Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKaczorka wrote:Ja to nawet nie próbuję siedzieć prosto. Raczej przybieram pozycję półleżącą.
A dzisiaj od rana ledwo żyję.. głowa pęka, niedobrze mi. Nie wiem czy to młoda mi żołądek gniecie czy coś mi zaszkodziło (w sensie śniadanie).
Niestety moje dziecko też chce się bawić a ja ją zbywam.. tzn. staram się wchodzić z nią w interakcję, ale nie jestem w stanie skupić się na zabawie..
I też mi źle z tego powodu.
Mam to samo ze statsza a to duza dziewczyna.
Ja mialam dzis wyjatkowo kiepski rozruch z rana. Wogole dosc czesto nieswiadomie przekrecam sue na plecy a potem czuje się jak "podduszona", czuje ucisk w klatce piersiowej i glowa mnie boli. -
Aishha wrote:Dziewczyny, pisalyscie o tym twardniejacyn brzuchu, to nie są właśnie vte skurcze braxtona? Bo mi co prawda sztywnieje brzuch może 2 razy dziennie na dosłownie chwilę ale byłam pewna że to skurcze.
Aishha lubi tę wiadomość
-
Anqa, ja mam właśnie złe doświadczenia z pierwszego porodu w tym zakresie. Na USG miało być 2kg dziecko, a tego samego dnia urodzony w 34tc z wagą 3114g i 52cm 😱 spoko, poród nie był jakoś trudny, ale to był 34 TC. Teraz jak donoszę to boję się, że mi źle podadzą masę z USG i będę rodzić z komplikacjami 5kg dziecko 😱😱 staram się o tym nie myśleć, ale gdzieś to siedzi...1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Coma czyżby mała wizyta w IKEA 😁.
Moje konto puste całkiem jeszcze coś tam mam na minusie na kredytowej karcie. Na razie koniec zakupów. Wrzesień też raczej będzie bez zakupów. -
Ja to nawet nie wiem, czy brzuch mam twardy, bo macica się stawia, czy dlatego że dziecko się wypycha. Nawet mi to nie przeszkadza. Mam nadzieję, że szyjka jest ok. Trochę boję się wizyty u ginekologa za tydzień.
Wczoraj byliśmy na weselu. Skrzat tak się wytańczył w brzuchu, że dziś cały czas odsypia -
Ja wam powiem ze rozpoznacie skurcz. Sama sie bałam ze nie ogarne bo brzuch mi czasem twardniał tak o i wystarczyło sie polożyć i puszczał, ale jak wczoraj wieczorem dostałam skurczy, choc zupełnie niebolesnych to wiedziałam że to to.
Leżymy w szpitalu na wyciszaczach i podpięci pod ktg cały dzień dzisiaj. -
Meggs wrote:Ja wam powiem ze rozpoznacie skurcz. Sama sie bałam ze nie ogarne bo brzuch mi czasem twardniał tak o i wystarczyło sie polożyć i puszczał, ale jak wczoraj wieczorem dostałam skurczy, choc zupełnie niebolesnych to wiedziałam że to to.
Leżymy w szpitalu na wyciszaczach i podpięci pod ktg cały dzień dzisiaj. -
Kijanka wrote:Aj, niedobrze. Sytuacja jest w miarę opanowana? Lekarze mają na Ciebie jakiś plan?
coma, Szczesliwa_mamusia, Domcias lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja na aliexpres zamówilam dzis tło fotograficzne i kocyk do zdjęć. Będę się bawić w fotografa i robić mojemu mlodszsmu dziecku sesje noworodkową. Robiłam mojemu starszemu synkowi sesje na takim tle znokazji roczku i nawet całkiem wyszlo,jak na fotografa totalnie amatora
Czasem chodzimy na sesje zdjeciowa do fotografki,ale niektore odpuszczamy ze wzgledu na kwoty.
-
mao wrote:Też mamy na oku wózek bebetto Tito, na poczatku września planujemy jechać kupic- mam nadzieje, ze będzie się dobrze sprawował, bo w necie różne opinie o nim czytałam 🙈
A jaki macie termin oczekiwania na wózeczek??
No oby się sprawował 😜 termin oczekiwania do 6 tygodni na wózek, szybciej może być już fotelik.
-
Jestem na Karowej. Z przyjęciem miałam farta, bo przyjechalismy wczoraj po 22 i akurat nie było nikogo i wzieli mnie z marszu na ktg i usg. O 24 decyzja ze zatrzymuja mnie na oddziale bo skurcze nie przechodziły po środkach rozkurczowych.
Do dr W napisałam dopiero dzisiaj jaka jest sytuacja i jutro obiecał mnie odwiedzić i zobaczyć co sie dzieje. Ale licze ze mnie wypisza. -
nick nieaktualnyNa karowa wlasnie w godz wieczornych dobrze jechac. Ja tam w 1 ciazy bylam o 21,to czekalam moze z 2min.tez szybko zareagowali. Mysle,ze jak będzie dobrze ktg wychodzic,to Cie wypiszą. Najdalej potrzymaja Cie do wtorku. Bo za 3dni nfz placi szpitalowi
-
Cecylia wrote:Do dziewczyn co jeszcze nie wybrały szpitala: wszystkie moje dzieciate kumpele dają mi jedną radę: idź tam gdzie dają znieczulenie! Więc popytajcie jak to wygląda, ilu anestezjologów jest na porodówce i jak to wygląda w praktyce.
Jak zamierzam karmić piersią to też powinnam kupić butelki, smoczki i mm na wszelki wypadek wcześniej?
Mój mąż już też zaczął etap przygotowań, ostatnio go złapałam z moją listą zadań jak szukał co może zacząć robić żeby wreszcie coś powykreślać
Kiedy jest najlepszy moment na zakup staników do karmienia? Jeszcze wcześnie?
Ktoś planuje kupić łóżeczko dostawę do małżeńskiego? Lepiej takie zwykłe drewniane czy coś w stylu Chicco next2me?
Ja planuję dostawie właśnie Chicco, chce spać w salonie a mąż z małym synkiem w sypialni i nie chce ich budzić z nowonarodzonym.
Co do zakupów laktacyjnych niedawno właśnie czytałam artykuł na blogu hafiji, on jest super co do karmienia piersią, może tam sobie zetkniesz? Hafija - karmienie jak wpiszesz to na pewno Ci wyskoczyOna ma raczej jednoznaczne zdanie, ja po pierwszym synku nie wiem czy ze wszystkim się zgadzam, ale wtedy mi ten blog dużo pomógł i jakoś porządkował moja licha wiedzę na temat karmienia w ogóle
Cecylia lubi tę wiadomość
-
Meggs a jak Maluch zważyli go na USG? Czy tylko taki szybki podgląd był. Czymś te skurcze były spowodowane nie wiem współżyciem albo nachodzilas się w ciągu dnia?