Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To bym chyba skargę do NFZ złożyła i ciekawe co towarzystwo powie. A jaki masz oddział NFZ? Mazowiecki
-
nick nieaktualny
-
Kijanka wrote:A co do ciuchów nieciążowych, to bardzo chętnie bym sobie kupiła kilka sukienek. Czasem mi się jakieś fajne wyświetlają tu i ówdzie. Mam nawet zakładkę "sukienki po ciąży". Na razie boję się cokolwiek kupować, bo różnie może być potem z rozmiarem..
A ja na okres ciąży cały czas kupuje sukienki „normalne” 😁 ostatnio obkupilam się w Orsayu- fajne ceny teraz są, tylko nie brałam opiętych sukienek, tylko np długie co są odcięte pod biustem, a reszta luźno puszczona, albo spódniczki na gumce, one są bardzo delikatne to teraz ze spokojem można nosic na brzuchol większym 😁Kijanka lubi tę wiadomość
-
mao wrote:A ja na okres ciąży cały czas kupuje sukienki „normalne” 😁 ostatnio obkupilam się w Orsayu- fajne ceny teraz są, tylko nie brałam opiętych sukienek, tylko np długie co są odcięte pod biustem, a reszta luźno puszczona, albo spódniczki na gumce, one są bardzo delikatne to teraz ze spokojem można nosic na brzuchol większym 😁
-
Kijanka wrote:A mi się czas do wizyty już przestał wlec. 3 września mam wizytę u lekarza prowadzącego, ale ona będzie bez USG. O ile mi się szyjka jakoś krytycznie nie skróciła, niczego się nie dowiem. Za to USG III trymestru mam 4 września. Ale też mam wrażenie, że w sumie mogłoby być z tydzień później, bo niedawno byłam na echo serca.
W ogóle ogarnął mnie jakiś spokój. Wprawdzie martwię się o szyjkę, ale to jest jakaś abstrakcyjna obawa. Po echu wiem, że skrzacik rośnie i jest zdrowy. Rusza się, więc wiem, że u niego wszystko gra.
Chodzę tak z coraz większym brzuchem, ale kompletnie nic mi nie dolega. Może męczę się ciut szybciej, ale z dolegliwości najbardziej doskwiera mi chyba niemożność zjedzenia pizzy 4 sery z jakimś porządnym serem pleśniowym.
W ogóle włączyła mi się ochota na sery. Wcinam właśnie camemberta. Już prawie całego zjadłam. Założyłam sobie, że w ciąży jem tylko "łagodne sery pleśniowe", do których zaliczam brie i camemberta
Wydaje mi się ze mamaginekolog mówiła kiedyś ze na pizzy wolno jeść wszystko bo poddawane jest wysokiej temperaturze i ewentualne bakterie czy co tam jest są zabijane 😉Kijanka lubi tę wiadomość
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
nick nieaktualnymomo wrote:Wracając do tematu MM to chciałabym też kupić na w razie czego. Tylko teraz pytanie z jakiej firmy? I czy wybrać saszetki czy w butelce?
Kijanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymomo wrote:Wracając do tematu MM to chciałabym też kupić na w razie czego. Tylko teraz pytanie z jakiej firmy? I czy wybrać saszetki czy w butelce?
chciałabym karmić piersią, ale wiadomo różnie to bywa i wolę się przygotować
-
nick nieaktualnyCięzko konkretnie polecić mleko. My mielismy enfamil. Ale krotko. Potem szla piers,a w sumie skonczylo sie na nutramigenie. Ale u nas alergia nastala okropna i tylko to mleczko pomagalo.
Teraz zamierzam kupic kilka 6buteleczek enfamilu. Ale psychocznie nastawiam sie na kp. Juz od 36tyg zamierzam pic felmakiter na pobudzenie laktacji. -
nick nieaktualny
-
Ja niestety muszę kupić mm dla alergików i bez laktozy czyli Nutramigen. Takie też szło u synka.
-
Ja mam okropne zgagi nic nie pomaga, wymiotuję praktycznie codziennie nawet po 4 razy, zwarcam wszystko co zjem. Ostatnio nawet chleb z masłem, arbuza. Od 2 dni strasznie stawia mi się brzuch i zaczęłam się niepokoić. Robi się caly twardy aż pobolewa i uciska na wszystko w środku. Straszne uczucie. Trwa to po kilka godzin. Odpoczywanie niestety nie pomaga
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Skąd wzielyscie pomysł picia Femaltikera? Gdzieś to jest opisane nie wiem w jakiejś książce np czy u Hafiji?
Zlaania a to owoce absolutnie przy takich problemach, spróbuj kaszę manna na wodzie albo ryżową też na wodzie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny