X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie dzisziaj sniło pierwsze karmienie, że rach ciach przystawiłam małego i idealnie chwycił. Oby to prorocze było!

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla pocieszenia co niektorych- podobno sny z piatku na sobote sie sprawdzaja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o waszych doświadczeniach z porodowek, wczoraj stwierdzilam ze ok, dzm rade przetrwac skurcze ale dzis mnie zmrozilo jak piszecie o masazu szyjki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dla pocieszenia co niektorych- podobno sny z piatku na sobote sie sprawdzaja.
    Nie mów, bo w takim razie grozi nam wojna atomowa 🙈🙈🙈🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż obawia się czy dam rade sn. W czw.lekarz a my decyzji nie podjęliśmy.

• Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło,że zaczęłam krwawić a jeszcze nie spakowana itp.
    A kilka dni temu,że urodzilam ale mały nie potrafił złapać piersi

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mąż obawia się czy dam rade sn. W czw.lekarz a my decyzji nie podjęliśmy.

Luzik. Do czwartku jest masa czasu. Przegadajcie, podejmijcie decyzję i już się nie zastanawiajcie.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja chyba podziękuję za ten masaż jednak jak będzie trzeba wywoływać :)

Zakończyłam temat wyprawki prawie, czekam na zamówienie z Gemini i jak przyjdzie muszę spakować torbę i gotowe:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Luzik. Do czwartku jest masa czasu. Przegadajcie, podejmijcie decyzję i już się nie zastanawiajcie.

Mąż nie ma tu nic do tego. A ty na pewno masz już odpowiedź mimo że o tym nie wiesz, jesteś gotowa na próbę sn czy jednak bierzesz CC.

Ja chcę sn, bo to pierwsze dziecko więc jeszcze nie wiem na co się piszę ;) przy drugim pewnie też stchurze i będę CC załatwiać :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie korci sn.

Czy te nowe suwaczki dobrze odliczaja wam dni? U mnie dzis 33+5 a tak powinno byc w czw.a dzis juz 34.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też się zastanawiam, one się w ogóle ruszają do przodu?

Edit. Nie ruszają się.. wstawiam inny na próbę, zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia to jak powinno byc u ciebie na suwaczku?

W takim tempie odliczania to ja moze w lutym urodze 😂?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 11:25

• reset Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pancernych szyjek - moja też taka była, jeszcze dziesięć dni temu twarda i zamknięte i 3.7 cm, a teraz ponoć już ładnie rozpulchniona i skrócona. Jeszcze bez paniki, ale mam się mentalnie nastawić na donoszenie do 37 tygodnia, a potem rodzimy.
    Dziś byłam w laboratorium i na pobraniu GBSów. I powiem Wam, że choć ostatnie dni są stresujące, bo zaczęło mnie (wreszcie:P) czasem coś boleć - a każdy ból krzyża itp. traktuję jako poród, zapominając, że to może być kwestia 3 kg, które noszę z przodu to jednak ja JESZCZE chcę być w tej ciąży. Tak mi jakoś dobrze, tak fajnie mieć Julkę tylko dla siebie... I na dodatek wiem, że potem czas będzie pędził jeszcze szybciej, że każdy miesiąc minie jak z bicza strzelił, a ja bym chciała się tym moim maleńkim skarbem cieszyć jak najdłużej :)
    W sumie jeszcze nie urodziłam, a już chcę być w drugiej ciąży :P

Kijanka, Cecylia lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mnie korci sn.

Czy te nowe suwaczki dobrze odliczaja wam dni? U mnie dzis 33+5 a tak powinno byc w czw.a dzis juz 34.
    Ja zmieniłam właśnie bo też stał w miejscu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabel_ka i ten dobrze odliczyl? Bo bylam na tej stronie i dodal mi 2 dni. Tez nie dobrze.

• Domcias Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też stał w miejscu.

Dziś sie troche przestraszyłam, bo rano jakoś zle widziałam... Po prawej stronie miałam jakieś jasne plamy i ciężko mi było coś przeczytać. Z takim opóźnieniem widzialam wyrazy... Ale na szczęście przeszło. Mąż mowi, ze to od komórki 😃

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Izabel_ka i ten dobrze odliczyl? Bo bylam na tej stronie i dodal mi 2 dni. Tez nie dobrze.
    U mnie się zgadza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmodyfikowalam date porodu i tez jest ok.

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, mam tak samo z drugą ciążą i poczuciem, że teraz Skrzacik jest tylko nasz.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie z corka kloce i mowie ze to ja mam w brzuchu malutka i tylko ja bede decydowac i wybierac imie. A moja corka ciagle sie upiera ze dzidzia jest nasza wspolna, ale babci juz nie.

‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ