Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina92 wrote:Lekarz na stawianie się brzucha (mam od 20 tyg) dał mi luteine 2x100mg, dodatkowo jak bardzo twardnieje to biorę magnez i nospe.
I mimo brania leków brzuch nadal się stawia 😣
Mi też brzuch twardnieje bardzo czesto. Nie moge chodzic np po duzym jedzeniu bo ledwo ide brzuch jak skala. Najlepiej mi jest ruszac sie i spacerowac z ranatez biore luteine i magnez
-
Mnie też ostatnio częściej twardnieje brzuch, szczególnie w ruchu. Dziś to w ogóle bolą mnie pachwiny (narazie przeszło na szczescie). To chyba kara za wczorajsze szorowanie ścian i skakanie po sufitach... Dziś cały dzień poleguje, jutro też. Od poniedziałku znowu zacznę pomału porządki. Chyba syndrom wicia gniazda mi sie włączył
Czy Paula odzywa się na facebooku? Martwię się o nią, bo do tej pory była aktywna na forum, a od kilku dni cisza.
Pytanie do dziewczyn z Wrocławìa, czy któraś z Was bedzie rodzić na Chałubińskiego? Myślałam, że uda mi sie jeszcze zapisac do przyszpitalnej szkoly rodzenia, ale niestety dupa...
-
My dziś po zakupie wózka i fotelika. Ostatecznie padło na Bebetto Tito ze spacerówka, dość zwrotny, szybko się składa. Fotelik z bazą isofix, avionaut pixel, lekki także jestem zadowolona 🙂 co prawda czekać musze, bo nie było koloru na stanie taki jaki chciałam ale mam nadzieje, że moje dziecię nie planuje szybszego wyklucia 😉
JustBelieve lubi tę wiadomość
-
MagdRy wrote:Mi też brzuch twardnieje bardzo czesto. Nie moge chodzic np po duzym jedzeniu bo ledwo ide brzuch jak skala. Najlepiej mi jest ruszac sie i spacerowac z rana
tez biore luteine i magnez
Myślę, że jak bierzemy luteine to wszystko jest ok - macica po prostu trenuje.Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Kurczaczek89 wrote:My dziś po zakupie wózka i fotelika. Ostatecznie padło na Bebetto Tito ze spacerówka, dość zwrotny, szybko się składa. Fotelik z bazą isofix, avionaut pixel, lekki także jestem zadowolona 🙂 co prawda czekać musze, bo nie było koloru na stanie taki jaki chciałam ale mam nadzieje, że moje dziecię nie planuje szybszego wyklucia 😉
też myślałam o Bebetto tylko nitello,ale jednak za duże gabaryty na nasze warunki mieszkaniowe.
Kurczaczek89 lubi tę wiadomość
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Kurczaczek89 wrote:My dziś po zakupie wózka i fotelika. Ostatecznie padło na Bebetto Tito ze spacerówka, dość zwrotny, szybko się składa. Fotelik z bazą isofix, avionaut pixel, lekki także jestem zadowolona 🙂 co prawda czekać musze, bo nie było koloru na stanie taki jaki chciałam ale mam nadzieje, że moje dziecię nie planuje szybszego wyklucia 😉
Tez myślałam o bebetto (inny model) ale stanęło na cybexie a raczej CBX bo mniejszy się mi wydawał i tańszy ale fotelik mamy ten sam z baza 😊Kurczaczek89 lubi tę wiadomość
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
W Rosmannie jest promocja 2+2 między innymi na ciążowe kremy, olejki, masła do ciała można zrobić zapas. Tak samo odżywki takie lepsze do włosów wypadających. Przyda się po porodzie też zapas bo po pewnym czasie wypadają mocno. To zmiany hormonalne ale mimo wszystko może chociaż odrobinę pomoże. Jest np odżywka z 4long lashes w promo i z Dermeny.
Kijanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co, moja wewnetrzna fabryka nie daje rady przez caly dzien, coraz wiecej musze odpoczywac, najlepiej przymknąć oko w ciagu dnia co nie jest łatwe, mimo ze mam co robic to zwyczajnie mi sie nie chce a o tej godz.to padam na ryjek ze zmeczenia.
-
Ja dziś noc miałam straszna, młody jakoś dziwnie się ułożył, ze ani na lewym ani na prawym boku ułożyć się nie mogłam, bo mnie bolało. Na plecach tez nie bardzo. A teraz czuje, że chyba będzie powtórka z rozrywki tej nocy. Do tego tak mnie coś kłuła picza dosłownie, że ani leżeć ani siedzieć nie mogłam.
-
nick nieaktualny
-
A jaki macie termin oczekiwania na wózeczek?? -
Ja zakupu dla dziecka dalej nie zrobiłam żadnego ale postęp jest😉do sypialni czyli miejsca gdzie mały Nikos będzie spał kupiłam nowe firanki zasłony i narzute🙂w kolorze szarym.na początku września mąż będzie malował pokój na niebieski.do tego czasu muszę zrobic segregacje starych papierów bo zajmują cała komodę.potem powoli tzn będę miała Ok 1,5 miesiąca na reszte zakupów.dla mnie to ogrom czasu 😉jeszcze ten tydzień do pracy i zacYnam odpoczynek.chociaz szkoła się zaczyna a mój starszy syn zaczyna 8 klasę wiec nudów nie będzie bo nauka tylko ze mna😬jak ja go tego oducze😬😱ja dobrze śpię ale z siedzeniem mam problem,nijak nie jest mi wygodnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 11:25
-
Ja też jak siedzę to mi niewygodnie. Starszak chce się bawić, ja chęci nie mam, ale nie chcę robić mu przykrości, więc się z nim bawię, a brzuchol się gniecie... Na szczęście chodzi już do przedszkola, więc weekendy tylko się gniotę.
Zaczęłam już sobie wkręcać... Mam sąsiadkę pediatrę i dzisiaj z nią rozmawiam przez płot, a ona: no brzuszek masz pokaźny, nie zdziwię się, gdy drugie też urodzisz szybciej. Mamy taką znajomą, co ma trójkę dzieci i wszystkie rodziła za wczesnie- taka jej uroda. Lepiej torbę pakuj.
No i wystarczyło, aby dołożyć moim schizom. Dodatkowo boję, że jak urodzę w terminie, to syn będzie miał grubo ponad 4kg, a oni na USG zbadają, że mniej i będą jakieś komplikacje. No jednym słowem: świruję!!1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Ja to nawet nie próbuję siedzieć prosto. Raczej przybieram pozycję półleżącą.
A dzisiaj od rana ledwo żyję.. głowa pęka, niedobrze mi. Nie wiem czy to młoda mi żołądek gniecie czy coś mi zaszkodziło (w sensie śniadanie).
Niestety moje dziecko też chce się bawić a ja ją zbywam.. tzn. staram się wchodzić z nią w interakcję, ale nie jestem w stanie skupić się na zabawie..
I też mi źle z tego powodu. -
agndra wrote:Ja też jak siedzę to mi niewygodnie. Starszak chce się bawić, ja chęci nie mam, ale nie chcę robić mu przykrości, więc się z nim bawię, a brzuchol się gniecie... Na szczęście chodzi już do przedszkola, więc weekendy tylko się gniotę.
Zaczęłam już sobie wkręcać... Mam sąsiadkę pediatrę i dzisiaj z nią rozmawiam przez płot, a ona: no brzuszek masz pokaźny, nie zdziwię się, gdy drugie też urodzisz szybciej. Mamy taką znajomą, co ma trójkę dzieci i wszystkie rodziła za wczesnie- taka jej uroda. Lepiej torbę pakuj.
No i wystarczyło, aby dołożyć moim schizom. Dodatkowo boję, że jak urodzę w terminie, to syn będzie miał grubo ponad 4kg, a oni na USG zbadają, że mniej i będą jakieś komplikacje. No jednym słowem: świruję!!jak będzie duże, to będzie cesarka, z resztą często zdarza się że waga z USG nie opowiada wadze urodzeniowej...poza tym w 1 dobie będzie już ważyć 3,5 kg
ja ufam swojej gin, z resztą jej przy porodzie nie będzie, i tak trzeba robić, bo nasze wkręcanie sobie wszelkich nieprawidłowości nikomu nie sprzyja, panika, że szyjka się skraca, odklei łożysko itp...nasz organizm da znać, że coś jest nie tak! np z cukrzycą, ja już zluzowałam , na grupie na fb widzę dziewczyny, które płaczą, są załamane bo np na czczo mają 95! ja już dałam sobie spokój..bo co mogę więcej możemy zrobić...nic... teraz kontrole już co 2 tyg, pomiary, mofologie i mocze co chwilę... Agandra...jaki masz wpływ na wagę dziecka, no żaden, bądź czujna po prostu, pilnuj jego ruchów, w szpitalu DOMAGAJMY się należytej opieki położnych i lekarzy..bo to ich zakichany obowiązek! - powiedziała pielęgniarka haha ;P