Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina92 wrote:Smacznego
Ja zawsze robiłam na mleku, ale ostatnio mamaginekolog podała przepis z jogurtem greckim- zdecydowanie szybciej się robi i są pyszne
Mam wrażenie, że rozwinęłam się kulinarnie odkąd jestem na zwolnieniu 😁 -
Ewelina92 wrote:Haha, to nasi mężowie nie mają na co narzekać 😁
U nas wcześniej standardem była pizza, Chińczyk--ale koniec z tym 😬
U nas teeeż, zwłaszcza w weekend wjeżdżało uber eats albo pyszne.pl - shame on me!
Ale teraz jesteśmy nowe, lepszeJeszcze rok i się zgłaszamy do MasterChefa
Ewelina92 lubi tę wiadomość
-
Iza34 wrote:No i do tego mojego lezeniowego balaganu psuje mi się zmywarka. Zamiast isc spać to my obwachiwalismy wszystko w kuchni bo jak sie wchodzi to czuc przepalonymi kablami i wyczailismy ze to od zmywarki. Kiedys jak zrobili sprzet np.tv to dzialal z 25 lat a teraz co- zmywarka 9, kuchnia po 6 juz w naprawie a lodówke mam juz druga bo miala usterke i w ranach gwarancji mialam wymieniona, pralka tez młoda a rdzewieje z zewnatrz, odkurzacz wytrzymal 4 lata. Szajs taki robia albo ja mam pecha.32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
Mam obecnie 3 zmywarkę a zawsze staram się dbać o sprzęty. Żadna też nie była z tych najtańszych raczej średnia polka cenowa. Teraz ta trzecia kupiona z polecenia koleżanki ile wytrzyma pewnie podobnie.
-
Dziewczyny polecacie coś na puchnące dłonie? Zauważyłam od dwóch dni, że puchną mi dłonie, na tyle, że czuję napiętą skórę. Ciśnienie mam w normie. I wygląda to tak, że póki leżę jest OK, a jak wstanę momentalnie widzę, jak mi wszystkie żyły na dłoniach wyskakują. Jakieś zimne okłady robić czy coś?AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
nick nieaktualny
-
Dzyzia wrote:Dziewczyny polecacie coś na puchnące dłonie? Zauważyłam od dwóch dni, że puchną mi dłonie, na tyle, że czuję napiętą skórę. Ciśnienie mam w normie. I wygląda to tak, że póki leżę jest OK, a jak wstanę momentalnie widzę, jak mi wszystkie żyły na dłoniach wyskakują. Jakieś zimne okłady robić czy coś?
chyba zalecałabym leżenie, odpoczywanie, zaciskanie piąstek, tak jak komuś brzękną stopy to najlepsze zalecenie, leżeć z nogami w górze
-
Dzyzia miałam mega obrzęki nóg, rąk, twarzy w pierwszej ciąży. Zaczęło się niewinnie bo właśnie tak lekko pod koniec dnia dopiero ale wraz z upływem TC było coraz gorzej. Jak wyjęli dziecko z brzucha to po nocy było ciągle sikanie i już w szpitalu mi zeszły. Chyba ucisk macicy był i stąd jak jeszcze bardziej roslo dziecko to sie pogłębiało. W lato to jeszcze ok bo mogłam jakoś do lekarza na ktg albo na po od dotrzec w klapkach regulowanych a w zimę albo jesień
-
mrt87 wrote:Dzyzia miałam mega obrzęki nóg, rąk, twarzy w pierwszej ciąży. Zaczęło się niewinnie bo właśnie tak lekko pod koniec dnia dopiero ale wraz z upływem TC było coraz gorzej. Jak wyjęli dziecko z brzucha to po nocy było ciągle sikanie i już w szpitalu mi zeszły. Chyba ucisk macicy był i stąd jak jeszcze bardziej roslo dziecko to sie pogłębiało. W lato to jeszcze ok bo mogłam jakoś do lekarza na ktg albo na po od dotrzec w klapkach regulowanych a w zimę albo jesień
No nic, dzisiaj leżę i odpoczywam, robię zimne okłady, a jutro mam wizytę, to może lekarz coś poleci.AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
Dzyzia wrote:Dziewczyny polecacie coś na puchnące dłonie? Zauważyłam od dwóch dni, że puchną mi dłonie, na tyle, że czuję napiętą skórę. Ciśnienie mam w normie. I wygląda to tak, że póki leżę jest OK, a jak wstanę momentalnie widzę, jak mi wszystkie żyły na dłoniach wyskakują. Jakieś zimne okłady robić czy coś?
Też mam problem z puchnięciem dłoni i drętwieniem w nocy. Od 3 tygodni biorę cyclo 3 fort i jest duża poprawa. Dodatkowo ulgę przynoszą chłodne prysznice.Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Dziewczyny, z tego co słyszałam to lepiej nie kupować używanych fotelików samochodowych z niepewnego źródła. Od znajomych to co innego bo wiadomo, czy fotelik brał udział w wypadku/kolizji czy nie. Dodatkowo ważne jest jak długo/ przez ile dzieci był wcześniej użytkowany. Po pewnym czasie ulega zużyciu a szczególnie mechanizm pasów nie jest tak skuteczny. Znalazłam artykuł, może komuś się przyda.
https://dziecisawazne.pl/uzywane-foteliki-samochodowe/Cecylia lubi tę wiadomość
-
Cecylia wrote:Mój fotelik ma homologację ECE R-44/04 i spełnia normę isize. Cokolwiek to oznacza. Któraś umie doradzić czy to wystarczy czy to taki tylko anty-mandat?
Edit: Cecylia polecam artykuł Agawy, jest fajnie napisany, w wywiadzie bierze udział pan z 8*.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 13:34
Cecylia lubi tę wiadomość
-
Sabrina wrote:Ja może aż tak się nie rozwinęłam kulinarnie, ale i tak jest lepiej niż było przed ciążą.
Nadal chodzi za mną carbobara.... Jednak dzisiaj wjeżdża na stół zapiekanka z mięsem mielonymSabrina lubi tę wiadomość
-
Cecylia wrote:Mój fotelik ma homologację ECE R-44/04 i spełnia normę isize. Cokolwiek to oznacza. Któraś umie doradzić czy to wystarczy czy to taki tylko anty-mandat?
Cecylia podaj nazwę pełna swojego fotelika 😉 albo tak jak dziewczyny pisza, możesz sprawdzic na tej grupie i tam popytać.Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
No! Jesteśmy znów o krok dalej. Wybraliśmy łóżeczko. Zdecydowaliśmy się ostatecznie na dostawkę taką drewnianą. Po kilku miesiącach kupimy drugie łóżeczko.
I zamówiliśmy jeszcze jedną szafkę do sypialni. Ale i tak nie lubię weekendów, bo remoncik nie przesuwa się do przodu.Kropka89 lubi tę wiadomość