X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • coma Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Coma jeszcze klan i na wspólnej zacznij :D byłam miłośniczką na wspólnej, ale skończyłam w końcu oglądać jakieś 2 lata temu :P czasem koleżanka jakieś niusiki podeśle :P

Moja mama oglądała u mnie jakiś serial na TVP2 i trochę sie wczułam więc kto wie co będzie po roku macierzyńskiego. Korona królów te sprawy :D

uIHap1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    reset, jesteś naprawdę jedną z nielicznych osób, którym imię mojej córki się podoba :D :D Miło mi! A Ty jakie wybrałaś?

Coma, mnie się ono podoba zwłaszcza w pełnej formie! Zdrobnienia mniej, ale ja w ogóle mam problem ze zdrabnianiem imion :) Aczkolwiek lubię zdrobnienia nieoczywiste, więc jak Dzyzia napisała "Seraf" to już mi się spodobało :)
    U nas będzie Julia, najczęściej zwana obecnie "Julkiem" ;) Nie dlatego, że marzyliśmy o chłopcu (wręcz przeciwnie), ale jakoś tak wychodzi.

coma lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • coma Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam hopla na punkcie starych imion. Franciszka miała być Ignacym albo Heleną, ale Helen już w otoczeniu dostatek. Rozważałam jeszcze Józefinę i Stefanię.

Julia też mi się podoba :)

Kropka89 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki ja nie mam mozliwosci sie wyprowadzic, tu nie ma ani kawalerek, ani mieszkań ani domow do wynajecia a na budowe wlasnego domu nas nie stac. To jest nasze marzenie mieszkac oddzielnie. A mam taki charakter jaki mam i nie potrafie sie odszczeknac i tak sobie pozwalam. I nie potrafie tego zmienic. Moj mąż to ciagle z mama sie kloci. Ja nie potrafie.

• agndra Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    reset, jesteś naprawdę jedną z nielicznych osób, którym imię mojej córki się podoba :D :D Miło mi! A Ty jakie wybrałaś?
    Ej, bo kiedyś pisałaś, że imię podasz dopiero, gdy już minie w urzędzie czas na zmianę 😉 chyba, że coś przegapiłam 😉 ja też lubię stare imiona.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • reset Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja mam hopla na punkcie starych imion. Franciszka miała być Ignacym albo Heleną, ale Helen już w otoczeniu dostatek. Rozważałam jeszcze Józefinę i Stefanię.

U nas w 2015r. ustalone zostało, że będzie Zofia. I tego imienia używaliśmy przez cały okres starań aż... w ciąży uznałam, że ono kojarzy mi się z tym niekoniecznie szczęśliwym czasem i że musimy zmienić koncepcję. A teraz sobie innego imienia niż Julka nie wyobrażam.
    No i dowiedziałam się, że mieliśmy w rodzinie ciocię, którą ja znam z opowiadań (i zawsze było o niej mówione od nazwiska wujka coś w stylu 'ciocia Nowakowa'), a ona była właśnie Julia. Często przewijała się w opowieściach mojej ukochanej babci i teraz to imię mi jeszcze bliższe :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • coma Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agndra wrote:
    Ej, bo kiedyś pisałaś, że imię podasz dopiero, gdy już minie w urzędzie czas na zmianę 😉 chyba, że coś przegapiłam 😉 ja też lubię stare imiona.

Już się sprzedałam na innym wątku to i Wam napiszę :D

Moje dziecię będzie miało na imię Franciszka i nie zmienię już decyzji :D

agndra, silent, Domcias, Zlaania1, Kaczorka, Esti, Cecylia, Audreyyy, Kropka89 lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie oglądania: byłam dziś pierwszy raz od dawna w kinie na filmie, który absolutnie pozamiatał: Joker. Jak ktoś lubi mocne kino. Ale to nie żaden slasher, jak się trochę obawiałam, prędzej dramat psychologiczny. MEGA.

Esti lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset, no to Julia zdecydowanie mi się bardziej podoba niż Zofia :)

uIHap1.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Już się sprzedałam na innym wątku to i Wam napiszę :D

Moje dziecię będzie miało na imię Franciszka i nie zmienię już decyzji :D

No i fajnie! Mi też się podoba, ale to akurat żaden wyznacznik 😉

Mój mąż wpadł na genialny pomysł, aby "nastraszyć" dziadków, że syn będzie JAROSŁAWEM 😅. Nie zgodziłam się, bo mój tato jest już po 2 zawałach...

coma, Domcias, Agawa, JustBelieve lubią tę wiadomość

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • coma Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agndra, ahahahaha :D Ja-ro-sław Polskę zbaw!

agndra, Domcias lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agndra wrote:
    No i fajnie! Mi też się podoba, ale to akurat żaden wyznacznik 😉

Mój mąż wpadł na genialny pomysł, aby "nastraszyć" dziadków, że syn będzie JAROSŁAWEM 😅. Nie zgodziłam się, bo mój tato jest już po 2 zawałach...
    My na short-liście mamy Lecha i też podobne reakcje słyszałam, ale zupełnie się nie przejmuję, naprawdę uważam, że to piękne imię :)

3uqruv0.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    agndra, ahahahaha :D Ja-ro-sław Polskę zbaw!

Ja osobiście uważam (nie chcę nikogo urazić), że w tych czasach dać dziecku na imię Jarosław to tak samo jak dać na imię Adolf 😱

momo, Cecylia lubią tę wiadomość

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • agndra Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    My na short-liście mamy Lecha i też podobne reakcje słyszałam, ale zupełnie się nie przejmuję, naprawdę uważam, że to piękne imię :)

Lech to jednak inaczej niż Jarosław ☺️ mi się też podoba imie: LEW.

U nas prawdopodobnie będzie Kajetan.

Cecylia lubi tę wiadomość

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • silent Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agndra wrote:
    Lech to jednak inaczej niż Jarosław ☺️ mi się też podoba imie: LEW.

U nas prawdopodobnie będzie Kajetan.
    Oj, mnie też! W ogóle krótkie imiona. Jednak małż Lwa nie zaakceptował :p Kajetana też zresztą proponowałam, to powiedział że mam nie wymyślać imion z Na Wspolnej. Czyli 90% imion odpada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 22:59

3uqruv0.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:

Lech jest spoko - staropolskie, nie kojarzy się tak bardzo z bliźniakiem, bardziej z browarem :)

uIHap1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie Lew by się nie przyjął, bo w połączeniu z moim nazwiskiem to już za bardzo zwierzęco :D :D

uIHap1.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gram na kurniku przez przeglądarkę na smartfonie. Moze jest apka, ale nie patrzyłam. Muszę sprawdzić.

U mnie tez ostatnio mocne spinania brzucha, ale to chyba efekt odstawienia luteiny. Jutro spytam lekarza.

Coma, tak bardzo nie chciałaś zdradzić tego imienia. Myślałam, ze będzie coś w stylu Pisuara 😉 Franciszka bardzo ładne imię. Moja prababcia takie miała.

Mój tesciu byłby zadowolony z Jarosława 🤣🤣🤣

A co do wyprawki aptecznej to ja juz w sumie nie pamiętam co zamawialam. Musiałabym zajrzeć w historię zamówień.

agndra lubi tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • coma Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias, Pisuar to bardziej dla chłopaka, może z drugim dzieckiem się uda :P

Domcias lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma- Franciszka bardzo ładnie.

Ja ogolnie chcialam miec syna Jerzego,bo podoba mi sie zdrobnienie Jerzyk. Ale moj tesc jest Jerzy. Nawet by mi to nie przeszkadzało,gdyby nie fakt,ze im starszy tym bardziej uszczypliwy dla mnie. I az takiej przyjemnosci mu nie chcialabym robic. I tak będzie na drugie mial nasz syn Jerzy,wiec musi wystarczyc.

coma, agndra, Esti lubią tę wiadomość

‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ