X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie dzisziaj sniło pierwsze karmienie, że rach ciach przystawiłam małego i idealnie chwycił. Oby to prorocze było!

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla pocieszenia co niektorych- podobno sny z piatku na sobote sie sprawdzaja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o waszych doświadczeniach z porodowek, wczoraj stwierdzilam ze ok, dzm rade przetrwac skurcze ale dzis mnie zmrozilo jak piszecie o masazu szyjki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dla pocieszenia co niektorych- podobno sny z piatku na sobote sie sprawdzaja.
    Nie mów, bo w takim razie grozi nam wojna atomowa 🙈🙈🙈🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż obawia się czy dam rade sn. W czw.lekarz a my decyzji nie podjęliśmy.

• Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło,że zaczęłam krwawić a jeszcze nie spakowana itp.
    A kilka dni temu,że urodzilam ale mały nie potrafił złapać piersi

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mąż obawia się czy dam rade sn. W czw.lekarz a my decyzji nie podjęliśmy.

Luzik. Do czwartku jest masa czasu. Przegadajcie, podejmijcie decyzję i już się nie zastanawiajcie.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja chyba podziękuję za ten masaż jednak jak będzie trzeba wywoływać :)

Zakończyłam temat wyprawki prawie, czekam na zamówienie z Gemini i jak przyjdzie muszę spakować torbę i gotowe:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Luzik. Do czwartku jest masa czasu. Przegadajcie, podejmijcie decyzję i już się nie zastanawiajcie.

Mąż nie ma tu nic do tego. A ty na pewno masz już odpowiedź mimo że o tym nie wiesz, jesteś gotowa na próbę sn czy jednak bierzesz CC.

Ja chcę sn, bo to pierwsze dziecko więc jeszcze nie wiem na co się piszę ;) przy drugim pewnie też stchurze i będę CC załatwiać :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie korci sn.

Czy te nowe suwaczki dobrze odliczaja wam dni? U mnie dzis 33+5 a tak powinno byc w czw.a dzis juz 34.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też się zastanawiam, one się w ogóle ruszają do przodu?

Edit. Nie ruszają się.. wstawiam inny na próbę, zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia to jak powinno byc u ciebie na suwaczku?

W takim tempie odliczania to ja moze w lutym urodze 😂?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 11:25

• reset Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pancernych szyjek - moja też taka była, jeszcze dziesięć dni temu twarda i zamknięte i 3.7 cm, a teraz ponoć już ładnie rozpulchniona i skrócona. Jeszcze bez paniki, ale mam się mentalnie nastawić na donoszenie do 37 tygodnia, a potem rodzimy.
    Dziś byłam w laboratorium i na pobraniu GBSów. I powiem Wam, że choć ostatnie dni są stresujące, bo zaczęło mnie (wreszcie:P) czasem coś boleć - a każdy ból krzyża itp. traktuję jako poród, zapominając, że to może być kwestia 3 kg, które noszę z przodu to jednak ja JESZCZE chcę być w tej ciąży. Tak mi jakoś dobrze, tak fajnie mieć Julkę tylko dla siebie... I na dodatek wiem, że potem czas będzie pędził jeszcze szybciej, że każdy miesiąc minie jak z bicza strzelił, a ja bym chciała się tym moim maleńkim skarbem cieszyć jak najdłużej :)
    W sumie jeszcze nie urodziłam, a już chcę być w drugiej ciąży :P

Kijanka, Cecylia lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mnie korci sn.

Czy te nowe suwaczki dobrze odliczaja wam dni? U mnie dzis 33+5 a tak powinno byc w czw.a dzis juz 34.
    Ja zmieniłam właśnie bo też stał w miejscu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabel_ka i ten dobrze odliczyl? Bo bylam na tej stronie i dodal mi 2 dni. Tez nie dobrze.

• Domcias Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też stał w miejscu.

Dziś sie troche przestraszyłam, bo rano jakoś zle widziałam... Po prawej stronie miałam jakieś jasne plamy i ciężko mi było coś przeczytać. Z takim opóźnieniem widzialam wyrazy... Ale na szczęście przeszło. Mąż mowi, ze to od komórki 😃

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Izabel_ka i ten dobrze odliczyl? Bo bylam na tej stronie i dodal mi 2 dni. Tez nie dobrze.
    U mnie się zgadza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmodyfikowalam date porodu i tez jest ok.

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, mam tak samo z drugą ciążą i poczuciem, że teraz Skrzacik jest tylko nasz.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie z corka kloce i mowie ze to ja mam w brzuchu malutka i tylko ja bede decydowac i wybierac imie. A moja corka ciagle sie upiera ze dzidzia jest nasza wspolna, ale babci juz nie.

‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ