Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz w czerwcu albo w lipcu przestałam nosić pierścionki jak usłyszałam w wiadomościach, że strażacy musieli przeciąć obrączkę ciężarnej kobiecie 😕 Ostatnio już nawet bransoletki nie noszę, bo mnie ciśnie w nadgarstek...
mrt87 lubi tę wiadomość
-
Domcias wrote:Ja tez spakowalam tylko rozmiar 56 i absolutne minimum jakie mogłam. Nie biorę, żadnych kocyków, rożków czy poduszek do karmienia. Mam osobna torbę do porodu i walizke, gdzie jedna część przeznaczona jest dla mnie po porodzie, a druga dla dziecka.
Czy któraś z Was też mam obrzęki na dłoniach i stopach? Najbardziej dokuczają dłonie, są spuchnięte i pieką... W nocy się budzę i nie mogę palców zgiąć, boli jakby ktoś szpile wbijał.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dziewczyny, ogólnie całą ciążę przechodziłam bezboleśnie dlatego jak coś mi się pojawia to czuje się dziwnie.
Od godziny mam ból na dole pleców tuż przy kręgosłupie. Jest to na zasadzie co minutę lub 30 sekund...czasem dłuższą przerwa Taki 2sekundowy ucisk nerwa że aż muszę jęknąć na głos sobie.. miewacie takie bóle? Jest on zarówno w pozycji stojącej, siedzącej, leżącej na plecach i na boku i na pieska też 😅 duża częstotliwość jego powoduje że chciałabym sobie pomóc bo to boli 😧 -
Mnie ostatnio dosyć często bolą plecy, zazwyczaj przy zmianie pozycji ból przechodzi. Najgorzej jest jak wstaje. W ogóle od kilku dni jestem bardzo obolała w dolnej części ciała. Bolą mnie pachwiny, ledzwia, kluje w szyjce i ciągnie w dole brzucha...
A Wasi mężowie pakują torby dla siebie? Mój ostatnio wyciągnął plecak i spakowal sobie ciastka i 2 energetyki 🤣 Co jeszcze powinien mieć? Mówił, że zamierza wziąć tez spodnie, koszulke, recznik i buty na zmiane. -
Domcias to chyba zależy od szpitala i męża co uzna za potrzebne. U nas w szpitalu jest możliwość żeby mazzostal z nami całymi dniami i na noc i mamy wtedy własny pokój, mąż jest wtedy przyjmowany do szpitala jako „pacjent” i nie wolno mu chodzić do pracy. Jeszcze się zastanawiamy nad ta opcja. Póki co wrzuciłam mu tylko podkoszulkę czysta do mojej torby w razie jakby trzeba było nagle jechać do szpitala i był prosto z pracy albo jakby się dobrudzil na porodówce czy spocił 😉Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Ja nosiłam całe wakacje pierścionki i myślałam.ze skoro prztrawalam upały i mi pałce nie spuchly to będzie tak do końca ciąży. Ale nie. W poprzednim tygodniu już posciagalam bo jednak zaczynały przeszkadzać. Mam nadzieję że po porodzie wrócą do normalnego stanu.
-
Ja wciąż noszę, bo bez problemu wkładam i ściągam (wręcz nadal mam luz). Na patologii powiedzieli jedynie, że do cesarki każą ściągać, więc żeby nie przegapić chwili, kiedy pojawią się opuchnięcia.
Za to mam inne pytanie - dziewczyny z hybrydami, ściągacie na poród? Ja nie bardzo mam ochotę, planuję sn, u nóg nie mam, więc teoretycznie mogę iść. Myślałam, żeby zrobić albo bardzo jasne albo wręcz tylko przeźroczystą bazę- inaczej niestety obgryzam paznokcie
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Witam się po tak kiepskiej nocy, że już nawet myślałam, że poród byłby lepszy jeśli codziennie mam się tak męczyć i przewalać z boku na bok. Ja również cała opuchnieta, zdjęłam pierścionek parę dni temu. U mnie w szpitalu jest napisane żeby nie brać żadnej biżuterii ale to raczej ze względów bezpieczeństwa? Bo mam parę nadprogramowych kolczyków w uszach, tych raczej się czepiać nie powinni? Dobrze, że piszecie o tej poduszce do karmienia, bo też mi się wydawała zbędna na te parę dni. No i u mnie torba małego ma jeszcze wolne miejsce, więc upycham tam swoje rzeczy (te podkłady i inne higieniczne zajmują masę miejsca!)
-
nick nieaktualnyreset wrote:Ja wciąż noszę, bo bez problemu wkładam i ściągam (wręcz nadal mam luz). Na patologii powiedzieli jedynie, że do cesarki każą ściągać, więc żeby nie przegapić chwili, kiedy pojawią się opuchnięcia.
Za to mam inne pytanie - dziewczyny z hybrydami, ściągacie na poród? Ja nie bardzo mam ochotę, planuję sn, u nóg nie mam, więc teoretycznie mogę iść. Myślałam, żeby zrobić albo bardzo jasne albo wręcz tylko przeźroczystą bazę- inaczej niestety obgryzam paznokcie -
izabel_ka wrote:Ja zdjęłam z 3 tygodnie temu w razie potrzeby zrobienia cc przy porodzie. Też nie mogę się przyzwyczaić bo noszę hybrydy już z 7 lat bez przerwy, ale kupiłam sobie zwykły lakier i takim maluję 😂a po porodzie od razu zrobię pazurki 👌
Gdyby nie obgryzanie to pewnie też bym ściągnęła
A jak mnie przyjmowali na patologię w 31 tc z ulicy to tylko zapytali, czy mam też na nogach - jak powiedziałam, że nie to nie drążyli tematu. I chyba teraz też tak podejdę do tego, zwłaszcza że nic cc nie zapowiada
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset mi w szpitalu powiedzieli ze na nogach można miec kolor, ale na dłoniach ma być przezroczysto. Aczkolwiek ostatnio koleżanka rodziła z hybrydą po prostu z przezroczystą bazą na dłoniach i to było jak najbardziej ok. Nikt nic nie mówił. Ja mam mega słabe paznokcie i na pewno będę miała pomalowane bezbarwną odżywką.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 08:43
-
Ja też w tym tygodniu ściągam hybryde. Ale na pewno po porodzie wracam do niej. Tyle że chwilę paznokcie odpoczna. Zastanawiam się czy nie zrobić rzęs do szpitala. Ze by choć trochę bez malowania wyglądać jak człowiek.
-
Ja mam hybryde tylko u stop, dlonie zrobie sobie po porodzie. Teraz i tak moje paluchy nie wyglądają atrakcyjnie, wiec lepiej, zeby się nie rzucaly w oczy z kolorem 😃
-
Moni** wrote:Ja też w tym tygodniu ściągam hybryde. Ale na pewno po porodzie wracam do niej. Tyle że chwilę paznokcie odpoczna. Zastanawiam się czy nie zrobić rzęs do szpitala. Ze by choć trochę bez malowania wyglądać jak człowiek.
Ja rzęs nigdy nie przedłużałam, bo naturalne mam tak długie, że uderzają o szkła okularów, więc wystarcza najtańszy tusz, ale plan mam taki by bliżej porodu zrobić sobie hennę brwi i rzęs. Właśnie po to, by lepiej się czuć po porodzie.
A hybrydy zrobię chyba właśnie przezroczyste.
Ja akurat w piątek byłam na paznokciach, a w sobotę odeszły wody Akurat to była wizyta, na której miałam ściągnięty kolor i teraz mam tylko bezbarwny żel na paznokciach. Na stopach mam resztki hybrydy, ale resztki dosłownie, z trzymiesięcznym odrostem. Nikt na paznokcie u mnie nie patrzył.
W ogóle mam dylemat, bo na jutro mam umówionego fryzjera - w założeniu miała to być ostatnia wizyta przed porodem. Nie wiem, czy jestem gotowa, żeby zostawić Małą z moim mężem, bo on jest taki duży facet, że jak ją trzyma, to jakby hot doga miał w ręku. Chyba muszę dzisiaj zobaczyć, jak sobie poradzi z podaniem butli i zmianą pieluchy i ewentualnie jutro od rana będę do fryzjera dzwonić wizytę odwoływać.Cecylia, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
W tym tygodniu przywitamy kolejnego malca ależ to ekscytujące
Ja torba niespakowana, cześć rzeczy nawet jeszcze niekupiona, mąż w Glasgow.
Co najmniej do soboty nie rodzimy
A tak to wczoraj wpadł piękny, jesienny spacer 8 km w dupkę weszło. Dzisiaj idę też pochodzić nad zaporę. Łączę się w bólu z dziewczynami leżącymi.
Otwórzcie okna Wpuście trochę słońca
Chyba, że to u mnie tylko tak cudnie, ale chyba nie2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
nick nieaktualnyDzyzia myślę ze mąż sobie poradzi. A u mnie co bylo- chlop 115kg, dziecko 2 kg, nosil córkę bezpiecznie w jednej rece i to on pierwszy raz karmil butelka. Gorzej bylo z pielucha.
A teraz powiedział ze juz nie moze się doczekać kiedy się urodzi. Ja jak tak bede szalec to zaraz urodze, brzuch boli a ja laze, tyle mam do zrobienia. Jak bedzie źle to mi sie dostanie od lekarza w czwartek.
Ja chyba musze zamowic fryzjera do domu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyreset wrote:Gdyby nie obgryzanie to pewnie też bym ściągnęła
A jak mnie przyjmowali na patologię w 31 tc z ulicy to tylko zapytali, czy mam też na nogach - jak powiedziałam, że nie to nie drążyli tematu. I chyba teraz też tak podejdę do tego, zwłaszcza że nic cc nie zapowiada