👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
My miałyśmy problem z przybieraniem a tu dzisiaj 5460. Od 21 stycznia przybrała 760 g czyli jakieś 46 na dzień . Jakoś mi się wierzyć nie chce. Zważe ją jeszcze jutro
Dziś przyszła moja mama a ja za ten czas umyłam podłogi od tych ulewań i mojego mleka nakapanego z laktatora xd i czekam na męża z pracy żebym mogła pójść umyć tygodniowe włosy które mnie już tak swędzą że jprdl.
Do tego od przedwczoraj mam tak zawalone zatoki że tylko się modlę żeby małej nie zarazić. Właśnie usnęła przy cycku którego pociągla 5 x 🫠 mama ugotowała barszcz więc dziś mamy obiad 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:29
-
izzou97 wrote:Well, przytulam 🫂 chyba każda mama KP ma takie wątpliwości, przy karmieniu butelką przynajmniej widać ile zjedzone
Może akurat jesteście w dołku wagowym i za kilka dni odbije z nawiązką? My mamy jutro dzień ważenia (postanowiłam kontrolować raz na 2 tygodnie) i już mnie oblewa zimny pot na samą myśl o tym 🫠
Zrobiłam jeszcze check sposobem Zumi na mojej wadze (choc niby tak sie nie powinno) i wychodzi 5,5kg a na tej niemowlecej 5,28 😅 podejrzewam, ze ta domowa waga (mam z babyono) moze sie juz nie nadawac dla starszego niemowlaka, bo serio Ada mi sie na niej ledwo miesci. 😁 ale sprawdze jeszcze za tydzien/dwa. 🙈 -
Kasiek to przybijam smutna piatke z zatokami. Starsza przyniosla katarek ze zlobka i jej praktycznie nic nie jest, a ja od wczoraj umieram z bolu… i ciagle budze Ade kichaniem i ciaganiem. 🫠
W ogole ostatnie 3 dni bylam sama z dwojka i czulam tylko ten 1% macierzynstwa.
Kasiek7 lubi tę wiadomość
-
@well Spróbuję, ale generalnie czuję taką słabość w rękach. I boję się nią majtać żeby mi nie wypadła z rąk. Może magnezu mi brakuje, ale do kontroli u gina nie mogę brać, bo nie wiem jaka tam jest sytuacja w tej mojej macicy 🙄 Co do przybierania to ja aż tak bym się nie martwiła - moja w tydzień ostatnio przybrała ledwie 60g i już spanikowałam, a po kolejnym tygodniu już +230 😊
wellwellwell lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
37+6 tc - 3120g 👀🩷
39+6 tc - 3820g 😱🩷
40+2 tc - ➡️ indukcja
40+5 tc [11/25] - witaj na świecie 🩷😍 -
Domisiek wrote:Wilga, weź malutką po prostu ze sobą do łóżka. U mnie też Leoś z jakieś 3 tygodnie spał w dostawce, a potem parzyła. Spał po prostu z nami, dziecko zadowolone i my w miarę wyspani bo całkiem nieźle spał z nami w łóżku. Teraz jak podrósł to znowu spróbowaliśmy z dostawką i od jakiś 2/3 tygodni sobie śpi pięknie znowu. Ja go tylko po karmieniu koło 6/7 biorę do łóżka na dospanie, a w zasadzie ja udaje, że śpię, a Młody bawi się moją twarzą ale to już inny temat. Przynajmniej leżę jeszcze xD
EDIT
I tak jak Well pisała - ja karmiłam na leżąco, bokiem. Jak Młody usnął to po prostu wyjmowałam mu cycka z buzi i szliśmy spać.
My ostatnio też tak robimy rano, jak zje po 5 to zazwyczaj ląduje w naszym łóżku i ja próbuje za wszelką cenę spać, a Antoś próbuje wydłubać mi oczy… w pewnym momencie mu się nudzi i idzie spać, ale wtedy to już mi się spać nie chce 🤣 -
wellwellwell wrote:Psaj mi tez coraz ciezej nosic jedna reka na fasolke, wiec coraz czesciej nosze pacha-pielucha, moze sprobuj tak? 🙂
Wazylam teraz moja Ade i tez wyglada na to, ze nie za bardzo przybiera, przez tydzien 80g. Choc zastanawiam sie czy to jest miatodajne, bo ona sie juz ledwo na tej wadze miesci, macha rekami i nogami i czasami przy tym machaniu pokazywalo nawet i 100g wiecej, a potem znowu malalo. No i sporo z was ma tu ostatnio podobne zastoje, wiec moze to normalny etap?
Liczac od nanizszej wagi przyrost 30g/dobe wiec tak to ok… no ale po licznych przebojach z KP i wiedzac, ze mloda mi chwyta plytko przez hiperwyplyw jednak mam stresa czy jest wszystko ok z tym moim ko.
Boże my też nie możemy Antośka ostatnio zważyć sensownie. On skaka po całej wadze, po chwili np zdejmuje z niej nogi na boki i one sa na podłodze więc te wahania na wadze to czasami nawet i po 200g. Leży na niej i leży X minut i nawet na chwile nie przestaje się ruszać, więc waga nie zatrzymuje się na żadnej wartości… -
Domisiek - czasem z jednym i tym samym dzieckiem dzień po dniu jest tak różny, że nie wiadomo czy go nie podmienili w nocy a co dopiero porównywać różne dzieci 🤣 u nas mimo spokojnego dziecka to są w ciągu dnia tylko 3 w miarę pewne rzeczy: że wstanie rano ok. 08:00, że pierwszą drzemkę zrobi ok 09:40 i że zaśnie na noc ok 20:30. Reszta dnia to płyniemy z falą. Są dni, że ma mnie w tyłku i on może leżeć i leżeć sam a ja zrobię wszystko a są dni że nudzi go wszystko i muszę co 5min zabawiać go czymś innym, więc wtedy max to zrobienie kanapek i wstawienie prania 🤣
-
Paulivvv wrote:Domisiek - czasem z jednym i tym samym dzieckiem dzień po dniu jest tak różny, że nie wiadomo czy go nie podmienili w nocy a co dopiero porównywać różne dzieci 🤣 u nas mimo spokojnego dziecka to są w ciągu dnia tylko 3 w miarę pewne rzeczy: że wstanie rano ok. 08:00, że pierwszą drzemkę zrobi ok 09:40 i że zaśnie na noc ok 20:30. Reszta dnia to płyniemy z falą. Są dni, że ma mnie w tyłku i on może leżeć i leżeć sam a ja zrobię wszystko a są dni że nudzi go wszystko i muszę co 5min zabawiać go czymś innym, więc wtedy max to zrobienie kanapek i wstawienie prania 🤣
U mnie jedyne co jest pewne to to, że nie pośpi dłużej niż 8:00. Więc nic mnie nie zaskoczy, bo każdy dzień to znak zapytania.
Tak więc jest chujowo, ale stabilnie
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Paulivvv wrote:My ostatnio też tak robimy rano, jak zje po 5 to zazwyczaj ląduje w naszym łóżku i ja próbuje za wszelką cenę spać, a Antoś próbuje wydłubać mi oczy… w pewnym momencie mu się nudzi i idzie spać, ale wtedy to już mi się spać nie chce 🤣
U mnie dziś Leoś odkrył, że jak ciągnie mi dolną wargę i puszcza to jest zabawny dźwięk, także była świetna zabawa od rana
Nie było pospane bo nie wytrzymałam i się obśmiałam
Paulivvv lubi tę wiadomość
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙