LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Waflut wrote:Może coś z tym modelem s12 jest nie tak? Ja mam m5 i skubany tak ściąga, że mi nawał zaczął nakręcać 🙈 więc stymuluje ładnie. Nic nie wycieka, dobrze ściąga mleko. I fakt - producent jest świetny. Mi się zniszczyły lejki i membrany od wyparzania. zanim doszłam, że sama je zepsułam to byłam pewna, że po prostu się laktator zepsuł i bardzo słabo ściąga. Napisałam do producenta reklamację, wysłali mi cały nowy laktator i doszedł kilka dni temu 😅
Ja mam s12 i działa super, a cieknie tylko wtedy jak źle go złożę 🤔 -
Niaha wrote:Ja mam s12 i działa super, a cieknie tylko wtedy jak źle go złożę 🤔
Ogólnie on ma mega dobre opinie. Ja milion filmików obejrzałam, składałam go na różne sposoby, jestem pewna, że dobrze go używałam, ale mimo to nie było chemii między nami 🙃 Położna mówiła mi (bo jej też pytałam co źle robię z tym laktatorem), że niektóre kobiety narzekają na niego. Myślę, że to jak ze wszystkim, nie podpasuje i za cholerę nic z tego nie będzie, choćby 1000 osób miało inne doświadczenia. -
Ja daję ostatnio dużo mleka do kąpieli, ale mam pomrożone po narkozie, a wtedy lekarz nie pozwolił mi karmić, więc zużywam w ten sposób. Młody pachnie normalnie 😊
Dziewczyny a propos momcozy czy któraś używająca go ma duże piersi? Myślę jeszcze nad zakupem ale słyszałam że przy dużych piersiach nie spisuje się tak dobrze -
miska122 wrote:Ja daję ostatnio dużo mleka do kąpieli, ale mam pomrożone po narkozie, a wtedy lekarz nie pozwolił mi karmić, więc zużywam w ten sposób. Młody pachnie normalnie 😊
Dziewczyny a propos momcozy czy któraś używająca go ma duże piersi? Myślę jeszcze nad zakupem ale słyszałam że przy dużych piersiach nie spisuje się tak dobrze
Spróbuj kodu "mleczna" na momcozy jak coś. Powinno wejść -25%miska122 lubi tę wiadomość
-
Takaja12 wrote:Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Czy waszym dzieciaczkom drży broda czy nóżka ?
Naszemu mam wrażenie że coraz częściej. Praktycznie przy prawie każdym podnoszeniu teraz broda i czasem przy ziewaniu. Nóżka sporadycznie ale ta broda zaczęła mnie niepokoić bo mam wrażenie że się to nasilo🤔
U nas nóżka przy napinaniu, rozciąganiu nogi - ale wydaje mi się, że to przez to, że układ nerwowy jeszcze nierozwinięty. Nie dzieje się to za każdym razem.Takaja12 lubi tę wiadomość
-
Polaaaa wrote:U nas nóżka przy napinaniu, rozciąganiu nogi - ale wydaje mi się, że to przez to, że układ nerwowy jeszcze nierozwinięty. Nie dzieje się to za każdym razem.
Nan również broda normalnez układ nerwowy daje znać, że działa 😁MaggLbn, Takaja12 lubią tę wiadomość
-
U nas też dzisiaj pierwsze szczepienie. Mam nadzieję że mała będzie się dobrze czuła po 🤞
MaggLbn, Niaha lubią tę wiadomość
-
Polaaaa wrote:Czy jeśli ściągam mleko i jedną butelkę mam 24 godziny jutro do 10, do nowej będę ściągać jutro po tej 10 to czy w sobotę mąż może zlać wszystko do jednej czy musi ewentualnie z dwóch butelek karmić?
Ale dwa dni odciągasz na jedno karmienie tak? Jeżeli tak, to możesz zmieszać, byle były w tej samej temperaturze. Jeżeli ściągasz na dwa karmienia to nie możesz mieszać, bo po kontakcie ze śliną butla musi być zjedzona w ciągu max 2 godzin.MaggLbn lubi tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Ale dwa dni odciągasz na jedno karmienie tak? Jeżeli tak, to możesz zmieszać, byle były w tej samej temperaturze. Jeżeli ściągasz na dwa karmienia to nie możesz mieszać, bo po kontakcie ze śliną butla musi być zjedzona w ciągu max 2 godzin.
Raczej na jedno karmienie, bo tylko na paznokcie wychodzę czyli w sobotę mąż będzie mógł sobie zlać do jednej?
Czy w takim razie mogę odrazu jutro wlewać do tej samej butelki mimo upływu 24 godzin jeśli będą w tej samej temperaturze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 19:46
-
Byliśmy u neurologa i powiedział że drzenie jest fizjologiczne i wszystko wygląda na ten moment ok.
Nasz mały ma ciemne wloski w dole pleców i mały dolek i neurolog powiedział ,,włoskami proszę narazie się nie przejmować " kontrola za 3 mies.
Nie przyszło mi do głowy sie tym przejmowac zanim nie powiedział tego zdania 😅
Ale w najbliższym czasie planuje cieszyć się chwila bo tak szybko rośnie że zaraz nie będzie chciał się już tulić do mamy tylko do dziewczyn 😆MaggLbn, Niaha, MonReve96 lubią tę wiadomość
-
Polaaaa wrote:Ile ważą lub ważyły Wasze maluchy mając 6 tygodni?
Mój waży 5600, samo kp, urodził się 3440.
Remek urodził się z wagą 3010. W szpitalu spadła mu do około 2700.
W 6 tygodniu ważył 4200, jest to zgodne z siatką percentyli.
-
Dziewczyny a czy Wasze dzieci mają spocone rączki i stopy??
-
KarolinaAnastazja wrote:Dziewczyny a czy Wasze dzieci mają spocone rączki i stopy??
Na codzień nie zauważyłam żeby miała spocone ale jak byliśmy na święta u rodziny w domu było cieplej niż jest standardowo u nas to małej pociły się stopy i dłonie. Rozbierałam ją wtedy do samego bodziaka żeby trochę ją schłodzić. Teraz po powrocie do domu nie mamy tego problemu.KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Remek urodził się z wagą 3010. W szpitalu spadła mu do około 2700.
W 6 tygodniu ważył 4200, jest to zgodne z siatką percentyli.