Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Reset - to ja właśnie ze względu na córkę (starszą) wolałabym już być po porodzie, żeby móc się nią lepiej zająć
Bo teraz nawet jak ją przytulam, to muszę uważać, żeby mi na brzuch nie wskoczyła..
No i jestem bardzo ciekawa drugiej córki :p -
Ja urodziłam pierwszego syna w 34+6 SN, dzisiaj jest zdrowym 4.5 latkiem. Oczywiście na początku pełno strachu, żółtaczka-lampy, wybudzanie na jedzenie, nie chciał jeść, ciągle by spał itp.
Teraz mam taką sytuację, że wczoraj na USG drugi syn ma już 3415g a to 35+4 TC. Waga wskazuje na 38+6TC. Sytuacja jest taka: za dwa tygodnie mam wykonać USG z całą biometrią płodu, aby było wiadomo czy SN czy CC. Chciałabym SN, ale jak będzie powyżej 4250g to nic z tego. Ja planuję od 37TC włączyć motorek i się więcej ruszać.coma, Kijanka lubią tę wiadomość
1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Kaczorka mam ten sam powód dla którego chciałbym żeby był już listopad. Chciałabym z córką wreszcie bawić się jak dawniej i zająć normalnie. Wiem, że ona za tym tęskni ale jest bardzo mądra i wyrozumiała, a ja też tęsknię za noszeniem i przytulaniem na rękach.
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
coma wrote:Cholera jasna, moja teściowa dostała jakiejś wysypki i gorączki - nie wiadomo co to jest, męża nie ma, nie ma kto mi pomóc, a ja się boję do niej jechać żeby mnie nie zaraziła
-
coma wrote:Cholera jasna, moja teściowa dostała jakiejś wysypki i gorączki - nie wiadomo co to jest, męża nie ma, nie ma kto mi pomóc, a ja się boję do niej jechać żeby mnie nie zaraziła
Ale w czym jej pomożesz nawet jeśli tam pojedziesz? Nie ma opcji umówienia lekarza, który do niej pojedzie?💙 -
Co Ty gadasz? Ja wczoraj u niej byłam...
Jezus Maria, nie wiem zupełnie co robić, pielęgniarka mi powiedziała że to chyba jakaś infekcja/alergia i że przejdzie, ale ja wiem, że jak sama nie przypilnuję to w tym cholernym domu opieki nikt jej nie zbada -
coma wrote:Co Ty gadasz? Ja wczoraj u niej byłam...
Jezus Maria, nie wiem zupełnie co robić, pielęgniarka mi powiedziała że to chyba jakaś infekcja/alergia i że przejdzie, ale ja wiem, że jak sama nie przypilnuję to w tym cholernym domu opieki nikt jej nie zbada -
karma wrote:Ale w czym jej pomożesz nawet jeśli tam pojedziesz? Nie ma opcji umówienia lekarza, który do niej pojedzie?
No w ośrodku internista ma dużur non stop, ale on jest idiotą. Jak złamała bark to powiadomił nas po 4 dniach, bo on "chciał to najpierw obserwować". -
coma wrote:No w ośrodku internista ma dużur non stop, ale on jest idiotą. Jak złamała bark to powiadomił nas po 4 dniach, bo on "chciał to najpierw obserwować".
Jeśli jest w ośrodku to dla mnie absurd, że Ty w 8 miesiącu masz tam jechać ją diagnozować i załatwiać pomoc. Zamów lekarza jeśli jest taka możliwość.Aishha lubi tę wiadomość
💙 -
coma wrote:No w ośrodku internista ma dużur non stop, ale on jest idiotą. Jak złamała bark to powiadomił nas po 4 dniach, bo on "chciał to najpierw obserwować".
-
Dzień dobry w październiku.
My zaczęliśmy miesiąc aplikacją szczepionki na krztusiec. W przyszłym tygodniu pykniemy jeszcze grypę.
Dziewczyny powodzenia na wizytach i czekamy na same dobre wiadomości!2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
nick nieaktualny
-
Tak sobie dziś myślę, ze jeszcze mam tyle rzeczy do zrobienia, przygotowania, a tu tak mało czasu zostało. Gdybym mogła chociaż normalnie funkcjonowac to nie byłoby żadnego problemu. A tak ledwo sie ruszę i brzuch zaczyna sie spinac albo boleć tak okresowo... i dupa z roboty. Dzis w nocy znow mnie pobolewal brzuch, myślicie, ze to te skurcze przepowiadajace? Do tej pory nie mialam takich boli. Pojawiły sie jakies 2 tygodnie temu.
-
Coma dobry pomysł. Daj znać co i jak. Mam nadzieję, że to nic poważnego.2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło