklepu ortopedycznego i też kupię. Ale u mnie ponoć podkolanówka wystarczy. -
Kaczorka zwróciłas na sam koniec? Myślałam że najgorzej jest na początku. Ja to wypiłam ale w trakcie picia tego było mi słabo jeszcze mnie pielęgniarka poganiała bo ma kolejkę.. masakra ten Luxmed. Zaraz po dali mi kubek wody do popicia smaku tego. A pamiętam że pisaliście tu żeby tego nie popijać więc już nie wiem.
Ale na razie siedzę i żyje. Z palca miałam 68 więc licze na cud że może cukrzycy nie będziesylvuś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySpirit wrote:Miałam w poprzedniej ciąży. 3 litry to było nic,piłam więcej chociaż miałam już dość. Szpital mnie wtedy onominał bo płakałam lekarzowi żeby coś wymyślił bo dopiero co wysyłam z patologi z innego powodu. Przeszło po antybiotyku i mimo że bolało jak cholera że chciałam pogotowie wyzywać po chodzeniu po domu dużo. Ogólnie wspominam gorzej niż poród także współczuję
-
nick nieaktualnyPaula_30 wrote:Kaczorka zwróciłas na sam koniec? Myślałam że najgorzej jest na początku. Ja to wypiłam ale w trakcie picia tego było mi słabo jeszcze mnie pielęgniarka poganiała bo ma kolejkę.. masakra ten Luxmed. Zaraz po dali mi kubek wody do popicia smaku tego. A pamiętam że pisaliście tu żeby tego nie popijać więc już nie wiem.
Ale na razie siedzę i żyje. Z palca miałam 68 więc licze na cud że może cukrzycy nie będzie