X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek to przybijam smutna piatke z zatokami. Starsza przyniosla katarek ze zlobka i jej praktycznie nic nie jest, a ja od wczoraj umieram z bolu… i ciagle budze Ade kichaniem i ciaganiem. 🫠
    W ogole ostatnie 3 dni bylam sama z dwojka i czulam tylko ten 1% macierzynstwa. XD

Kasiek7 lubi tę wiadomość

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @well Spróbuję, ale generalnie czuję taką słabość w rękach. I boję się nią majtać żeby mi nie wypadła z rąk. Może magnezu mi brakuje, ale do kontroli u gina nie mogę brać, bo nie wiem jaka tam jest sytuacja w tej mojej macicy 🙄 Co do przybierania to ja aż tak bym się nie martwiła - moja w tydzień ostatnio przybrała ledwie 60g i już spanikowałam, a po kolejnym tygodniu już +230 😊

wellwellwell lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰
    11/25 - witaj na świecie 🩷😍
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek wrote:
    Wilga, weź malutką po prostu ze sobą do łóżka. U mnie też Leoś z jakieś 3 tygodnie spał w dostawce, a potem parzyła. Spał po prostu z nami, dziecko zadowolone i my w miarę wyspani bo całkiem nieźle spał z nami w łóżku. Teraz jak podrósł to znowu spróbowaliśmy z dostawką i od jakiś 2/3 tygodni sobie śpi pięknie znowu. Ja go tylko po karmieniu koło 6/7 biorę do łóżka na dospanie, a w zasadzie ja udaje, że śpię, a Młody bawi się moją twarzą ale to już inny temat. Przynajmniej leżę jeszcze xD

EDIT
    I tak jak Well pisała - ja karmiłam na leżąco, bokiem. Jak Młody usnął to po prostu wyjmowałam mu cycka z buzi i szliśmy spać.

My ostatnio też tak robimy rano, jak zje po 5 to zazwyczaj ląduje w naszym łóżku i ja próbuje za wszelką cenę spać, a Antoś próbuje wydłubać mi oczy… w pewnym momencie mu się nudzi i idzie spać, ale wtedy to już mi się spać nie chce 🤣

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Psaj mi tez coraz ciezej nosic jedna reka na fasolke, wiec coraz czesciej nosze pacha-pielucha, moze sprobuj tak? 🙂

Wazylam teraz moja Ade i tez wyglada na to, ze nie za bardzo przybiera, przez tydzien 80g. Choc zastanawiam sie czy to jest miatodajne, bo ona sie juz ledwo na tej wadze miesci, macha rekami i nogami i czasami przy tym machaniu pokazywalo nawet i 100g wiecej, a potem znowu malalo. No i sporo z was ma tu ostatnio podobne zastoje, wiec moze to normalny etap?
    Liczac od nanizszej wagi przyrost 30g/dobe wiec tak to ok… no ale po licznych przebojach z KP i wiedzac, ze mloda mi chwyta plytko przez hiperwyplyw jednak mam stresa czy jest wszystko ok z tym moim ko.

Boże my też nie możemy Antośka ostatnio zważyć sensownie. On skaka po całej wadze, po chwili np zdejmuje z niej nogi na boki i one sa na podłodze więc te wahania na wadze to czasami nawet i po 200g. Leży na niej i leży X minut i nawet na chwile nie przestaje się ruszać, więc waga nie zatrzymuje się na żadnej wartości…

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek - czasem z jednym i tym samym dzieckiem dzień po dniu jest tak różny, że nie wiadomo czy go nie podmienili w nocy a co dopiero porównywać różne dzieci 🤣 u nas mimo spokojnego dziecka to są w ciągu dnia tylko 3 w miarę pewne rzeczy: że wstanie rano ok. 08:00, że pierwszą drzemkę zrobi ok 09:40 i że zaśnie na noc ok 20:30. Reszta dnia to płyniemy z falą. Są dni, że ma mnie w tyłku i on może leżeć i leżeć sam a ja zrobię wszystko a są dni że nudzi go wszystko i muszę co 5min zabawiać go czymś innym, więc wtedy max to zrobienie kanapek i wstawienie prania 🤣

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    Domisiek - czasem z jednym i tym samym dzieckiem dzień po dniu jest tak różny, że nie wiadomo czy go nie podmienili w nocy a co dopiero porównywać różne dzieci 🤣 u nas mimo spokojnego dziecka to są w ciągu dnia tylko 3 w miarę pewne rzeczy: że wstanie rano ok. 08:00, że pierwszą drzemkę zrobi ok 09:40 i że zaśnie na noc ok 20:30. Reszta dnia to płyniemy z falą. Są dni, że ma mnie w tyłku i on może leżeć i leżeć sam a ja zrobię wszystko a są dni że nudzi go wszystko i muszę co 5min zabawiać go czymś innym, więc wtedy max to zrobienie kanapek i wstawienie prania 🤣

U mnie jedyne co jest pewne to to, że nie pośpi dłużej niż 8:00. Więc nic mnie nie zaskoczy, bo każdy dzień to znak zapytania. XD Tak więc jest chujowo, ale stabilnie XD

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    My ostatnio też tak robimy rano, jak zje po 5 to zazwyczaj ląduje w naszym łóżku i ja próbuje za wszelką cenę spać, a Antoś próbuje wydłubać mi oczy… w pewnym momencie mu się nudzi i idzie spać, ale wtedy to już mi się spać nie chce 🤣

U mnie dziś Leoś odkrył, że jak ciągnie mi dolną wargę i puszcza to jest zabawny dźwięk, także była świetna zabawa od rana XD Nie było pospane bo nie wytrzymałam i się obśmiałam XD

Paulivvv, Asia091, kalinok lubią tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tym że ważycie bobasy, ja nie ważę Ignasia tylko dopiero u lekarza na wizytach i się zastanawiam że jednak powinnam to robić i co ze mnie za matka skoro nie interesuje mnie ta kwestia.. 😔 kolejną rzeczą jest info że wasze bobasy chwytają Was za buzię/bądź zabawki u mnie tego nie ma, chwyta mnie tylko za bluzkę przy karmieniu bądź dotyka cyca z którego aktualnie je. Ale za to lubi zasypiać i spać wtulonym we mnie i jak go chcę odwrócić na plecki to się budzi i pcha buzie w moją stronę (urocze to i zaaawsze mnie rozczula) mój malutki pieszczoszek 🥰.
    U nas pobudki 6/7 czasem 7/8. Wtedy biorę go do siebie i śpi sobie do 9/10 (zależy o której się obudzi) nie zawsze oczywiście zaśnie tylko np drze się w niebogłosy tak ja dziś, czasem pomaga cyc w buzi ale nie dziś, dziś był rano ARMAGEDON istny tajfun Katrina. Nie wiem co robić żadnej przytulanki nie pomogły nic, to ja cyca ładuje, trochę pociumkał ale znowu ryk i po 20 min wpadłam na pomysł żeby sprawdzić pampersa, Aaaaa tam zawalone sikami że sama pielucha ważyła chyba 1kg(zmieniałam mu o 7 a sprawdzałam po 8 ) jak tylko zdjęłam to dziecko radosne i cyc zaczął smakować i psy na osiedlu przestały wyć. Medal dla mnie 🤪. Około 11-14 musi być spacerodrzemka inaczej zmarnowany dzień. A potem jak leci, jak Pan i Władca zarządzi tak pańcia zrobi. W między czasie cyc.
    Także tak przyznaję rację dziewczynie która napisała że każda z nas ma skoki ale w różnych momentach na różnych etapach o różnej porze i mamy różne rzeczywiści.
    U mnie bujaczek niekoniecznie pasuje, dostałam jakieś gówno plastikowe od cioci męża ale to "nie wypada nie używać " nie ważne że dziecko zjeżdża z tego poliestru i się przesuwa na boki," ciocia dała to masz używać ... " stoi to za szafą jutro pójdzie na strych a jak mąż pojedzie wystawie na vinted może komuś podpasuje.
    Mata kupiona, też coś mu w niej nie pasuje, zabawek sto tysięcy i żadna nie pasi oprócz jednej wieloryb Walduś z Balibazoo (uwielbia go) tukan poszedł w odstawkę a reszta na strych w pudełku.

Dziś znowu byłam na masażu i mam zapalenie stawu krzyżowo biodrowego. Jak mnie dotknął to byłam pewna że wystrzelę oknem.. straszny ból. 😫 a ja ledwo noszę Ignasia ALE przecież kupiłam sobie nosidło ! TEŻ W DUPE PARZY! Mają być ręce a nie w jakąś szmatę matka chce dziecko wsadzić, nie i już. Zastrzelcie mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 15:05

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Czytam o tym że ważycie bobasy, ja nie ważę Ignasia tylko dopiero u lekarza na wizytach i się zastanawiam że jednak powinnam to robić i co ze mnie za matka skoro nie interesuje mnie ta kwestia.. 😔 kolejną rzeczą jest info że wasze bobasy chwytają Was za buzię/bądź zabawki u mnie tego nie ma, chwyta mnie tylko za bluzkę przy karmieniu bądź dotyka cyca z którego aktualnie je.

Asia dla pociechy powiem, że moja to chwyta na chwilę obecną tylko moje włosy i przy okazji za każdym razem zabiera kilka dla siebie 😅 Ja dostaję od teściowej milion ciuszków z Pepco totalnie nie w naszym guście (i to jeszcze np. na wiek 12-18 msc...), mimo, że wielokrotnie mówiliśmy, że nie chcemy/nie potrzebujemy/NIE MAMY GDZIE TEGO TRZYMAĆ, także od razu też ląduje w torbie na sprzedaż i do przedsionka....

P.S. Nie wiem czy to Ty @Domisiek pisałaś o skróceniu włosów dla wygody? No cóż, moje wczorajsze zza cycków zrobiły się dziś do cycków 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 15:28

Domisiek lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰
    11/25 - witaj na świecie 🩷😍
  • kalinok Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jeszcze nie ma chwytania, piąstki zaciśnięte i łapią tylko moje włosy albo koszulkę, ewentualnie są w buzi 😀 ale Nadzieja pisała dopiero co, że w takim wieku jeszcze nie oczekujemy łapania zabawek więc mnie to uspokoiło.

👩🏻‍❤️‍👨🏼 👶🏻 😺2

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    22.11 (39+2) O 🩵💙

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Asia dla pociechy powiem, że moja to chwyta na chwilę obecną tylko moje włosy i przy okazji za każdym razem zabiera kilka dla siebie 😅 Ja dostaję od teściowej milion ciuszków z Pepco totalnie nie w naszym guście (i to jeszcze np. na wiek 12-18 msc...), mimo, że wielokrotnie mówiliśmy, że nie chcemy/nie potrzebujemy/NIE MAMY GDZIE TEGO TRZYMAĆ, także od razu też ląduje w torbie na sprzedaż i do przedsionka....

P.S. Nie wiem czy to Ty @Domisiek pisałaś o skróceniu włosów dla wygody? No cóż, moje wczorajsze zza cycków zrobiły się dziś do cycków 😅
    Mamy tą samą teściową 😅

psaj91 lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • flowery Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 14:59

psaj91, Asia091 lubią tę wiadomość

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek a propo twojego pytania czy dzieci sa az tak rozne, natrafilam dzis na artykul:
    https://fathers.pl/whos-your-daddy-kwestia-organizacji-czyli-jak-dobic-lezacego-jednym-wyrazeniem/

Swoja droga polecam ig tego goscia, leje codziennie przegladajac posty. @__whos_your_daddy_

Nie ma sie co biczowac, najwazniejsze zeby bilans na koniec dnia sie zgadzal: wszyscy zywi. 😆

Ja jak cos prawie w ogole nie sprzatam ani nie gotuje. ✌️ na szczescie mialam juz 3 dostawy mrozonych golobkow i kotletow od mamy. Czasem jak uda sie w miare szybko mloda na noc odlozyc do lozeczka to jakis szybki sos z makaronem ogarne na kolejne dwa dni. W ciagu dnia musze miec nakupowane ciastek zeby miec co kąsać jedna reka. 😁 kiedys bedzie lepiej… 😅

Domisiek, kalinok, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Zrobiłam jeszcze check sposobem Zumi na mojej wadze (choc niby tak sie nie powinno) i wychodzi 5,5kg a na tej niemowlecej 5,28 😅 podejrzewam, ze ta domowa waga (mam z babyono) moze sie juz nie nadawac dla starszego niemowlaka, bo serio Ada mi sie na niej ledwo miesci. 😁 ale sprawdze jeszcze za tydzien/dwa. 🙈

My mamy z Momini i niby jest do 40kg, ale już teraz Młodego ciężko na niej zważyć 🫠 zobacz sobie jeszcze w instrukcji jaka ma dokładność pomiaru, bo ja jak zaczęłam czytać to okazało się, że ta nasza powyżej 6kg ma dokładność pomiaru +/- 50g, więc słabo

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    👶🏻 30.10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Hej dziewczyny; przychodzę z prośbą o pomoc..

Moja mała ma prawie 6 tyg i od dwóch dni jakiś ostry regres w spaniu. Wcześniej spała sama w łóżeczku w nocy a teraz tylko od 22 do 1. Potem zapomnij; po karmieniu zasypia u mnie na rękach i nie da się jej odłożyć całą noc. Macie jakieś rady? Ja jestem załamana, miało być lepiej ze spaniem a jest tylko gorzej. Nie da się spać calej nocy na siedząco :(

Pomóżcie dobrym słowem błagam 😕

Karmie w pol-siedzaco. Na boku nie potrafię a na leżąco mloda mi spada z cycka i wiecej z tym zachodu niz pożytku. Odczekuje 20min po zaśnięciu i próbuje odłożyć ale ostatnio kończy sie rykiem... a czasem zasypiam razem z nia na brzuchu I czeka nas kolejne karmienie. Generalnie mloda ma duzo lepszy sen jak jest położona na boku a nie na plecach ale przez to spie na standby🫣

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Mel 456 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psaj, zobacz sobie

https://www.facebook.com/share/r/1KrWyDJ3Ze/

To się tak wydaje, że jedną ręką jest ciężej. Mnie jest dużo lżej w ten sposób nosić, a jak trzymam fasolkę na dwóch rękach do usypiania, to mi ręce prawie odpadają. Tu się ten ciężar się inaczej rozkłada, a jak tak noszę to mogę na przykład umyć zęby 😀
    Poza tym moje dziecko kocha jak je tak noszę, bo nagle tyyyyle widzi 😊

💙 10.11.2025

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:

Swoja droga polecam ig tego goscia, leje codziennie przegladajac posty. @__whos_your_daddy_

Nie ma sie co biczowac, najwazniejsze zeby bilans na koniec dnia sie zgadzal: wszyscy zywi. 😆

Ja jak cos prawie w ogole nie sprzatam ani nie gotuje. ✌️ na szczescie mialam juz 3 dostawy mrozonych golobkow i kotletow od mamy. Czasem jak uda sie w miare szybko mloda na noc odlozyc do lozeczka to jakis szybki sos z makaronem ogarne na kolejne dwa dni. W ciagu dnia musze miec nakupowane ciastek zeby miec co kąsać jedna reka. 😁 kiedys bedzie lepiej… 😅

Kochałam ten profil zanim mi przyszło do głowy by zostać matka 😂 az zaluje ze nie pokazałam staremu wcześniej, moze byłby mniej zszokowany.

Ja w ciągu dnia polecam skyry w saszetce z biedry, sa takie co wytrzymają 6h poza lodówka, to tak dla nas jak sie zapomni między kupa a cycem🙃 ale ciastka tez propsuje, nic dziwnego ze waga stoi 😛

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Karmie w pol-siedzaco. Na boku nie potrafię a na leżąco mloda mi spada z cycka i wiecej z tym zachodu niz pożytku. Odczekuje 20min po zaśnięciu i próbuje odłożyć ale ostatnio kończy sie rykiem... a czasem zasypiam razem z nia na brzuchu I czeka nas kolejne karmienie. Generalnie mloda ma duzo lepszy sen jak jest położona na boku a nie na plecach ale przez to spie na standby🫣

Moja juz i tak sie sama przewraca z plecow na boczki a ja w nocy ciagle uciekam od niej moja poduszka a co otworze oczy to ona znowu jest przy mnie bliziutko 😂 nie wiem jak ona to robi 😆

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wyglądają aktualnie próby przebrania Antosia… zapasy na przewijaku 🥲

IMG-3893.jpg

Anilorak88, kalinok, Kasiek7, edka85, Asia091, Domisiek, Kropka89, Foxy96 lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel tez tak noszę i to jest wygodne. Asia ja też nie ważę Wojtka jedynie na wizytach u lekarza.
    Wojtek najlepiej i najdłużej śpi na brzuszku ale na noc go tak nie zostawię.
    Oo dziewczyny moja tesciowa kupuje duze (większe od dziecka) pluszaki żeby Wojtek mial się do czego przytulać 🤣 juz ma psa, pande i niedzwiadka. Można mówić i prosić. Dostał tez ogrodniczki. Metka ucięta więc nie wiem jaki rozmiar ale smiejemy sie z mężem, ze pójdzie w nich na rozpoczęcie przedszkola. Wiadomo to miłe, ze ktoś chce coś kupić ale pod łóżkiem juz 4 pudła z ubrankami na kiedyś.

Wojtuś tez nie chwyta , czasami cos złapie przez przypadek. Włosy mam zawsze przy nim związane bo i tak mam mało 🤣
    Myślę, ze nie ma się co biczować, ze ta gotuje obiad a ta sprzata bo to nie świadczy, że ktoś jest lepszą matką. Kazda z Nas jest najlepsza i wyjątkowa dla swojego dziecka. Bo z drugiej strony jak np. Wojtek lezy sam w łóżeczku i gapi się na karuzelę a ja np. odkurzam to mam wyrzuty sumienia, że nie poświęcam mu czasu i sam leży. Tak więc chyba tak zle i tak. Ktoś kiedyś powiedział, że macierzyństwo to ciągłe wyrzuty sumienia i coś w tym jest.
    Tak jak wellwellwell napisała byle bilans się zgadzał ❤️

kalinok, Fabregasowa, izzou97, TBK, Opheliac, Domisiek, Kanola, Asia091, Kropka89 lubią tę wiadomość

👩🧔‍♂️ 38

8.03.2025 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11.2025 Wojtuś ♥️ 3070g, 50cm

event.png
‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ