X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Jednemu i drugiemu dajecie na drugie to samo imię?
    Mój mąż chciał tak zrobić. Ja w sumie też jestem do tego skłonna, tylko nie wiem czy tak można :p
    Tak :D no nic mi nie wiadomo że nie można przecież finalnie całość imienia jest inna :D jak się okaże że nie można to będę mieć problem :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacik już się chyba uzależnił od słodyczy :(. Niestety dużo ich jem w ciąży :(

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Skrzacik już się chyba uzależnił od słodyczy :(. Niestety dużo ich jem w ciąży :(

Mleko mamy jest słodkie, więc powinien być zadowolony ten Wasz Skrzacik ;)

Spirit - to może my też się skusimy :) pogadam o tym jeszcze z mężem.

Kijanka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucka, mam wrazenie ze malutka sie przekrecila i jest glowa w górze. Ale pewna nie jestem. I mi coś tam pyka jak sie rusza.

• sisi Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My daliśmy córce na drugie po teściowej i w sumie trochę żałuję, o ile łatwiej byłoby z jednym. Drugiej też wypadałoby dać chociaż może to olejemy.
    Co do słodyczy to w pierwszym roku nie dostawała żadnych czekoladek czy cukierków, po pierwszych urodzinach trochę zluzowałam i jak ktoś ją czymś poczęstował to pozwalałam, a po drugich urodzinach już sami jej dajemy od czasu do czasu. Mam za to koleżankę która strasznie pilnowała żeby jej syn nie jadł słodkiego, teraz ma 4 lata i jak jesteśmy na urodzinach to młody aż się trzęsie na widok słodkości, potrafi się nażreć do porzygania 😉 W domu też nie bardzo chce zdrowo jeść, raczej ma swoje ulubione dania, makaron, pomidorowka, tosty... więc to chyba zależy od dziecka.

Ig004 lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tęsknicie za suwaczkiem, to znalazłam inne miejsce gdzie można sobie zrobic: fajnamama.pl
    Ten stary mi się bardziej podobał, ale bez jakoś tak pusto.

agndra, Spirit, Kijanka, sisi, Ig004 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz tak na zawsze nie bedzie tych suwaczkow?

• Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn lubi słodkie. Ma dostęp do niego codziennie ponieważ mamy wielkie zapasy przeróżnych słodyczy ( zawsze z Polski przywozimy hurtowe ilości plus mój ciągle gdzies cos kupuje, także 3 półki pełne słodyczy). Ale jak dasz mu wybór surowa marchewka czy czekoalda to wygra marchewka 😊 kocha owoce i warzywa-szczególnie surowe- cebula,papryka, marchew, kalarepa, gorszek,ogórek, rzodkiewka . Nie toleruje jedynie surowego pomidora- zje tylko ugotowanego w zupie i nie lubi masła. Je suchy chleb lub z serkiem topionym, albo jakimś almette

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 10 października 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma 3 lata i nie wie gdzie się włącza tablet. Jedyne z czego korzysta to max 2 bajki dziennie. Kiedyś sobie poczytałam na temat wpływu technologii na wczesny rozwój i stwierdziliśmy, że korzystania z tableta czy komórki nauczy się raz dwa i ma na to czas i raczej łyknie to bardzo szybko. Nie żałuję, ale to nasz wybór każdy robi jak chce. Do roku słodyczy nie dawaliśmy wcale, a teraz ma do nich dostęp (prosi to daje) i nie korzysta za często. Ilościowo 1 lizak na dwa tyg., raz w tyg kilka żelków . Bez szaleństw. A bardzo denerwuje mnie jak moi teście np. na ur próbują jej wciskać ciastko lub lody, ona mówi nie a Ci dalej wrrrr oczywiście reaguje i mówię, że to ona decyduje co chce jeść. Mówi nie to nie i koniec. Często maja focha o to.

Esti lubi tę wiadomość

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukces! Jutro wizyta i udało mi się wydepilować 😂 i to nawet z nogami 😁 postanowiłam sobie, że jak będę to robić co czwartek to może się uda trafić na poród z w miarę ogarniętym krzaczkiem 😁

Kijanka, Zlaania1, Szczesliwa_mamusia, Iza34, Kropka89, silent, Kaczorka, sisi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam jutro wizyte. Tez się dzis goliłam. Chwile grozy nawet miałam. Bo oczywiscie robie to na oslep. Nagle patrze,po palcach leci mi krew. Ale na szczescie sie tylko zacielam :-D

izabel_ka lubi tę wiadomość

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    OK - jak coś to ja na kurniku jestem plksalami :D Nie bójcie się jak zobaczycie ilość rozegranych przeze mnie partii :D :D :D

EDIT: jak coś to umiem jeszcze w tysiąca, pana i makao :D

Jakbyście nie musiały leżeć to byłabym bardzo na Was zła, ja nawet nie m kiedy doczytać forum bo moje dziecko jest tak absorbujące/wyrywa mi telefon a teraz to już ledwo co żyje a Wy gracie w Literaki! Zmiłujcie się nade mną :-P

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja tez mam jutro wizyte. Tez się dzis goliłam. Chwile grozy nawet miałam. Bo oczywiscie robie to na oslep. Nagle patrze,po palcach leci mi krew. Ale na szczescie sie tylko zacielam :-D
    Przeżyłam dziś to samo 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam ze dajecie rade same z depilacja. Ja sama do tematu juz nie podchodze ale bardziej nie ze bym nie dala rady tylko na konsekwencje wygibasow podczas.

A jaki dzis mialam dzien. Jadlam z rozsadku i spałam prawie cały czas, troche z corka pogralam a tak to taki trupek dzisiaj. Na łóżku czuje się jak wieloryb, musze się dobrze bujnac zeby sie przekrecic a teraz mam tak twardy brzuch ze ciezko oddychac. Wczoraj aktywna, dzis betka. Mam nadzieje ze jutro bedzie lepszy dzien.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Przeżyłam dziś to samo 😂
    To sa te chwile,że z dwojga złego człowiek się cieszy,że sie zaciał ;-)

Ja sie dzis duzo na podlodze bawilam z synkiem. Tak mi go szkoda,że nie wychodzimy na jakis spacer,ale się nie nadaje. Wiec jak zacząl padac deszxz,to przynajmniej miałam mniejsze wyrzuty sumienia. Dziś mnie tak bolało spojenie,ze nusiałam wziac paracrtamol.jak dotykam sobie to miejsce,to boli jak cholera. Naprawde jestem ciekawa,co tam sie u mnie dzieje. Musze poczekac do wtorku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wiele wyrzutów jesli chodzi o opieke nad córka. Moja juz duza dziewczyna ale tez potrzebuje. No i mimo ze duza to ja jestem pelna obaw jak ja leze a ona probuje tancowac na łóżku, albo "lezy" a jej nogi lataja pod sufitem. Po prostu boje sie ze upadnie na mnie, na brzuch.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak co noc, wstajesz siku któryś już raz, do głowy wejdzie po drodze jakiś temat i nie ma spania. Zawsze się dziwilam mojej siostrze ze nie może spać pół nocy a teraz sama tak mam.
    Młody już chyba nie ma miejsca w brzuchu bo jego ruchy to jest bardziej ból niż smyranie.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się budzę co noc koło 4 już od pierwszego trymestru i ze dwie godziny mi schodzą zanim mi się znowu zachce spać. Zazwyczaj nadrabiam czytanie forum w tym czasie:)

• Aishha Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę czyli nie tylko ja tak mam. Zastanawiam się czy coś zjeść ale szkoda mi domowników bo światło kogoś obudzi. Nie ma to jak nocne czuwanie 😉

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, od 3.30 przewalam sie na łóżku. Pomimo pobudki dziś mam pierwszą lepszą noc od kilku dni, bez wielkiego bólu w klatce i zgagi :D

201910251756.png
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ