X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie jak samo się zacznie i dziecko już będzie między nogami to nie będę krzyczeć że mają cięcię robić tu i teraz :p ale tak na siłę naturalnie nie będę próbować bo blizna

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak oceniaja twoja blizne? Bo moj gin stwierdzil ze ze wzg.na blizne zaleca sn. I wlasnie tego nie rozumiem. Skoro boi sie o jakosc blizny to czemu sn z nie cc?

• reset Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    No do Kopernika to też bym jechała chyba tramwajem,szybciej niż wbić autem do centrum :O

O dziwo mieszkam w takim miejscu, że nawet autem jadę tam maks. 10 minut :) Przetestowane na linii do sądu oraz jak jechałam z odchodzącymi wodami we wrześniu. Tyle dobrego, że jeden stres mniej :)

A Ty gdzie rodzisz w Krakowie?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 25 km od siebie w Lubelskim szpital z 3 stopniem i bardzo nie chce tam trafić bo co z tego że neonatologia jest ok jak o porodach słyszy się cuda. I sam fakt że u żadnego z tamtejszych lekarzy nie prowadziłam ciąży ma już dla nich znaczenie. Zakładam że dojadę 40km gdzie jest 2 stopień.

Kurcze tyle z Was już ma akcje szpitalne że zaczynam się stresować i chyba trzeba nogi ogolic 😁 Tylko jak...

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już gole sie co kilka dni, tak na wszelki wypadek. Wczoraj nawet pięty wyszorowalam 😆😆

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A jak oceniaja twoja blizne? Bo moj gin stwierdzil ze ze wzg.na blizne zaleca sn. I wlasnie tego nie rozumiem. Skoro boi sie o jakosc blizny to czemu sn z nie cc?
    Moja blizna jest podobno ok,nie znam grubości. Tak jak mówię to bardziej mój strach o Blizne (koleżance się rozeszła w ostatniej chwili się udało) niż wskazania. może masz jakieś z r o s ty i się boją że będą większe po następnej operacji? No albo może dłuższą przerwa między poród ani? Ja będę mieć 2,5 roku. Sorry za literówki,pisze jedna ręka

2017 #1
    2019 #2
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    O dziwo mieszkam w takim miejscu, że nawet autem jadę tam maks. 10 minut :) Przetestowane na linii do sądu oraz jak jechałam z odchodzącymi wodami we wrześniu. Tyle dobrego, że jeden stres mniej :)

A Ty gdzie rodzisz w Krakowie?
    Ujastek, pierwszy poród też tam

2017 #1
    2019 #2
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Ja już gole sie co kilka dni, tak na wszelki wypadek. Wczoraj nawet pięty wyszorowalam 😆😆
    Ale ja już nie dam rady się pochylić do tego golenia a gdzie regularnie? Dziś mówiłam mężowi ze musi mnie ogarnąć to powiedział ze spokojem ze opali mi nogi (sprzętem do grila) i będzie z głowy do porodu.
    Szorowania piet nie będzie, nie muszą się na nie patrzeć 😛

silent lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:

Też muszę się za to zabrać :D w ogóle zdrapac podeszwy stop, bo są twarde jak u neandertalczyka. Muszę obczaić jakieś specyfiki sholla. Zarost zostawiam na przyszły tydzień, jestem optymistką :p

3uqruv0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    A jak to jest z depilacją? Do porodu sn musi być gładko na kolano czy może być iluś dniowy zarost? A do cc? Jest jakaś różnica?

• sisi Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wieki nie pisałam bo jakoś czasu nie starczyło na forum tutaj i na fejsie ale ostatnio zaczęłam znowu podczytywać. Jestem po wizycie i wygląda na to, że mała ostro zwolniła z przybieraniem pomimo domniemanej cukrzycy. Zwykle była w 80-90 centylu, a teraz spadła na 50 ale ciężko było zmierzyć brzuszek więc błąd pomiaru bardzo możliwy. Waga na dzień dzisiejszy 2174 gramy, a spodziewałam się bliżej 3 kg 😉
    Wyznaczyli mi też termin cesarki na 19 listopad i to będzie 39+4. Także jeszcze 6 tygodni do spotkania z Majeczką 😍

silent, JustBelieve, Audreyyy lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Moja blizna jest podobno ok,nie znam grubości. Tak jak mówię to bardziej mój strach o Blizne (koleżance się rozeszła w ostatniej chwili się udało) niż wskazania. może masz jakieś z r o s ty i się boją że będą większe po następnej operacji? No albo może dłuższą przerwa między poród ani? Ja będę mieć 2,5 roku. Sorry za literówki,pisze jedna ręka

A przerwa miedzy porodami ma jakies znaczenie? Bo "ekspert" tesciowa twierdzi ze druga cc po 7 latach to za szybko. To ja jej na to ze kuzynka w cuagu 7 lat miaka 3 cc i bylo dobrze. Ale wracajac do tematu wielu lekarzy mi mowilo ze mam bardzo ladna blizne, ten gin sie boi ze jak mi robili cc w miejsciwej "klinice" i tacy znachorzy to on się boi ciac po raz drugi bo nie wiadomo co tam jest. A przeciez przy sn sa skurcze i tez może byc nie tak. No glupia jestem w tym temacie i tyle. Nie znam się, mialam cc i wuem czym to pachnie, sn znam tylko z opowieści różnej tresci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    A jak to jest z depilacją? Do porodu sn musi być gładko na kolano czy może być iluś dniowy zarost? A do cc? Jest jakaś różnica?

Co szpital i co polozne to inne wymogi.

• Domcias Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia jak ma wyglądać depilacja do porodu, ale na wszelki wypadek już to robie i dodatkowo spakowałam maszynkę do kosmetyczki gdyby komus sie nie spodobało. Nie wiem jak wygląda efekt końcowy, bo nie odwazylam sie jeszcze zagladnac tam z lusterkiem. Musi wyglądać zabawnie 😃

Jeszcze 30min i ciąża oficjalnie donoszona! ❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 23:29

sisi, Spirit, sylvuś, agndra, JustBelieve, Aishha, Kaczorka, Audreyyy, Kropka89 lubią tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja co do golenia- to nogi goliłam z pół miesiąca temu, bo mi w ciąży serio przestały na nogach włosy rosnąć 😆 a tam na dole to nie widzę, chyba poproszę męża żeby to ogarnął 🙈 akurat na poniedziałek na wizytę. Ja nie dam rady, a lusterko mi nie pomaga bo ja z tych co troche ślepe są 😂

d29db7a339.png
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zauważyłam ze włosy na nogach prawie nie rosną. A do golenia tam na dole używam maszynek z 5 lub 6 ostrzami i z ruchomą główka. Z ta maszynka nawet na oślep jest mi dużo łatwiej. Dzisiaj załatwiłam temat w max 20 min.Do pięt zakupiłam w ciąży pilnik elektryczny scholla-tez ułatwia życie.

Natki89, tez się właśnie obawiam, ze wagę źle mi wylicza i dziecko za wcześnie wyciągną. Tyle dobrze, że u mnie nie ma dylematu SN czy CC, bo już kompletnie bym zgłupiała.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A przerwa miedzy porodami ma jakies znaczenie? Bo "ekspert" tesciowa twierdzi ze druga cc po 7 latach to za szybko. To ja jej na to ze kuzynka w cuagu 7 lat miaka 3 cc i bylo dobrze. Ale wracajac do tematu wielu lekarzy mi mowilo ze mam bardzo ladna blizne, ten gin sie boi ze jak mi robili cc w miejsciwej "klinice" i tacy znachorzy to on się boi ciac po raz drugi bo nie wiadomo co tam jest. A przeciez przy sn sa skurcze i tez może byc nie tak. No glupia jestem w tym temacie i tyle. Nie znam się, mialam cc i wuem czym to pachnie, sn znam tylko z opowieści różnej tresci.
    Podobno minimum dwa lata między porodem powinno być żeby było bezpieczne ale jak się to ma do tego że jak ktoś ma krótszą przerwę to robią też Cięcię dla bezpieczeństwa to już nie ogarniam :p

2017 #1
    2019 #2
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Ja mam 25 km od siebie w Lubelskim szpital z 3 stopniem i bardzo nie chce tam trafić bo co z tego że neonatologia jest ok jak o porodach słyszy się cuda. I sam fakt że u żadnego z tamtejszych lekarzy nie prowadziłam ciąży ma już dla nich znaczenie. Zakładam że dojadę 40km gdzie jest 2 stopień.

Kurcze tyle z Was już ma akcje szpitalne że zaczynam się stresować i chyba trzeba nogi ogolic 😁 Tylko jak...
    Masz na myśli Kraśnickie w Lublinie (3st)?

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jest dokładnie na odwrót niż mówi twoja teściowa Iza. Jak masz długa przerwę, a te 7 lat to bardzo długa przerwa, to właśnie jest bezpiecznie rodzić, SN czy CC, bo ogólnie rana jest zagojona bardzo dobrze.
    A jak jest krótka przerwa to zależy od sytuacji, ale chyba zazwyczaj jest wskazaniem do CC, jeśli lekarz widzi że minęło mało czasu, żeby się nie rozeszła.
    Mówią że po CC lepiej odczekać dwa lata między porodami, żeby było bezpiecznie ogólnie rodzić i przejść ciąże. Bo jak jest mniejszy odstęp czasu to właśnie mogą być problemy z blizną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrazenie ze niechciane włoski i paznokcie rosna jak glupie.

‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ