Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
sylvuś wrote:Pierwsze szczepienie w 6 tyg było w dwie nóżki plus rączka, drugie już "tylko" w 2 nozki.
-
My szczepimy 6w1 plus dodatkowo mamy rozbite pneumokoki od 6w1 (co dwa tygodnie) więc po 1 wkłuciu w udo na jedno szczepienie. Meningokoki dopiero przed nami.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyO ktorej rano wasze maluszki sie budza? Moja standardowo o 6, od 5 juz sie wierci i kweka ale jeszcze spi a dzis zero litosci bo juz nie spi od 5.30. Myslalam ze niedziela, ze nie trzeba wstawać to dluzej pospie a tu d...blada, dokazuje w najlepsze z tatusiem i mowy o spaniu nie ma a za chwile starsza wstanie. Oczy na zapalki i przetrwac kolejny dzien.
-
witajcie,
ja sie tylko przywitam,ze u nas wszystko w porzadku
mamy mnostwo lekarzy ale z racji skrajnego wczesniactwa tak musi byc. Nikoś na razie sie dobrze rozwija,zgodnie z wiekiem korygowanym.Chodzimy na rehabiltacje.Niedługo stuknie nam poł roczku
Pozdrawiamy wszystkie listopadówkiCecylia, sylvuś, Ig004, Limonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Seraf zasypia na noc o 20.30. O 4-4.30 jest karmiona (Na śpiku). Na dzień wstaje tak ok. 7.30 - 8.30. Dzisiaj wstała wcześniej, bo o 6.45, al3 to głównie dlatego, że my się krecilismy, bo zwykle wstajemy niewiele wcześniej niż ona.
-
nick nieaktualnyAgawa wrote:U... to widzę, że ja mam dobrze. Mój maluch wstaje tak 7:30-8:30. Oczywiście karmimy się w nocy (tak z 2 razy), ale zazwyczaj szybko znowu zasypia. Iza, a o której Twoja córka zasypia? Bo mój 21:00- 21:30.
Różnie chodzi spac, to zalezy ile spala w dzien ale wczoraj o 21 jeszcze nie spala a dzien do spania byl do bani, do zabawy tez. Teraz juz spi ale czy na noc to nie wiem a w dzien spała dużo. Akurat pory dzemek i dlugisci spania nie notuje ale wydaje mi sie ze jak na skończone 3 miesiace to dosc dużo spi. -
U nas sen nocny zazwyczaj trwa od 19 do 7, przy czym karmienie odbywa się ok. 1, 3 i 5-6 rano. Ale bywa różnie - dziś np. wstała o 6 i do 7.30 zajmowała się sobą w łóżeczku za wyjątkiem tego czasu, kiedy ją karmiłam i ubierałam. Chyba czuła doniosłość chwili, bo pierwszy raz wyjeżdżaliśmy w trójkę na narty
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Witajcie.czytam wasze posty ale samej pisać mi się nie chce☹️Nikis rosnie zdrowo.skonczyl 4 miesiące i wazy 7200.nie mial jeszcze żadnej infekcji,buli brzucha ,ciemieniuchy ,i aż trudno uwierzyć ze nue zdażyło mu się nigdy w nocy płakać 😳w dzień roznie.oststnio ręce polubial co mi się oczywiscie nie podoba.do tej pory była mata.co dziwne moje dziecko uwielbia leżeć na brzuchu i ogladac zabawki .przeszladza nam w tym ulewanie.zasypia Ok 19 i spi do 5-6 rano z jednym karmieniem.nie mam na co sie poskarżyć bo nie ma na co 😉pierwszy syn był bardziej absorbujący .acha jemy już marchewkę 🙂dalej spacerujemy dwa razy po 1,5 godziny.i leci dzień za dniem.
-
Janka, z ciekawości- dlaczego zaczęłaś już rozszerzać dietę?
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPierzecie nowe zabawki? Ja te miękkie do tej pory prałam, ale teraz dostajemy takie co mają i miękkie i plastik i dzwoneczki... I nie ma jak tego poodczepiać żeby część wrzucić do pralki a część do zmywarki. No a młody wszystko teraz do buzi bierze.
Potwierdzam, przy mm można już dietę rozszerzać od 4 miesiąca. Przy kp do ok6 miesiąca tylko mleko. Wynika to z tego że cokolwiek innego dasz dziecku będzie miało mniej substancji z których on może skorzystać w tym momencie niż mleko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 07:30
-
Pytałam z ciekawości, bo nasza neurologopeda nawet przy mm niekoniecznie zaleca rozszerzanie diety po 17 t.ż. Za to pediatra jest za tym
Ja sama nie planuję na razie, mimo że znów popsuło nam się karmienie i przy piersi są wrzaski i płacze, co skutkuje tym, że wczoraj musiałam dokarmić 90 ml mm.
Mi właśnie też pediatra mówi żeby już zaczął powoli rozszerzać dietę. Jesteśmy pół.na pół. Cyc i mm. Teraz trochę więcej je cyca ale i tak dużo dokładam mm. Skończyliśmy 18tyg. Ale chyba zacznę od zupek jarzynowych. I chyba dopiero za tydzień. W tym tygodniu godniu próbuje synka usypiać na noc w łóżeczku. Bo zazwyczaj zasypiał w wózku i potem go przenosiłam. I dlatego wczoraj godzinę i zeszło usypianie i zasnął i tak dopiero w naszym łóżku i musiałam na śpiący przenosić... ☹️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 16:55