X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki, trzymamy kciuki!

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimsik wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie!
    Mam nadzieję, że niedługo Was poinformuję, że synek już wyszedł

Karma - poród w Oleśnicy 😊

O kurczaki, to oby mnie nie wzięło, bo mamy tą wspólną położną. Przetrzyj mi szlaki :D

💙
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji tego, że obecnie nie jestem pierwszą kandydatką na porodówkę, planuję sobie tydzień. Będzie dużo jogi. Umówiłam się z koleżanką w 36 tc na czwartek. Z jeszcze jedynymi znajomymi chciałabym się spotkać. Namawiam męża, żeby mnie zabrał na jakąś randkę na mieście. Nie walczy się z rzeczami, na które nie ma się wpływu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 20:26

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygarnelam teściowej tego psa. Czuje się trochę lepiej choć się mega przy tym zdenerwowalam mimo że to tylko via What'sup. Byle nie urodzić teraz :-P Z mężem zdecydowaliśmy że odcinamy się zupełnie od jakichkolwiek oczekiwań, życia kogoś innego. Nie będziemy im pomagać, nie oczekujemy żadnej pomocy. Rozmawiałam z Paniami ze żłobka, synek będzie mógł zostać tam do 17:00 zawsze a później panie się zorientują czy może któraś mogłaby pomóc albo kogoś znaleźć do pomocy. Damy radę, jesteśmy dorośli, ogarnięci ludzie i coś wymyślimy! A mąż zaraz przywiezie ten obraz ;)

Co do diety, ja nigdy się nad nią nie zastanawiałam nawet. Wyczytałam w kilku książkach że nie ma takiej diety, a że literaturę przyjmuje jako ważniejsza niż gadanie położnych to się nie martwiłam i jadłam wszystko :) Ale u nas nikt nie miał i nie ma alergii. Może to dlatego. W naszym żłobku za to własnnie ma być jakiś bal i mamy przynieść jakieś przekąski/wypieki. Właśnie mamy piszą na grupie czego ich dzieci nie mogą jeść i żeby opisać każda potrawe. Jestem w ciężkim szoku, około połowa dzieci ma jakąś alergię!

Kijanka, natki89, sisi lubią tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Z racji tego, że obecnie nie jestem pierwszą kandydatką na porodówkę, planuję sobie tydzień. Będzie dużo jogi. Umówiłam się z koleżanką w 36 tc na czwartek. Z jeszcze jedynymi znajomymi chciałabym się spotkać. Namawiam męża, żeby mnie zabrał na jakąś randkę na mieście. Nie walczy się z rzeczami, na które nie ma się wpływu :)
    Ja też miałam sobie "planować", na jutro 2 spotkania, lekarz, zakupy, a od kilku godzin mam częste twardnienia brzucha 😬 nie wiem, czy nie zaczyna się coś dziać 🤔

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zaplanowane jeszcze spotkania, wizyty, nawet w sobotę mam robić obiad dla znajomych. A wielkie prasowanie w czwartek ... ;) No ale ja mam jeszcze czas ;) Dziewczyny zamawiacie mufki do wózka ? Mi by się mega przydało ale od wczoraj zbieramy kasę na opiekunkę w razie czego i chyba sobie odpuszczę ale potem może będą jakieś promocje jak myślicie? Aha i czy wszystkie macie śpiworek do fotelika taki rozpinany? Też o tym myślałam chociaż mamy kombinezon no ale te filmiki jak to nie wolno dziecka zapinać w kurtkach itp mnie przerażają.

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka,
    i co teściowa na to?

Ja śpiworek do fotelika właśnie przed chwilą zamówiłam na Allegro. Jak się bedę tak dalej nudzić to kupię jeszcze 10 innych :P mufkę pożyczyłą mi koleżanka. Trochę zniszczona jest, ale jak się przekonam, że to się faktycznie przydaje to zamówię nową

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 20:49

Kropka89 lubi tę wiadomość

5E5kp1.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza, wypomniała mi że ja się boję porodu a nie psa i że moje zachowanie jest nienormalne. Powiedziała że " kończy te głupia rozmowę. " Więc tak jak pisałyście, nic nie dociera ;)

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Ja też miałam sobie "planować", na jutro 2 spotkania, lekarz, zakupy, a od kilku godzin mam częste twardnienia brzucha 😬 nie wiem, czy nie zaczyna się coś dziać 🤔

Zazdrość :)
    Mamy ten sam wiek ciążowy a u mnie nadal nic się nie dzieje ;)

8p3os65gur64a6vr.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza, ja śpiworek do fotelika mam- tez się naoglądałam tych filmików.. i zastanawiam się czy kupic jeszcze śpiworek do wózka... ale z tym chyba poczekam do czasu spacerów... bo kupilam na spacery zimowy kombinezonik taki bez nozek.

201911201770.png

202201014972.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89, współczuje sytuacji z teściową🙉 Moja przygarnęła sobie kota „z ulicy”... tylko żal jej pieniędzy teraz na weterynarza i szczepienia... i jakoś jak pomysle, że mam tam jechać na swieta z niemowlakiem to mnie trzesie 😠

201911201770.png

202201014972.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Zazdrość :)
    Mamy ten sam wiek ciążowy a u mnie nadal nic się nie dzieje ;)
    Ale to może nic nie znaczyć ;) do 35 tyg takie miałam, później 3 tyg przerwy i teraz znowu.
    Stosujesz jakieś suplementy typu wiesiołek albo liście maliny?

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

27.03 jest serduszko ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Kasza, wypomniała mi że ja się boję porodu a nie psa i że moje zachowanie jest nienormalne. Powiedziała że " kończy te głupia rozmowę. " Więc tak jak pisałyście, nic nie dociera ;)

Zaslona dymna i wycofanie na swoja pozycje. Do niektórych nic nie dociera. Ja tez o kilka spraw walcze z tesciowa i jak grochem o sciane, nawet konsekwencje finansowe jej nie ruszają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam ktg. Na 7.45. Musze o 6.15 wyjechać z domu. Ciekawe,czy się ustosunkują do zapisu na skierowaniu,zeby sprawdzic wage malego i wody płodowe

• sisi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki trzymam kciuki ✊✊✊

natki89 lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Ale to może nic nie znaczyć ;) do 35 tyg takie miałam, później 3 tyg przerwy i teraz znowu.
    Stosujesz jakieś suplementy typu wiesiołek albo liście maliny?

Taaak... biorę wiesiołek, piję herbatę z liści malin. Nawet ostatnio wzięłam się za brodawki. I seks był. Aha, no i jem te daktyle.
    Bez efektu. Ale nie jestem tym sfrustrowana. Ciąża trwa przeciętnie 40 tygodni i Skrzat ma jeszcze ponad tydzień czasu.

8p3os65gur64a6vr.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi seks dał złudne nadzieje, bo 2 godziny po myślałam, że mi wody zaczęły odchodzić (zmoczyłam majtki i spodenki). Aż się prawie posikałam z radości, ale założyłam wkładkę tą Saugella i DUPA.

uIHap1.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Taaak... biorę wiesiołek, piję herbatę z liści malin. Nawet ostatnio wzięłam się za brodawki. I seks był. Aha, no i jem te daktyle.
    Bez efektu. Ale nie jestem tym sfrustrowana. Ciąża trwa przeciętnie 40 tygodni i Skrzat ma jeszcze ponad tydzień czasu.
    Ooo to zazdroszczę, że nie jesteś sfrustrowana 😊 ja trochę boję się ewentualnego wywoływania w szpitalu więc wolałabym, żeby w najbliższych dniach samo się zaczęło. Zresztą pewnie jak każda z nas 😉

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

27.03 jest serduszko ❤️
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma, nad ranem po seksie miałam z 5 skurczy. Ale takich słabych, że wiedziałam, że to nie to. Potem zasnęłam i jak się obudziłam o 9, śladu po nich nie było, a Skrzat swoim zwyczajem dopominał się o śniadanie :)
    Ewelina, do ewentualnego wywoływania to mamy jeszcze mnóstwo czasu...

8p3os65gur64a6vr.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja skurcze to akurat mam regularnie, ale nic mi to nie daje i zdążyłam się do nich przyzwyczaić. Ale wody to byłoby coś!

uIHap1.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ