Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Coma- no właśnie przez 8*... Odradzali mi strasznie Cybex, m.in. przez wkładkę dla maluchów, która mojego Okruszka mogłaby dobrze nie trzymać (konsultowałam z nimi on-line jak byłam w szpitalu). Dziś jadę osobiście i zobaczę, co mi polecą oraz co pasuje mi do auta.
Następnie z ich propozycjami jadę zamówić moje Mutsy, zobaczę z czym jest kompatybilne oraz wypytam panów w Entliczku, co oni polecają. A oni oraz pan w Bobowózki polecali właśnie Cybexa. Mnie ten Cybex podoba się głównie dzięki opcji rozkładania na płasko, ale jak ktoś mi poda racjonalne argumenty przeciw niemu, to się upierać nie będę.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset, daj znać co wybierzesz
Mi w 8* twierdzili, że mi maxi cosi nie pasuje do auta, a potem mierzyłam na innej bazie w innym miejscu i jednak pasował. Też chciałabym trafić na konkretnego sprzedawcę, który mnie przekona do któregoś fotelika racjonalnymi argumentami, bo zazwyczaj mam wrażenie, że wciskają mi to na co akurat mają marżę/prowizję najlepszą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 12:02
-
Kijanka mój też niby 1 stopień ale mają wypasiony inkubator i non stop na dyżurze jest neonatolog który na codzien pracuje w klinice gdzie porody wczesniacze, bliźniacze itd.
-
nick nieaktualnyAudreyyy wrote:I co w takiej sytuacji? Musisz iść na komisję?
Maslo maslane w tym pismie co dostalam. Ale na pewno mam zlozyc wniosek wypelniony przez lekarza zeby sie odwolac. I musze poprosic lekarza zeby mi wpisal ze nie jestem zdolna do stawienia sie na komisji. W 1 ciazy tez pisalam jakies odwolanie i przedluzyli. -
coma wrote:A ile płaciłaś za 3 trymestru badanie? Bo mnie skasowali na 400 zł i aż się zdziwiłam, że tak drogo.
Ja płaciłam 120 za połówkowe i 140 za 3 trym- także u mnie na wschodzie trochę inne ceny 😬Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Ja dzisiaj po wizycie. Szyjka już powoli mięknie, ale po dokładnym zmierzeniu wyszło, że ma ciągle 3,6 cm, czyli nic a nic się od połówkowych nie skróciła. Te bóle dłoni to podobno wynikają też już z przygotowania organizmu do porodu - woda się inaczej gromadzi. Dziecior spoko, przepływy OK. W moczu dalej te 25mg białka, także dostałam skierowanie na kolejny, bo taka wartość to jeszcze nie białkomocz, ale trzeba pilnować. Wymazy na GBS pobrane. Pytałam też, czy to normalne, że ten dzieciak minimum 3 razy dziennie ma czkawkę - podobno to nawet bardzo dobrze, bo znaczy, że intensywnie ćwiczy oddychanie. Tylko się zdziwił, że dziewczynka, bo to zwykle bardziej typowe dla chłopców takie częste czkawki i ruchliwość
Tak mi zasugerował, że się mały diabełek urodzi
AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
Dzyzia a to GBS mialas z pochwy i odbytu?jak wyglada pobranie z odbytu 😱lekarz pobiera czy samemu 😱już mam stresa ze ktoś tam będzie zaglądał .dalej nie wiem po co jak chce cc.a krew kartę tez robiliście?kiedys wystarczyła grupa krwi a teraz krew karta😡
-
Janka78 wrote:Dzyzia a to GBS mialas z pochwy i odbytu?jak wyglada pobranie z odbytu 😱lekarz pobiera czy samemu 😱już mam stresa ze ktoś tam będzie zaglądał .dalej nie wiem po co jak chce cc.a krew kartę tez robiliście?kiedys wystarczyła grupa krwi a teraz krew karta😡
Janka78 lubi tę wiadomość
AMH=0,83
IVF - 2 blastki
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
Iza, u mnie dziś podobnie, z tym że ja mam przygodę z zusem. Zadzwoniła do mnie dziś rano pani z kadr z pracy z informacją, że niedopatrzyła moich zwolnień, przez co wystąpiła do zusu z pismem o ustalenie okresu zasiłkowego. Zus za okres moich zwolnień uznał łącznie zwolnienie ciążowe i potem chorobowe z tamtego roku kiedy poroniłam no i to obecne. 270 dni mineło wg tego 1 września, na co pani dodała że wg tego we wrześniu moja nieobecność w pracy powinna być niepłatna ale usprawiedliwiona. Muszę wiec teraz składać papiery o świadczenie rehabilitacyjne i czekać na komisję. Także na miesiac przynajmniej będę bez kasy i na utrzymaniu narzeczonego. Nawet żadnego przepraszam ani nic za ten cyrk od pani nie usłyszałam, wściekła chodzę od rana...
-
coma wrote:Dzyzia, moja też ma często czkawki
I też się telepie non stop, a te jej ruchy to mnie już często po prostu bolą. Ale i tak wolę jak się rusza niż jak ma spokojne dni, bo przynajmniej wiem, że jest OK.
coma lubi tę wiadomość
AMH=0,83
IVF - 2 blastki
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
nick nieaktualnycoma wrote:A ile płaciłaś za 3 trymestru badanie? Bo mnie skasowali na 400 zł i aż się zdziwiłam, że tak drogo.
-
nick nieaktualnyJanka78 wrote:Dzyzia a to GBS mialas z pochwy i odbytu?jak wyglada pobranie z odbytu 😱lekarz pobiera czy samemu 😱już mam stresa ze ktoś tam będzie zaglądał .dalej nie wiem po co jak chce cc.a krew kartę tez robiliście?kiedys wystarczyła grupa krwi a teraz krew karta😡
Janka78 lubi tę wiadomość
-
U mnie wizyta 130 zł (bez USG). USG I, II i III trymestru - 200 zł. Echo serca płodu - 350 zł. Dobrze, że jestem bałaganiarą i nie prowadzę domowej księgowości, bo za prowadzenie ciąży prywatnie wyjdzie mi jakaś zawrotna kwota.
-
nick nieaktualnyJa to nawet nie licze. Na szczescie echo mialam w ramach nfz. Ale teraz musze powtorzyc toxo,plus standard badajia tarcyzcowe,mocz,morfologie i pyknie 150zl. Do okuloaty na konsultacje 120zl. Podusmowujac,mysle,ze sane wizyty u gina,od poczatku viazy to jakies 3tys. Nie livzac badan i dodatkowych konsultacji u injuch specjalistow,ktorych musialam zaliczyc. Oby mi chociaz szklanke wody ci moi chlopcy na starosc podali