X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • karma Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo, a ja bym dała wszystko, żeby już było po, choć pewnie jak dziecko bezpiecznie ląduje to zaczyna się stres o inne rzeczy, ale wtedy to przynajmniej się człowiek bez wyrzutów sumienia rozryczy albo pobiega, a teraz to ja się boję nawet porządnie kichnąć 😁

💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz zrobilam skręt tulowia ze sklonem-chcialam oberwac nitke z pończoch która byla z tylu uda i przeszkadzala i juz niezle zakulo w podbrzuszu. Prosta rzecz a sprawia bol. Kichanie tylo z podkulonymi nogami albo zgieta. Ale dalam wczoraj rade obciac paznokcie u nog bez późniejszych boli brzucha.

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym poćwiczyła jogę, ale dzielnie wykańczamy remont i sprzątamy lokalny armageddon :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Cecylia to jak powinno byc u ciebie na suwaczku?

W takim tempie odliczania to ja moze w lutym urodze 😂?

Teraz jest tak jak powinno, zobaczę jutro czy się zmienia czy ciagle jest to samo.

Edit. Aaaa zostało tylko 26 dni?? Jakoś wcześniej nie liczyłam od końca:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja spoko 42 dni do terminu. Ale mam nadzieje ze do 25 listopada wroce z malutką do domu z "glupiego" powodu. Corka juz dawno oddała młodszej siostrze swojego ukochanego misia z ktorym co roku chodzila do przedszkola na Dzien Pluszowego Misia 25 listopada. A teraz problem kogo zabrac a dzis maz kupil super misie jako prezent od mlodej dla starszej. Byloby w sam raz.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszęo radę w sprawie kocyków - bambus, bawełna czy mieszany? Może jakiś konkretny polecacie?

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Dziewczyny proszęo radę w sprawie kocyków - bambus, bawełna czy mieszany? Może jakiś konkretny polecacie?
    Ja mam z lullalove i jest przyjemny w dotyku. Drugi z Effiki taki grubszy z materiału ale on wydaje mi się nie przepuszczać powietrza, a trzeci z Bolo z bambusa i też jest ok.

• Moni** Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorientowałam się że już nie cały miesiąc został. Już tuż tuż. Także ogarniam jeszcze rzeczy dla dziecka. Żeby wszystko było gotowe na nasz powrót że szpitala. Czasem mnie podbrzusze boli. Dobrze że już w piątek wizyta. I to swędzenie brzucha... już czasem nie mogę wytrzymać. Co chwilę smaruje olejkami...

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:

Właśnie też się zastanawiam czy bawełna czy bambus. Niby i jeden i drugi się nadaje, bo dostosowują się do temperatury otoczenia.
    Chociaż za mną chyba bardziej przemawia bawełna. Ale będę zamawiać dopiero jak się mała urodzi.

Moje dziecię od wczoraj jakieś spokojne. Nie wiem czy się jakoś nie poobracała, bo co jakiś czas mam wrażenie, że mi uciska na pachwiny. Normalnie aż mi chwilami nogi drętwieją na moment.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do suwaczków - właśnie sprawdziłam i pokazuje mi poprawnie - 35+1.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karma wrote:
    Pokazuje Ci 35 :D

A mi 35+1 ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi też 🙂

💙
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karma wrote:
    Teraz mi też 🙂

A gdzie się podział Twój poprzedni wpis?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mąż obawia się czy dam rade sn. W czw.lekarz a my decyzji nie podjęliśmy.
    To bez presji. Umów się na Ciecię A jak się samo zacznie przed ta data no to ocenisz z lekarzem jakie są szanse na naturalny :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    To bez presji. Umów się na Ciecię A jak się samo zacznie przed ta data no to ocenisz z lekarzem jakie są szanse na naturalny :)

To tez dobre rozwiazanie.

• karma Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A gdzie się podział Twój poprzedni wpis?

Usunęłam, bo widziałam, że już jest ok 😉 Może mi się coś nie odświeżyło.

Kaczorka lubi tę wiadomość

💙
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaliczyłam SOR ze starszakiem. I jestem chwilowo przynajmniej przekonana że moje problemy ciążowe to pestka była w porównaniu do tego ile stresu płaczu i nerwów mam z synkiem od jego narodzin. Oby z drugim było już lżej. Ostatnio mam cięższy czas psychicznie że sobie nie dam rady z dwójką.

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka dzięki za odpowiedź, lulalove najpopularniejszy to może go wezmę ceny wszędzie podobne.
    Kropka89 nie martw się, my w pierwszej ciąży dopiero się boimy co nas czeka :) a przynajmniej ja.

Kropka89 lubi tę wiadomość

FNh9p2.png
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy jak chcesz fajny bawełniany to u mamyginekolog są takie które można później w 90stopniach prac i nic się z nimi nie dzieje. Polecam tez le pampuch, teraz akurat maja promocje, zreszta zawsze przed kupnem warto sprawdzic konta instagramie danego sklepu bo często tylko tam podają jakieś kody rabatowe 😉 ja swój z le pampuch tak kupiłam na promocji -20%

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj wychodzimy do domu 😊

Meggs, Esti, Alu_87, ListopadowaMama, coma, Spirit, Domcias, Kijanka, silent, Kropka89, Ig004, Limonka, Cecylia, Iza34, Szczesliwa_mamusia, Kaczorka, Tropka, agndra, mao, sisi, Zlaania1, sylvuś lubią tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ